Gorile v megli

Gorile v megli, 1988
biografski
Gorillas in the Mist, ZDA, 129 min Imdb ocena: 7.0 Žanr: biografski, drama Igrajo: Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi Režija: Michael Apted Avtorji: Harold T.P. Hayes (article), Dian Fossey (work), Anna Hamilton Phelan (zgodba), Tab Murphy (zgodba), Anna Hamilton Phelan (scenarij) Jezik: angleški
Gorile v megli - Gorillas in the Mist

Slovenski opis filma:

Gre za biografsko dramo o življenju raziskovalke Dian Fossey, ki je v Afriko odpotovala leta 1967 in s svojim izjemnim delom opozorila na nevarnost iztrebljanja gorskih goril v centralni Afriki. Svojim živalim je bila fanatično predana, kar ji je nakopalo precej sovražnikov v vladi in v lokalnih plemenih. Leta 1985 so jo v nepojasnjenih okoliščinah našli mrtvo v njenem kampu. Film se osredotoča na njeno delo, postopno sprejemanje človeka s strani živali, predstavi pa tudi ljubezensko idilo med Fosseyjevo in fotoreporterjem National Geographica, Bobom Campbellom, ki tako kot ona, raziskuje lepote neokrnjene narave. Film je bil nominiran za pet oskarjev.

Originalni opis filma:

Sigourney Weaver stars as Dian Fossey, in this true story about Fossey's study of gorillas, and her efforts to stop the decimation of the endangered apes.