TV spored KINO


17. november 2019 - 23. november 2019
06.45 Učitelj leta, film
 • Teacher of the Year, 2014, komedija, 90 min, IMDb ocena: 5.4
 • Šola Truman High School je polna različnih osebnosti. Tu so lažniv in povzpetniški ravnatelj Ron Douche, zelo tekmovalen profesor robotike Stephen Queeg, nesposobna svetovalca Clive in Lowell Hammer ter osorna pomočnica ravnatelja Mary Collins. Profesor Mitch Carter dobi nagrado za učitelja leta, vendar se praznovanje kmalu konča, ko študent obtoži Mitchevega najboljšega prijatelja, učitelja matematike Briana Collinsa, spolnega nadlegovanja. Medtem pozornost, ki jo je Mitch dosegel z zmago, vodi v donosno in vabljivo ponudbo za zaposlitev, zaradi katere bi lahko zapustil svoje delovno mesto.
 • Igrajo: Matt Letscher, Keegan-Michael Key, Sunny Mabrey, Larry Joe Campbell, Režija: Jason Strouse

več
Učitelj leta, film
08.15 Čefurji raus, film
 • Čefurji raus, 2013, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.7
 • Film, posnet po slovenski knjižni uspešnici, predstavi monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačin blokom. Markov oče ima s sinom velike košarkarske načrte, toda konfliktni Marko se spre s trenerjem in preneha z igranjem. S prijatelji se zapleta vedno globlje v težave, poleg nadležnih policistov in nerazumevajočih staršev pa se mora soočiti tudi s težavnimi miselnimi in kulturnimi razlikami, ki jim je vsakodnevno izpostavljen.
 • Igrajo: Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek, Emir Hadžihafizbegović, Mediha Musliović, Režija: Goran Vojnović

več
Čefurji raus, film
10.10 Rdeča smrt, film
 • Bullet to Beijing, 1995, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 5.5
 • Ko dolgoletni britanski agent Harry Palmer izgubi službo, ga kontaktira ruski poslovnež Alex, ki mu zaupa svoje načrte za prihodnost Rusije. Toda svetu se ne piše najbolje, saj so mu ukradli smrtonosno biokemijsko orožje, zato Harryju ponudi zajetno vsoto denarja, če mu ga uspe vrniti. Harry izve, da bodo orožje z vlakom poslali v Peking, zato se poda v akcijo.
 • Igrajo: Michael Caine, Mia Sara, Jason Connery, Michael Gambon, Režija: George Mihalka

več
Rdeča smrt, film
12.20 Grda resnica, film
 • Ugly Truth, 2009, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.4
 • Abby Richter je zahtevna in marljiva producentka televizijske oddaje, ki se sooča s čedalje slabšo gledanostjo. Njen šef se zato odloči najeti novega televizijskega voditelja, robatega in šovinističnega Mikea Chadwaya, ki ga prefinjena Abby niti videti ne more, kaj šele delati z njim. Mike ji zato predlaga rešitev. Če bo pristala na njuno sodelovanje, ji bo povedal vse o moških in ji pomagal osvojiti čednega soseda Colina. Če ji soseda ne bo uspelo omrežiti in bodo njegovi nasveti zaman, pa bo Mike dal odpoved.
 • Igrajo: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy, Režija: Robert Luketic

več
Grda resnica, film
14.15 Preden se stegneva, film
 • Bucket List, 2007, komedija, 115 min, IMDb ocena: 7.4
 • Edward Cole je milijarder, ki je zbolel za rakom in trenutno prebiva v bolnišnici. Sobo si deli z mehanikom Carterjem Chambersom, s katerim na prvi pogled nimata prav nič skupnega, razen dejstva, da sta oba hudo bolna. Toda vsakdanji pogovori razkrijejo marsikaj in tako se izkaže, da imata oba na zalogi obsežen seznam ciljev, ki bi jih rada dosegla, še preden se stegneta oziroma poslovita od tega sveta. Ker jima ležanje v bolnišnici to preprečuje, pobegneta in se še zadnjič odpravita v svet.
 • Igrajo: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morrow, Režija: Rob Reiner

več
Preden se stegneva, film
16.10 Vzpon bratovščine, film
 • Rise of the Fellowship, 2013, avantura, 115 min, IMDb ocena: 4.4
 • Randall Dooley je piflar. Njegovi trije najboljši prijatelji so tudi piflarji. Dela v trgovini z računalniškimi igricami, v prostem času igra igrice na spletu. Njegovi brati se spravljajo nanj, njegova mama ga ne razume in neizmerno je zaljubljen v naljepše dekle na šoli. Na kratko bi lahko rekli, da je zguba. Vse to pa se spremeni, ko sliši za tekmovanje v igrici Gospodar prstanov v Orlandu na Floridi. Končno najde smisel življenja.
 • Igrajo: Justin Moe, Jayme Andrews, Cole Matson, Emma Earnest, Wolf J. Sherrill, Režija: Ron Newcomb

