TV spored HTV 2


21. september 2020 - 27. september 2020
05:22 Što je klasik?
05:56 Regionalni dnevnik (R)
06:38 Juhuhu (R)
06:39 Tri prijatelja, crtana serija (45/52) (R)
06:50 Tri prijatelja, crtana serija (46/52) (R)
07:00 Juhuhu (R)
07:02 Pjesmice i brojalice: Mama Kukunka (R)
07:04 Juhuhu (R)
07:06 Životinjske priče, crtana serija (16/52) (R)
07:11 Životinjske priče, crtana serija (17/52) (R)
07:16 Juhuhu (R)
07:18 Zvrko ide u Čudosvijet, crtana serija (39/52) (R)
07:29 Ninin kutak za male: Jedrilice (R)
07:35 TV vrtić: Ovce (R)
07:45 Juhuhu (R)
07:46 Mišo i Robin: Predstava (R)
07:51 Juhuhu (R)
07:52 Juhuhu (R)
07:54 Profesor Baltazar (2) (12/13) (R)
08:03 Njama, njam: Luk (R)
08:09 Juhuhu (R)
08:10 Vedranovi velikani: Stipe i Klara Janković (R)
08:20 Juhuhu (R)
08:21 Tri prijatelja, crtana serija (45/52) (R)
08:32 Tri prijatelja, crtana serija (46/52) (R)
08:43 Zmajić Kokos, crtana serija (51/52) (R)
08:55 Ne-Ne, crtana serija (31/52)
 • Prijatelji odluče provesti noć kampirajući na otvorenom, ali spavati vani veoma je neudobno. Ne-Ne pomogne ostalima da zaspu, no naposljetku ostane jedini budan. Nakon što je donio neke stvari od kuće, to jest izgradio cijelu jazbinu na otvorenom, i on uspije utonuti u san.
09:02 Medo Grizli i male napasti, crtana serija (29/78)
09:10 Flipper i Lopaka, crtana serija (22/26) (R)
09:34 Inspektor Gadget, crtana serija (39/52) (R)
09:45 Inspektor Gadget, crtana serija (40/52) (R)
09:58 Juhuhu (R)
10:01 Mali princ, crtana serija (11/26) (R)
 • Le petit prince / the little prince
 • Po dolasku na planet Mali princ upoznaje se s Eoljanima, kojima je vjetar jedini izvor energije. Vjetar - među ostalim - služi i za zagrijavanje planeta, kojemu trajno prijeti mraz.
10:25 H2O: Uz malo vode!(1), igrana serija za djecu (19/26) (R)
 • H2o: just add water
 • Angela, Cleina i Kimina rođakinja, dolazi u grad u posjet. Sva je draga i ponaša se odraslo, no kad ju Cleo odvede u zabavni park, ona nestane. Cleo i Kim ju traže, no sve što Cleo uspijeva pronaći jest prilično velika ptica u kadi kod kuće. Kada Cleo pokuša vratiti pticu u park, uhvate ju i misle da ju je zapravo htjela ukrasti.
 • Igrajo: Phoebe Tonkin, Cariba Heine, Claire Holt, Angus McLaren, Režija: Colin Budds, Jeffrey Walker
10:53 Obrana dječje radosti, dokumentarni film (R)
 • "Obrana dječje radosti - Međunarodni dječji festival Šibenik u Domovinskom ratu 1991. - 1995." dokumentarni je film o jednoj od najvažnijih neoružanih bitaka za slobodu i neovisnost Hrvatske u kojoj su sudjelovali djeca, pedagozi, likovni umjetnici, književnici, glumci, glazbenici, lutkari i filmski stvaraoci iz Šibenika i više od 20 hrvatskih gradova, od kojih su neki i sami trpjeli ratnu pogibelj i razaranja, te iz 17 zemalja s tri kontinenta. Odluka Šibenčana da se MDF održi usprkos opasnosti, smrti i stradanjima bila je nevjerojatno hrabra, ali i važna zato što je bila izraz povjerenja u snagu i odlučnost hrvatskih branitelja i vjere i pobjedu. Priča o toj epizodi Domovinskog rata ispričana je filmskim jezikom kojem nisu bila potrebna nikakva dodatna tumačenja i naracije jer o svemu svjedoče izravni sudionici tih događaja i fotografije te posebno dramatični videozapisi iz arhive Hrvatske radiotelevizije. Osim o hrabrom dječjem festivalu, njegovim organizatorima, izvođačima i djeci jačoj od rata, film "Obrana dječje radosti" svjedočanstvo je i o predanom radu i hrabrosti novinara i snimatelja HTV-a tijekom Domovinskog rata. Film je protkan autentičnim videozapisima koji do sada nisu viđeni te brojnim fotografijama koje su bile povod za njegovo snimanje. Posebno je zanimljivo da je velik dio tih fotografija bačen u smeće i slučajno pronađen tako da ovaj film, uz izložbu koju su organizirali aktivisti Udruge "Volim Šibenik", predstavlja osobito vrijedan doprinos čuvanju baštine Domovinskog rata. O tome kako se uspio održati festival u ratnim uvjetima pa čak postići da tijekom svih pet godina zadrži međunarodni karakter, u filmu "Obrana dječje radosti" svjedoče njegovi organizatori i sudionici. Posebno emotivno o tim danima govore festivalska djeca, sada odrasli ljudi, majke i očevi. Ona su snimana na autentičnim lokacijama, u skloništima, na ulicama i trgovima izloženim udaru neprijateljevog topništva, na kojima su plesali, pjevali, glumili, slikali, snimali filmove, učili i stvarali tijekom festivalskih dana, ali i cijelog rata sve do oslobođenja Hrvatske 1995. godine. Priča o tome kako je MDF održan u ratu autentična je i uvjerljiva zbog toga što su u njoj svjedočanstva djece koja su tih godina bila ili publika ili izvođači predstava koje su se održavale po skloništima. Ratna festivalska djeca, danas majke i očevi, pronađeni su putem Facebooka, u potrazi u kojoj su sudjelovali šibenski mediji - novinski portali Šibenik News i Šibenik IN te Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.
