Pogosta vprašanja o potovanju skozi čas

Pogosta vprašanja o potovanju skozi čas, 2009
komedija
Frequently Asked Questions About Time Travel, Velika Britanija, 83 min Imdb ocena: 7.1 Žanr: komedija, znanstvena fantastika Igrajo: Chris O'Dowd, Marc Wootton, Dean Lennox Kelly, Anna Faris Režija: Gareth Carrivick Avtorji: Jamie Mathieson Jezik: angleški
Pogosta vprašanja o potovanju skozi čas - Frequently Asked Questions About Time Travel

Slovenski opis filma:

Trojico čudakov pahne skozi časovno zanko, ko pijejo v svojem priljubljenem baru, posledica tega pa je komična zmešnjava napačnih identitet, zgrešenih priložnosti, romantike in anarhije – s prihodnostjo človeštva na kocki.Koprodukcija BBC Films ter HBO Films prinaša duhovito komedijo o trojici čudakov, ki jih pahne skozi časovno zanko, ko pijejo v svojem priljubljenem baru. Posledica tega je komična zmešnjava napačnih identitet, zgrešenih priložnosti, romantike in anarhije – s prihodnostjo človeštva na kocki. Ray je z znanstveno fantastiko obsedeni piflar, ki so ga pravkar odpustili iz službe v zabaviščnem parku. Z britanskima prijateljema Petom in Tobyjem v priljubljenem baru objokujejo svoje neobstoječe kariere in propadla življenja, se posmehujejo hollywoodskim filmom in igralcem ter razpravljajo o prednostih tega, da si knjižni molj. A življenje se jim zasuka na glavo, ko Ray pri naročanju nove runde naleti na čedno Cassie, ki zase trdi, da je časovna potnica iz prihodnosti. Medtem ko mu razlaga o časovnem stroju, Ray posumi, da gre za potegavščino Peta in Tobyja, a se izkaže, da prijatelja nimata pojma, o čem govori. Na poti do stranišča Pete odkrije pravi časovni portal ter v prihodnosti doživi srhljiv privid svoje smrti. Podviza se nazaj v času, da bi opozoril Raya in Tobyja, a je že prepozno. Kmalu vsi trije drvijo skozi čas in sanitarije, da bi doumeli skrivnost Petove smrti, rešili uganko časovnega potovanja ter se živi in zdravi vrnili v sedanjost – kjer jih po možnosti še vedno čakajo vrčki piva in Rayevo sanjsko dekle.

Originalni opis filma:

The script, written by Jamie Mathieson, follows three social outcasts -- two geeks and a cynic -- as they attempt to navigate a time-travel conundrum in the middle of a British pub. Faris plays a girl from the future who sets the adventure in motion.