Ure do večnosti

Ure do večnosti, 2002
drama
The Hours, ZDA, Velika Britanija, 114 min Imdb ocena: 7.5 Žanr: drama, romantični Igrajo: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane Režija: Stephen Daldry Avtorji: Michael Cunningham (novela), David Hare (scenarij) Jezik: angleški
Ure do večnosti - The Hours

Slovenski opis filma:

Tri izjemne igralke – Meryl Streep, Julianne Moore in Nicole Kidman – so tri ženske iz različnih časov, ki jih povezujejo enaki strahovi in hrepenenje.Tri izjemne igralke – Meryl Streep, Julianne Moore in Nicole Kidman – so tri ženske iz različnih časov, ki jih povezujejo enaki strahovi in hrepenenje. Virginia Woolf (Nicole Kidman) se na londonskem podeželju v zgodnjih 20. letih bojuje s čustvenimi težavami in neprištevnostjo, medtem ko začenja pisati svoj roman Gospa Dalloway. Žena in mati v Los Angelesu po 2. svetovni vojni Laura Brown (Julianne Moore) bere roman in ob tem odkriva lastno potrebo po veliki spremembi v življenju. Clarissa Vaughan (Meryl Streep), nekakšna sodobna inačica gospe Dalloway pisateljice Virginie Woolf, živi v New Yorku in je zaljubljena v prijatelja (Ed Harris), ki umira za aidsom.

Originalni opis filma:

The story of how the novel "Mrs. Dalloway" affects three generations of women, all of whom, in one way or another, have had to deal with suicide in their lives.