TV spored HTV 2


21. september 2020 - 27. september 2020
05:50 Regionalni dnevnik (R)
06:34 Juhuhu (R)
06:34 Tri prijatelja, crtana serija (51/52) (R)
06:45 Tri prijatelja, crtana serija (52/52) (R)
06:56 Juhuhu (R)
06:57 Juhuhu (R)
06:58 Pjesmice i brojalice: Maca (R)
07:00 Juhuhu (R)
07:02 Životinjske priče, crtana serija (22/52) (R)
07:07 Životinjske priče, crtana serija (23/52) (R)
07:12 Juhuhu (R)
07:14 Zvrko ide u Čudosvijet, crtana serija (42/52) (R)
07:26 Lein kutak: Ludi sendviči, 1.dio (R)
07:33 TV vrtić: Turistički vodič (R)
07:45 Juhuhu (R)
07:46 Mišo i Robin: Maškare (R)
07:52 Juhuhu (R)
07:52 Juhuhu (R)
07:54 Profesor Baltazar (3) (2/13) (R)
08:04 Juhuhu (R)
08:06 Čarobna ploča: Svijet oko nas (15/16) (R)
 • U današnjoj Čarobnoj ploči Mila i Krešo na logorovanje u šumu će poći. Krešo je od malih nogu član izviđačke družine, sa svojim je jatom obišao mnoge šume i planine. Kad kažemo jato, ne mislimo na ptice koje lete, tako zovemo najmanje izviđačke čete. Želite li naučiti kako se u šumi snaći, pridružite se našem jatu i postanite izviđači!
 • Igrajo: Mila Elegović i Krešo Mikić
08:20 Juhuhu (R)
08:21 Tri prijatelja, crtana serija (51/52) (R)
08:32 Tri prijatelja, crtana serija (52/52) (R)
08:43 Zmajić Kokos, crtana serija (2/52) (R)
08:55 Ne-Ne, crtana serija (34/52)
 • Ne-Nea usred noći probudi čudno cviljenje i zavijanje. Prestravljen pozove prijatelje koji pokušavaju otjerati duhove iz jazbine. Druge noći svi prijatelji dođu k njemu u pidžami da bi mu pravili društvo. Ali zvukovi opet počnu! Društvo napokon shvati da mišji zbor ima probu u frižideru gdje je sjajna akustika. Odabrala: Rahela Štefanović
09:02 Medo Grizli i male napasti, crtana serija (32/78)
09:09 Volim životinje: Mrav (R)
09:15 Leonardo, crtana serija (4/26)
09:28 Juhuhu (R)
09:29 Juhuhu (R)
09:30 Alvin i vjeverice, crtana serija (33/52) (R)
09:41 Alvin i vjeverice, crtana serija (34/52) (R)
09:52 Vrijeme je za priču (1), crtana serija (7/13) (R)
 • L'heure du conte / story time
 • Dječak koji je odrastao u sumornoj pustinji neprestano sanja o legendama koje pripovijedaju starješine. Svijet je u prošlosti bio ispunjen radošću i bojama, a preriju su krasile životinje i cvijeće. Tako je bilo sve dok veliki čarobnjak nije odlučio napustiti ljude jer ga je razočaralo njihovo ponašanje. Otišao je živjeti na najvišu planinu, nakon čega je nestala sva ljepota prirode. Dječak će smoći hrabrosti i otići potražiti velikog čarobnjaka, ne bi li on narodu vratio cvijeće i mir. Serija je sinkronizirana na hrvatski, a likovima su glasove posudili: Živko Anočić, Ines Bojanić, Mario Mirković i Greta Loos.
10:05 Vrijeme je za priču (1), crtana serija (8/13) (R)
 • L'heure du conte / story time
 • Oholi vrač bio je spreman žrtvovati svoje selo jer je želio postati moćan te je učinio da nestanu zvijezde iznad ravnice. Zahvaljujući sponama mira i hrabrosti koje ujedinjuju seljane, oni će morati nagovoriti Kišu Zvijezda, kćer Velikog Duha, da vrati zvijezde na noćno nebo. Serija je sinkronizirana na hrvatski, a likovima su glasove posudili: Živko Anočić, Ines Bojanić, Mario Mirković i Greta Loos.
10:18 EBU drama: Bdjenje, Irska (R)
10:34 (Re)kreativac: Golf (R)
11:04 Kraljica Elizabeta II: Kruna pod paljbom, dokumentarna serija (4/8) (R)
 • Elizabeth
 • U sedamdesetima je Britanija bila u raljama gospodarske katastrofe i golemih društvenih problema. Kraljica će se morati dokazati kao staložen i pouzdan vođa. Kad je njezin stric vojvoda od Windsora umro 1972., potrudila se pomiriti podijeljenu obitelj. Kraljici nije bilo lako pružati zemlji dosljednost i nadu. Njezino bogatstvo postalo je predmet istrage kad je kraljevsko kućanstvo zatražilo povećanje iznosa kojim se financira monarhija. Nije joj pomoglo ni skandalozno ponašanje njezine sestre princeze Margaret koja se rastala od muža i snimljena je u društvu mladih muškaraca na karipskom otoku Mustiqueu. Kako bi stabilizirala monarhiju, kraljica je potaknula sina i nasljednika princa Charlesa da si pronađe suprugu i osigura budućnost dinastije Windsor. Kako je desetljeće prolazilo, zemlja je tonula u sve veći politički kaos, no kraljica je ostala iznad svih rasprava. To se osobito pokazalo važnim kad je njezin predstavnik u Australiji iskoristio kraljičine ovlasti da svrgne australskog premijera Gougha Whitlama i zamijeni ga njegovim protivnikom ne savjetujući se s Parlamentom. Do 1977. kraljičina je dosljednost ipak uspjela ujediniti narod kad je proslava njezina srebrnog jubileja spojila ljude različitog podrijetla i iz različitih kultura, gradeći nadu u bolju budućnost.