več
Vzpon bratovščine, film
18.05 Popoln ulov, film
 • Fever Pitch, 2005, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.2
 • Srednješolski učitelj Ben Wrightman je duhovit, čeden in zna delati z otroki. Le katera ga ne bi hotela? Tega se dobro zaveda tudi Lindsey Meeks, energična poslovna ženska, ki se vanj takoj zaljubi. Kljub ljubezni pa med njima obstajajo tudi razlike. Medtem ko je ona deloholik, Ben obožuje poletja, še bolj pa svoje bejzbolsko moštvo Red Sox, ki ga goreče podpira. Lindsey se kmalu zave, da je njegova ljubezen do mostva močnejša od ljubezni do nje. Toda mar je to res dovolj velik razlog, da se razideta?
 • Igrajo: Drew Barrymore, Jimmy Fallon, Jason Spevack, Jack Kehler, Režija: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

več
Popoln ulov, film
20.00 Popolni tujec, film
 • Perfect Stranger, 2007, kriminalni, 115 min, IMDb ocena: 5.7
 • Raziskovalna novinarka Rowena Price izve, da bi lahko bil umor njene prijateljice povezan z vplivnim direktorjem oglaševalske agencije Harrisonom Hillom. Odločena, da izve resnico, se pod lažno identiteto kot začasna pomočnica zaposli v Hillovi oglaševalski agenciji, hkrati pa se pretvarja, da je Veronica, dekle, s katero Hill flirta na spletu. Pri tem ji pomaga kolega, računalniški strokovnjak Miles Hailey. Rowena tako z vseh strani opazuje svojo tarčo, vendar pa kmalu ugotovi, da ni edina, ki spreminja identiteto. Bolj ko se približuje resnici, bolj odkriva, kako daleč so ljudje pripravljeni iti, da bi jo tudi obvarovali.
 • Igrajo: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Richard Portnow, Režija: James Foley

več
Popolni tujec, film
21.55 Tolpa, film
 • Havoc, 2005, kriminalni, 90 min, IMDb ocena: 5.5
 • Allison in Emily sta zdolgočaseni najstnici iz višjega srednjega razreda. Večina njunih vrstnikov posluša rap in se zgleduje po svojih glasbenih idolih, medtem ko si dekleti želita več vznemirjenja. Ko se nekega dne odpravita na vožnjo po vzhodnem Los Angelesu, tam spoznata tolpo preprodajalcev mamil s Hectorjem na čelu. Dekleti sta povsem očarani nad njihovim gangsterskim načinom življenja, zato se kmalu vrneta k Hectorju in pričakujeta, da bosta postali članici njegove tolpe. Hector in ostali privolijo, toda le pod pogojem, da dekleti spita z njimi. Dekleti seks odklonita, s tem pa se znajdeta v velikih težavah, ki pripeljejo do tragičnih posledic.
 • Igrajo: Anne Hathaway, Bijou Phillips, Shiri Appleby, Joseph Gordon-Levitt, Režija: Barbara Kopple

več
Tolpa, film
23.25 Predmestje v temi, film
 • Trigger Effect, 1996, drama, 110 min, IMDb ocena: 5.7
 • Predstavljajte si, da v mestu, kjer živite, kar naenkrat in brez razloga zmanjka elektrike. Zaradi tega ne delajo televizija, radio, telefoni, oblasti pa ne vedo povedati, zakaj je do tega sploh prišlo. Zakon in red se znajdeta na kocki. Nekateri ljudje se zatečejo h kriminalu, drugi množično kupujejo orožje, da bi zaščitili sebe in svoje družine. Mlada zakonca Matta in Annie nujno potrebujeta zdravilo za bolno hčerko. Zaradi nenadnega električnega mrka je obupani Matt zdravilo prisiljen ukrasti. Razmere se še poslabšajo, ko v mesto prinese njegovega prijatelja Joeja. Vse skupaj čaka napeta bitka za preživetje, na kakršno nihče ni pripravljen.
 • Igrajo: Kyle MacLachlan, Elisabeth Shue, Dermot Mulroney, Richard T. Jones, Režija: David Koepp

več
Predmestje v temi, film