Zgrabi zastavo

Zgrabi zastavo, 2015
risani
Capture the Flag, Španija, 94 min Imdb ocena: 5.9 Žanr: risani, avantura, komedija Igrajo: Dani Rovira, Michelle Jenner, Carme Calvell, Javier Balas Režija: Enrique Gato Avtorji: Patxi Amezcua (Argumento), Jordi Gasull, Neil Landau, Javier López Barreira Jezik: španski, katalonski, angleški
Zgrabi zastavo - Capture the Flag

Slovenski opis filma:

Animiranka prinaša zgodbo 12-letnega dečka, ki skuša preprečiti zlobnemu milijarderju, da bi odletel na Luno, ukradel njene rudninske vire in uničil ameriško zastavo, ki so jo tja zasadili možje iz vesoljske odprave Apollo. Vesoljska potovanja so od nekdaj del družine Mika Goldwinga; tako njegov ded kot tudi njegov oče sta bila astronavta. Vendar se je njegov razočarani dedek Frank odtujil od družine in živel osamljeno življenje, potem ko je zapravil priložnost, da bi se v zgodovino zapisal kot eden od članov posadke pri odpravi Apolla XI. Mladi Mike nenadejano odkrije, da namerava neki ekscentrični milijarder odleteti na Luno, se polastiti njenih bogatih rudninskih zalog in uničiti ameriško zastavo, ki so jo v Mesečeva tla zasadili možje iz vesoljske odprave Apollo – in za dečka se začne odštevanje do neverjetne pustolovščine. Miku se pridružijo dedek, najboljša prijatelja Amy in Marty ter brihtni kameleon; skupaj se odpravijo na osupljivo potovanje na Luno, da bi preprečili bogatašev zlobni načrt, zajeli zastavo in vnovič združili razklano družino.

Originalni opis filma:

A young surfer rallies his friends to stop a billionaire from rewriting history as a way to hoard Helium 3, the clean energy of the future.