TV spored HTV 2


30. oktober 2020 - 5. november 2020
05:55 Regionalni dnevnik (R)
06:38 Juhuhu (R)
06:39 Ro-Ro-Rođendan (R)
06:42 Susjedstvo tigrića Daniela, crtana serija (3/80) (R)
06:54 Susjedstvo tigrića Daniela, crtana serija (4/80) (R)
07:06 Juhuhu (R)
07:06 Juhuhu
07:08 Pjesmice i brojalice: Tijelo (R)
07:10 Juhuhu
07:11 Vrtuljići, crtana serija (8/50) (R)
07:22 Juhuhu
07:24 Malo kraljevstvo Bena i Holly, crtana serija (12/52) (R)
07:35 Superteta: Kućica za kukce
07:41 TV vrtić: Crv (R)
07:52 Juhuhu
07:55 Mišo i Robin: Čudnovata ribica (R)
08:00 Juhuhu (R)
08:01 Juhuhu
08:02 Ro-Ro-Rođendan (R)
08:05 Profesor Baltazar (2) (13/13) (R)
08:14 Njama, njam: Patlidžan (R)
08:19 Juhuhu
08:21 Susjedstvo tigrića Daniela, crtana serija (3/80) (R)
08:33 Susjedstvo tigrića Daniela, crtana serija (4/80) (R)
08:45 Juhuhu
08:46 Ro-Ro-Rođendan (R)
08:48 Zmajić Kokos, crtana serija (43/52) (R)
09:01 Ne-Ne, crtana serija (23/52) (R)
 • Noćno nebo puno je zvijezda padalica koje su savršene za to da poželimo želju, ali Ne-Ne nikako ne može smisliti želju. Glava mu je prazna. Prijatelji mu pokušavaju pomoći, ali ne žele mu reći svoje želje jer, kao što svi znaju, otkriješ li nekom svoju želju, ona se nikad neće ostvariti.
09:08 Medo Grizli i male napasti, crtana serija (73/78)
09:15 Muppet klinci, crtana serija (7/20) (R)
09:38 Alvin i vjeverice, crtana serija (32/52) (R)
09:49 Alvin i vjeverice, crtana serija (33/52) (R)
10:01 Ro-Ro-Rođendan (R)
10:04 Juhuhu
10:05 Juhuhu (R)
10:06 Mali princ, crtana serija (25/26) (R)
 • Le petit prince / the little prince
 • Mali princ vodi vas u fantastične pustolovine na neistraženim planetima.
10:31 Detektivi za životinje, dokumentarna serija za djecu (1/13)
 • Heroes with a tail
 • Slon koji spašava djevojčicu od nadolazećeg tsunamija. Dupini koji štite obitelj kupača od napada morskog psa. Gotovo nevjerojatne priče o junacima. Upravo o tome riječ je u Detektivima za životinje, novoj NTR-ovoj seriji za djecu. Pratimo međunarodni dječji tim koji istražuje ove priče. Sprijateljili su se online, a povezuje ih zanimanje za životinjsko junaštvo. Ova skupina prijatelja u svakoj epizodi istražuje novo hrabro djelo - što se točno dogodilo? Što se zbivalo u životinjskom umu? I što tu životinju čini junakom? Kako bi pronašli odgovore na ta pitanja, Detektivi za životinje provode najluđe eksperimente, surfaju internetom u potrazi za cool videima i zanimljivim činjenicama, putem Skypea razgovaraju sa svjedocima širom svijeta i, naravno, upoznaju ove iznimne životinje. SAD - Obitelj se kupa u moru i odjednom ih okruže dupini. Ponašaju se agresivno, repovima udaraju o vodu. Otac se uspijeva osloboditi iz kruga, no tada ugleda veliku bijelu psinu kako ide ravno prema njemu. Dupini su ih štitili! Ne razilaze se sve dok i morski pas ne nestane iz vida. Jesu li znali da psina predstavlja opasnost za obitelj? Zašto su zaštitili ljude? Sve će to istražiti Detektivi za životinje!
