TV spored KINO


22. julij 2019 - 28. julij 2019
07.35 Obdolženi duhovnik, film
 • Good Shepherd - Mg Film, 2004, drama, 95 min, IMDb ocena: 5.2
 • Daniel Clemens je bivši duhovnik, ki je izgubil vero, zaradi katere je svoje življenje posvetil cerkvi. Kljub temu si kruh služi kot predstavnik katoliške cerkve za stike z javnostmi, v okviru svojega dela pa je zelo uspešen pri zbiranju dobrodelnih sredstev. Nekega dne ga nadrejeni prosijo, naj utiša škandal, ki je nastal zaradi umora. Umor naj bi zagrešil mlad duhovnik Andrew, ki ga kmalu najdejo mrtvega v njegovi celici, kjer naj bi storil samomor. Čeprav si Cerkev oddahne in upa, da je škandal minil, Daniel s pomočjo novinarke Madeline primer preiskuje naprej.
 • Igrajo: Christian Slater, Molly Parker, Stephen Rea, Nancy Beatty, Von Flores, Režija: Lewin Webb

več
Obdolženi duhovnik, film
09.10 Blagoslovljeni, film
 • Blessed, 2008, drama, 90 min, IMDb ocena: 6.3
 • Peter je imel vse: ženo, ki jo ljubi, čudovite hčerke in odlično službo. Ko izgubi svojo družino, se odloči, da bo zapustil vse. Zaposli se kot svetilničar, kjer mu ni treba z nikomer govoriti. Vsake tri mesece se sreča le z osebo, ki mu prinese vse potrebščine za življenje. Nekega dne pa morje naplavi čoln z deklico, ki je preživela brodolom.
 • Igrajo: James Nesbitt, Natascha McElhone, Gary Lewis, Lil Woods, Režija: Mark Aldridge

več
Blagoslovljeni, film
10.40 Poslednji plesalec, film
 • Mao's Last Dancer, 2009, biografski, 125 min, IMDb ocena: 7.3
 • Film je nastal po biografiji svetovno znanega plesalca kitajskega rodu Li Cunxina, ki se je rodil na kitajskem podeželju in je kot otrok kazal neizmerno nadarjenost za ples. Že kot otrok je na pekinški baletni akademiji izredno hitro napredoval in postal eden najbolj obetajočih plesalcev klasičnega baleta. In ko je vodja Hustonskega baleta izbiral plesalce za gostovanje v njegovi baletni skupini, je bil izbran Li kot eden najbolj nadarjenih. Na gostovanju v Ameriki je bil mladi Li povsem očaran, za povrh vsega se je zaljubil v mlado ameriško plesalko Liz. Li je v Ameriki postal baletni zvezdnik in ko naj bi se Lijeva ameriška turneja zaključila in bi se moral vrniti na Kitajsko, se je Li odločil za ameriško kariero, kljub odločnemu nasprotovanju kitajskih oblasti in ne glede na posledice za njegovo družino na Kitajskem.
 • Igrajo: Chi Cao, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Aden Young, Režija: Bruce Beresford

več
Poslednji plesalec, film
12.45 Usodna vez, film
 • Disconnect, 2012, drama, 120 min, IMDb ocena: 7.5
 • Drama je sestavljena iz več zgodb, ki nam prinašajo izseke iz življenja različnih posameznikov ter v ospredje postavi njihovo odvisnost od sodobnih tehnologij. Eden izmed njih je prezaposleni odvetnik Rich, ki nima časa komunicirati s svojo družino. Zakonca Derek in Cindy Hull po izgubi otroka preživljata težke čase, zato Cindy v obupu poišče uteho v spletni klepetalnici, njena lahkovernost pa je kmalu kaznovana s krajo osebnih podatkov in negativnim stanjem na bančnem računu. Nekdanji policist Mike se po ženini smrti trudi vzgajati svojega sina. Zadnji kos te sestavljanke pa je zgodba televizijske reporterke Nine, ki se odloči raziskati ozadje prodajanja ljubezni na spletu.
 • Igrajo: Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo, Paula Patton, Alexander Skarsgard, Režija: Henry Alex Rubin

