TV spored HBO


27. marec 2023 - 2. april 2023
06:00 Magične živali, film
 • Fantastic Beasts And Where To Find Them, 2016, avantura, IMDb ocena: 7.2
 • Zgodba po knjigi pisateljice J. K. Rowling spremlja ljubitelja nenavadnih živali Newta Scamanderja, ki v New Yorku naleti na skrivno čarovniško skupnost nekaj desetletij pred tem, ko Harry Potter na Bradavičarki bere njegove priročnike.V zgodbi, ustvarjeni po skrivnostnem knjižnem svetu pisateljice J. K. Rowling, ki nas je začarala s prigodami Harryja Potterja, se odpravimo v New York na začetku 20. stoletja. Nadobudni mladi čarovnik Newt Scamander (z oskarjem nagrajeni Eddie Redmayne) se želi udeležiti čarovniškega kongresa, toda skrivnostni kovček, poln magičnih živali, mu življenje obrne na glavo. Ko nekaj zverem uspe pobegniti, čarovniki za nastalo zmedo okrivijo Newta. Da bi se odkupil in preprečil stopnjevanje napetih odnosov z običajnimi ljudmi, ki jim Američani namesto "bunkeljni" rečejo "ne-čari", se Newt s pomočjo nadarjene čarovnice Katherine odpravi na nepozaben lov, poln magičnih avantur in nevarnih prigod.
 • Igrajo: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Colin Farrell, Režija: David Yates

več
Magične živali, film
08:10 Vanille: Karibska zgodba, film
 • Vanille: A Caribbean Tale, 2020
 • Mlada Parižanka Vanille, ki je nedavno prišla na karibski otok Gvadelup, se potopi v skrivnostno pustolovščino, kjer sreča niz živopisnih likov in čarobno cvetlico. Počitnice bodo gotovo bogate z zasuki in presenečenji.Njeno teto je obsedel duh Soukouniana, srečala je mladega Obo, nenavadnega dečka, ki je pol otrok in pol grmiček, ter se lotila iskanja skrivnostne cvetlice Arum Titan. Počitnice na karibskem otoku Gvadelup bodo za mlado Parižanko mešane krvi Vanille očitno pestre in polne presenečenj. Potovanje v odraslost, epska pustolovščina, ki te navda z željo po spoznanju onkraja, drugačnosti in samega sebe, medtem ko imaš priložnost za razmislek o pomenu zavedanja lastnih korenin.
 • , Režija: Guillaume Lorin
08:45 Tintin in njegove pustolovščine, film
 • The Adventures Of Tintin, 2011, risani, IMDb ocena: 7.3
 • Potopljena ladja menda skriva velikansko bogastvo, a se je drži starodavno prekletstvo. Tintin in njegov zvesti pasji tovariš gresta na lov na zaklad okrog sveta.Steven Spielberg in Peter Jackson prinašata epsko pustolovščino Tintina, v kateri najslavnejši stripovski poročevalec in njegov zvesti pasji tovariš odkrijeta modelček ladje z eksplozivno skrivnostjo. Radovednost ju žene v svet starodavnih skrivnosti in nemilost neusmiljenega zlikovca Ivana Ivanoviča – ki meni, da je Tintin ukradel neprecenljivi zaklad strahopetnega pirata Reda Rackaha. S pomočjo svojega psička, nergaško zbadljivega kapitana Haddocka ter detektivske dvojice Thompson & Thompson se Tintin poda na pot okrog sveta, da bi z bistroumnostjo in iznajdljivostjo prehitel svoje sovražnike v lovu na poslednje počivališče Samoroga; ladijske razbitine, ki menda skriva velikansko bogastvo, a se je drži starodavno prekletstvo.
 • , Režija: Steven Spielberg

