TV spored KINO


13. avgust 2020 - 19. avgust 2020
06.20 Šelestenje, film
 • Šelestenje, 2002, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.7
 • Šelestenje se ukvarja z zapletenostjo medsebojnih razmerij v generaciji tik pred tridesetim. Luka se po hudem prepiru s svojim dekletom umakne iz Ljubljane na podeželje v Belo Krajino. Katarina mu sledi v upanju, da bo rešila njuno razmerje. V nasprotju s spokojnim okoljem, ki ju obdaja, pa se znajdeta v vrtincu približevanj in nasprotovanj, ki le poglobijo njuno krizo. Ko se Katarina spoprijatelji z duhovitim vojakom Primožem, se ji odprejo nova obzorja in ponudijo nove izbire.
 • Igrajo: Barbara Cerar, Rok Vihar, Grega Zorc, Maša Derganc, Miha Brajnik, Režija: Janez Lapajne

več
Šelestenje, film
08.10 Vzpon bratovščine, film
 • Rise of the Fellowship, 2013, avantura, 105 min, IMDb ocena: 4.2
 • Randall Dooley je piflar. Njegovi trije najboljši prijatelji so tudi piflarji. Dela v trgovini z računalniškimi igricami, v prostem času igra igrice na spletu. Njegovi brati se spravljajo nanj, njegova mama ga ne razume in neizmerno je zaljubljen v naljepše dekle na šoli. Na kratko bi lahko rekli, da je zguba. Vse to pa se spremeni, ko sliši za tekmovanje v igrici Gospodar prstanov v Orlandu na Floridi. Končno najde smisel življenja.
 • Igrajo: Justin Moe, Jayme Andrews, Cole Matson, Emma Earnest, Wolf J. Sherrill, Režija: Ron Newcomb

več
Vzpon bratovščine, film
09.55 Pustolovščine mladega lovca na zmaje, film
 • Adventures of a Teenage Dragonslayer, 2010, avantura, 105 min, IMDb ocena: 3.2
 • Arthur je dvanajstletni deček, ki ga nekega dne pred šolskimi nasilneži reši čudežni škrat. Toda kmalu mu bo Arthur moral vrniti uslugo in premagati zlobnega zmaja. Arthurjeva mama Laura ne verjame sinovim fantazijam, vse dokler ne ugotovi, da govori resnico. Arthur in Laura združita moči s škratom in vitezi okrogle mize, s katerimi bosta skušala poraziti zmaja ter zlobno ravnateljico. Jima bo uspelo?
 • Igrajo: Hunter Allan, Lea Thompson, Eric Lutes, Wendie Malick, Režija: Andrew Lauer

več
Pustolovščine mladega lovca na zmaje, film
11.40 Daj naprej, film
 • Pay It Forward, 2000, drama, 150 min, IMDb ocena: 7.2
 • Enajstletni Trevor McKinney živi sam z mamo in pogreša očeta. Pridno hodi v šolo, kjer ga učitelj Eugene Simonet spodbudi, naj najde idejo, kako bi spremenil svet. Seveda mora svojo zamisel uresničiti, zato si Trevor izmisli nekaj preprostega, a učinkovitega in začne za naključno izbrane ljudi izvajati dobra dela. V svoj načrt vplete tudi Simoneta, ki se mu zdi pravi moški za njegovo mamo. A kljub vsej dobroti Trevor spozna, da prijaznost in dobri nameni včasih nimajo najboljšega učinka.
 • Igrajo: Haley Joel Osment, Kevin Spacey, Helen Hunt, Jim Caviezel, Režija: Mimi Leder

več
Daj naprej, film
14.10 Osebna prtljaga, film
 • Osebna prtljaga, 2009, drama, 155 min, IMDb ocena: 7.1
 • Pred nami je film o prisiljenih ljubeznih in neizpolnjenih poželenjih. Vid je nadarjen, a pokvarjen mladenič. Potlačen je s pretirano naklonjenostjo svoje ljubeče mame Mojce, oče pa se ne vmešava v njegovo življenje. Vidov dedek Ignac je dobrovoljen, a samozadosten družinski poglavar, Vidovo novo dekle Nina pa radoživo bitje, ki se bori z neurejenimi razmerji svoje mame Žive. Mojstrsko upodobljeni liki so tako soočeni z neizprosnimi problemi, njihova lastna prtljaga pa postaja njihovo pogubno psihično breme.
 • Igrajo: Klemen Slakonja, Nataša Barbara Gračner, Branko Završan, Tjaša Železnik, Nina Rakovec, Boris Cavazza, Jure Henigman, Režija: Janez Lapajne