11:01 Mačji planet: Turska van mačka, dokumentarna serija (2/8) (R)
 • Planet of the cats / planeta koŠek
 • Što pomisli obična mačka gledajući ovo jezero? Hladno je, nije kao u ljetovalištu, puno neugodne vode! I nema toliko mnogo ribara koliko bi voljela. Zapravo, normalna maca zaista nema što raditi u turskoj provinciji. No mačke o kojima će danas biti riječ i ta vodena površina jesu blizanci. Riječ je o jezeru Van, a tako se zove i grad na njegovoj obali. Tako se zovu i mačke koje žive ovdje od pamtivijeka - turske van mačke.
11:33 Veterinar Engel (1), serija (12) (5/15) (R)
 • Tierarzt dr. engel
 • Stara verglašica ostavi Quirinu svoj vergl i majmunčića Kolju. Kolja pobjegne i izazove gužvu u cijelom selu. Ottfried, bivši muž Quirinove punice, u Hinterskreuthu pokreće mutan posao s posteljinom, ukrašenom obiteljskim grbom.
 • Igrajo: Wolfgang Fierek (dr. Quirin Engel), Susanne Czepl (Angelika Engel), Theresia Fendt (Anja Engel), Fabian König (Sebastian Engel), Veronika Fitz (Gerlinde Schneider), Carin C. Tietze (dr. Ann-Marie Polenz), Kurt Weinzierl (gradonačelnik Bogner), Režija: Werner Masten
12:23 EBU: Rimski praznici Catherine Fulvio (1/8)
 • Catherine's roman holiday
 • Vrhunska kuharica Catherine Fulvio predstavlja nam gastronomiju jednog od najvećih svjetskih gastronomskih centara. Odvest će nas u obiteljske kuće i velike talijanske restorane. Kako će naglasak biti na obiteljskim jelima, posjećivat će talijanske obitelji kako bi pokušala doznati tajne naslijeđenih recepata. Želi pronaći nadahnuće u gradu gdje je izmišljena moderna gastronomija i gdje ima više restorana s Michelinovim zvjezdicama nego igdje drugdje na svijetu, a to je Rim. Catherine će obići cijeli grad na Vespi i posjećivati prijatelje, kuhare i učitelje po tržnicama, restoranima i domovima Rimljana u potrazi za nadahnućem. 1. epizoda Catherine Fulvio započinje potragu za nadahnućem u rimskom židovskom getu gdje pronalazi skriveni dragulj. Ovdje će naučiti kako je židovska zajednica utjecala na rimsku gastronomiju. Upoznat će i prvu amatersku kuharicu Rosariju, koja će pripremiti jelo od usoljenog bakalara, janjeći gulaš, ukusne bruschette i jednostavan, ali odličan desert s breskvama i amarettima.
12:50 EBU: Rimski praznici Catherine Fulvio (2/8)
 • Catherine's roman holiday
 • Catherineina potraga za nadahnućem odvest će je u tipičnu pekarnicu gdje će vidjeti kako se priprema bijela pizza. Posjetit će lokal gdje se pije najbolja kava u Rimu, i poput Michelle Obame, okušat će se u pripremi sladoleda u najboljoj slastičarnici u gradu. U ovoj epizodi gostovat će kod Giulije koja će pripremiti tjesteninu s krumpirom i mahunama. Catherine će skuhati tipično rimsko jelo saltimbocca alla romana i pokazat će nam kako kod kuće ispeći savršenu pizzu i pripremiti jednostavnu alternativu domaćem sladoledu.
13:17 Cesarica - HIT kolovoza
13:26 Vinograd ljubavi, američki film (12) (2017.) (R)
 • Love on the vines, 2017
 • Ljubavni film. Kada ujak prezaposlene odvjetnice Diane (M. Harshman) umre, ona odlazi na čitanje oporuke. Ujak je polovicu svojih vinograda i vinarije ostavio Diani, a drugu polovicu Sethu (S. Talley), svojem pomoćniku i bivšem Dianinom dečku. Odvjetnica Jill (C. M. Stewart) objasni im da je Hughov uvjet za dobivanje nasljedstva da njih dvoje zajedno odrade iduću berbu koja treba početi kroz nekoliko tjedana. Oboje nevoljko pristaju ispuniti taj uvjet...
