TV spored KINO


17. november 2019 - 23. november 2019
06.50 Mojstri šminke
 • Face Off V., 2013, resničnostni, 5. sezona, 4. del, 55 min, IMDb ocena: 8.2
 • Serija raziskuje čarobni svet posebnih učinkov in maskerstva, ki zahteva ogromne količine domišljije, spretnosti in tudi umetniškega talenta. Tokrat se bo osem nadebudnih umetnikov pomerilo proti osmim tekmovalcem iz prejšnjih sezon šova. Izzivi bodo od njih zahtevali vse njihovo dosedanje znanje, odločnost in pogum. Njihovo delo in napredek bodo budno spremljali sodniki, vsi po vrsti strokovnjaki za maske in posebne učinke. Koga na koncu čaka bleščeča kariera v Hollywoodu?

več
Mojstri šminke
07.45 Fantje mojega življenja, film
 • Riding in Cars with Boys, 2001, biografski, 155 min, IMDb ocena: 6.5
 • Film je posnet po resnični zgodbi. Najstnica Beverly D'Onofrio odrašča sredi šestdesetih let in sanja, da bo odšla na fakulteto ter nekega dne postala slavna pisateljica. Njene sanje poruši intimno srečanje s fantom Rayem, s katerim zanosi, ko je stara šele rosnih 15 let. Njena staromodna starša sta šokirana in zahtevata, da se Beverly z očetom svojega otroka poroči. Potem ko Beverly rodi sina, se njeno življenje niti približno ne odvija tako, kot si je predstavljala. Spozna, da bo z majhnim otrokom le težko nadaljevala šolanje.
 • Igrajo: Drew Barrymore, Steve Zahn, Brittany Murphy, Adam Garcia, James Woods, Režija: Penny Marshall

več
Fantje mojega življenja, film
10.20 Pogum za ljubezen, film
 • Courage To Love, 2000, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.3
 • Film pripoveduje resnično zgodbo Henriette DeLille, prve ameriške temnopolte svetnice ter ustanoviteljice posebne organizacije za pomoč revnim in bolnim. Film prikazuje njeno življenje v zgodnjem 19. stoletju v New Orleansu. To je čas velikih rasnih razlik, ki se jim Henriette pogumno postavi po robu.
 • Igrajo: Vanessa Williams, Gil Bellows, Stacy Keach, Cynda Williams, Režija: Kari Skogland

več
Pogum za ljubezen, film
12.10 Idealist, film
 • Idealist, 1976, drama, 145 min, IMDb ocena: 7.7
 • V filmski obdelavi klasičnega slovenskega romana sledimo učitelju Martinu Kačurju, kako se spopada s konzervativnim okoljem, a je zaradi svojih naprednih idej premeščen v majhno vasico. Vaško okolje je še bolj moreče, vpliv cerkvene in posvetne oblasti pa še večji. Čeprav Kačur spozna Tončko in se z njo poroči, postaja zagrenjen in razočaran. Ko se družbeno okolje omili, Kačurja premestijo v prijaznejše okolje, a so se rane časa, ki so jih povzorčile vse krivice, zažrle pregloboko. V nasprotju z ženo Kačur ne more razumeti sprememb. Umre mu še sin. Bo zmogel ohraniti svoj elan in voljo ter nadaljeval z izobraževanjem neukih množic? Ga bo prekril sneg in za vedno pokopal njegove ideale?
 • Igrajo: Radko Polič, Milena Zupančič, Dare Ulaga, Stevo Žigon, Režija: Igor Pretnar
14.35 Ljubezen za zraven, film
 • Love on the Side, 2004, komedija, 120 min, IMDb ocena: 5.7
 • Eve je že od srednje šole zaljubljena v Jeffa, vendar zaradi slabe samopodobe ničesar ne ukrene. Namesto tega svoje življenje zapravlja z garanjem v restavraciji, dokler prihod privlačne Linde Avery njenega življenja ne postavi na glavo. Jeff in Evin brat se takoj začneta potegovati za tujkino naklonjenost, toda ta ima za naselitev v zaspanem mestecu skrite motive. Poleg tega je ne zanima nobeden izmed njiju, temveč Eve. Ta po prijateljičinem nasvetu njeno naklonjenost izkoristi, da bi osvojila Jeffovo srce. Tako se prvič v življenju znajde v središču pozornosti, vendar se stvari hitro zapletejo.
 • Igrajo: Barry Watson, Marla Sokoloff, Jennifer Tilly, Monika Schnarre, Režija: Vic Sarin

