TV spored HTV 4


23. oktober 2020 - 29. oktober 2020
07:00 Vijesti
07:05 Vrijeme RH danas (R)
07:06 Vrijeme Europa danas (R)
07:08 Vrijeme Svijet danas (R)
07:11 Vijesti iz kulture (R)
07:18 Bez komentara: Kina - 10 milijuna dolara za sliku dinastije Yuan
07:20 Regionalni dnevnik (R)
07:44 Abeceda zdravlja: Jednodnevna dječja kirurgija
07:54 Bez komentara: Japan - Japanski umjetnik napravio zaštitne maske od kojih se ne magle naočale
08:00 Vijesti
08:05 Prizma, multinacionalni magazin (R)
08:50 Reportaže iz DJH (R)
08:57 Bez komentara: Velika Britanija - Izložena vjenčanica britanske princeze Beatrice
09:00 Vijesti
09:04 Labirint (R)
09:30 DW: Check in (R)
09:58 Vrijeme RH danas (R)
10:00 Vijesti
10:10 Zdrav život
10:35 Treća dob (R)
11:00 Vijesti
11:10 Kultura s nogu
11:32 Kulturna baština: Arboretum Trsteno (R)
 • Vrt u Trstenom postoji još od kraja 15. stoljeća kada je dubrovački plemić Ivan Marinov Gozze sagradio ljetnikovac i oko njega uredio perivoj. Osnovni izgled pripada vremenu renesanse i otad se nije bitnije mijenjao. Važno poglavlje u životu vrta obnova je iz sredine 19. stoljeća i već se od tada vode precizni popisi radova.
11:47 Bajkovita Hrvatska: Crkva sv. Donata (Sv. Trojstvo) - Zadar (R)
 • Crkva sv. Donata u Zadru svrstava se među najpoznatije i najvrednije spomenike ranog srednjeg vijeka u Hrvatskoj i simbol je grada Zadra. Njezina izgradnja datira iz 9. stoljeća u vrijeme biskupa Donata, a zbog svog cilindričnog izgleda i pomalo robusne monumentalnosti pripada najpoznatijim i najznačajnijim europskim predromaničkim crkvama. Do 15. stoljeća nazivala se crkva sv. Trojstva, a od tada nosi ime sv. Donat. U 18. stoljeću je desakralizirana i polako gubi pojedine dijelove. Od 1893. do 1954. u njoj je djelovao zadarski Arheološki muzej. Naratorica: Paula Jusić
11:53 Vrijeme RH danas (R)
11:54 Vrijeme Europa danas (R)
11:55 Vrijeme Svijet danas (R)
12:00 Dnevnik 1
12:15 Dijagnoza: COVID, a što s ostalim dijagnozama?
 • U prvoj Dijagnozi ove jeseni uživo s eminentim liječnicima i studentima: Što o Covidu znamo do sada? Kako funkcionira medicina dok je Covid-19 svuda oko nas? Koje su stvarne posljedice Covida? Bit će govora i o postinfektivnim stanjima, zatim o osobnim iskustvima pacijenata u doba korone te o dobroj prevenciji kao velikom ulogu za zdravlje. Gosti su: dr. ŠIME MIJIĆ , fizijatar i reumatolog i dr. Mirta Mikulić, hematologinja iz Zavoda za hematologiju, KBC-a Zagreb. Suradnici: Matej Crnogaća, Danijel Crnek
13:00 Vijesti
13:09 Normalan život (R)
14:00 Vijesti
14:08 Susret u dijalogu: Utjecaji pandemije koronavirusa na život Crkve i vjernika (R)
 • U emisiji Susret u dijalogu gost nam je ugledni hrvatski teolog dr. sc. Tonči Matulić s kojim razgovaramo o utjecaju pandemije koronavirusa na život Crkve i vjernika. Kako na liturgijske obrede i njezin pastoral utječu epidemiološke mjere? Je li aktualna situacija zapravo ispit solidarnosti i bratstva? Što kada se ne vjeruje znanosti? Može li vjera propitivati znanstvene činjenice? Što kada pozivajući se na pravo na slobodu ugrožavamo drugu osobu? Je li samo i jedino vjera u Boga ta koja nas može zaštititi od bolesti?
