TV spored HBO


9. junij 2023 - 15. junij 2023
06:00 Zemljevidi in omela, film
 • Maps And Mistletoe, 2021, romantični, IMDb ocena: 5.5
 • Kartografinja Emilia, ki naj bi za božične praznike izdelala zemljevid do zaklada na severnem tečaju, išče raziskovalca, ki je dejansko že bil tam. Skupaj bosta odkrila, da je ljubezen resnični zaklad božiča.Emilia Martin se veseli božičnih praznikov v udobju doma. Njena služba kartografinje za šolske zemljevide zahteva, da spremlja odkritja in posodobitve nenehno spreminjajoče se podobe sveta, zato bo božič pred kaminom dobrodošla sprememba. Vendar ima njen šef drugačno zamisel. Ali bi lahko izdelala zemljevid do zaklada na severnem tečaju, imenovan "Kje je božič"? Emilia prosi za pomoč Drewa Campbella, raziskovalca, ki je bil že dvakrat na severnem tečaju. Drew sprva okleva, vendar se kmalu dogovorita za vzajemno pomoč v obojestransko korist. Načrtovalka zemljevidov in svobodomiselni pustolovec bi lahko bila idealen par za praznike, ko bosta skupaj odkrila, da je ljubezen edini resnični zaklad božiča.
 • Igrajo: Humberly González, Ronnie Rowe, Maggie Cassella, Justine Christensen, Timothy Mooney, Režija: Max McGuire

več
Zemljevidi in omela, film
07:30 Najemnina, film
 • Rent (2005), 2005
 • Skupina newyorških boemov se spopada z življenjem, ljubeznijo, umetnostjo in aidsom v filmski inačici muzikala, nagrajenega s Pulitzerjevo nagrado in tonyjem. S Pulitzerjevo nagrado nagrajena revolucionarna rok opera Jonathana Larsona, pripoveduje zgodbo o skupini boemov, ki se skušajo izraziti skozi umetnost in "vrednotijo svoja življenja z ljubeznijo". Prijatelji stremijo k uspehu in priznanju, medtem ko se spopadajo z revščino in epidemijo aidsa v newyorškem East Villageu. To so pisec pesmi (Adam Pascal), njegova soseda iz spodnjega nadstropja, eksotična plesalka (Rosario Dawson), njegov sostanovalec režiser (Anthony Rapp), sostanovalčevo dekle, umetnica (Idina Menzel), ki ga je pred kratkim zapustila zaradi pravnice (Tracie Thoms), profesor filozofije (Jesse L. Martin), njegova sorodna duša (Wilson Jermaine Heredia) in njihov nekdanji prijatelj ter trenutni lastnik hiše (Taye Diggs).
 • Igrajo: Rosario Dawson, Jesse L. Martin, Taye Diggs, Anthony Rapp, Adam Pascal, Režija: Chris Columbus
09:50 Johnny proti Amber: Ameriško sojenje, 2. del
 • Johnny Vs Amber: The Us Trial Ep. 02, 2022
 • Dokumentarec prinaša pričevanje Amber Heard o njenem burnem zakonu z enim najbolj priljubljenih igralcev na svetu. Pripoveduje zgodbo za viralnimi memi in predstavlja žensko, ki jo je svet sovražil, a se je še naprej borila.Dokumentarec prinaša pričevanje Amber Heard o njenem burnem zakonu z enim najbolj priljubljenih igralcev na svetu. Pripoveduje zgodbo za viralnimi memi in predstavlja žensko, ki jo je svet sovražil, a se je še naprej borila.
 • , Režija: Eliana Capitani
10:40 Godzila, film
 • Godzilla (2014), 2014
 • Zgodba o človeškem pogumu in spravi v luči neustavljivih naravnih sil: najslavnejši orjaški kuščar Godzilla se sooči z velikanskima zlonamernima bitjema, posledico znanstvene arogance, ki ogrožata obstoj ljudi.Najslavnejši filmski orjaški kuščar vnovič oživi v akcijski pustolovščini režiserja Garetha Edwardsa (Monsters). Zvezdniško igralsko zasedbo v zgodbi o človeškem pogumu in spravi v luči neustavljivih naravnih sil sestavljajo Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche in Sally Hawkins. Godzilla se sooči z velikanskima zlonamernima bitjema, posledico znanstvene arogance, ki resno ogrožata obstoj ljudi. Veličastno bitje iz morskih globin se še enkrat izkaže kot starodavni zaščitnik nemočnega človeštva.
 • Igrajo: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, Režija: Gareth Edwards
12:45 Transformerji: Doba izumrtja, film
 • Transformers: Age Of Extinction, 2014, akcijski, IMDb ocena: 5.6
 • Človeštvo se sooča z novo strašno grožnjo; na vrsti so Optimus Prime in Avtoboti, da rešijo svet. Ker se je vlada zarotila proti njim, bodo potrebovali skupino novih zaveznikov pod vodstvom Marka Wahlberga.Zgodba Dobe izumrtja se začne po epskem spopadu, ki je skoraj uničil mesto, a zato rešil svet. Človeštvo se pogumno pobira, v poskusu usmerjanja zgodovine po svoje pa se razkrije temačna skupina zlikovcev – medtem ko se nad Zemljo zgrne še neka druga starodavna nevarnost. S pomočjo nove skupine bojevnikov (pod vodstvom Marka Wahlberga) se Optimus Prime in Avtoboti soočijo s svojim največjim izzivom dotlej. V neverjetni pustolovščini jih zajame vrtinec vojne med dobrim in zlom, ki naposled pripelje do strašne bitke po vsem svetu.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Režija: Michael Bay