več
Tintin in njegove pustolovščine, film
10:30 Johnny proti Amber: Ameriško sojenje, 1. del
 • Johnny Vs Amber: The Us Trial Ep. 01, 2022
 • Po izgubi odmevne tožbe zaradi obrekovanja v Londonu je za Johnnyja Deppa na kocki vse, ko si prizadeva oprati svoje dobro ime. Z intimnim dostopom do njegove pravne ekipe serija ponuja edinstven vpogled v pravno bitko primera "Depp proti Heard".Po izgubi odmevne tožbe zaradi obrekovanja v Londonu je za Johnnyja Deppa na kocki vse, ko si prizadeva oprati svoje dobro ime. Z intimnim dostopom do njegove pravne ekipe serija ponuja edinstven vpogled v pravno bitko primera "Depp proti Heard".
 • , Režija: Eliana Capitani
11:20 Jumanji: Naslednja stopnja, film
 • Jumanji: The Next Level, 2019, akcijski, IMDb ocena: 6.7
 • Ekipa se je vrnila, ampak igra "Jumanji" je zdaj drugačna. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.V nadaljevanju "Jumanji: Naslednja stopnja" se naša zabavna ekipa vrača – ampak igra se je medtem spremenila. Kar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro. Ko se junaki vnovič spustijo v "Jumanji", da bi rešili prijatelja, odkrijejo, da nič ni tako, kot so pričakovali. Pravila so se spremenila, kot se je tudi sama ekipa, ki se je ponovno znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra pa je še težja in veliko nevarnejša kot prej. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Režija: Jake Kasdan

več
Jumanji: Naslednja stopnja, film
13:20 Transformerji: Temna stran meseca, film
 • Transformers: Dark Of The Moon, 2011, akcijski, IMDb ocena: 6.2
 • Avtoboti odkrijejo vesoljsko ladjo, skrito na Luni. Zato skušajo prehiteti Deseptikone, da bi prvi raziskali njene skrivnosti, kar bi lahko pomenilo preobrat v zadnji bitki Transformerjev.Skrivnostni dogodek v zgodovini Zemlje grozi, da bo zanetil vojno, v kateri Transformerji sami ne bodo mogli rešiti planeta. Astronavti na Apollu 11 odkrijejo ostanke ponesrečenega Sentinel Prima na Luni in jih pripeljejo na Zemljo. Vendar to ni bil edini nezemeljski predmet na Mesecu in ko se pojavi nova zlonamerna sila, se morajo Sam Witwicky (Shia LaBeouf) in Avtoboti boriti proti njenim mračnim namenom, da bi svet ubranili pred vsenavzočim zlom Deseptikonov.
 • Igrajo: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, John Turturro, Režija: Michael Bay

več
Transformerji: Temna stran meseca, film
15:50 Šazam!, film
 • Shazam!, 2019, akcijski, IMDb ocena: 7.0
 • Štirinajstletni Billy se sreča s starodavnim čarodejem in ta ga spremeni v superjunaka po imenu Šazam. Vendar Billy kmalu ugotovi, da si je nakopal smrtnega sovražnika dr. Thaddeusa Sivano, ki ga je čarodej nekoč zavrnil.V vseh nas se skriva superjunak in le malo čarovnije je potrebne, da pride na plano. V primeru Billyja Batsona (Asher Angel) to pomeni glasni klic: "Šazam!" in iznajdljivi fant iz krušne družine se hipoma spremeni v odraslega superjunaka po imenu Šazam (Zachary Levi), sposobnost, ki mu jo je prijazno dodelil starodavni čarodej. Vendar se v mišičastem telesu še vedno skriva duša najstnika in ta počne tisto, kar bi počel vsak mladostnik na njegovem mestu: zabava se s pridobljenimi supermočmi. Lahko leti? Ali ima rentgenski vid? Lahko strelja žarke iz dlani? Mu bo uspelo izogniti se šolskim preizkusom znanja? Šazam raziskuje meje svojih sposobnosti z lahkomiselno radostjo otroka; vendar bo kmalu postavljen na preizkušnjo, saj ugotovi, da si je z novo podobo nakopal tudi smrtnega sovražnika: Dr. Thaddeusa Sivano (Mark Strong), ki ga je čarodej nekoč zavrnil.
 • Igrajo: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Režija: David F. Sandberg

