TV spored KINO


19. junij 2019 - 25. junij 2019
07.00 Izberi me, film
 • Choose Me, 1984, komedija, 120 min, IMDb ocena: 6.8
 • V romantični drami bomo priča skrivnostnim potem usode, ki združi privlačno lastnico bara Eve, nevrotično radijsko psihologinjo Nancy Love in pataloškega lažnivca Mickeyja. Po prvem srečanju med Mickeyjem in Eve preskočijo iskrice, vendar se dekle zaenkrat ne želi obvezati nobenemu moškemu, kar prizna tudi radijski voditeljici Nancy, ki deli ljubezenske nasvete. Kmalu za tem Eve in Nancy postaneta sostanovalki in ne vesta, da sta že prej večkrat govorili po telefonu.
 • Igrajo: Genevieve Bujold, Keith Carradine, Lesley Ann Warren, Patrick Bauchau, Režija: Alan Rudolph

več
Izberi me, film
09.00 Ne čakaj na maj, film
 • Ne čakaj na maj, 1957, romantični, 120 min, IMDb ocena: 7.5
 • Ne čakaj na maj je nadaljevanje filmske uspešnice Vesna. Maturanti iz Vesne so zdaj že študentje. Dekleta se pripravljajo na zimske počitnice v gorah. Med njimi je tudi Janja oz. Vesna, ki pričakuje, da bo počitnice preživljala s svojim Samom. Toda njega pokličejo na letališče, kjer se bo pridružil letalskim vajam za gorsko reševanje. Ko Vesna kasneje opazi Sama z drugim dekletom, jo popade ljubosumje, zato se z njim spre. Ob vrnitvi v mesto je Vesna zelo nemirna. Njeno čudno obnašanje si njen oče in teta narobe razlagata. Napačno mislita, da Vesna pričakuje otroka.
 • Igrajo: Metka Gabrijelčič, Franek Trefalt, Janez Čuk, Stane Sever, Olga Bedjanič, Režija: František Čap

več
Ne čakaj na maj, film
11.00 Ptica pod nebom, film
 • Bird Of the Air, 2011, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.6
 • Ko čvekava papiga prileti v prikolico samotarskega patruljnega policista Lymana, ta postane obseden z nalogo, da jo vrne lastniku. Pri tem naleti na odločno knjižničarko Fiono, ki mu pomaga pri iskanju. Ta je Lymana opazovala od daleč in se zdaj odloči, da mu bo s svojim basetom pomagala poiskati lastnika papige, pri tem pa začne odkrivati skrivnosti iz Lymanove preteklosti. A ko se mu pridruži na njegovih nočnih obhodih, spozna, da je resničnost veliko bolj kruta kot romantična slika, ki si jo je naslikala v glavi.
 • Igrajo: Rachel Nichols, Jackson Hurst, Anjanette Comer, Buck Henry, Režija: Margaret Whitton

več
Ptica pod nebom, film
12.50 Romanca ob jezeru, film
 • Lake House, 2006, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.8
 • Osamljena zdravnica Kate Forster se odloči, da se bo odselila iz svoje hiše ob jezeru. Z novim najemnikom, arhitektom Alexom Wylerjem, se sporazumeva preko pisem, ki jih puščata v nabiralniku omenjene hiše. Sčasoma dopisovanje preraste v ljubezen, toda nesojena ljubimca kmalu ugotovita, da ne živita v istem času. Pisma, ki jih Alex napiše v letu 2004, Kate prebere v letu 2006. Toda želja po srečanju je močna, zato Kate sestavi načrt, da bi dogodke izpred dveh let spremenila v prid njuni združitvi.
 • Igrajo: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dylan Walsh, Shohreh Aghdashloo, Christopher Plummer, Režija: Alejandro Agresti

več
Romanca ob jezeru, film
14.40 Boj za poroko, film
 • Wedding Wars, 2006, komedija, 105 min, IMDb ocena: 6.1
 • Homoseksualec Shel se ukvarja z načrtovanjem porok. Nekega dne privoli v organizacijo bratove poroke. Ben se bo poročil z Maggie, hčerko guvernerja, za katerega dela tudi sam kot vodja volilne kampanje. Ko Shel odkrije, da je njegov brat odgovoren za guvernerjev govor proti porokam gejev, je popolnoma šokiran. Iz jeze opusti načrtovanje popolne poroke in namesto tega organizira stavko v boju za enake pravice. Dogodek postane medijsko odmeven in stavka se razširi po celotni državi, Ben pa si medtem nakoplje novega organizatorja poroke z izjemnim pomanjkanjem okusa.
 • Igrajo: John Stamos, Eric Dane, James Brolin, Bonnie Somerville, Sean Maher, Režija: Jim Fall

