TV spored HBO


2. december 2021 - 8. december 2021
06:00 Ameriška godlja, film
 • An American Pickle, 2020, komedija, IMDb ocena: 5.7
 • Leta 1920 priseljenski delavec v tovarni kislih kumaric ponesreči pade v sod in tam ostane konzerviran. Po 100 letih se zbudi v sodobnem Brooklynu, tam sreča lastnega pravnuka Bena in se preseli k njemu, da bi se navadil na prihodnost.Komična drama "Ameriška godlja" je zasnovana po kratki zgodbi ameriškega pisatelja Simona Richa, ki je napisal tudi scenarij za film. V njej v dvojni vlogi nastopi Seth Rogen kot Herschel Greenbaum, priseljenec iz Evrope leta 1920. V ZDA pride po svoje sanje in boljše življenje za svojo družino. Službo najde v tovarni kislih kumaric in nekega dne se ponesreči zvrne v velikanski sod, kjer ostane konzerviran naslednjih 100 let. Ko se leta 2020 zbudi v sodobnem Brooklynu, ugotovi, da se ni postaral niti za en dan. Vendar je minilo vse stoletje, zato zaman išče ljubljeno soprogo in svojo družino; edini preživeli sorodnik je njegov pravnuk Ben Greenbaum (ki ga prav tako igra Rogen), prijazni računalniški programer, ki ga Herschel nikakor ne more razumeti.
 • Igrajo: Seth Rogen, Sarah Snook, Sean Whalen, Jorma Taccone, Joanna Adler, Režija: Brandon Trost

več
Ameriška godlja, film
07:25 Naši sosedi pirati, film
 • Pirates Down The Street, 2020
 • Ko se piratska družina Blunderbuss preseli v dolgočasni Sandsborough, sosedje niso najbolj veseli. 12-letni Michael in njegov novi 13-letni prijatelj Billy se jih trudita sprejeti, a potem v mesto prispe veliki sovrag Pokvarjeni Cornelius.Zaspano obmorsko mestece Sandsborough doživi pretres, ko se tja preseli piratska družina Blunderbuss: pretepaška, mečevalska in ruma žejna sodrga. Dostojni prebivalci so osupli nad njihovim domovanjem v gusarski ladji, čuvajskim morskim psom in hobotnico. Samo 12-letni Michael se spoprijatelji z novim sosedom, 13-letnim piratom Billyjem, vendar se bo morda moral posloviti od njega, ko v mesto nenadoma prispe veliki sovrag Pokvarjeni Cornelius, odločen, da bo pirate pregnal na morje. Skupaj z 12-letno Elizabeth iz soseščine se Michael in Billy odpravita v bitko zoper najnevarnejšega pirata na širnih morjih.
 • Igrajo: Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas, Celeste Holsheimer, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Režija: Pim Van Hoeve
09:00 Margaret Atwood: Beseda za besedo za besedo je moč, film
 • Margaret Atwood: A Word After A Word After A Word Is Power, 2019, dokumentarni, IMDb ocena: 7.6
 • Uspeh televizijske priredbe njenega romana "Deklina zgodba" je Margaret Atwood povzdignil v tržno znamko. Kdo je ženska in avtorica izza te zgodbe? Kako si vedno tako doživeto predstavlja prihodnost?Uspeh televizijske priredbe njenega odmevnega romana "Deklina zgodba" je ime pisateljice Margaret Atwood povzdignil v tržno znamko. Milijoni bralcev na pamet poznajo njene knjige od prve do zadnje strani, le malo pa jih ve, kdo je ženska in avtorica izza te zgodbe. Režiserja Nancy Lang in Peter Raymont sta s snemalno ekipo eno leto spremljala Atwoodovo in njenega pokojnega partnerja Graema Gibsona, medtem ko sta imela promocijske predstavitve, bila z družino ali obiskovala prizorišče snemanja "Dekline zgodbe", priljubljene televizijske priredbe romana Margaret Atwood iz leta 1985. Prijatelji, svojci in sama Atwoodova delijo osebne izpovedi, dokumentarec pa raziskuje tudi njeno odraščanje v kanadski divjini in zgodnja pesniška leta.
 • , Režija: Nancy Lang, Peter Raymont