več
Usodna vez, film
14.45 Čefurji raus, film
 • Čefurji raus, 2013, komedija, 110 min, IMDb ocena: 6.7
 • Film, posnet po slovenski knjižni uspešnici, predstavi monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačin blokom. Markov oče ima s sinom velike košarkarske načrte, toda konfliktni Marko se spre s trenerjem in preneha z igranjem. S prijatelji se zapleta vedno globlje v težave, poleg nadležnih policistov in nerazumevajočih staršev pa se mora soočiti tudi s težavnimi miselnimi in kulturnimi razlikami, ki jim je vsakodnevno izpostavljen.
 • Igrajo: Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek, Emir Hadžihafizbegović, Mediha Musliović, Režija: Goran Vojnović

več
Čefurji raus, film
16.35 Hancock, film
 • Hancock, 2008, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 6.4
 • John Hancock je superjunak, čigar dnevi junaštva so že zdavnaj minili. Zdaj velja za pijanca in nerodo, ki ga sovraži ves Los Angeles. Čeprav je rešil življenje mnogim ljudem v stiski, je med svojimi junaškimi akcijami povzročil takšno razdejanje, da se je mesto znašlo v velikih dolgovih. Ko reši življenje Rayu Embreyju, je hvaležni poslovnež odločen, da bo Hancocka ponovno povzdignil med zvezde. Toda ko ga doma predstavi svoji družini, žena Mary noče niti slišati za Hancocka.
 • Igrajo: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Jae Head, Režija: Peter Berg

več
Hancock, film
18.20 Vsi dobri so že poročeni, film
 • All The Good Ones Are Married, 2007, drama, 100 min, IMDb ocena: 4.8
 • Ben Gold končno uspeva kot avtor, vendar mora pustiti redno službo in ostati doma s svojimi otroki, Lukeom in Madison, da bi svojo knjigo lahko končal v roku petih mesecev. Njegova feministična žena, modna direktorica Alex, se je sebično odločila, da bo pod streho vzela uporniško oblikovalko Zoe Miller, ki je zapustila svojega fanta Treya. Mlada ženska kmalu osvoji srca vseh članov družine.
 • Igrajo: Daryl Hannah, Joanna Douglas, James McGowan, Emma Taylor-Isherwood, Režija: Terry Ingram

več
Vsi dobri so že poročeni, film
20.00 33 ujetih, film
 • 33, 2015, biografski, 135 min, IMDb ocena: 6.9
 • Antonio Banderas v neverjetni resnični zgodbi o skupini 33 čilskih rudarjev, ki so bili več kot dva meseca ujeti 700 metrov pod zemeljskim površjem. Leta 2010 so bile oči sveta uprte v Čile, kjer se je po katastrofalni eksploziji porušil stoletni rudnik zlata in bakra. Naslednjih 69 dni je mednarodna ekipa dan in noč obupano poskušala rešiti ujete rudarje. Njihove družine in prijatelji, pa tudi na milijone ljudi po vsem svetu, so lahko le nestrpno čakali na kakršenkoli znak upanja. Sedemsto metrov pod površjem je naraščala vročina in napetost, živil ter časa pa je hitro zmanjkovalo.
 • Igrajo: Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche, James Brolin, Lou Diamond Phillips, Režija: Patricia Riggen

več
33 ujetih, film
22.15 Irski bataljon, film
 • One Man's Hero, 1999, akcijski, 135 min, IMDb ocena: 6.2
 • Vojna drama, posneta po resničnih dogodkih, se osredotoča na ameriško-mehiško vojno med letoma 1846 in 1848. Zgodba pripoveduje o bataljonu sv. Patricka, znanem tudi kot »Los San Patricios«, ki so ga sestavljali predvsem irski priseljenci. Potem ko so se mladi požrtvovalni vojaki pod vodstvom poveljnika Johna Rileyja odcepili od ameriške vojske, so postali slavni zaradi svojega poguma in učinkovite bojne strategije, s katero so priborili zmago Mehiki.
 • Igrajo: Tom Berenger, Joaquim de Almeida, Daniela Romo, Patrick Bergin, Režija: Lance Hool

več
Irski bataljon, film