TV spored CINEMAX


23. maj 2018 - 29. maj 2018
06:00 Inverzni kanon - Glasba ljubezni, film
 • Canone Inverso - Making Love, 2000, drama, IMDb ocena: 7.2
 • Nekega poletnega večera leta 1968 Costanza pije pivo v praški točilnici, ko vstopi violinist in začne igrati zanjo. Ni naključje, da za tisto glasbo in violino tiči neka zgodba, ki ima zanjo prav poseben pomen.Nekega poletnega večera leta 1968 Costanza pije pivo v praški točilnici, ko vstopi violinist in začne posebej zanjo igrati "inverzni kanon". Ni naključje, da za tisto čudovito glasbo in violino tiči neka zgodba, ki ima zanjo poseben pomen. Gre za ljubezensko zgodbo med Jenom Vargo in glasbo ter med Jenom in Sophie. Gre tudi za zgodbo o prijateljstvu z Davidom v času druge svetovne vojne in revolucionarno "praško pomladjo" 25 let pozneje. Glasba in ljubezen sta najmočnejši vezni člen, ki se ohrani skozi čas.
 • Igrajo: Hans Matheson, Mélanie Thierry, Lee Williams, Gabriel Byrne, Ricky Tognazzi, Režija: Ricky Tognazzi

več
Inverzni kanon - Glasba ljubezni, film
06:00 PREDEN SE ZNOČI, film
 • Before Night Falls, 2000, biografski, IMDb ocena: 7.3
 • Oskarjevski nagrajenec Javier Bardem je kubanski pesnik in pisatelj Reinaldo Arenas, ki so ga preganjali zaradi ustvarjalnih prepričanj in istospolne usmerjenosti, preden mu je bilo leta 1980 končno dovoljeno oditi v Združene države.Biografska drama "Preden se znoči" prinaša resnično zgodbo o kubanskem pesniku in pisatelju Reinaldu Arenasu (igra ga dobitnik oskarja Javier Bardem). Arenas je v štiridesetih letih odraščal na kubanskem podeželju, kjer se je začela njegova doživljenjska ljubezen do morja in vode. Kot adolescent je zapustil dom in se preselil v Havano, kjer ga je zajel revolucionarni duh in se je pridružil intelektualnemu krogu pisateljev ter umetnikov. Njegov prvi roman "Celestin pred zoro" so izdali na Kubi, vendar so njegova politična stališča in homoseksualnost v času širjenja opresivnega Castrovega režima naleteli na ostro nasprotovanje vladajoče revolucionarne oblasti. Potem ko so ga po krivem obtožili spolnega nadlegovanja, so Arenasa celo aretirali in poslali v zloglasni zapor El Morro. Tam je bil pogosto deležen ponižanja in krutosti, po izpustitvi pa je leta 1980 v množičnem ladijskem prebegu naposled zapustil Kubo. S prijateljem Lazarom Gomezom Carillesom se je preselil v New York, vendar je njegove obete o boljši prihodnosti pokopala bolezen: zaradi aidsa je leta 1993 umrl pri vsega 45. letih.
 • Igrajo: Javier Bardem, Olivier Martinez, Johnny Depp, Andrea Di Stefano, Sean Penn, Režija: Julian Schnabel