14:58 Bez komentara: Japan - Japanski umjetnik napravio zaštitne maske od kojih se ne magle naočale
15:00 Vijesti
15:05 Alpe Dunav Jadran (R)
 • Pred vama je novo magazinsko izdanje emisije "Alpe Dunav Jadran" u kojemu izdvajamo pet glavnih tema: Segedinska zaklada profesora Sándora Pintéra spašava nedonoščad. Alpske deve na vrhu Dolomita, nije šala nego uspio stočarski pothvat. Dvorac i muzej Brežice već više od sedam desetljeća plijene ljepotom. Trideset godina nakon smrti živi djelo pučkog nadrealista Matije Skurjenija. Skupina djevojaka intrigantna imena ˝Prsluk˝ pjeva na južnobavarskom.
15:35 Manjinski mozaik: Kaleidoskop života
 • "Pokrenula me želja da zavirim u vlastita sjećanja", kaže Tatjana Vujić. Gotovo 40 godina živi u Umagu, ali nikad nije zaboravila rodni Banat i Vojvodinu. Nešto od slika iz djetinjstva prenijela je u zbirku priča " Inhalacije sjećanja" kojom je iznenadila i mnoge koji su je dobro poznavali. Jer Tanju ipak svi u Umagu prepoznaju kao majku izvrsnih rukometaša Igora i Stefana i dugogodišnju ravnateljicu Pučkog učilišta. Profesorica ruskog jezika i književnosti pisanjem se vratila tamo gdje i pripada - sebi i svojem svemiru.
15:50 Abeceda zdravlja: Jednodnevna dječja kirurgija
16:00 Vijesti
16:09 Bez komentara: Kitovi
16:10 Pozitivno
16:40 Skica za portret: Matko Mijić
16:51 Nagrada za europskog izumitelja (3): Akira Yoshino, dokumentarna serija (1/15) (R...
 • European inventor award 3
 • Četrnaesta svečanost dodjele Nagrade za europskog izumitelja održana je 7. lipnja 2019. u Beču u Wiener Stadthalle. Finaliste i pobjednike izabrao je nezavisni, međunarodni žiri. Jednu od najprestižnijih nagrada za inovacije u Europi inicirao je Europski patentni ured (EPO) 2006. u čast izumiteljima i izumiteljskim timovima čiji pionirski rad nudi rješenja za neke od najvećih izazova našeg vremena. Kako bi se kvalificirali za nagradu, predloženi izumi moraju zadovoljiti specifične kriterije, uključujući i taj da izumitelj treba imati bar jedan europski patent za izum koji mu je odobrio Europski patentni ured. Finaliste i pobjednike u pet kategorija bira nezavisni žiri koji se sastoji od međunarodnih stručnjaka s područja biznisa, politike, znanosti, akademije i istraživanja, koji ispituju koliko su predloženi izumi pridonijeli tehnološkom napretku, društvenom razvoju, ekonomskom boljitku i stvaranja radnih mjesta u Europi. Dobitnika Nagrade publike bira opća populacija internetskim glasovanjem u razdoblju do ceremonije dodjele. Europski patentni ured (EPO) zapošljava 7000 ljudi i jedna je od najvećih javnih uslužnih institucija u Europi. S centralom u Münchenu i uredima u Berlinu, Bruxellesu, Haagu i Beču, Europski patentni ured je osnovan s ciljem jačanja suradnje na patentima u Europi. Zbog EPO-vog centraliziranog postupka odobravanja patenata izumitelji sad mogu dobiti kvalitetnu zaštitu svojih izuma u čak 44 zemlje koje pokrivaju tržište od 700 milijuna ljudi. EPO je također vodeća svjetska institucija za informacije o patentima i njihovu pretragu.
17:00 Vijesti u 17
17:14 Auto Market (R)
17:45 DW: Shift (R)
18:00 Reportaže iz DJH (R)
18:06 Bez komentara (R)
18:08 Kulturna baština: Arboretum Trsteno (R)
 • Vrt u Trstenom postoji još od kraja 15. stoljeća kada je dubrovački plemić Ivan Marinov Gozze sagradio ljetnikovac i oko njega uredio perivoj. Osnovni izgled pripada vremenu renesanse i otad se nije bitnije mijenjao. Važno poglavlje u životu vrta obnova je iz sredine 19. stoljeća i već se od tada vode precizni popisi radova.