več
Ljubezen za zraven, film
16.35 Kakor hočeš, film
 • Absolutely Anything, 2015, komedija, 95 min, IMDb ocena: 6.0
 • Nezemljani, ki potujejo od planeta do planeta in ocenjujejo njihove prebivalce, pridejo na Zemljo. Če so prebivalci dostojni in v skladu z njihovimi standardi, so lahko njihovi prijatelji. V nasprotnem primeru bo planet uničen. Da bi to ugotovili tudi na Zemlji, izberejo enega prebivalca in dajo tej osebi pooblastilo, da lahko stori vse, kar želi. Odločijo se za Neila Clarka, učitelja, ki uči otroke s posebnimi potrebami. Nanj se vedno spravlja ravnatelj šole, zaljubljen pa je v sosedo Catherine, vendar nima poguma, da bi ji približal. Zdaj lahko počne, kar želi, vendar mora biti previden.
 • Igrajo: Simon Pegg, Kate Beckinsale, Sanjeev Bhaskar, Rob Riggle, Robert Bathurst, Eddie Izzard, Režija: Terry Jones

več
Kakor hočeš, film
18.10 Predmestje v temi, film
 • Trigger Effect, 1996, drama, 110 min, IMDb ocena: 5.7
 • Predstavljajte si, da v mestu, kjer živite, kar naenkrat in brez razloga zmanjka elektrike. Zaradi tega ne delajo televizija, radio, telefoni, oblasti pa ne vedo povedati, zakaj je do tega sploh prišlo. Zakon in red se znajdeta na kocki. Nekateri ljudje se zatečejo h kriminalu, drugi množično kupujejo orožje, da bi zaščitili sebe in svoje družine. Mlada zakonca Matta in Annie nujno potrebujeta zdravilo za bolno hčerko. Zaradi nenadnega električnega mrka je obupani Matt zdravilo prisiljen ukrasti. Razmere se še poslabšajo, ko v mesto prinese njegovega prijatelja Joeja. Vse skupaj čaka napeta bitka za preživetje, na kakršno nihče ni pripravljen.
 • Igrajo: Kyle MacLachlan, Elisabeth Shue, Dermot Mulroney, Richard T. Jones, Režija: David Koepp

več
Predmestje v temi, film
20.00 Ameriška kraja, film
 • American Heist, 2014, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 5.0
 • Zgodba o dveh bratih, ki ju je zaznamoval skupni zločin. James dolguje svoje življenje starejšemu bratu Frankieju, ki je prevzel odgovornost za zločin, v katerega sta bila vpletena oba. Medtem ko je Frankie v zaporu, si James prizadeva urediti svoje življenje in obnoviti zvezo z bivšim dekletom Emily. Ko se Frankie znajde na prostosti, nima ničesar za izgubiti, zato načrtuje nov zločinski podvig. Se bo tudi James vrnil na stara pota?
 • Igrajo: Hayden Christensen, Adrien Brody, Jordana Brewster, Tory Kittles, Režija: Sarik Andreasyan

več
Ameriška kraja, film
21.50 Ameriške prevare, film
 • American Hustle, 2013, kriminalni, 150 min, IMDb ocena: 7.2
 • Spremljali bomo napeto kriminalko, polno prevar, nepričakovanih preobratov in dvoličnih značajev. Mojster prevar Irving je skupaj z malce manj izkušeno, toda zelo odločno partnerko Sydney prisiljen v sodelovanje z FBI-jem. Z agentom Ritchiejem se jima uspe vtihotapiti v ameriško mafijsko podzemlje, kjer ne manjka zabav, denarja in drugih vznemirljivih izzivov, vendar so ves čas vsi povezani tudi s smrtonosnimi nevarnostmi in lažmi.
 • Igrajo: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Režija: David O. Russell

več
Ameriške prevare, film