več
Margaret Atwood: Beseda za besedo za besedo je moč, film
10:30 Tisti pravi, film
 • The Right One, 2021, komedija, IMDb ocena: 5.1
 • Pisateljica Sara doživlja ustvarjalno blokado in potrebuje navdih. Najde ga, ko po naključju spozna nesrečnega čudaka Godfreyja, ki nenehno menja osebnosti, da bi se lahko soočil s travmatično preteklostjo in se izognil stvarnosti.Ganljiva in duhovita romantična komedija spremlja Saro, pisateljico z ustvarjalno blokado, ki obupano potrebuje navdih. Najde ga, ko po naključju spozna nesrečnega čudaka Godfreyja, ki nenehno menja osebnosti in se seli med svojimi različnimi jazi, da bi se s kompenzacijo lahko soočil s travmatično preteklostjo ter se izognil stvarnosti. Ravno ko ji začenja zaupati in se ji predajati, ugotovi, da ga Sara izkorišča kot navdih za svoj naslednji roman in nemudoma izgine iz njenega življenja. Je Sara ostala brez moškega svojih sanj ali pa ga bo vnovič našla in popravila stvari?
 • Igrajo: Nick Thune, Cleopatra Coleman, Iliza Shlesinger, David Koechner, Trezzo Mahoro, Režija: Ken Mok

več
Tisti pravi, film
12:05 Priprave na najino zvezo za nedoločen čas, film
 • Preparations To Be Together For An Unknown Period Of Time, 2020
 • 40-letna nevrokirurginja Márta se zaljubi, opusti bleščečo ameriško kariero in se vrne v Budimpešto, da bi z moškim začela novo življenje. A ko ga najde, ljubezen njenega življenja čudoma pravi, da se še nikoli nista srečala.Márta Vizy (Natasa Stork) je madžarska nevrokirurginja, ki si je s sijajnim delom v ZDA zagotovila ugledno zdravniško kariero. Po kratkem srečanju s kolegom, možganskim specialistom in pisateljem Jánosem Drexlerjem (Viktor Bodó), jo na zdravniški konferenci v New Jerseyju prešine, da je to moški, ki ga je iskala že vse življenje. Odpravi se v Budimpešto na srečanje z moškim, ki ga ljubi, vendar se János ne prikaže na njunem zmenku na Mostu svobode, dogovorjenem v naglici. Márta ga poišče v bolnišnici, kjer dela, vendar János na njeno presenečenje trdi, da je ne pozna in se še nikoli nista srečala. Ali ima Márta opravka z dvojnikom ali pa se János samo pretvarja, da je ne pozna? Ali pa si je vse skupaj sama tako živo predstavljala zgolj v domišljiji, da zdaj verjame v lastno zablodo?
 • Igrajo: Natasa Stork, Viktor Bodó, Benett Vilmányi, Zsolt Nagy, Péter Tóth, Režija: Lili Horvát
13:40 Seks v mestu 2, film
 • Sex And The City 2, 2010, komedija, IMDb ocena: 4.5
 • Carrie, Charlotte in Miranda so poročene, a še vedno željne zabave. Ko jih Samantha vzame s seboj v Abu Dabi, se spomnijo svojega življenja, preden so se ustalile v zakonu. Zabava, moda in prijateljstvo - vse to in še več se vrača s "Seksom v mestu 2". Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) in Miranda (Cynthia Nixon) spet zagrizejo v Veliko jabolko in še kaj drugega, pri tem pa se ukvarjajo z lastnimi živahnimi življenji in ljubeznimi – v filmskem nadaljevanju, ki se naravnost lesketa. Kaj se zgodi, ko rečete: "Vzamem"? Življenje prinaša vse, kar so si dame kdaj želele, a to ne bi bil "Seks v mestu", če se za ovinkom ne bi skrivalo presenečenje ... tokrat v obliki glamurozne in sonca polne pustolovščine, ki dekleta iz New Yorka popelje na enega najbolj luksuznih, eksotičnih in živahnih krajev na svetu, kjer se zabava ne konča in kjer za vsakim ovinkom čaka kaj skrivnostnega.
 • Igrajo: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Režija: Michael Patrick King

