TV spored KINO


26. junij 2022 - 2. julij 2022
06.00 Nočni program
07.00 Gospod Holmes, film
 • Mr. Holmes, 2015, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.8
 • Neobičajna kriminalna drama prinaša drugačen pogled na življenje in delo najslavnejšega detektiva na svetu. Leta 1947 se ostareli, že zdavnaj upokojeni Sherlock Holmes vrne s potovanja na Japonsko – kjer je bil med iskanjem redkega rastlinskega izvlečka japonskega popra, ki lahko povrne pešajoči razum in spomin, priča uničujočim posledicam jedrskega opustošenja. Zdaj skupaj z gospodinjo in njenim brihtnim sinom živi v zaspani vasici blizu Londona in se ukvarja s čebelarstvom. Sooča se s senilnostjo in pri vsakdanjih opravilih se mora zanesti na dečka, medtem ko ga mučijo spomini na neki nerešeni primer izpred 50 let, ki se ga spominja le še po nerazumljivih delčkih. Dognati mora skrivnost nekaterih pomembnih vprašanj o življenju in smrti, preden bo prepozno.
 • Igrajo: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan, Milo Parker, Režija: Bill Condon

več
Gospod Holmes, film
08.50 Končno srečen, film
 • Finding Joy, 2013, komedija, 120 min, IMDb ocena: 5.2
 • Neuspešni pisatelj Kyle se mora preseliti nazaj domov k svoji ekscentrični družini, od katere se je v zadnjih letih skoraj povsem odtujil. Kaotično življenje doma se počasi začne izboljševati, ko spozna živahno sosedo Joy, zaradi katere se znova počuti živega. Toda Joy ima nenavadno prošnjo: prepričana je, da bo kmalu umrla, zato bi rada, da Kyle napiše njen nekrolog. Kyle in Joy preživljata vedno več časa skupaj in sčasoma se Kyle vanjo zaljubi. S pomočjo svoje odbite družine bi jo rad prepričal, da ima pred seboj še veliko lepih let življenja.
 • Igrajo: Josh Cooke, Liane Balaban, Barry Bostwick, Lainie Kazan, Režija: Carlo De Rosa

več
Končno srečen, film
10.50 Moja nova pištola, film
 • My New Gun, 1992, komedija, 115 min, IMDb ocena: 5.3
 • Gospodinji Debbie Bender se za vedno spremeni življenje, ko ji mož Gerald kupi pištolo, za vsak primer, da se bo lahko branila, če jo bo kdaj kdo ogrožal. Še bolj se zaplete, ko si pištolo sposodi njun odštekani sosed Skippy. Kmalu vse naokoli letijo krogle in dogajanje se razvije v pravo komedijo zmešnjav.
 • Igrajo: Diane Lane, James LeGros, Stephen Collins, Tess Harper, Philip Seymour Hoffman, Režija: Stacy Cochran

več
Moja nova pištola, film
12.45 Slehernik, film
 • Common Man, 2013, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 4.5
 • V filmu spremljamo skrivnostnega moškega, ki na različnih lokacijah glavnega mesta Šrilanke podtakne pet bomb. Zatem pokliče šefa policije Da Silvo in zahteva, da iz zapora takoj izpustijo štiri razvpite teroriste, če ne ugodijo njegovim zahtevam pa jih čaka katastrofa. Ker mu Da Silva na začetku ne verjame, mu zaupa, da je ena izmed bomb skrita na njegovi policijski postaji. Bo ugodil njegovi zahtevi?
 • Igrajo: Ben Kingsley, Ben Cross, Patrick Rutnam, Jerome de Silva, Režija: Chandran Rutnam

več
Slehernik, film
14.30 Misija: Nemogoče - Protokol Duh, film
 • Mission: Impossible - Ghost Protocol, 2011, akcijski, 155 min, IMDb ocena: 7.4
 • V četrtem filmu Misije: Nemogoče spremljamo novo nevarno pustolovščino agenta Ethana Hunta. Potem ko Kremlin uniči eksplozija bombe, ruske oblasti krivdo za teroristični napad naprtijo Ethanu in njegovi ekipi agentov. Ameriški predsednik se zato odloči s protokolom Duh zatajiti Ethanovo ekipo in ji odvzeti vso pomoč in privilegije. Ethanu ne preostane drugega, kot da s svojo ekipo zvestih pomočnikov najde pravega krivca za napad ter tako dokaže svojo nedolžnost. Toda kdo pravi, da se v Ethanovi ekipi ne nahaja izdajalec?
 • Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Režija: Brad Bird

več
Misija: Nemogoče - Protokol Duh, film
17.05 Misija: Nemogoče - Izpad, film
 • Mission: Impossible - Fallout, 2018, akcijski, 175 min, IMDb ocena: 7.7
 • Dve leti po tem, ko je Ethan Hunt ujel Solomona Lana, so se ostanki njegove kriminalne združbe preoblikovali v teroristično skupino. Teroristi nameravajo pod vodstvom skrivnostnega skrajneža Johna Larka priti do jedrskega orožja, zato Ethana in njegovo ekipo agentov pošljejo v Berlin, da bi jih prestregli. Toda misija se ponesreči, ko mora Ethan rešiti agenta Lutherja Stickella iz nevarnosti, teroristična skupina pa zbeži z orožjem. Ethanovi ekipi se pridruži Ciin agent August Walker in skupaj s svojimi zavezniki morajo najti jedrsko orožje, preden bo prepozno.
 • Igrajo: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Režija: Christopher McQuarrie

več
Misija: Nemogoče - Izpad, film
20.00 Patriot, film
 • Patriot, 2000, akcijski, 195 min, IMDb ocena: 7.2
 • Zgodba se odvija leta 1776, v času ameriške revolucije. Pripoveduje o povsem običajnem človeku, ki je razpet med družino in dolžnostmi do domovine. Nekdanji vojak Benjamin Martin se je odrekel vojskovanju, da bi v miru vzgajal svojo številčno družino. Žena, ki je pred kratkim umrla, mu je rodila sedem otrok. Zdaj je na obzorju nova vojna in Benjaminu ni niti najmanj do tega, da bi se znova bojeval. Drugače je z njegovim najstarejšim sinom Gabrielom. Fant se brez pomislekov in kljub očetovemu nasprotovanju pridruži vojakom. Ko pa sovražnik ogrozi Benjaminovo družino, se Benjamin odloči, da stopi sinu ob bok in tudi sam ponovno obleče vojaško suknjo.
 • Igrajo: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs, Tom Wilkinson, Režija: Roland Emmerich

več
Patriot, film
23.15 Skupni sovražnik, film
 • Enemies Closer, 2013, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 5.1
 • Ko na ameriško-kanadski meji izgine velika pošiljka drog, narko kartel najame gozdnega čuvaja in bivšega marinca Henryja, da poišče izgubljeni paket. Ujet v divjini in brez stika z ostalim svetom, se mora Henry soočiti še s svojim starim sovražnikom Clayom, ki je odločen, da se mu maščuje. Smrtna sovražnika se morata odločiti ali bosta pozabila na njuno preteklost in se skupaj rešila iz divjine ali pa se bosta posamezno uprla krutim preprodajalcem drog, ki hočejo na vsak način priti do izgubljene pošiljke.
 • Igrajo: Tom Everett Scott, Jean-Claude Van Damme, Orlando Jones, Linzey Cocker, Režija: Peter Hyams

več
Skupni sovražnik, film