Noč na zemlji

Noč na zemlji, 2007
drama
Reign Over Me, ZDA, 124 min Imdb ocena: 7.4 Žanr: drama Igrajo: Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler Režija: Mike Binder Avtorji: Mike Binder Jezik: angleški
Noč na zemlji - Reign Over Me

Slovenski opis filma:

Charlie, ki je v napadu na New York 11. septembra 2001 izgubil ženo in otroke, naleti na nekdanjega sostanovalca Alana. Oživitev prijateljstva je ena od stvari, ki mu pomagajo premagovati neskončno žalost.Ko sta se tistega usodnega dne septembra leta 2001 v New Yorku podrla nebotičnika Svetovnega trgovinskega centra, je Charlie Fineman izgubil vse, za kar je živel: ženo in otroke. Minilo je pet let, odkar je ostal brez družine, in zdaj je nekoč uspešni ter družabni mož samo še bleda senca samega sebe. Usoda poskrbi za to, da na vogalu ulice na Manhattnu naleti na svojega nekdanjega sostanovalca Alana Johnsona in ta je pretresen, ko vidi, kako nizko je padel njegov nekoč vesel in optimističen prijatelj. Čeprav je Alan na zunaj videti kot uspešen, zadovoljen človek, so družinske obveznosti in zahteve zobozdravniške kariere v resnici tudi na njem pustili težke sledi. V tistem trenutku oba moška potrebujeta zaupnega prijatelja, ki bi jima pomagal prebroditi težko obdobje na videz nepremagljivih izzivov v življenju; oživitev njunega prijateljstva je tista rešilna bilka, ki obema pomaga pri premagovanju težav ter vnovičnem pogledu na prihodnost z upanjem in optimizmom.

Originalni opis filma:

Alan Johnson has everything he needs to get through life: a good job, a beautiful and loving wife, and their wonderful children. Yet he feels isolated because he finds having a hard-working job and managing a family too much to handle and has no one to talk to about it. Charlie Fineman, on the other hand, doesn't have a job or a family. He used to have both until a terrible loss, and the grief caused him to quit his job and isolate himself from everyone around him. As it turns out, Alan and Charlie were roommates in college, and a chance encounter one night rekindles the friendship they shared. But when Charlie's problems become too much to deal with, Alan is determined to help Charlie come out of his emotional abyss.