več
Seks v mestu 2, film
16:05 Pred polnočjo, film
 • Before Midnight, 2013, drama, IMDb ocena: 7.9
 • Jesse in Celine sta se spoznala Pred sončnim vzhodom in se Pred sončnim zahodom vnovič sestala. Pred polnočjo se soočata s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Družina, romanca in ljubezen se v njunih zrelih letih zgodijo v Grčiji.Jesse in Celine sta se pri svojih dvajsetih spoznala Pred sončnim vzhodom in se pri tridesetih vnovič sestala Pred sončnim zahodom. Zdaj, ko sta v zgodnjih štiridesetih, režiser Linklater Pred polnočjo spet sooča Ethana Hawka in Julie Delpy z njuno preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Družina, romanca in ljubezen se v zrelih letih Jesse in Celine zgodijo v Grčiji. Zakonca vzgajata svoji dve hčeri. Jesse se trudi ohraniti odnos s svojim sinom iz prejšnjega zakona, vendar je med njima napeto, čeprav je Hank pravkar preživel poletje z očetom in njegovo novo družino. Medtem mora Celine sprejeti težko odločitev glede svoje kariere.
 • Igrajo: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Charlotte Prior, Režija: Richard Linklater

več
Pred polnočjo, film
17:50 Hollywood: Na snemanju XVIII., 44. del
 • Hollywood On Set Xviii. (928) Ep. 44, 2021
 • Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov z ekskluzivnimi posnetki zgodb. Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
18:20 Prekrokana noč 3, film
 • The Hangover Part Iii, 2013, komedija, IMDb ocena: 5.8
 • Po travmatični smrti njegovega očeta se prijatelji odločijo zmedenega Alana predati v psihiatrično zdravniško oskrbo. Vendar gredo že na poti tja stvari močno po zlu, saj jih nekdo napade in pri tem ugrabi Douga.Minili sta dve leti, odkar so naši prijatelji spoznali manj prijetno plat Las Vegasa in okrevali po tistem, ko so jih ugrabili, ustrelili in po Bangkoku preganjali morilski prekupčevalci z mamili. Phil, Stu in Doug srečno živijo običajna življenja v nevznemirljivem domačem okolju. Zadnje, kar so slišali o mojstru za težave Leslieju Chowu, je bila novica, da je pristal v nekem tajskem zaporu. Edini med njimi, ki ni srečen, je črna ovca v skupini, čudaški Alan. Še vedno pogreša pravi smisel in namen življenja, opustil je svoja zdravila in se na veliko predal lastnim nagonom; v Alanovem primeru to pomeni življenje brez meja, zadržkov ali predsodkov – dokler ga osebne težave ne prisilijo, da zaprosi za pomoč. In kdo je bolj primeren za to kot njegovi trije najboljši prijatelji?
 • Igrajo: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Ken Jeong, Režija: Todd Phillips