več
PREDEN SE ZNOČI, film
08:15 Pevec in komik, film
 • Folk Hero & Funny Guy, 2016
 • Neuspešni stand-up komik Paul gre kot spremljevalec na turnejo svojega rokovskega prijatelja Jasona. Ko se jim pridruži Bryn, so na preizkušnji prijateljske vezi in razkrije se neki Jasonov zamolčani motiv.Paul (Alex Karpovsky) in Jason (Wyatt Russell) sta stara prijatelja, ki ju je življenje po tridesetem letu odpeljalo v različni smeri. Jason je čeden, svobodomiseln avtor in rokovski glasbenik, čigar kariera je v vzponu, medtem ko se Paul trudi kot stand-up komik, a je njegova sprva obetajoča pot zdaj že v zatonu. Po dolgem času se dobita, ko gre Jason na turneji skozi Paulov domači kraj, po pijanskem večeru obujanja spominov pa mu predlaga, da bi se kot uvodni nastopajoči pred glasbeno predstavo pridružil karavani glasbenikov. Vendar Paul ne ve, da je Jason organiziral turnejo predvsem zato, da bi vnovič osvojil srce svoje stare ljubezni. Ob tem si obeta, da bo Paulov nastop na njegovem zadnjem "samskem vandranju" obudil prijateljevo kariero komika in obenem dodatno začinil njegovo ljubezensko življenje.
 • Igrajo: Alex Karpovsky, Wyatt Russell, Meredith Hagner, Melanie Lynskey, Hannah Simone, Režija: Jeff Grace
09:45 Nick in Nora: Zmenek za en večer, film
 • Nick And Norah's Infinite Playlist, 2008, komedija, IMDb ocena: 6.7
 • Fant želi ubežati obsedenosti z dekletom, ki ga je pravkar izgubil. Pomaga mu neznanka, ki ga povede na romantično eskapado po nočnih klubih na Manhattnu. Romantična komedija prinaša zgodbo o paru, ki ju skupaj pahne na zabavno, neprespano, pustolovsko noč v svet nočnih klubov in glasne plesne glasbe. Nick (Michael Cera) je reden gost na prizoriščih obskurne rokovske glasbe v New Yorku, kamor prinaša svoje strto srce in približno spretnost igranja na bas. Norah (Kat Dennings) preizkuša svoja prepričanja in načela o svetu. Čeprav nimata nič skupnega razen glasbenega okusa, ju njuno naključno srečanje povede v celonočno iskanje skrivnega nastopa legendarnega benda – in začne se nova zveza, ki jima lahko spremeni življenje.
 • Igrajo: Michael Cera, Kat Dennings, Aaron Yoo, Rafi Gavron, Ari Graynor, Režija: Peter Sollett

več
Nick in Nora: Zmenek za en večer, film
11:15 Vroča najstnica, film
 • Hot Nasty Teen, 2014, short, IMDb ocena: 6.0
 • Najstnico snema videokamera. Moški glas ji ukaže, naj pleše in odloži oblačila. Dva meseca pozneje potuje po zasneženi Švedski s starejšim moškim. Rada bi se vrnila domov, on pa vztraja, da gresta naprej. Najstnico snema preprosta videokamera. Moški glas ji ukaže, naj pleše in odloži oblačila. Dva meseca pozneje potuje po zasneženi Švedski s tem starejšim moškim. Rada bi se vrnila domov, on pa vztraja, da gresta naprej. Navsezadnje morata opraviti nekaj obiskov. Kratki film prikazuje na videz znan švedski psihološki vzorec, a pod na videz običajnim pročeljem ta kar vre od potlačenega poželenja in utesnjujočih čustev. Zgodba prinaša nov drzen pogled na moško uveljavljanje moči in spolne zlorabe.
 • Igrajo: Fanny Ketter, Lars "Brasse" Brännström, Anki Lidén, Režija: Jens Assur

več
Vroča najstnica, film
12:00 Čas deklištva, 3. del
 • Little Women Ep. 03, 2017
 • Zgodba spremlja življenjsko pot štirih sester, ki odraščajo v času ameriške državljanske vojne. Njihov oče je v vojski in s pomočjo iznajdljive matere dekleta spoznavajo, kaj pomeni biti mlada ženska in kaj odrasla oseba.Zgodba miniserije v treh delih je osnovana na istoimenskem romanu avtorice Louise MayAlcott iz leta 1868. Pripoved spremlja življenjsko pot štirih sester iz družine March, Meg (Willa Fitzgerald), Jo (MayaHawke), Beth (AnnesElwy) ter Amy (Kathryn Newton), ki odraščajo v času ameriške državljanske vojne. Njihov oče je bil vpoklican v vojsko in s pomočjo iznajdljive matere Marmee (Emily Watson) dekleta spoznavajo, kaj pomeni biti mlada ženska in kaj odrasla oseba. Soočajo se s spolnimi vlogami, tekmovalnostjo med svojci, prvo ljubeznijo, izgubo in zakonom. Emily Watson upodobi družinsko matriarhinjoMarmee, Angela Lansbury pa njihovo prepirljivo in premožno teto. Michael Gambon je sosed družine March, igralsko zasedbo pa zaokroži še Jonah Hauer-King kot njegov vnuk Laurie.
 • Igrajo: Emily Watson, Maya Hawke, Kathryn Newton, Willa Fitzgerald, Annes Elwy, Režija: Vanessa Caswill
13:05 Mikey in Nicky, film
 • Mikey And Nicky, 1976, kriminalni, IMDb ocena: 7.4
 • Nicky (John Cassavetes) je nepomemben judovski gangster, ki ima težave z mafijo. Na pomoč pokliče dolgoletnega prijatelja Mikeyja (Peter Falk). Tako se začne dolga noč, ko bo v bitki živcev na preizkušnji moč njunega prijateljstva.Nicky (John Cassavetes) je nepomemben judovski gangster, ki ima težave z mafijo. Na pomoč, tako kot že velikokrat dotlej, pokliče dolgoletnega prijatelja Mikeyja (Peter Falk). Na Nickyjevo glavo je razpisana tiralica zaradi denarja, ki ga je ukradel mafijskemu šefu, in Mikey ga mora spet spraviti iz težav. Po tem, ko nekako premaga Nickyjevo preganjavico in strah, ga Mikey izbeza iz hotela, kamor se je skril, in mu pomaga skovati načrt za pobeg. Vendar Nicky nenehno spreminja ta načrt in tesno za petami jima je tudi najeti mafijski morilec. Medtem ko mu skušata pobegniti in je v bitki živcev na preizkušnji moč njunega prijateljstva, se bosta morala soočiti z izdajo, obžalovanjem in vrednostjo svojih življenj nasproti čutu po samoohranitvi.
 • Igrajo: Peter Falk, John Cassavetes, Ned Beatty, Rose Arrick, Carol Grace, Režija: Elaine May

