TV spored KINO


17. november 2019 - 23. november 2019
06.40 Idealist, film
 • Idealist, 1976, drama, 140 min, IMDb ocena: 7.7
 • V filmski obdelavi klasičnega slovenskega romana sledimo učitelju Martinu Kačurju, kako se spopada s konzervativnim okoljem, a je zaradi svojih naprednih idej premeščen v majhno vasico. Vaško okolje je še bolj moreče, vpliv cerkvene in posvetne oblasti pa še večji. Čeprav Kačur spozna Tončko in se z njo poroči, postaja zagrenjen in razočaran. Ko se družbeno okolje omili, Kačurja premestijo v prijaznejše okolje, a so se rane časa, ki so jih povzorčile vse krivice, zažrle pregloboko. V nasprotju z ženo Kačur ne more razumeti sprememb. Umre mu še sin. Bo zmogel ohraniti svoj elan in voljo ter nadaljeval z izobraževanjem neukih množic? Ga bo prekril sneg in za vedno pokopal njegove ideale?
 • Igrajo: Radko Polič, Milena Zupančič, Dare Ulaga, Stevo Žigon, Režija: Igor Pretnar
09.00 Fantovsko sovraštvo, film
 • Boy Called Hate, 1996, kriminalni, 120 min, IMDb ocena: 5.1
 • Drama se osredotoča na težavnega mladeniča Steva, ki se po problemih s policijo preimenuje v »Sovraštvo«. Nekega večera med vožnjo z motorjem naleti na poskus posilstva nedolžnega dekleta, zato ustreli nepridiprava, ki napad preživi. Izkaže se, da je napadalec pomočnik okrožnega tožilca, ki nato Steva po krivem obtoži oboroženega ropa. Stevu ne preostane drugega kot da z dekletom pobegne iz mesta, toda kmalu se znajdeta v še večjih težavah.
 • Igrajo: Scott Caan, Kevin Michael Richardson, Missy Crider, James Caan, Režija: Mitch Marcus

več
Fantovsko sovraštvo, film
11.00 Imperij robotov, film
 • Robot Overlords, 2014, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 4.6
 • Vznemirljiv pustolovski film o skupini najstnikov, ki so že tri leta ujetniki na svojih domovih, ker so Zemljo zavzeli nasilni roboti, ki preučujejo človeško raso. Ljudi so zaprli v njihove hiše in jim namestili elektronske vsadke, prek katerih spremljajo vsak njihov gib. Kdor si drzne prosto hoditi okoli, tvega smrt. Roboti živijo v svojem oporišču, imenovanem Kocka, ki je matična ladja na obzorju. Prijatelji nepričakovano odkrijejo, kako onemogočiti elektronske vsadke in se izmuzniti smrtonosnim robotom, ki jih ves čas budno spremljajo. To priložnost takoj izkoristijo in se odpravijo osvobodit človeštvo.
 • Igrajo: Ben Kingsley, Gillian Anderson, Callan McAuliffe, Steven Mackintosh, Režija: Jon Wright

več
Imperij robotov, film
12.45 Predmestje v temi, film
 • Trigger Effect, 1996, drama, 115 min, IMDb ocena: 5.7
 • Predstavljajte si, da v mestu, kjer živite, kar naenkrat in brez razloga zmanjka elektrike. Zaradi tega ne delajo televizija, radio, telefoni, oblasti pa ne vedo povedati, zakaj je do tega sploh prišlo. Zakon in red se znajdeta na kocki. Nekateri ljudje se zatečejo h kriminalu, drugi množično kupujejo orožje, da bi zaščitili sebe in svoje družine. Mlada zakonca Matta in Annie nujno potrebujeta zdravilo za bolno hčerko. Zaradi nenadnega električnega mrka je obupani Matt zdravilo prisiljen ukrasti. Razmere se še poslabšajo, ko v mesto prinese njegovega prijatelja Joeja. Vse skupaj čaka napeta bitka za preživetje, na kakršno nihče ni pripravljen.
 • Igrajo: Kyle MacLachlan, Elisabeth Shue, Dermot Mulroney, Richard T. Jones, Režija: David Koepp

več
Predmestje v temi, film
14.40 Starejši sin, film
 • Elder Son, 2006, komedija, 100 min, IMDb ocena: 5.9
 • Maxima Sarafanova so pravkar odpustili iz orkestra, v katerem je igral klarinet. Njegov sin Nikita pa je zaljubljen v svojo učiteljico Susan, njegova hčerka Lolita se bo poročila z ameriškim pilotom Gregom in se seli v Teksas. Toda stvari se poslabšajo, ko bo tat avtomobilov Bo, ki išče skrivslišče pred policijo, pove Maximu, da je njegov sin, njegova mama pa je nekdanje Maximovo dekle, do katerega še vedno nekaj čuti.
 • Igrajo: Shane West, Leelee Sobieski, Eric Balfour, Rade Šerbedžija, Režija: Marius Balchunas

