TV spored KANAL A


10. december 2019 - 16. december 2019
06.50 Top Gear
 • Top Gear XXII. - 30', 2015, pogovorni, 22. sezona, 11. del, 45 min, IMDb ocena: 8.7
 • Richard Hammond se v tokratni epizodi znajde na odmaknjeni, zamrznjeni pokrajini v Kanadi, kjer bo preizkusil posebno uro, s katero je možno na pomoč poklicati mednarodno reševalno ekipo. Toda tokrat njegov klic na pomoč pošljejo njegovima kolegoma, ki pa nista najbolj odzivna in sta daleč stran. Ko ugotovita, da sta njegovo edino upanje, se Clarkson in May odpravita na reševalno akcijo.

več
Top Gear
07.35 Pazi, kamera!
 • Pazi, kamera!, 2019, 15 min
 • Skrita kamera je vedno in povsod zabavna! Le kdo ne bi odreagiral na najrazličnejše nevsakdanje situacije, ki jih v prvem trenutku ne znamo umestiti v naše ustaljene vzorce in zato na njih avtomatično odreagiramo presenečeno, šokirano, zgroženo, zmedeno in nekako ne vemo, kaj bi. In prav to je tako zelo zabavno. Voditeljica oddaje je Dijana Žiberna.
07.50 Nevarna vdova, film
 • Deadly Attraction, 2017, triler, 100 min, IMDb ocena: 5.2
 • Samo šest mesecev po pokopu svojega moža vdova Ruby Asher že preganja novega, premožnega moškega. S pomočjo svoje 23-letne hčerke Amande osvoji, nato pa umori Nicholasa Landona, premožnega lokalnega politika. Nicholasova hčerka Teresa pa jima ne bo dovolila, da bi za zločin ostali nekaznovani. Amando obrne proti mami in Ruby pristane na sodišču, še preden bi lahko zopet morila.
 • Igrajo: Lindsay Hartley, Holly Deveaux, Brittney Wilson, Steve Baran, Garry Chalk, Režija: George Erschbamer

več
Nevarna vdova, film
09.30 500 dni s Summer, film
 • 500 Days of Summer, 2009, komedija, 110 min, IMDb ocena: 7.7
 • Tom je romantičen fant, ki se zaljubi v novo sodelavko, prikupno, inteligentno in duhovito Summer. Počasi se zbližata, toda zaradi različnih prepričanj o pomenu ljubezni se njuna zveza znajde na preizkušnji. Tom verjame v usodno ljubezen, kakršna se pojavi le enkrat v življenju. Summer se medtem niti približno ne strinja s tem. Tako spremljamo 500 dni vzponov in padcev v njunem razmerju: vse od romantičnih trenutkov do popolne odtujenosti.
 • Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffery Arend, Chloe Grace Moretz, Režija: Marc Webb

več
500 dni s Summer, film
11.20 Ujemi in spusti, film
 • Catch and Release, 2007, komedija, 125 min, IMDb ocena: 6.0
 • Mlada lepotica Gray se zaljubi v Gradyja Douglasa, za katerega je prepričana, da je moški njenega življenja, s katerim bo živela do konca svojih dni. Toda usoda hoče drugače, saj Grady nekaj dni pred poroko umre, zato se mora Gray namesto na poroko pripraviti na pogreb. Brez denarja in polna obupa se preseli k prijateljema, filozofskemu Samu in dobronamernemu Dennisu, občasno pa poklepeta tudi z Gradyjevim prijateljem Fritzem, ki se ji je vedno zdel nezanimiv. Sčasoma Gray izve podrobnosti o Gradyjevem življenju, o katerih se ji še sanjalo ni, med drugim tudi to, da ima sina iz prejšnjega razmerja.
 • Igrajo: Jennifer Garner, Juliette Lewis, Timothy Olyphant, Kevin Smith, Režija: Susannah Grant

več
Ujemi in spusti, film
13.25 Aljaska, film
 • Alaska, 1996, avantura, 130 min, IMDb ocena: 5.7
 • Pilot Jake Barnes se po ženini smrti s hčerko Jessie in sinom Seanom preseli v oddaljeno obmorsko mestece na Aljaski. Novo življenje v neznanem mestecu je velika sprememba za oba otroka, ki se po svoje prilagajata novim okoliščinam. Ko nekega dne oče strmoglavi z letalom, ga poskušajo reševalci najti, vendar zaradi slabega vremena odnehajo. Jessie in Sean se zato odločita, da bosta sama odšla poiskat očeta, v divjini Aljaske pa nanju prežijo številne nevarnosti in težke preizkušnje.
 • Igrajo: Thora Birch, Vincent Kartheiser, Dirk Benedict, Charlton Heston, Režija: Fraser Clarke Heston

več
Aljaska, film
15.35 Nepraktični šaljivci
 • Impractical Jokers V., 2016, komedija, 5. sezona, 13. del, 25 min, IMDb ocena: 8.6
 • Štirje komiki in dolgoletni prijatelji tekmujejo v tem, kako kar najbolj osramotiti drug drugega pred javnostjo, v igri pa so drzne stave. Sal, Joe, Q in Murr izzivajo drug drugega, če nalogo zavrnejo, jih čaka kazen. Fantje se v spremstvu skrite kamere prikradejo na različna javna mesta, kjer se pretvarjajo, da so prodajalci hot dogov, strokovnjaki za dinozavre, prodajalci v trgovini s poročnimi oblekami in še veliko več. Kazni, ki jih čakajo, pa tudi niso od muh.

