Naše gostoljubje

Naše gostoljubje, 1923
komedija
Our Hospitality, ZDA, 65 min Imdb ocena: 7.9 Žanr: komedija, romantični, triler Igrajo: Joe Roberts, Francis X. Bushman Jr., Craig Ward, Monte Collins Režija: John G. Blystone, Buster Keaton Avtorji: Jean C. Havez (zgodba), Clyde Bruckman (zgodba), Joseph A. Mitchell (zgodba) Jezik: angleški
Naše gostoljubje - Our Hospitality

Slovenski opis filma:

Cikel: BUSTER KEATON Ameriški film, 1923 Režija: John G. Blystone, Buster Keaton Scenarij: Jean C. Havez, Clyde Bruckman Igrajo: Buster Keaton, Natalie Talmadge, Joe Keaton Willie McKay z materjo živi v New Yorku. Nekega dne prejme pismo z oporoko, v kateri je zapisano, da mu oče zapušča posestvo na Divjem zahodu. Mati ga posvari, naj se pazi tamkajšnjih sosedov, Canfieldovih, ki so se zaobljubili, da bodo iz maščevanja pobili vse člane družine McKay. Willie zapusti varni newyorški dom in se vkrca na vlak proti zahodu. Na poti spozna dekle, se zaljubi in veselo sprejme njeno vabilo, naj se njeni družini pridruži pri večerji. Willie pa še ne ve, da je njegova izbranka iz družine Canfield, ki ga bo ugrabila za talca. Prijetna družinska večerja se tako sprevrže v igro skrivalnic, strah in trepet! To je najstarejša komedija, omenjena v knjigi Stevena Schneiderja 1001 film, ki ga morate videti, preden umrete. V njej je tudi znameniti kaskaderski prizor, v katerem Busterja Keatona skoraj pogoltnejo brzice. Keaton se je med snemanjem prizora v resnici komajda rešil, pri čemer so mu pomagali člani filmske ekipe, in je pri tem popil toliko vode, da je potreboval prvo pomoč.

Originalni opis filma:

After her husband John McKay is killed in an ongoing feud with the Canfield family, a woman takes her baby boy Willie to her sister's house in New York hoping he will never know of the feud with the Canfields. Twenty years later Willie is a grown man and he receives a letter saying he has inherited his father's estate and must travel to his family home to take possession. On the train there he meets a beautiful young woman and falls in love only to learn that she's a Canfield. He accepts her invitation to dinner and quickly realizes that the Canfield men won't kill him while he's in their home. His plan to stay there as a permanent guest is short-lived and the Canfields are soon after him.