več
Mikey in Nicky, film
14:55 Inverzni kanon - Glasba ljubezni, film
 • Canone Inverso - Making Love, 2000, drama, IMDb ocena: 7.2
 • Nekega poletnega večera leta 1968 Costanza pije pivo v praški točilnici, ko vstopi violinist in začne igrati zanjo. Ni naključje, da za tisto glasbo in violino tiči neka zgodba, ki ima zanjo prav poseben pomen.Nekega poletnega večera leta 1968 Costanza pije pivo v praški točilnici, ko vstopi violinist in začne posebej zanjo igrati "inverzni kanon". Ni naključje, da za tisto čudovito glasbo in violino tiči neka zgodba, ki ima zanjo poseben pomen. Gre za ljubezensko zgodbo med Jenom Vargo in glasbo ter med Jenom in Sophie. Gre tudi za zgodbo o prijateljstvu z Davidom v času druge svetovne vojne in revolucionarno "praško pomladjo" 25 let pozneje. Glasba in ljubezen sta najmočnejši vezni člen, ki se ohrani skozi čas.
 • Igrajo: Hans Matheson, Mélanie Thierry, Lee Williams, Gabriel Byrne, Ricky Tognazzi, Režija: Ricky Tognazzi

več
Inverzni kanon - Glasba ljubezni, film
16:45 Pevec in komik, film
 • Folk Hero & Funny Guy, 2016
 • Neuspešni stand-up komik Paul gre kot spremljevalec na turnejo svojega rokovskega prijatelja Jasona. Ko se jim pridruži Bryn, so na preizkušnji prijateljske vezi in razkrije se neki Jasonov zamolčani motiv.Paul (Alex Karpovsky) in Jason (Wyatt Russell) sta stara prijatelja, ki ju je življenje po tridesetem letu odpeljalo v različni smeri. Jason je čeden, svobodomiseln avtor in rokovski glasbenik, čigar kariera je v vzponu, medtem ko se Paul trudi kot stand-up komik, a je njegova sprva obetajoča pot zdaj že v zatonu. Po dolgem času se dobita, ko gre Jason na turneji skozi Paulov domači kraj, po pijanskem večeru obujanja spominov pa mu predlaga, da bi se kot uvodni nastopajoči pred glasbeno predstavo pridružil karavani glasbenikov. Vendar Paul ne ve, da je Jason organiziral turnejo predvsem zato, da bi vnovič osvojil srce svoje stare ljubezni. Ob tem si obeta, da bo Paulov nastop na njegovem zadnjem "samskem vandranju" obudil prijateljevo kariero komika in obenem dodatno začinil njegovo ljubezensko življenje.
 • Igrajo: Alex Karpovsky, Wyatt Russell, Meredith Hagner, Melanie Lynskey, Hannah Simone, Režija: Jeff Grace
18:15 Odpri srce, film
 • Handle With Care (aka. Hjertestart), 2017
 • Kjetil, naftni delavec ob norveški obali, je nedavno ovdovel in mora sam skrbeti za posvojenega sina Daniela. Z vlogo očeta samohranilca se težko sooča, zato sklene Daniela odpeljati v Kolumbijo, da bi našel njegovo biološko mater.Kjetil, naftni delavec ob norveški obali, je nedavno ovdovel in mora sam skrbeti za posvojenega sina Daniela. Z vlogo očeta samohranilca se težko sooča, zato sklene Daniela odpeljati v Kolumbijo, da bi našel njegovo biološko mater. Prepričan je, da ta pogreša svojega sina in da bo tako najbolje za vse. V Kolumbijo odpotuje pod pretvezo, da bi rad zgolj izvedel več o fantovi družini. Medtem ko Kjetil in krajevni voznik iščeta Danielovo mater, se ta nepričakovano hitro navadi na življenje v Kolumbiji – in nenadoma je Kjetil pred odločitvijo, ki bi lahko spremenila njuni življenji.