 • Igrajo: Margo Harshman, Steve Talley, Brittany Underwood, Catherine Mary Stewart, Režija: Bradford May
14:51 Cesarica - HIT kolovoza
15:01 Novo ruho stare kuće (2), dokumentarna serija (3/6) (R)
 • George clarke's ugly house to lovely house 2
 • Martin i Sally očajnički žele preinačiti svoju kuću iz 1980-ih koja ima potpuno nepraktičan tlocrt. U njoj dominira golema garaža s dva parkirna mjesta, a prostorije su toliko loše raspoređene da do vrta mogu doći jedino tako da prođu kroz glavnu spavaću sobu.
15:51 Cesarica - HIT kolovoza
15:59 Regionalni dnevnik
16:45 Divlja Uganda, dokumentarni film (R)
 • Wild uganda
 • Savane, močvare, šikare i prašume. Uganda ima jedan od najraznolikijih krajolika na Zemlji. Na zapadnoj granici zemlje u nebo se uzdižu veličanstveni snježni vrhunci planinskog lanca Rwenzori. Osim toga, Ugandi pripada gotovo polovica Viktorijina jezera, drugog najvećeg slatkovodnog jezera na svijetu, te gornji tok Nila, koji odavde teče na sjeverozapad. Planinski gorile jedni su od najpoznatijih stanovnika Ugande. U Neprohodnoj šumi Bwindi živi oko polovice svih planinskih gorila, oko četiristo jedinki. Donedavno se gotovo ništa nije znalo o ponašanju skupina gorila u Ugandi. Znanstvenici instituta Max Planck u Leipzigu provode dugoročna istraživanja u Ugandi od 1998. Otkrili su da se gorile iz Bwindija razlikuju od planinskih gorila koji žive u gorju Virunga u Ruandi i u Kongu. Arhetipska Afrika može se pronaći u nacionalnom parku Murchinsonovi slapovi na obalama Nila. Ispod tih velebnih slapova možete se susresti s najvećim afričkim krokodilima, golemim skupinama vodenkonja i čudesnim pticama kao što je afrički vodosijek. Ravnicama nacionalnog parka Kraljice Elizabete dominiraju velika krda kafarskog bivola, slonova i ugandskih kobova, elegantne vrste kestenjastih antilopa. Najšarmantniji su stanovnici ugandske savane prugasti mungosi. Nacionalni park Planine Elgon na sjeveroistoku Ugande suha je i vruća savana koja se pruža po podnožju urušenog kratera. Na šumovitom istočnom obronku drevnoga vulkana duboke špilje vode u planinu. One su različitim divljim životinjama izvor soli, uključujući i afričkim slonovima, koji noću ulaze u špilje kako bi kljovama skidali sol sa stijenki špilje. Čimpanze u Ngogu u središtu nacionalnog parka Kibale najveća su poznata zajednica čimpanza.
17:36 Košarka, NBA: Denver - LA Lakers, snimka 4.utakmice finala Zapadne konferencije
19:03 Cesarica - HIT kolovoza
19:06 Alvin i vjeverice, crtana serija (32/52) (R)
19:17 Alvin i vjeverice, crtana serija (33/52) (R)
19:28 Cesarica - HIT kolovoza
19:32 POPROCK.HR
20:05 Životinjski podmladak - Prva godina života, dokumentarna serija (1/3)
 • Animal babies - first year on earth
 • Grabežljivci, suparnici, promjenjiv okoliš i borba za hranu i status. Sve to prvih dvanaest mjeseci čini najtežim dijelom opstanka mlade životinje. Dokumentarna serija prati dramatičan život šest mladunaca dok odrastaju i doživljavaju prvu godinu u divljini. Čudesno ponašanje. Emotivne priče. Znanstvena otkrića. Serija iz blizine promatra mladunčad, čopore i klanove, pa baca novo svjetlo na njihov svijet i na to kako globalne promjene kroje kušnje s kojima se suočavaju. Bilo da je to u šumama Šri Lanke ili u kenijskoj savani, sve se životinje moraju prilagoditi svome okolišu. Mladunče planinskog gorile probija se kroz šumski labirint. Mladi slon uči kako razlikovati prijatelje od neprijatelja. A leglo mladunčadi sjeverne lisice žuri se u samostalnost prije nego što navali oštra zima. 1. epizoda Prva su tri mjeseca presudna. Naši se mladunci moraju brzo upoznati sa svojom novom obitelji i kušnjama iz okoliša. U Keniji novorođena slonica Safina uči kako držati korak s krdom koje se brzo kreće. U Šri Lanki Jazir, premda mu je samo tjedan dana, mora brzo naučiti kako funkcionira društvo primata koje je proželo svijet ljudi. Na rubu Arktika lisičići stari pet tjedana moraju naučiti loviti prije nego što ih braća prestignu u utrci za ograničenim izvorima hrane. A u Ugandi osam tjedana staro mladunče planinskog gorile čvrsto se mora držati kako bi preživjelo uspone i padove života u šumi. Svih šestero mladunčadi moraju svladati najosnovnije vještine za uspjeh, a nekima i za preživljavanje.