več
Starejši sin, film
16.20 Invazija na London, film
 • Jackboots on Whitehall, 2010, risani, 115 min, IMDb ocena: 5.2
 • Druga svetovna vojna: Kaj pa, če bi nacisti zasedli London in bi morala vsa Anglija držati skupaj? Ko strašljivo karikirani nacistični voditelji napadejo z vrtanjem pod angleškim kanalom in skozi kamne na Whitehall, Churchill zapusti mirno upokojitev z mačko, ki je videti kot Hitler, in izda poziv iz svojega bunkerja pod ulico Downing Street. Chris, mladi delavec na kmetiji z velikimi rokami, zbira vaščane za dober boj – vključno z vikarjem alkoholikom, najstarejšim človekom v mestu, nekaj idioti, naključnim Francozom in Bobbyjem Fiskejem, preklinjajočim Američanom, ki misli, da se bojuje proti Rusiji. Prihodnost sveta je v njihovih majhnih plastičnih rokah.
 • Igrajo: Hugh Fraser, Alexander Armstrong, Rory McHenry, Ewan McGregor, Režija: Rory McHenry, Edward McHenry

več
Invazija na London, film
18.15 Huda učiteljica, film
 • Bad Teacher, 2011, komedija, 105 min, IMDb ocena: 5.6
 • Elizabeth Halsey je privlačna in skrajno prostaška srednješolska učiteljica brez dlake na jeziku. Potem, ko jo zapusti njen fant, se bolj kot učencem začne posvečati zapeljevanju bogatega učiteljskega kolega Scotta, saj bi tako lahko za vselej zapustila šolski kateder. Prepričana je, da bi Scottovo pozornost dobila z večjim oprsjem, zato skuša zbrati denar z organizacijo zapeljivega pranja avtomobilov. Da bi hitreje dosegla svoj cilj, načrtuje še več zabavnih in moralno spornih nakan.
 • Igrajo: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake, John Michael Higgins, Režija: Jake Kasdan

več
Huda učiteljica, film
20.00 Naključni milijonar, film
 • Mr. Deeds, 2002, komedija, 105 min, IMDb ocena: 5.8
 • Longfellow Deeds je prijeten mladenič, ki živi preprosto, a srečno življenje v majhnem mestecu, kjer ima svojo picerijo. Vse se spremeni, ko mu podjetniški mogotec Chuck Cedar pove, da mu je dolgo izgubljeni sorodnik zapustil ogromno bogastvo. Skupaj z denarjem je Deeds podedoval tudi mrežo medijskih postaj, nogometno in košarkarsko moštvo ter zasebni helikopter. Mediji seveda takoj pograbijo vročo zgodbo o revežu, ki je postal bogataš. Prikupna novinarka Babe Bennett mora po ukazu šefa o Deedsu izbrskati kakšno umazano podrobnost. Sprva svojo nalogo vzame zelo resno, sčasoma pa se v Deedsa noro zaljubi.
 • Igrajo: Adam Sandler, Winona Ryder, John Turturro, Steve Buscemi, Režija: Steven Brill

več
Naključni milijonar, film
21.45 Chips, film
 • Chips, 2017, akcijski, 120 min, IMDb ocena: 6.0
 • Odpadniški tekmovalni motociklist Jon Baker se po ločitvi od žene kot sodelavec pridruži policistu avtocestne patrulje Ponchu, ki je skrivaj tudi agent FBI in preiskuje večmilijonski rop, za katerega so morda odgovorni tudi nekateri podkupljeni policisti. Neizkušeni začetnik Jon in prekaljeni policist morata pozabiti na medsebojne razlike in delati skupaj, vendar je to težje kot je videti. Kljub temu se nekako dopolnjujeta. Bakerjeva vozniška spretnost in Poncheve izkušnje življenja na ulici pridejo obema prav in morda bo njuno partnerstvo delovalo – če ne bosta drug drugega še prej prignala na rob živcev.
 • Igrajo: Michael Pena, Dax Shepard, Vincent D'Onofrio, Adam Brody, Jane Kaczmarek, Režija: Dax Shepard

več
Chips, film
23.45 Rdeča Sonja, film
 • Red Sonja, 1985, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 5.1
 • Mirno življenje Rdeče Sonje se nenadoma prekine, ko njene starše umori tiranska kraljica Gedren, ki je ukradla talisman, s katerim želi uničiti naš planet. Sonja se odloči, da bo maščevala smrt svojih staršev, ko zaradi nadnaravnega pojava pridobi nadnaravne moči. Pri tem pa mora obljubiti, da se ne bo zaljubila v človeka, ki ni močnejši od nje.
 • Igrajo: Brigitte Nielsen, Arnold Schwarzenegger, Sandahl Bergamn, Režija: Richard Fleischer

več
Rdeča Sonja, film