Kaj je vedela Maisie

Kaj je vedela Maisie, 2012
drama
What Maisie Knew, ZDA, 99 min Imdb ocena: 7.5 Žanr: drama Igrajo: Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgård, Joanna Vanderham Režija: Scott McGehee, David Siegel Avtorji: Nancy Doyne (scenarij), Carroll Cartwright (scenarij), Henry James (based on the novel by) Jezik: angleški
Kaj je vedela Maisie - What Maisie Knew

Slovenski opis filma:

Film je posnet po knjigi Henryja Jamesa in v ospredje postavi 7-letno Maisie, ki se znajde sredi bitke za skrbništvo svojih staršev. Njena mama Susanna je ostarela rokovska pevka, oče Beale pa je prodajalec umetnin. Da bi pridobil prednost na sodišču, se Beale poroči s hčerkino varuško Margo, Susanna pa se na vrat na nos omoži z lokalnim natakarjem Lincolnom. Tako sta dekličina starša preveč zaposlena z lastnimi težavami, da bi opazila, kako situacija vpliva na njuno hčer, ki ji nenehna selitev iz enega gospodnjstva v drugega postaja čedalje bolj mučna.

Originalni opis filma:

What Maisie Knew is a contemporary New York City revisioning of the Henry James novel by the same name. It revolves around unwitting 7-year-old Maisie, caught in the middle of a custody battle between her mother Susanna, an aging rock star, and her father, Beale, a major art dealer.