TV spored KINO


21. oktober 2019 - 27. oktober 2019
06.30 Mojstri šminke
 • Face Off IV., 2013, resničnostni, 4. sezona, 8. del, 50 min, IMDb ocena: 8.2
 • Serija raziskuje čarobni svet posebnih učinkov in maskerstva, ki zahteva ogromne količine domišljije, spretnosti in tudi umetniškega talenta. 14 nadobudnih tekmovalcev se bo moralo vsak teden pomeriti v izzivu, ki bo od njih zahteval vse njihovo dosedanje znanje, odločnost in pogum. Njihovo delo in napredek bodo budno spremljali sodniki, vsi po vrsti strokovnjaki za maske in posebne učinke. Kandidati se bodo med drugim lotili tudi izdelave animatronike, lutk, odlitkov ter protez. Koga bo na koncu čakala bleščeča kariera v Hollywoodu?

več
Mojstri šminke
07.20 Milost, film
 • Mercy, 2009, drama, 105 min, IMDb ocena: 6.1
 • Johnny Ryan je uspešen pisatelj in zapriseženi samec, ki ne verjame v ljubezen. Na predstavitvi njegove najnovejše knjige pa se njegov svet obrne na glavo, ko spozna skrivnostno literarno kritičarko Mercy, ki ena redkih ni navdušena nad njegovim delom. Johnny je odločen, da bo lepo intelektualko prepričal, da spremeni svoje mnenje. Vendar ne pričakuje, da se bo v Mercy tudi zaljubil. Se bo za njo spremenil?
 • Igrajo: Scott Caan, Wendy Glenn, Dylan McDermott, James Caan, Režija: Patrick Hoelck

več
Milost, film
09.05 Nasvidenje v naslednji vojni, film
 • Nasvidenje v naslednji vojni, 1980, drama, 140 min, IMDb ocena: 6.9
 • Film režiserja in scenarista Živojina Pavlovića je posnet po literarni predlogi Vitomila Zupana Menuet za kitaro. Drama prikazuje brezkompromisno, zelo življenjsko in pristno podobo partizanskega boja. Na dopustu v Španiji se spoznata nekdanji slovenski partizan Berk in bivši nemški vojak Bitter. Med pogovori obujata spomine na vojno, ko sta se borila na nasprotnih straneh. Dogodki med vojno so še posebej zaznamovali Berka.
 • Igrajo: Metod Pevec, Tanja Poberžnik, Jožica Avbelj, Ivo Ban, Režija: Živojin Pavlović

več
Nasvidenje v naslednji vojni, film
11.25 Beethoven 3, film
 • Beethoven's 3rd, 2000, družinski, 115 min, IMDb ocena: 4.1
 • Ljubek bernardinec Beethoven tudi v tretjem filmu zganja vragolije. Tokrat se prijazni družinici Newton pridruži na potovanju po Ameriki. Richard Newton hoče svojo družino odpeljati po poti, ki jo je sam prevozil pred tridesetimi leti. Toda časi so se spremenili in prav tako Richardova otroka Brennan in Sara, ki se bolj zanimata za videoigrice in internet. Za razliko od njiju pa Beethoven komaj čaka, da spozna nove kraje in ljudi. Ko se Newtonovi le spokajo od doma, se jim niti sanja ne, kakšne dogodivščine jih čakajo.
 • Igrajo: Judge Reinhold, Julia Sweeney, Joe Pichler, Michaela Gallo, Režija: David M. Evans

več
Beethoven 3, film
13.20 Kres ničevosti, film
 • Bonfire of the Vanities, 1990, komedija, 150 min, IMDb ocena: 5.6
 • Mlad milijonar Sherman McCoy ima svoje življenje pod popolnim nadzorom, potem pa se mu neke usodne noči vse obrne na glavo. Z ljubico Mario se zaplete v prometno nesrečo, ko se njegov mercedes zaleti v pešca. Vse kaže, da mu zaporna kazen ne uide. Shermanove smole se veseli novinar Peter Fallow, ki v tem vidi svojo vstopnico do uspeha. Medtem se Shermanu še naprej podira svet. Na vsak način hoče prikriti, da je bil tisto noč z ljubico, saj ga doma čakata žena in hčerka. Poleg tega ga čaka sojenje z neusmiljenim sodnikom Leonardom Whiteom na čelu.
 • Igrajo: Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith, Morgan Freeman, Kim Cattrall, Režija: Brian De Palma

