Seznam programov
Filmoteka na Spored.tv

Shrek tretji

Shrek tretji, 2007
risani

Shrek the Third, ZDA, 93 min

Imdb ocena 6.1

Žanr: risani, avantura, komedija

Igrajo: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas

Režija: Chris Miller, Raman Hui

Avtorji: William Steig (knjiga), Andrew Adamson (zgodba), Jeffrey Price (scenarij), Peter S. Seaman (scenarij), Chris Miller (scenarij), Aron Warner (scenarij), Jeff Snow (zgodba)

Jezik: angleški

Shrek tretji - Shrek the Third

Slovenski opis filma:

Mladoporočenca Shrek in Fiona imata končna priložnost, da izkusita zakonsko srečo. Toda kaj, ko ta ne traja dolgo. Na veliko presenečenje vseh v kraljestvu nepričakovano umre kralj Harold, prestol pa naj bi podedovala prav Fiona in Shrek. Toda glede na to, da Fiona pričakuje otroka in je Shreku malo mar za dvorno življenje, se novopečeni zakonski mož odloči, da bo poiskal Fioninega uporniškega bratranca Artieja, ki naj bi prevzel prestol. Toda medtem ko se Shrek z osličkom in obutim mačkom odpravi po Artieja, se v kraljestvu ponovno prikaže sanjski princ z zlobnim kapitanom Kljuko, ki bi se rad na silo polastil prestola. Toda princ ni računal na Fiono in njene prijateljice Sneguljčice, Trnuljčice in Motovilke, ki so odločene, da bodo zaščitile kraljestvo.

Originalni opis filma:

When Fiona's father and King of Far Far Away passes away, the clumsy Shrek becomes the immediate successor of the throne. However, Shrek decides to find the legitimate heir Artie in a distant kingdom with his friends Donkey and Puss in Boots to be able return to his beloved house in the swamp with the pregnant Fiona. Meanwhile, the envious and ambitious Prince Charming joins the villains of the fairytales plotting a coup d'état to become the new king.