18:23 Otkrivamo Hrvatsku: Vrgorac
 • U samozatajnoj ljepoti krša u zaleđu Biokova otkrivamo Vrgorac - grad vrh gore - Vrhgorac, kako su ga nazivali u prošlosti po njegovu uzvišenom položaju pod Matokitom. Uz ljepotu prirode, otkrivamo slast vrgorskoga vina, jagoda, pršuta i inih autohtonih plodova, a posebice ljude koji ih stvaraju, u vječitoj prilagodbi tom kršu. Ovdje se nije kalio čelik, ali se kalio čovjek - i težak, i pjesnik. Život njihova krša je priča o toplini domaćeg ognjišta - u sjećanju onih koji su daleko od svoga doma, stalno nadahnuće onima koji su zajedno rasli, a novo onima u povratku iz svijeta.
18:52 Vrijeme RH sutra
18:53 Vrijeme Europa sutra
18:55 Vrijeme Svijet sutra
19:00 Dnevnik 2
19:48 Vrijeme RH sutra (R)
19:49 Vrijeme Europa sutra (R)
19:50 Vrijeme Svijet sutra (R)
19:52 Bez komentara: Berlin - Festival svjetla (R)
20:00 HAK - promet info
20:01 #BUDI PROMJENA: Akcija Gastro kluba, dokumentarna reportaža (R)
20:05 Romano Bolković - 1 na 1: Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u RH - talk show
 • Gost emisije je veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, gospodin Ilan Mor. Prije imenovanja djelovao je kao visoki politički savjetnik ministrice pravosuđa Ayelet Shaked u Jeruzalemu, od 2016. do 2018. godine. Od stupanja u izraelsku diplomatsku službu 1983. i tijekom karijere veleposlanik Mor obavljao je različite diplomatske dužnosti s posebnim naglaskom na geostrateške probleme u zemlji i inozemstvu. Bio je veleposlanik Države Izrael u Mađarskoj od 2011. do 2016. godine, a prije toga bio je viši savjetnik za vanjsku politiku Odjela za planiranje pri izraelskoj vojsci (IDF), u Upravi za strategiju u Tel Avivu. Između 2004. i 2009. bio je opunomoćeni ministar, zamjenik šefa Misije u Veleposlanstvu Države Izrael u Berlinu, ravnatelj Odjela za sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje i terorizma u Upravi za strategiju pri Ministarstvu vanjskih poslova u Jeruzalemu itd. S veleposlanikom razgovaramo o odnosu Države Izrael i Republike Hrvatske, u kojoj mjeri Izraelci poznaju današnju Hrvatsku, odnosu Izraela i EU, o perspektivama jačanja povezivanja Izraela i Hrvatske, o normalizaciji odnosa Izraela i arapskih zemalja te budućnosti tih odnosa u svjetlu Hamasove osude procesa normalizacije, o razvoju Irana kao regionalne sile i Iranu kao šiitskoj velesili, o politici Zapada u Iraku i Siriji, Hazbolahu kao produženoj ruci Teherana i stalnoj prijetnji Izraelu, o tome kako se Izrael suočava s pandemijom, kako rješava problem očuvanja ekonomije usred epidemije, o mogućoj promjeni svjetskog poretka izazvanoj pandemijom korone, o zatomljivanju židovskog identiteta, o tome ima li u Hrvatskoj antisemitizma i u kojoj mjeri, o restituciji židovske imovine te o rastućem antisemitizmu u Europi.
20:56 DW: Shift (R)
21:09 Plodovi zemlje
22:00 Vijesti
22:09 Zadar: More
22:37 Bez komentara: Japan, maske (R)
22:39 Abeceda zdravlja: Jednodnevna dječja kirurgija (R)
22:49 Reportaže iz DJH (R)
22:55 Bez komentara: Berlin - Festival svjetla (R)
23:00 Vijesti na engleskom jeziku
23:08 Vijesti na njemačkom jeziku
23:15 Kulturna baština: Arboretum Trsteno (R)
 • Vrt u Trstenom postoji još od kraja 15. stoljeća kada je dubrovački plemić Ivan Marinov Gozze sagradio ljetnikovac i oko njega uredio perivoj. Osnovni izgled pripada vremenu renesanse i otad se nije bitnije mijenjao. Važno poglavlje u životu vrta obnova je iz sredine 19. stoljeća i već se od tada vode precizni popisi radova.
23:30 DW: Sutrašnjica danas (R)
23:56 Bez komentara: Berlin - Festival svjetla (R)