 • Igrajo: Kristoffer Joner, Marlon Moreno, Kristoffer Bech, Patricia Castañeda, Amalia Santamaria, Režija: Arild Andresen
20:00 Capote, film
 • Capote, 2005, biografski, IMDb ocena: 7.4
 • Leta 1959 Truman Capote izve za umor družine iz Kansasa in sklene o tem napisati knjigo. Medtem ko raziskuje za svoj roman "Hladnokrvno", sklene nenavadno prijateljstvo z enim od morilcev, ki v zaporu čaka na smrtno kazen. Leta 1959 kontroverzni aktivist Truman Capote, slavni pisec za časnik "The New Yorker", izve za grozljivi in brezčutni umor štiričlanske družine Clutter iz Holcomba v Kansasu. Navdihnjen z dogodki se v spremstvu partnerja Harperja Leeja odpravi tja, da bi raziskal okoliščine za članek, ki naj bi ga napisal. Medtem ko poizveduje o umoru, sklene prispevek razširiti v knjigo, ki naj bi bila njegovo najboljše delo: roman "Hladnokrvno". V ta namen pripravi niz dolgih intervjujev z obema obsojencema, posebej s Perryjem Smithom, molčečim in omikanim moškim s težavno preteklostjo. Med pripravami na knjigo sklene nenavadno prijateljstvo z morilcem, do katerega ima določeno mero sočutja, ta pa ga pripravi do tega, da po svojih močeh pomaga obema jetnikoma. Ta odnos je v nasprotju s pisateljevo potrebo po zaključku knjige, ki ga lahko prinese le izvršitev smrtne kazni. Notranji konflikt in mešani občutki po pogovorih z obema kaznjencema prinesejo težavno izkušnjo, ki se bo nazadnje prelila v knjigo – ta pa bo na novo opredelila vso sodobno stvarno literaturo.
 • Igrajo: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Clifton Collins Jr., Chris Cooper, Bruce Greenwood, Režija: Bennett Miller

več
Capote, film
21:55 Boter 2, film
 • The Godfather Part Ii, 1974, kriminalni, IMDb ocena: 9.0
 • V nadaljevanju sage o družini Corleone spremljamo zgodbi mladega Vita, ki v začetku 20. stoletja odrašča na Siciliji in v New Yorku, ter Michaela 40 let pozneje, ko skuša razširiti družinske posle v Las Vegas, Hollywod in na Kubo.V nadaljevanju sage o družini Corleone spremljamo zgodbi mladega Vita, ki v začetku 20. stoletja odrašča na Siciliji in v New Yorku, ter Michaela 40 let pozneje, ko skuša razširiti družinske posle v Las Vegas, Hollywod in na Kubo. Drugi del enega najbolj priljubljenih filmov je postal kultna uspešnica tudi sam po sebi. Pripoved vzporedno prikazuje tri generacije mafijske dinastije Corleone s poudarkom na Michaelu (Al Pacino), medtem ko utrjuje vpliv družine in išče zgled vodje pri očetu Vitu, ki se je kot mladenič priselil v ZDA. Film je prejel kar šest oskarjev, med njimi za najboljši film, režijo (Francis Ford Coppola) in najboljšo moško stransko vlogo (Robert De Niro).
 • Igrajo: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale, Režija: Francis Ford Coppola

več
Boter 2, film