več
Nepraktični šaljivci
16.00 Asterix in Obelix v Britaniji, film
 • Asterix and Obelix: God Save Britania, 2012, avantura, 130 min, IMDb ocena: 5.3
 • Julij Cezar pripluje v Britanijo, kjer se majhna vasica še zmeraj upira rimskim legijam. Ker so prebivalci vasice že skoraj na koncu svojih moči, britanska kraljica Kordelija pošlje po pomoč svojega zvestega častnika Zalitoraxa v galsko vasico. Tam imata z Rimljani polne roke dela Asterix in Obelix. Skupaj z Zalitoraxom in Fičfirixom se odpravijo v Britanijo, kjer jih čaka prava pustolovščina, saj s sabo prinašajo cel sod čarobnega napitka iz vasice herojev.
 • Igrajo: Gerard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Režija: Laurent Tirard

več
Asterix in Obelix v Britaniji, film
18.10 Skečoholiki
 • Skečoholiki III., 2018, 3. sezona, 8. del, 25 min
 • Tokrat začenjamo s pravo kriminalko, z umorom, ki se počasi spreminja v dramo, hm, v romantično dramo. Vas je že kdaj brezdomec prosil za denar za hrano, vi pa ste mu raje kupili sendvič? Aleš je tokrat naletel na posebej težkega in zahtevnega brezdomca. Poslušanje slovenskih radijskih postaj zna biti smrtonosno. Zakaj, boste spoznali v oddaji.
18.35 Pazi, kamera!
 • Pazi, kamera! XIV., 2015, 14. sezona, 21. del, 55 min
 • Smejali se bomo zabavnim prigodam in najrazličnejšim, nevsakdanjim situacijam. Mimoidoče bo skrita kamera spravila v nelagodne položaje in gledalci se bodo do solz nasmejali njihovim reakcijam. Si lahko predstavljate, da vas prestraši pajek, kača, podgana ali gorila? Kako bi odreagirali, če bi vas napadel lopov, neolikanec ali nerodnež? Ste že kdaj doživeli, da vas nepričakovano zalije curek vode? Kaj pa, če bi med vožnjo ob cesti zagledali neznani leteči predmet? Voditeljica oddaje je Dijana Žiberna.
19.30 Mozart v džungli
 • Mozart in the Jungle IV., 2018, komedija, 4. sezona, 5. del, 30 min, IMDb ocena: 8.2
 • Rodrigo skuša pozabiti na svoje težave in se zamoti z inštruiranjem Hailey za njeno veliko avdicijo. Glorio obišče slavni dirigent, ki želi premierno predstaviti svoje najnovejše delo v newyorški filharmoniji. Kljub zdravnikovi prepovedi, se Cynthia ponovno pridruži simfoničnemu orkestru, medtem ko Guggenheimov muzej Glorio preseneti s službeno ponudbo. Rodrigo postane paničen na Haileyjini avdiciji, ko ugotovi, da jo bo ocenjeval razvpit in strog sodnik, ki je v preteklosti kritiziral njegovo delo.
 • Igrajo: Gael Garcia Bernal, Lola Kirke, Saffron Burrows, Malcolm McDowell, Bernadette Peters

več
Mozart v džungli
20.00 Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, film
 • Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001, avantura, 195 min, IMDb ocena: 8.8
 • Ostareli hobit Bilbo Bisagin svojemu mlademu sorodniku Frodu zapusti Edini Prstan, najmočnejši in najnevarnejši čarobni prstan, ki ima absolutno moč. Če bi se do njega dokopal Sauron Veliki, Temni vladar Mordorja, bi lahko zavladal Srednjemu svetu in zasužnjil njegove prebivalce. Frodo se mora skupaj s pisano druščino odpraviti na nevarno in naporno pot v Mordor in tam Prstan uničiti. Toda Prstan je skoraj neuničljiv. S svojo modrostjo in mogočno magijo jih vodi Gandalf Sivi, eden najmočnejših čarovnikov Srednjega sveta.
 • Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Liv Tyler, Orlando Bloom, Režija: Peter Jackson

več
Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, film
23.15 Zgodba o Johnu Lennonu, film
 • Nowhere Boy, 2009, biografski, 110 min, IMDb ocena: 7.1
 • V biografiji najstniških let slavnega Beatlesa Johna Lennona spoznamo radoživega 15-letnega mladeniča, ki odrašča na ulicah Liverpoola. Razpet med predanostjo do tete, ki ga je vzgajala od malih nog, in navezanostjo na svobodomiselno mamo, ki išče njegovo pozornost, se John zateče v svet umetnosti in glasbe. Pritegne ga nova zvrst glasba iz ZDA in ko sreča sorodno dušo v nadarjenem Paulu McCartneyju, se začne pisati zgodba najbolj uspešne skupine v zgodovini glasbe. Johnovo zgodbo in zametke Beatlov spremljamo vse do znamenitih nastopov v Hamburgu, film pa se zaključi z morda najbolj znano pesmijo, ki jo je John Lennon posvetil svoji mami - Mother.
 • Igrajo: Aaron Taylor-Johnson, Kristin Scott Thomas, Anne-Marie Duff, Ophelia Lovibond, Režija: Sam Taylor-Johnson

več
Zgodba o Johnu Lennonu, film