več
Prekrokana noč 3, film
20:00 Dober boj V., 7. del
 • The Good Fight V. Ep. 07 - And The Fight Had A Detente..., 2021
 • Na sodišču Circuit 9 3/4 je Marissa zadolžena za "pregon" dveh nasprotujočih si primerov kulture odpovedi, zaradi česar se sprašuje o namenih Wacknerja, Davida Corda in Dela Cooperja.Na sodišču Circuit 9 3/4 je Marissa zadolžena za "pregon" dveh nasprotujočih si primerov kulture odpovedi, zaradi česar se sprašuje o namenih Wacknerja, Davida Corda in Dela Cooperja. Napetost med Diane in Liz se poveča, ko sodelujeta pri pomembnem primeru zoper policijo iz Chicaga.
20:50 Milijarde V., 7. del
 • Billions V. Ep. 07 - The Limitless Sh*t, 2020
 • Zapletena drama spremlja politiko moči v svetu newyorških visokih financ. Tajkun investicijskih skladov Bobby 'Axe' Axelrod in premeteni državni pravobranilec Chuck Rhoades igrata nevarno igro na vse ali nič, kjer so stave vredne milijarde.Dobitnika emmyja in zlatega globusa Paul Giamatti ter Damian Lewis sta soigralca v zapleteni drami, ki v že četrti sezoni spremlja politiko moči v svetu newyorških visokih financ. Premeteni državni pravobranilec Chuck Rhoades (Giamatti) in briljantni, častihlepni tajkun investicijskih skladov Bobby 'Axe' Axelrod (Lewis) se spopadata v nevarno eksplozivni igri na vse ali nič, v kateri uporabita vso svojo iznajdljivost, vpliv in politične zveze, da bi prekosila drug drugega. Brezčasna in provokativna sodobna serija, v kateri so stave vredne milijarde.
21:50 Volk iz Snow Hollowa, film
 • The Wolf Of Snow Hollow, 2020, komedija, IMDb ocena: 6.2
 • Groza se polasti gorskega mesteca, ko začnejo prebivalci v nočeh polne lune odkrivati trupla. Nespečni šerif Marshall, ki vzgaja najstniško hčer in skrbi za bolnega očeta, mora najprej sebe prepričati, da volkodlaki ne obstajajo.Šerif iz ameriškega gorskega mesteca, ki se že tako sooča s svojim propadlim zakonom, uporniško hčerjo in slabo opremljenim policijskim oddelkom, mora rešiti primer surovih ubojev, ki se dogajajo v nočeh polne lune. Lov na skrivnostnega morilca ga povsem izčrpa, saj mora poleg vsega skrbeti še za bolnega očeta, in najprej mora predvsem samega sebe prepričati, da volkodlaki vendar ne obstajajo. Ali pač? V filmu igrajo Jim Cummings, Jimmy Tatro, Riki Lindhome in veteran Robert Forster.
 • Igrajo: Jim Cummings, Riki Lindhome, Robert Forster, Chloe East, Jimmy Tatro, Režija: Jim Cummings

več
Volk iz Snow Hollowa, film
23:15 Dežela živih mrtvecev, film
 • Land Of The Dead, 2005, grozljivka, IMDb ocena: 6.2
 • V grozljivi viziji sodobnega sveta živi mrtveci hodijo po opustošeni pokrajini, preživeli pa živijo znotraj mestnih zidov. Vendar zombiji razvijejo nove spretnosti in postanejo grožnja za človeštvo.Legendarni režiser George A. Romero je ustvaril grozljivo vizijo sodobnega sveta, v katerem živi mrtveci hodijo po opustošeni pokrajini, preživeli pa živijo znotraj mestnih zidov. Peščica brezkompromisnih oportunistov je zgradila novo družbo in zdaj živi v luksuznih stolpnicah, visoko nad manj privilegiranimi državljani, ki životarijo na umazanih ulicah pod njimi. Zunaj mestnih zidov se počasi razvija vojska nemrtvih, v mestu pa se razrašča anarhija med tistimi, ki so ostali brez vseh pravic. Na kocki je preživetje civilizacije in skupina najemniških vojakov skuša obvarovati poslednje preživele pred hordo brezumnih stvorov.
 • Igrajo: Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper, Asia Argento, Robert Joy, Režija: George A. Romero

več
Dežela živih mrtvecev, film