11:50 Paklena kuhinja, američki film (12) (2015.) (R)
 • Burnt, 2015
 • Drama s elementima komedije. Chef Adam Jones (B. Cooper) imao je sve i sve je izgubio. Rock-zvijezda s dvije Michelinove zvjezdice, lošim navikama i reputacijom bivšeg enfant terriblea pariške ugostiteljske scene svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad bilo stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije okusa. No, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvjezdicu koju Michelin dodjeljuje, a njemu neprestano izmiče, morat će na svoju stranu pridobiti one najbolje, uključujući prelijepu Helene (S. Miller)...
 • Igrajo: Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Emma Thompson, Režija: John Wells
13:27 25 godina Oluje - Čavlina
13:34 Profesorica - Mjesto zločina: naftno polje, austrijski film (12) (2018.) (R)
 • Tatort staatsarchiv, 2018
 • Drama. Adelgunde je profesorica povijesti na Sveučilištu u Beču kamo je stigla mlada ruska povjesničarka Jekatarina koja želi pisati doktorat o ruskoj okupacijskoj zoni. Adelgundin otac je u to doba odveden u Sibir. Obitelj ga više nikad nije vidjela, tek mnogo godina kasnije dobili su vijest o njegovoj smrti. Jekatarina se želi sprijateljiti s Adelgunde, jer znanost nije jedini razlog zašto je ona stigla u Beč...
 • Igrajo: Christiane Hörbiger, Mavie Hörbiger, Cornelius Obonya, Režija: Peter Payer
15:03 25 godina Oluje - Rogić
15:11 Renovacija na prepad (2): Kuhinja Fossovih, dokumentarna serija (2/13) (R)
 • Renovation raiders 2
 • Ovlaštena građevinska poduzetnica Amy Matthews krišom ulazi u domove i u manje od četiri sata čini čuda: uređuje kuhinje koje oduzimaju dah, stvara dnevne boravke kao iz snova.
16:00 Regionalni dnevnik
16:41 25 godina Oluje - Sebastijan
16:48 Na vodenome putu (11): Azori - područje anticiklone na Atlantiku, dokumentarna ser...
 • Mare tv 11
 • Intenzivno crne plaže prekrivene stvrdnutom lavom, huka vodopada, jarko zelene livade, bujni grmovi hortenzija, modra kraterska jezera. To su Azori, portugalsko otočje usred Atlantskog oceana. Od ukupno devet otoka jedan je ljepši od drugoga i nudi više iznenađenja. Azori su kišno područje, ali i kraj razmažen suncem, njihovi su stanovnici smireni i opušteni. Meteorolozi smatraju da su takvi zbog obilja zelenila na otocima, kao i zbog glasovite azorske anticiklone. Na blagdan svetog Ivana na glavnom otoku São Miguelu više od dvadeset kostimiranih skupina pjevajući i plešući prolaze uličicama lučkoga gradića Vila Franca do Campo. Sudionici svečane povorke potajno se nadaju Amorovoj strelici. Naime, prema njihovu vjerovanju, toga dana sveti Ivan pruža početnu pomoć na putu prema ljubavnoj sreći. U legendarnom kafiću Peter Café Sport na Faialu jedriličar Joel Mark čest je gost. Taj samozvani pirat s Kariba preplovio je Atlantski ocean u malenom čamcu. Nadasve riskantan pothvat, smatra kolega jedriličar Sven Junge.
