TV spored KINO


27. januar 2022 - 2. februar 2022
06.20 Forrest Gump, film
 • Forrest Gump, 1994, drama, 170 min, IMDb ocena: 8.8
 • Forrest Gump je preprost možakar, ki se mu v življenju dogajajo osupljive stvari. Kljub temu, da ima nekoliko nižjo inteligenco, ostaja večni optimist. Na neverjetni življenjski poti, ki se razteza čez trideset in več let, Forrest postane športna zvezda ter s tekmovanjem v namiznem tenisu pomaga pri boljšanju odnosov med komunistično Kitajsko in ZDA. Bori se v Vietnamu, kjer reši življenje številnim vojakom. Spozna predsednika Kennedyja in Nixona. Preteče Ameriko, nenazadnje pa najde tudi ljubezen svojega življenja.
 • Igrajo: Tom Hanks, Sally Field, Robin Wright, Gary Sinise, Haley Joel Osment, Režija: Robert Zemeckis

več
Forrest Gump, film
09.10 Hiša na pečini, film
 • Life as a House, 2001, drama, 155 min, IMDb ocena: 7.5
 • Arhitekt George Monroe že vse življenje sanja o tem, da si bo zgradil hišo na pečini s pogledom na morje. Namesto tega se zgaran in naveličan vsega znajde v propadlem zakonu, odtujen od najstniškega sina, bivše žene, prijateljev in samega sebe. Ko izgubi službo in izve še, da je na smrt bolan, je odločen, da končno uresniči svoje sanje in zgradi hišo. Vendar to ne bo lahko. Poleg nenehnega pritoževanja bivše žene, sina in sosedov se mora ubadati še z ljudmi, ki mu hočejo uničiti načrte. Toda George se ne da.
 • Igrajo: Kevin Kline, Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas, Mary Steenburgen, Jena Malone, Ian Somerhalder, Jamey Sheridan, Režija: Irwin Winkler

več
Hiša na pečini, film
11.45 Carja Hazzarda: Začetek, film
 • Dukes of Hazzard: Beginning, 2007, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 4.5
 • Brata Bo in Luke Duke se morata zaradi težav s policijo za kazen preseliti v okrožje Hazzard k svojemu stricu Jesseju. Ta je zaposlen s kuhanjem svojega alkoholnega zvarka, ki ga nezakonito prodaja po vsem okrožju, zaradi česar mora pokvarjenemu Bossu Hoggu plačevati podkupnino. Ko Bo in Luke poškodujeta prašiča, s katerim je Jesse hotel podkupiti Hogga, ta od Jesseja v zameno zahteva večjo vsoto denarja. Jesse lahko toliko denarja zasluži le s hitro prodajo zvarka, zato se Bo in Luke odločita, da mu bosta pomagala.
 • Igrajo: Jonathan Bennett, Randy Wayne, April Scott, Willie Nelson, Režija: Robert Berlinger

več
Carja Hazzarda: Začetek, film
13.35 Ko bi le ..., film
 • If Only, 2004, komedija, 115 min, IMDb ocena: 7.1
 • Ganljiva romantična zgodba z Jennifer Love Hewitt v glavni vlogi. Nadarjena violinistka Samantha živi v Londonu s svojim fantom Ianom, mladim poslovnežem, ki mu je kariera pomembnejša od zveze. Par postaja vse bolj odtujen in po burnem prepiru Samantha umre v nesreči. Tragedija Iana nauči resničnega pomena ljubezni, zato si želi, da bi lahko spremenil dogodke tistega usodnega dne. Niti ne sluti, da se mu bo želja kmalu uresničila...
 • Igrajo: Jennifer Love Hewitt, Paul Nicholls, Tom Wilkinson, Diana Hardcastle, Režija: Gil Junger

več
Ko bi le ..., film
15.30 Potnik, film
 • Commuter, 2018, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 6.3
 • Michael MacCauley je zavarovalni agent, ki se že deset let na delo vozi z istim vlakom. Nekega dne pa se njegova sicer rutinska vožnja sprevrže v nesluteno nočno moro, ko ga ogovori skrivnostna neznanka. Michael mora v zameno za bogato nagrado odkriti identiteto skritega potnika in razvozlati uganko, še preden vlak prispe na končno postajo. Kmalu se znajde v divjem vrtincu kriminalne zarote, ki ima lahko usodne posledice tako zanj kot za ostale potnike, ki so se po naključju skupaj z njim znašli na vlaku.
 • Igrajo: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neill, Režija: Jaume Collet-Serra

več
Potnik, film
17.40 Pravi zločin, film
 • High Crimes, 2002, kriminalni, 140 min, IMDb ocena: 6.4
 • Uspešna odvetnica Claire Kubik živi z možem popolno življenje, ko izve, da je vse, v kar je verjela, laž. Nekega dne FBI aretira njenega moža Toma. Njegovo pravo ime naj bi bilo Ronald Chapman, oblasti pa ga lovijo že 15 let zaradi vojnih zločinov. Claire doživi nov šok, ko njen mož prizna, da je res človek, ki ga iščejo. Ker vztraja pri svoji nedolžnosti, se Claire odloči, da ga bo sama branila na vojaškem sodišču. Tu veljajo drugačna pravila, kot jih je navajena, zato poišče pomoč nekdanjega vojaškega odvetnika, ki se zadnje čase posveča predvsem pijači. Skupaj skušata priti do resnice, ki je zakopana pod petnajstimi leti laži in prikrivanj.
 • Igrajo: Ashley Judd, Morgan Freeman, Jim Caviezel, Adam Scott, Amanda Peet, Režija: Carl Franklin

več
Pravi zločin, film
20.00 Moje ime je Sam, film
 • I Am Sam, 2001, drama, 145 min, IMDb ocena: 7.6
 • Sam je oče sedemletne Lucy. Čeprav je duševno zaostal, je njegova nesebična ljubezen do hčerke neomajna. Lucy mu pomeni vse na svetu, zato je čisto obupan, ko mu jo socialna služba odvzame in jo namerava dati v rejniško družino. Sam je odločen, da se bo na sodišču boril zanjo, čeprav je njegov boj na videz obsojen na propad. Njegov primer zastonj prevzame odvetnica Rita Harrison, s katero postaneta nenavadna zaveznika. Skupaj poskušata prepričati pravni sistem, da si Sam zasluži, da hčerko dobi nazaj.
 • Igrajo: Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dakota Fanning, Dianne Wiest, Loretta Devine, Režija: Jessie Nelson

več
Moje ime je Sam, film
22.25 Tomb Raider, film
 • Tomb Raider, 2018, akcijski, 140 min, IMDb ocena: 6.3
 • Lara Croft je pogumna in nadvse samostojna mladenka, hči ekscentričnega pustolovca, ki je izginil, ko je bila še najstnica. Pri svojih 21 letih noče prevzeti vajeti očetovega podjetja, temveč je odločena, da bo šla svojo pot. Vendar pa jo nekaj žene k temu, da bi razrešila njegovo skrivnostno izginotje. Lara zapusti London in se odpravi na nevarno potovanje, da bi našla slovito grobnico na mitičnem otoku nekje ob obali Japonske, kjer je bil njen oče nazadnje viden. Nevarnost preti na vsakem koraku in Lara se lahko zanese le na svoj bistri um, slepo zaupanje in uporniški duh.
 • Igrajo: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Režija: Roar Uthaug

več
Tomb Raider, film