TV spored KINO


26. junij 2019 - 2. julij 2019
06.20 Romanca ob jezeru, film
 • Lake House, 2006, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.8
 • Osamljena zdravnica Kate Forster se odloči, da se bo odselila iz svoje hiše ob jezeru. Z novim najemnikom, arhitektom Alexom Wylerjem, se sporazumeva preko pisem, ki jih puščata v nabiralniku omenjene hiše. Sčasoma dopisovanje preraste v ljubezen, toda nesojena ljubimca kmalu ugotovita, da ne živita v istem času. Pisma, ki jih Alex napiše v letu 2004, Kate prebere v letu 2006. Toda želja po srečanju je močna, zato Kate sestavi načrt, da bi dogodke izpred dveh let spremenila v prid njuni združitvi.
 • Igrajo: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dylan Walsh, Shohreh Aghdashloo, Christopher Plummer, Režija: Alejandro Agresti

več
Romanca ob jezeru, film
08.10 Ptica pod nebom, film
 • Bird Of the Air, 2011, drama, 110 min, IMDb ocena: 6.6
 • Ko čvekava papiga prileti v prikolico samotarskega patruljnega policista Lymana, ta postane obseden z nalogo, da jo vrne lastniku. Pri tem naleti na odločno knjižničarko Fiono, ki mu pomaga pri iskanju. Ta je Lymana opazovala od daleč in se zdaj odloči, da mu bo s svojim basetom pomagala poiskati lastnika papige, pri tem pa začne odkrivati skrivnosti iz Lymanove preteklosti. A ko se mu pridruži na njegovih nočnih obhodih, spozna, da je resničnost veliko bolj kruta kot romantična slika, ki si jo je naslikala v glavi.
 • Igrajo: Rachel Nichols, Jackson Hurst, Anjanette Comer, Buck Henry, Režija: Margaret Whitton

več
Ptica pod nebom, film
10.00 Velik zadetek, film
 • Big Hit, 1998, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 6.1
 • Melvin Smiley je mladenič z zapletenim življenjem. Preživlja se kot poklicni morilec, do sedaj je ubil že sto ljudi, obenem pa ne prenese tega, da ga ljudje ne bi marali. Njegovo zasebno življenje ni nič bolj urejeno. Zaročen je z blondinko Pam, povrhu pa ima še temnopolto ljubico Chantel. Ker sta obe zelo pohlepni, ima Melvin tudi finančne težave. Zato se pridruži kolegom pri ugrabitvi. Njihova žrtev je lepa Keiko, hčerka japonskega poslovneža. Na žalost pa je punca tudi dobra znanka mogočnega gangsterja Parisa.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Lou Diamond Phillips, Christina Applegate, Avery Brooks, Režija: Kirk Wong

več
Velik zadetek, film
11.50 Vrzi mamo z vlaka, film
 • Throw Momma from the Train, 1987, komedija, 95 min, IMDb ocena: 6.2
 • Larry Donner je pisatelj in profesor, kateremu bivša žena Margaret ukrade rokopis. Nato pod svojim imenom izda knjigo, ki postane velika uspešnica. Owen Lift je čudaški možakar, ki živi s svojo oblastno in prav nič prijazno mamo. Nekega dne obupani Owen naredi načrt. Predstavlja si umor svoje mame, ki naj bi ga izpeljal Larry. On pa bo v zameno ubil Larryjevo bivšo ženo. Le da se Larryju o njegovem načrtu ne sanja, dokler ni prepozno.
 • Igrajo: Danny DeVito, Billy Crystal, Kim Greist, Kate Mulgrew, Režija: Danny DeVito

več
Vrzi mamo z vlaka, film
13.25 Čudežna mreža, film
 • Charlotte's Web, 2006, komedija, 105 min, IMDb ocena: 6.3
 • Wilbur je najmanjši pujsek iz legla 11 prašičkov, zato se kmet odloči, da ga bo žrtvoval. Na srečo ga reši mlada Fern, ki ga hrani in neguje. Wilbur tako postane nov družinski član v hlevu, kjer se drugim živalim zaradi svoje mladosti zdi nekoliko naiven. Toda pajkovka Charlotte v njem vidi bodočega prijatelja, zato se kmalu zbližata. Toda druge živali mu kmalu razodenejo njegovo usodo – Wilbur naj bi še pred jesenjo končal na krožniku. Charlotte je odločena, da svojega prijatelja reši, zato splete prav posebno in čudežno mrežo.
 • Igrajo: Dakota Fanning, Julia Roberts, Steve Buscemi, John Cleese, Oprah Winfrey, Režija: Gary Winick