več
Transformerji: Doba izumrtja, film
15:30 Dobri oče: Zgodba Martina MacNeilla, film
 • The Good Father: The Martin Macneill Story, 2021, kriminalni, IMDb ocena: 5.7
 • Resnična zgodba Martina MacNeilla je senzacionalni kriminalni triler o vzornem članu skupnosti in ljubljenem kirurgu, za pročeljem katerega se je skrival psihopat, ki je umoril svojo ženo, da bi prikril svojo afero Glavni tožilec je rekel: "To je bil skoraj popoln umor." Resnična zgodba Martina MacNeilla je senzacionalni kriminalni triler o vzornem članu skupnosti in ljubljenem kirurgu, za pročeljem katerega se je skrival psihopat, ki je umoril svojo ženo, da bi prikril svojo afero. Odnesel bi jo brez kazni, če ne bi bilo njegovih otrok; zlasti najstarejše hčere, ki je svojo izobrazbo na medicinski fakulteti izkoristila za to, da je pomagala odkriti resnico.
 • Igrajo: Tom Everett Scott, Anwen O'Driscoll, Nicola Correia-Damude, Charisma Carpenter, Alicia Johnston, Režija: Annie Bradley

več
Dobri oče: Zgodba Martina MacNeilla, film
17:00 Gospodar prstanov: Stolpa, film
 • Lord Of The Rings: Two Towers, 2002
 • Frodo in drugi člani Bratovščine ločeno nadaljujejo svojo pot proti Mordorju, da bi uničili Prstan mogote. Usoda jih čaka pri dveh stolpih, Sarumanovi utrdbi v Ajzengartu, in mogočni Sauronovi trdnjavi Barad-dur v sovražni deželi.Po dogodivščinah iz prvega dela Gospodar prstanov, se junaki Tolkienove trilogije znajdejo v razdejanem Srednjem svetu, ki ga je Sauron popolnoma podjarmil. Medtem ko se Frodo (Elijah Wood) in Samo (Sean Astin) odpravita proti mordorskim vratom, Aragorn, Legolas in Gimli sledijo orkom, ki so ugrabili Meda in Pipina. Junaki se bodo morali tokrat zoperstaviti moči dveh stolpov: Sarumanovega in Sauronovega. Hobita Samo in Frodo sama potujeta v Mordor, da bi uničila prstan. Pri tem ugotovita, da ju zasleduje skrivnostni Golum, ki je nekdaj imel prstan v svoji lasti. Ko ga ujameta, jima Golum obljubi, da ju bo odpeljal v Mordor, če ga bosta potem izpustila. Samo Golumu ne zaupa, Frodu pa se bitje zasmili. Medtem Aragorn, vilinec Legolas in škrat Gimli sledijo orkom, ki so ujeli Pipina in Meda.
 • Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Sean Astin, Režija: Peter Jackson
20:00 Zeleni vitez, film
 • The Green Knight, 2021, avantura, IMDb ocena: 6.6
 • Epska pustolovščina, osnovana na legendi o kralju Arthurju, pripoveduje zgodbo o siru Gawainu (Dev Patel), svojeglavem Arthurjevem nečaku.Epska pustolovščina, osnovana na legendi o kralju Arthurju, pripoveduje zgodbo o siru Gawainu (Dev Patel), svojeglavem Arthurjevem nečaku. Mladenič se odpravi na pot, da bi se spopadel z Zelenim vitezom, pol drevesom in pol človekom, nenavadnim velikanom, ki ga je izzval.
 • Igrajo: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sarita Choudhury, Sean Harris, Režija: David Lowery

več
Zeleni vitez, film
22:10 In kot bi mignil..., 1. del
 • And Just Like That... Ep. 01 - Hello It's Me, 2021
 • Po pogovoru, kako se spopasti s spremembo, Carrie v podkastu sprejme izziv, da bi postala "spolno" odprta. Miranda preživi katastrofalen prvi dan v šoli, Charlotte pa poskuša navdušiti drugo mamo.Po pogovoru, kako se spopasti s spremembo, Carrie v podkastu sprejme izziv, da bi postala "spolno" odprta. Miranda preživi katastrofalen prvi dan v šoli, Charlotte pa poskuša navdušiti drugo mamo.
 • Igrajo: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sara Ramirez, Chris Noth, Režija: Michael Patrick King
22:55 Nasledstvo IV., 1. del
 • Succession Iv. Ep. 01, 2023
 • Igrajo: Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Matthew MacFadyen