več
Boj za poroko, film
16.25 Velik zadetek, film
 • Big Hit, 1998, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 6.1
 • Melvin Smiley je mladenič z zapletenim življenjem. Preživlja se kot poklicni morilec, do sedaj je ubil že sto ljudi, obenem pa ne prenese tega, da ga ljudje ne bi marali. Njegovo zasebno življenje ni nič bolj urejeno. Zaročen je z blondinko Pam, povrhu pa ima še temnopolto ljubico Chantel. Ker sta obe zelo pohlepni, ima Melvin tudi finančne težave. Zato se pridruži kolegom pri ugrabitvi. Njihova žrtev je lepa Keiko, hčerka japonskega poslovneža. Na žalost pa je punca tudi dobra znanka mogočnega gangsterja Parisa.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Lou Diamond Phillips, Christina Applegate, Avery Brooks, Režija: Kirk Wong

več
Velik zadetek, film
18.10 Čudežna mreža, film
 • Charlotte's Web, 2006, komedija, 110 min, IMDb ocena: 6.3
 • Wilbur je najmanjši pujsek iz legla 11 prašičkov, zato se kmet odloči, da ga bo žrtvoval. Na srečo ga reši mlada Fern, ki ga hrani in neguje. Wilbur tako postane nov družinski član v hlevu, kjer se drugim živalim zaradi svoje mladosti zdi nekoliko naiven. Toda pajkovka Charlotte v njem vidi bodočega prijatelja, zato se kmalu zbližata. Toda druge živali mu kmalu razodenejo njegovo usodo – Wilbur naj bi še pred jesenjo končal na krožniku. Charlotte je odločena, da svojega prijatelja reši, zato splete prav posebno in čudežno mrežo.
 • Igrajo: Dakota Fanning, Julia Roberts, Steve Buscemi, John Cleese, Oprah Winfrey, Režija: Gary Winick

več
Čudežna mreža, film
20.00 Karate Kid, film
 • Karate Kid, 2010, akcijski, 155 min, IMDb ocena: 6.2
 • 12-letni Dre Parker bi prav lahko bil najpriljubljenejši fant v Detroitu, toda kaj, ko ga njegova mama zaradi novih službenih priložnosti odpelje s seboj na Kitajsko. V popolnoma drugačnem kulturnem okolju, obkrožen z neznanimi obrazi in tarča nasilnežev, se Dre na svoji novi šoli zbliža s tamkajšnjim hišnikom Hanom, mojstrom kung fuja, ki je fanta pripravljen naučiti skrivnosti borilnih veščin. Poleg tega se Dre na moč zaljubi v sošolko Mei Ying.
 • Igrajo: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Režija: Harald Zwart

več
Karate Kid, film
22.35 Siriana, film
 • Syriana, 2005, drama, 145 min, IMDb ocena: 6.9
 • George Clooney je bil za vlogo v tem filmu nagrajen z oskarjem. Film se osredotoča na korupcijo in spletke, ki prepredajo svetovno naftno industrijo. Mlad in karizmatičen arabski princ Nasir namerava spremeniti dolgoletne trdne gospodarske odnose z Ameriko. Zato se odloči, da bo pravice za črpanje nafte, ki jih je do zdaj imelo teksaško podjetje, predal Kitajcem. Američani s takšnim scenarijem niso zadovoljni, zato v Perzijski zaliv pošljejo agenta Cie Boba Barnesa, da izvede atentat na Nasirja. Bob je bil od nekdaj predan svoji službi, zato tudi brezpogojno verjame, da njegovo delo koristi vladi. A poskus atentata se izjalovi in Cia Bobu obrne hrbet. Bob zato začne raziskovati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Kmalu odkrije grdo resnico.
 • Igrajo: George Clooney, Matt Damon, Chris Cooper, Amanda Peet, Christopher Plummer, Režija: Stephen Gaghan

več
Siriana, film