več
Osebna prtljaga, film
16.45 Razbito življenje, film
 • Shuffle, 2011, drama, 95 min, IMDb ocena: 6.6
 • V drami spoznamo zgodbo glavnega junaka, ki nikoli ne ve, kaj mu bo prineslo naslednje jutro. Ne ve, s kom se bo zbudil v postelji, kakšne obveznosti ga čakajo in kaj sploh mora storiti. In ko mu na koncu dneva nekako uspe povezati ključne detajle svojega življenja, pride noč in čas za počitek, ki izniči ves trud. Naslednji dan mora nesrečnik spet začne znova in nadaljevati z življenjem na točki, ki nima prav nič skupnega s tistim, kar je počel dan prej. Edino, kar z gotovostjo ve, je da ne sme zaspati, če želi ostati v istem časovnem obdobju svojega življenja.
 • Igrajo: TJ Thyne, Paula Rhodes, Dylan Sprayberry, Patricia Belcher, Režija: Kurt Kuenne

več
Razbito življenje, film
18.20 To sladko bitje, film
 • Sweetest Thing, 2002, komedija, 100 min, IMDb ocena: 5.2
 • Cameron Diaz bomo videli v vlogi Christine Walters, ki se izogiba resnih razmerij in iskanju moškega za vse življenje. Raje uživa v bežnih romancah s fanti, ki se ji zdijo pravi v določenem trenutku. Neke noči v nočnem klubu spozna Petra in priznati si mora, da ji fant kar ne gre iz glave. Ko Peter naslednji dan izgine, se Christina odloči, da ga bo poiskala. Skupaj z najboljšo prijateljico Courtney se odpravita nori pustolovščini naproti, med potjo pa ju čakajo številni zabavni pripetljaji. Bo Christina našla svojo ljubezen ali pa je vse zaman?
 • Igrajo: Cameron Diaz, Christina Applegate, Thomas Jane, Selma Blair, Jason Bateman, Režija: Roger Kumble

več
To sladko bitje, film
20.00 Carja Hazzarda: Začetek, film
 • Dukes of Hazzard: Beginning, 2007, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 4.5
 • Brata Bo in Luke Duke se morata zaradi težav s policijo za kazen preseliti v okrožje Hazzard k svojemu stricu Jesseju. Ta je zaposlen s kuhanjem svojega alkoholnega zvarka, ki ga nezakonito prodaja po vsem okrožju, zaradi česar mora pokvarjenemu Bossu Hoggu plačevati podkupnino. Ko Bo in Luke poškodujeta prašiča, s katerim je Jesse hotel podkupiti Hogga, ta od Jesseja v zameno zahteva večjo vsoto denarja. Jesse lahko toliko denarja zasluži le s hitro prodajo zvarka, zato se Bo in Luke odločita, da mu bosta pomagala.
 • Igrajo: Jonathan Bennett, Randy Wayne, April Scott, Willie Nelson, Režija: Robert Berlinger

več
Carja Hazzarda: Začetek, film
21.40 Maratonci tečejo častni krog, film
 • Maratonci trče počasni krug, 1982, komedija, 105 min, IMDb ocena: 9.0
 • Družina Topalović, ki jo sestavlja pet generacij moških, po prvi svetovni vojni bogati s prodajo rabljenih krst, ki jih zanje na pokopališču koplje Billy Piton. Složno sodelovanje zmoti smrt najstarejšega Topalovića, po kateri se v družini vname boj za nasledstvo. Najmlajši član družine Mirko se ne želi ukvarjati z družinskim poslom, ker verjame v bolj dostojanstveno delo, v čimer ga podpira tudi punca Kristina. Njen oče je tudi tisti, ki za firmo Topalović dobavlja krste, toda nenadoma zahteva večji delež od dobička. Tedaj med družinama pride do spopada, v katerem je dovoljeno vse.
 • Igrajo: Zoran Radmilović, Danilo Bata Stojković, Bora Todorović, Pavle Vujisic, Režija: Slobodan Sijan

več
Maratonci tečejo častni krog, film
23.25 Kraljestvo, film
 • Kingdom, 2007, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 7.0
 • Ameriško naselje v Savdski Arabiji pretrese bombna eksplozija, v kateri umrejo mnogi člani ameriških družin in vohun Francis Manner. FBI-jev agent Ronald Fleury bi rad izvedel, kdo stoji za napadom, zato na skrivaj zbere posebno protiteroristično skupino in se odpravi v Riad. Na voljo ima le pet dni, v okviru katerih mora s svojimi kolegi maščevati njihovega umrlega prijatelja Mannerja in odkriti, kdo je odgovoren za eksplozijo. Toda takoj po prihodu na sovražno ozemlje Fleury in ostali naletijo na ovire, ki čedalje bolj otežujejo preiskavo.
 • Igrajo: Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper, Jason Bateman, Jeremy Piven, Richard Jenkins, Tim McGraw, Kyle Chandler, Frances Fisher, Danny Huston, Režija: Peter Berg

več
Kraljestvo, film