11:55 Vrtlarica (R)
12:29 Život u parku (1), dokumentarna serija (4/8) (R)
 • Parklife 1
 • U Swaledaleu gorskog spasitelja Petea Roea pozovu u Tan Hill Inn - pub na najvećoj nadmorskoj visini u Britaniji - kad jedan čovjek nestane u hladnoj i pustoj vrištini. Budući da nemaju spasilački helikopter na raspolaganju, sve ovisi o spasiocima na zemlji koji ga moraju pronaći prije nego što bude prekasno. U Lake Districtu Iona i Peter Frost-Pennington - vlasnici dvorca Muncaster - prepuštaju 800 godina dugu povijest obitelji u ruke studenata prve godine Akademije dramskih umjetnosti povodom Noći vještica - događaja koji donosi najveću zaradu dvorcu tijekom godine. U Dalesu John Dawson nada se da su njegove krave holštajn-frizijske pasmine steone što bi mu spasilo posao, dok njegov sin William uzima malo vremena kako bi razmislio što zapravo želi u životu. Je li to kraj farme Bleak Bank koja je u ovoj obitelji već naraštajima?
13:15 Rajko Dujmić i Zrinko Tutić - Zlatne godine, glazbeni spot
13:25 Lidijina kuhinja (4): Još talijansko-američkih favorita (21/26)
 • Lidia's kitchen 4
 • 21. epizoda: More Italian American Favorites Italoamerički klasici oduvijek su bili rado viđeni na obiteljskim stolovima. A u ovoj epizodi imamo razloga za slavlje. Današnji recepti uključuju najpoznatije italoameričko jelo - špagete s mesnim okruglicama; slijede rapini s češnjakom i obavezno blagdansko jelo - slatki uštipci zeppole.
13:57 Inspektor Montalbano (5), serija (12) (1/4) (R)
 • Il commissario montalbano 5
 • Baš kad se inspektor Montalbano sprema provesti neko vrijeme sa zaručnicom, mora se vratiti u Vigatu. Dogodilo se ubojstvo i Fazio želi da preuzme slučaj jer je Augello krenuo u čudnom smjeru. Žrtva je prostitutka koju su zadavili muškim remenom. Draga žena koju nitko nije osuđivao zbog posla koji je radila, pa ni njezin suprug. Montalbano će doznati da se Maria bojala jedne svoje mušterije. I svi dokazi upućuju na misterioznog muškarca kojeg je teško identificirati. No, Montalbano će se morati pozabaviti i s drugim slučajem, djevojčice koju navodno uznemirava njezin učitelj koji tvrdi da je nevin. Srećom, Montalbano zna kako riješiti ovaj osjetljiv slučaj.
 • Igrajo: Luca Zingaretti (inspektor Montalbano), Peppino Mazzotta (Fazio), Angelo Russo (Catarella), Cesare Bocci (Augello), Marcello Perracchio (dr. Pasquano) Davide Lo Verde (Galluzzo), Sonia Bergamasco (Livia), Ketty Governali (Adelina)
16:00 Regionalni dnevnik
16:23 Stani u Lici: Gospić, dokumentarna serija (7/9)
 • Gospić, lička metropola, najveći je grad u Hrvatskoj. Značajniji razvoj doživio je u drugoj polovici 18. stoljeća, u vrijeme Vojne krajine, kada je poprimio izgled grada. Građanska sredina dala je mnoge talente, slikare, doktore, sportaše. Ovdje je rođen genij koji je elektrificirao i stvorio moderni svijet, čudesni Nikola Tesla. Andrea Buča u Gospić je stigla autostopom.
16:50 Maraton lađa, prijenos
 • Prvi puta u povijesti Hrvatska televizija izravno će prenositi Maraton lađa na rijeci Neretvi. Na stazi dugoj 22 kilometra od Metkovića do Ploča posade se bore za Štit kneza Domagoja veslajući u tradicijskim lađama, povijesnim plovilima neretvanskog kraja.
19:55 Glazbeni spotovi
20:05 Nogomet: Liga prvaka, emisija
20:52 Nogomet, Liga prvaka: Barcelona - Napoli, 1. pol., prijenos
21:56 Nogomet: Liga prvaka, emisija
22:04 Nogomet, Liga prvaka: Barcelona - Napoli, 2. pol., prijenos
23:02 Nogomet: Liga prvaka, emisija
23:28 Dobra borba (2), serija (12) (11/13)
 • The good fight 2
 • U tvrtki se vode žustre rasprave jer Liz i Maia zastupaju poznatog fotografa Rona Williamsa koji tuži ženu koja je na internetskoj stranici objavila detalje njihova odnosa. Jay nastavlja s istragom mogućih sumnjivaca u napadu na Adriana, a Diane primi iznenađujuću vijest od svoje knjigovotkinje. Gostujuće uloge: Becky Ann Baker, Anthony Rapp i Gary Cole
 • Igrajo: Christine Baranski (Diane Lockhart), Rose Leslie (Maia Rindell), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Sarah Steele (Marissa Gold)