Montevideo, bog te je videl

Montevideo, bog te je videl, 2010
avantura
Montevideo: Taste of a Dream, Srbija, 140 min Imdb ocena: 8.4 Žanr: avantura, komedija, drama Igrajo: Milos Bikovic, Petar Strugar, Nina Jankovic, Danina Jeftic Režija: Dragan Bjelogrlic Avtorji: Ranko Bozic, Srdjan Dragojevic, Vladimir Stankovic (novela) Jezik: srbski, bolgarski, francoski
Montevideo, bog te je videl - Montevideo: Taste of a Dream

Slovenski opis filma:

Montevideo, bog te je videl nas popelje na začetek leta 1930 in priprave nogometne reprezentance Kraljevine Jugoslavije za nastop na prvem prvenstvu, ki je bilo istega leta odigrano v urugvajskem glavnem mestu. Aleksandar Tirnanić - Tirke in Blagoje Marjanović - Moše sta bila največja zvezdnika takratne reprezentance, ki ji je uspelo premostiti številne 'logistične' ovire in si zagotoviti nastop na premiernem nogometnem SP-ju. Seveda, pripoved se ne ukvarja izključno z nogometom, veliko prostora je namenjeno ljubezenskim prigodam glavnih likov, ki svojo tekmovalnost z nogometnih zelenic prenesejo na privatno življenje in se spustijo v boj za naklonjenost dveh beograjskih lepotic.

Originalni opis filma:

A story about one team that decides to follow a dream that takes them on a journey to the First World Football Championship in Montevideo, Uruguay in 1930. A dream that allows them to become true stars and living legends.