20:59 EBU: Einstein - Teorija ljubavi, serija (1/4)
 • Einstein: the theory of love
 • Jedan od najvećih genija 20. stoljeća, slavni fizičar Albert Einstein, otkrio je da je intelekt moćan afrodizijak. No uspješne i lijepe žene koje su se zaljubile u tog velikana morale su se suočiti s činjenicom da je Einstein najviše volio znanost. Međutim, imao je ljubav: bio je u fatalnoj, strastvenoj vezi s Margaritom Konjenkovom, ženom slavnog sovjetskog kipara. Ruska Mata Hari dobila je u zadatak od sovjetske tajne službe pribaviti informacije o razvoju atomske bombe u SAD-u. Njihova divna ljubavna priča imala je nesretan kraj: Margarita i Einstein zauvijek su se rastali 1944. Njoj je ostalo nekoliko uspomena, a njemu sjećanja, njegov genijalan um i nadahnuće koje je proisteklo iz vječne ljubavi prema Margo... 1. epizoda Melodrama o kontroverznoj ljubavnoj vezi znanstvenika Alberta Einsteina (Dmitrij Pevcov) i Margarite Konjenkove (Olga Budina), za koju se mislilo da je ruska špijunka.
 • Igrajo: Dmitrij Pevcov, Olga Budina, Aleksandr Baluev, Režija: Elena Nikolaeva
21:52 EBU: Einstein - Teorija ljubavi, serija (2/4)
 • Einstein: the theory of love
 • Albert (Dmitrij Pevcov) i Margarita (Olga Budina) sve se više zbližavaju. Albert je spreman prepustiti se plamenu ljubavi, ali u tome ga koči strah da će povrijediti svoju ženu Elsu (Marianna Schultz). Obitelji su u prijateljskim odnosima. Konjenkov (Aleksandr Baluev) prihvaća Einstenov poziv da ga posjeti.
 • Igrajo: Dmitrij Pevcov, Olga Budina, Aleksandr Baluev, Režija: Elena Nikolaeva
22:44 EBU: Bitka na Galipolju, 32 sata - serija (12) (1/4)
 • Seddülbahir 32 saat
 • Produkcijski raskošna serija Turske radiotelevizije opisuje prva 32 sata borbe kod sela Sedd el Bahr u bitci na Galipolju u Prvom svjetskom ratu. U bitci koja je započela 25. travnja 1915. i kojim je započeo kopneni rat za Galipolje, 1050 vojnika pod zapovjedništvom majora Mahmuta Sabrija 32 sata je bez ikakve pomoći i podrške odolijevalo daleko nadmoćnijem neprijatelju i zaustavilo neprijateljsko napredovanje. Serija nam priča priču tih heroja. Pripreme na terenu i snimanje serije trajali su godinu dana. Gradile su se platforme za smještaj topova i rovovi, na setu koji je bio postavljen na 5 različitih lokacija na Galipolju sudjelovalo je mnogo statista. Sašiveno je 750 kostima, izrađeno 750 pušaka i 16 topova.
 • Igrajo: Ibrahim Çelikkol, Murat Ünalmiş, Ugur Güneş, Dolunay Soysert, Ilker Aksum, Gülsüm Ali Ilhan, Deniz Celiloglu, Timur Ölkebaş, Ahmet Mekin, Okan Yalabik, Režija: Yasin Uslu