17:34 25 godina Oluje - Ivandić
17:40 Bitange i princeze (4), humoristična serija (12) (8/24)
 • Grof Drašković odlazi u Mađarsku na romantični vikend s Irenom - idealna prilika za Gazdu, kojem hitno treba lokacija za snimanje dramske serije o braći Radić. Scenarij piše Kazo, za ulogu Puniše Račića vrbuje se najveći sin srpskog glumišta, a u snimanje se uključuje i Teo, koji mora otkriti je li grof Drašković uistinu hrvatski državni neprijatelj broj jedan. Gosti: Milan Pleština (Dorian), Katarina Bistrović Darvaš (Ksenija), Dušan Bućan (Agent 003), Dora Lipovčan (Mirta), Franjo Kuhar (Đimi)
 • Igrajo: René Bitorajac (Robi), Mila Elegović (Irena), Tarik Filipović (Teo), Nataša Dangubić (Lucija), Hrvoje Kečkeš (Kazo), Mia Krajcar (Adriana), Predrag Vušović (Gazda), Dražen Čuček (Konobar), Mile Kekin (Erotoman), Režija: Dražen Žarković
18:16 25 godina Oluje - Miljenović
18:23 Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja: Oluja, dokumentarna serija (5/6)
 • Vojno-redarstvena akicija "Oluja" kreće svom žestinom na svim bojišnicama. Hrvatske snage slamaju na svim crtama otpor demoraliziranog protivnika. Najprije je slomljen otpor kod Knina u koji ulaze snage generala Damira Krstičevića i generala Ivana Koradea te se sastaju na Kninskoj tvrđavi. Najteže se slama otpor srpskih pobunjenika kod Petrinje gdje i hrvatske snage imaju gubitaka. Za nekoliko dana u srpskoj vojsci došlo je do općeg rasula i panike. Još prije sloma srpske vojske "vlasti SAO krajine" dale su nalog za odlazak svih civila Srba u smjeru Bosne, odnosno, Jugoslavije. Iako je predsjednik dr. Franjo Tuđman stalno pozivao putem radija pravoslavno stanovništvo da ostane, ono je u velikoj većini poslušalo svoje vođe i krenulo u izbjeglištvo. I akcija "Oluja" poput akcije "Bljesak" trajala je vrlo kratko, radilo se o 82 sata!
18:53 Glazbeni spot (R)
19:02 Inspektor Gadget, crtana serija (39/52) (R)
19:14 Inspektor Gadget, crtana serija (40/52) (R)
19:30 POPROCK.HR
20:05 Mjesto koje zovem dom (5), serija (12) (10/12) (R)
 • A place to call home 5
 • Elizabeth predstavlja Douglasovu zakladu za veterane predstavnicima Australsko-aboridžinske zajednice. Sir Richard dolazi do neugodnih informacija kojima kani uništiti Jackove političke ambicije. Čini se da će jednim vještim udarcem Sir Richard potpuno uništiti Jacka Duncana. Iz rijeke izvlače truplo. Reginino. Je li riječ o ubojstvu ili samoubojstvu?
 • Igrajo: Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia Bligh), Marta Dusseldorp (Sarah Adams), David Berry (James Bligh), Brett Climo (George Bligh), Abby Earl (Anna Bligh), Craig Hall (Jack Duncan), Noni Hazlehurst (Elizabeth Bligh), Aldo Mignone (Gino Poletti), Sara Wiseman (Carolyn Bligh), Jenni Baird (Regina Standish), Frankie J. Holden (Roy Briggs), Tim Draxl (Henry Fox), Deborah Kennedy (Doris Collins)
20:56 25 godina Oluje - Crnički
21:00 Lincoln, američko-indijski film (12) (2012.) (R)
 • Lincoln, 2012
 • Povijesni film. U siječnju 1865. predsjednik SAD-a Abraham Lincoln očekuje da će građanski rat uskoro završiti i to porazom snaga Konfederacije. No, brine ga da njegov Proglas o ukidanju ropstva, koji je donio 1863. godine, sudovi nakon rata neće uvažavati, a predloženi 13. amandman biti odbačen u bivšim robovlasničkim državama. Smatra da amandman treba usvojiti prije kraja rata kako oslobođeni robovi ne bi više nikada pali u ropstvo. Na 85. dodjeli Oscara film je nominiran u dvanaest kategorija, uključujući one za najbolji film i najboljeg redatelja, a osvojio je one za najbolju scenografiju i najboljeg glumca (Day-Lewis); nominiran je za sedam Zlatnih globusa, među ostalim i za najbolji igrani film i najboljeg redatelja (Spielberg), a D. Day-Lewis osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca.
 • Igrajo: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook, Tommy Lee Jones, Režija: Steven Spielberg
23:30 Kroz divljinu, američki film (12) (2014.)
 • Wildlike, 2014
 • Pustolovni film. Četrnaestogodišnju Mackenzie, problematičnu, ali odvažnu tinejdžericu, majka šalje u Juneau na Aljasci da živi sa svojim ujakom, no ona bježi od njega. Tijekom bijega u spektakularnoj divljini Aljaske rađa se neočekivano prijateljstvo koje odbjegloj djevojci pruža nadu i utjehu...
 • Igrajo: Ella Purnell, Bruce Greenwood, Brian Geraghty, Ann Dowd, Nolan Gerard Funk, Diane Farr, Režija: Frank Hall Green