več
Šazam!, film
18:05 Venom, film
 • Venom (2018), 2018, n/a, IMDb
 • Preiskovalni novinar Eddie Brock (Tom Hardy) se pobira po škandalu, ki mu je skoraj uničil kariero, vendar proti svoji volji postane gostitelj zunajzemeljskega simbiota Venoma – grozljivega bitja, ki mu podeli nadnaravne moči.Da je najljubši Marvelov negativec bolj priljubljen kot kdajkoli, gre zasluga izjemnemu Tomu Hardyju v vlogi Eddieja Brocka – preiskovalnega novinarja, ki se mu življenje obrne na glavo, ko proti svoji volji postane gostitelj zunajzemeljskega simbiota. Poleg njega igralsko zasedbo v eni glavnih vlog bogati tudi očarljiva Michelle Williams, za enkratno filmsko akcijo pa bo poskrbel režiser Ruben Fleischer, ki je znan po izjemnem občutku za humor ("Dobrodošli v deželi zombijev"). Venoma so leta 1988 ustvarili pisec David Michelinie ter risarja Todd McFarlane in Mike Zeck. Zunajzemeljski simbiot potrebuje človeka, da preživi, gostitelj pa v zameno dobi neverjetno moč. Čeprav je Venom prvotno nastal kot negativec, je sčasoma v nekaterih različicah pridobil status zabavnega antijunaka. Bodo združene moči Eddieja in Venoma zalegle v boju zoper še večje zlo, ki grozi vsemu svetu, zlasti še močnejšemu in nevarnejšemu simbiotskemu tekmecu Riotu?
 • Igrajo: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott, Režija: Ruben Fleischer

več
Venom, film
20:00 Neskončna nevihta, film
 • Infinite Storm, 2022, drama, IMDb ocena: 5.2
 • Ko plezalko na gori dohiti snežni metež, naleti na tujca v težavah in oba sklene varno spraviti z gore, preden bi se znočilo.Med vzponom na Mount Washington v državi New Hampshire se izkušena plezalka (Naomi Watts) odloči vrniti, še preden bo dosegla vrh, saj se približuje snežni metež. Toda na poti nazaj naleti na moškega v težavah in sklene oba varno spraviti z gore, preden se zvečeri in bi lahko podlegla nevihti. Posneto po resnični zgodbi.
 • Igrajo: Naomi Watts, Billy Howle, Denis O'Hare, Parker Sawyers, Eliot Sumner, Režija: Malgorzata Szumowska, Michał Englert

več
Neskončna nevihta, film
21:40 Preprodajalci, film
 • Traffic, 2000, kriminalni, IMDb ocena: 7.6
 • Predsednik imenuje konzervativnega sodnika, da bi vodil boj proti mamilom v ZDA, ko ta odkrije, da je tudi njegova najstniška hči postala zasvojenka. Agenta ščitita svojega vohuna, žena obsojenega preprodajalca pa skrbi za družinski posel.V Mehiki policist Javier (Benicio Del Toro) s svojim partnerjem prestreže večjo pošiljko mamil, ki potuje proti meji z ZDA, vendar se znajdeta v ujetništvu mehiške vojske, saj med policijo in vojsko ne obstaja dogovor o sodelovanju, večina ljudi pa je podkupljenih. Kalifornijski preprodajalec pričakuje večjo pošiljko mamil, a na sledi sta mu vladna agenta (Don Cheadle in Luis Guzman), v San Diegu pa se nahaja tudi rezidenca milijonarja Ayala in njegove žene Helene (Catherine Zeta-Jones), ki ne ve ničesar o moževih zločinskih poslih. To se zdi najboljši trenutek za imenovanje konzervativnega sodnika Roberta Wakefielda (Michael Douglas) na vodilno mesto operacije za končno zmago v dolgotrajni in dragi vojni oblasti s preprodajalci droge.
 • Igrajo: Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Benicio Del Toro, Dennis Quaid, Don Cheadle, Režija: Steven Soderbergh

več
Preprodajalci, film