več
Čudežna mreža, film
15.10 Corellijeva mandolina, film
 • Captain Corelli's Mandolin, 2001, drama, 155 min, IMDb ocena: 5.9
 • Nicolas Cage in Penelope Cruz bosta predstavila ljubezensko zgodbo, postavljeno v čas 2. svetovne vojne, med italijansko okupacijo Grčije. Ljubezen se rodi med častnikom italijanske vojske Antoniom Corellijem in trmasto Grkinjo Pelagio. Ko se Corelli in njegovi možje izkrcajo na neokrnjenem grškem otoku, jih Pelagia in domačini sprva zavračajo. Vendar italijanski šarm in strast do življenja naredita svoje. Še posebej Corelli s svojo prijaznostjo in z igranjem na mandolino osvoji srca domačinov. A tudi na idiličnem otoku se kmalu razbesni vojna, ki mir med domačini in italijanskimi vojaki postavi na preizkušnjo.
 • Igrajo: Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt, Christian Bale, Režija: John Madden

več
Corellijeva mandolina, film
17.45 Kolo sreče, film
 • Trading Places, 1983, komedija, 135 min, IMDb ocena: 7.5
 • Louis Winthorpe je bogat poslovnež. Dela kot borzni posrednik, živi v krasni hiši, poleg tega pa ima še lepo in bogato zaročenko. Na drugi strani pa Billy Ray Valentine nima te sreče. Živi na cesti in se preživlja s prosjačenjem. Nobeden od njiju ne sluti, da se jima bo življenje v kratkem obrnilo na glavo. Louisova nadrejena, brata Duke, skleneta stavo. Randolph stavi, da lahko Billyja spremeni v uspešnega poslovneža, Louisa pa v popolno zgubo. Poskrbita, da Louisa po krivem obtožijo kraje in posedovanja mamil.
 • Igrajo: Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Jamie Lee Curtis, Denholm Elliott, Režija: John Landis

več
Kolo sreče, film
20.00 Skrivnostna reka, film
 • Mystic River, 2003, kriminalni, 155 min, IMDb ocena: 8.0
 • Skrivnostna reka je mojstrsko zrežiran in odigran film o začaranem krogu nasilja. Režiser Clint Eastwood ga je posnel po romanu Dennisa Lehanea. Sean Penn in Tim Robbins sta bila nagrajena z oskarjem. Jimmy Markum, Dave Boyle in Sean Devine so najboljši prijatelji, ki skupaj odraščajo v Bostonu. Njihovo brezskrbno otroštvo zaznamuje tragičen dogodek, ki jih za vedno spremeni in nazadnje tudi loči. Petindvajset let kasneje jih usoda spet združi, ko je umorjena Jimmyjeva najstniška hčerka. Njen umor preiskuje Sean, ki je medtem postal policist. Žalujoči Jimmy kot obseden začne iskati hčerinega morilca in doživi nov šok, ko ugotovi, kdo je po vsej verjetnosti vpleten v zločin.
 • Igrajo: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Režija: Clint Eastwood

več
Skrivnostna reka, film
22.35 Smoking, film
 • Tuxedo, 2002, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 5.4
 • Taksist Jimmy Tong postane šofer bogatega poslovneža Clarka Devlina, ki je v resnici tajni agent. Jimmy hitro spozna, da v novi službi obstaja eno samo pravilo: nikoli se ne dotakni Devlinovega smokinga. Ko Devlin zaradi nesreče pristane v bolnišnici, Jimmy obleče smoking in njegovo življenje se v hipu spremeni. Jasno je, da to ni navaden smoking. Kdorkoli ga obleče, obvlada borilne veščine, vse vrste plesa, petje, plezanje po stenah in še kaj. Presenečeni Jimmy se tako znajde v nevarnem svetu vohunov in mora z mlado agentko Del Blaine, ki je prav tako začetnica v tem poslu, opraviti nevarno nalogo.
 • Igrajo: Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Jason Isaacs, Debi Mazar, Režija: Kevin Donovan

več
Smoking, film