več
Kres ničevosti, film
15.50 Zeleni sršen, film
 • Green Hornet, 2011, akcijski, 140 min, IMDb ocena: 5.8
 • Britt Reid je sin uglednega medijskega mogotca in čisto zadovoljen z brezciljnim pohajkovanjem po zabavah. Nekega dne njegov oče umre v sumljivih okoliščinah, Brittu pa zapusti svoj imperij. Povsem nepričakovano Britt sklene prijateljstvo s Katom, s katerim skupaj vidita v novi situaciji priložnost, da prvič v življenju počneta nekaj smiselnega, da se bojujeta proti zločinom. Da bi se približala zločincem, se domislita popolne krinke. Sama se bosta izdajala za kriminalca in zakon varovala tako, da ga bosta kršila. Kmalu si nakopljeta srd oblasti in kriminalcev, ki so odločeni ustaviti čudaška junaka. Film je posnet po popularnem stripu.
 • Igrajo: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Christoph Waltz, Tom Wilkinson, Režija: Michel Gondry

več
Zeleni sršen, film
18.10 Beethoven 4, film
 • Beethoven's 4th, 2001, komedija, 110 min, IMDb ocena: 4.1
 • Richard in Beth Newton spoznata, da imata zaradi ogromnega bernardinca Beethovna ogromno stroškov in vedno umazano hišo. Zato se otroka Brennan in Sara bojita, da bosta starša njunega ljubega psička poslala od doma. Da se to ne bi zgodilo, Beethovna skrivaj peljeta v šolo, kjer naj bi se naučil uboganja in lepega obnašanja. Potem pa pride do velike zmešnjave, ko Brennan in Sara nekega dne namesto Beethovna po pomoti domov pripeljeta drugega bernardinca, ki sliši na ime Michelangelo. Michelangelo je uglajen in lepo vzgojen pes iz bogate družine Sedgwick in o kakšnih vragolijah pri njem ni ne duha ne sluha. Sedgwickovim tako ostane Beethoven, ki v njihovi graščini povzroči pravo razdejanje.
 • Igrajo: Judge Reinhold, Julia Sweeney, Joe Pichler, Michaela Gallo, Režija: David M. Evans

več
Beethoven 4, film
20.00 Ugrabitev metroja Pelham 1 2 3, film
 • Taking of Pelham 1 2 3, 2009, akcijski, 120 min, IMDb ocena: 6.4
 • Walter Garber je nič hudega sluteči delavec na podzemni železnici v New Yorku, odgovoren za odpošiljanje vlakov na različne lokacije. Ko neko popoldne štirje oboroženi moški na Manhattnu ugrabijo enega od vlakov, je Garber tisti, ki mora komunicirati z njihovim vodjo Ryderjem. Ryder in njegovi pomagači od oblasti zahtevajo deset milijonov dolarjev, ki jim jih morajo predati v eni uri, sicer bodo začeli pobijati talce. Walter skuša narediti vse, da še pravočasno reši situacijo. Toda Ryder je mojster manipulacije.
 • Igrajo: Denzel Washington, John Travolta, Luis Guzman, James Gandolfini, John Turturro, Režija: Tony Scott

več
Ugrabitev metroja Pelham 1 2 3, film
22.00 Zaznamovan, film
 • Pistol Whipped, 2008, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 5.2
 • Nekdaj srečno poročeni mož in oče ter pripadnik elitne skupine policistov Matt je zdaj le bleda senca samega sebe. Odvisen je od alkohola in iger na srečo, zaradi katerih je zabredel v velike dolgove. Ko se že zdi, da je njegova usoda zapečatena, se mu približa skrivnostni neznanec, ki želi, da Matt umori najvplivnejšega gangsterja v mestu, v zameno pa naj bi bili poplačani vsi njegovi dolgovi. Matt, ki končno zagleda luč na koncu tunela, se odloči sprejeti nalogo, toda še prej se bo moral soočiti s svojimi demoni.
 • Igrajo: Steven Seagal, Paul Calderon, Lance Henriksen, Renee Goldsberry, Režija: Roel Reine

več
Zaznamovan, film
23.50 Rdeče nebo, film
 • Red Sky, 2014, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 4.1
 • Film nas popelje v Irak leta 2001. Dva ameriška pilota, Butch Masters in Tom Craig, dobita navodilo, naj bombardirata zapuščeno tovarno. Izkaže se, da je navodilo lažno. V napadu umre več Američanov, nekdo pa ukrade tudi nevarno kemično sredstvo, imenovano Rainmaker. Sedem let pozneje je Craig bogat in slaven, vodi zasebno skupino pilotov in dela tudi v filmskem svetu. Butch je mehanik na manjšem letališču in še vedno želi razjasniti primer.
 • Igrajo: Cam Gigandet, Shane West, Rachael Leigh Cook, Mario Van Peebles, Režija: Mario Van Peebles

več
Rdeče nebo, film