TV spored KINO


19. avgust 2019 - 25. avgust 2019
07.10 Steve Jobs, film
 • Steve Jobs, 2015, biografski, 125 min, IMDb ocena: 7.2
 • Filmska biografija izjemnega računalniškega vizionarja in ustanovitelja podjetja Apple Steva Jobsa. Zgodbo tvorijo trije prelomni dogodki, ki so zaznamovali podjetje Apple in njegovega soustanovitelja: lansiranje Macintosha leta 1984, predstavitev računalnika NeXT leta 1988 ter razkritje iMaca leta 1998. Med prehojeno potjo od majhnega podjetja v družinski garaži do multinacionalke Apple se mora Steve nenehno soočati z nerazumevanjem in pomanjkanjem vizije ljudi, ki ga obdajajo, vendar vztrajno sledi svojim sanjam. Film nas popelje v zakulisje digitalne revolucije in naslika intimen portret moža, ki se nahaja v njenem središču.
 • Igrajo: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Režija: Danny Boyle

več
Steve Jobs, film
09.15 Tako kul kot jaz, film
 • As Cool As I Am, 2013, komedija, 100 min, IMDb ocena: 5.8
 • Lucy je mlado dekle v najstniških letih, ki odrašča v majhnem mestu skupaj s svojo mamo Lainee, medtem ko je njen oče po več mesecev odsoten zaradi službe. Ko ugotovi, da zakon njenih staršev ni tako popoln, kot si je predstavljala, čustveno oporo v težkih trenutkih najde v prijatelju Kennyju. Najstnika se povsem nepričakovano spustita v ljubezensko razmerje in Lucy ponovno najde smisel v svojem življenju.
 • Igrajo: Sarah Bolger, Claire Danes, James Marsden, Thomas Mann, Režija: Max Mayer

več
Tako kul kot jaz, film
10.55 Kupljeni božič, film
 • Surviving Christmas, 2004, komedija, 95 min, IMDb ocena: 5.4
 • Drew Latham je mlad bogataš, ki ga tik pred božičnimi prazniki zapusti dekle. Ker v prazničnih dneh noče biti sam, se vrne tja, kjer je živel kot otrok, da bi podoživel praznike iz otroških dni. Toda na njegovem nekdanjem domu zdaj živi druga družina na čelu z očetom Tomom. Drew ga podkupi z zajetno vsoto denarja in tako sme ostati pri njih. Čeprav so mu tujci, se pretvarja, da je del njihove družine, nazadnje se celo zagleda v svojo 'sestro'. Tokratni božič bo zato za vse skupaj nekaj posebnega!
 • Igrajo: Ben Affleck, James Gandolfini, Christina Applegate, Catherine O'Hara, Režija: Mike Mitchell

več
Kupljeni božič, film
12.30 Ljubezen za zraven, film
 • Love on the Side, 2004, komedija, 110 min, IMDb ocena: 5.7
 • Eve je že od srednje šole zaljubljena v Jeffa, vendar zaradi slabe samopodobe ničesar ne ukrene. Namesto tega svoje življenje zapravlja z garanjem v restavraciji, dokler prihod privlačne Linde Avery njenega življenja ne postavi na glavo. Jeff in Evin brat se takoj začneta potegovati za tujkino naklonjenost, toda ta ima za naselitev v zaspanem mestecu skrite motive. Poleg tega je ne zanima nobeden izmed njiju, temveč Eve. Ta po prijateljičinem nasvetu njeno naklonjenost izkoristi, da bi osvojila Jeffovo srce. Tako se prvič v življenju znajde v središču pozornosti, vendar se stvari hitro zapletejo.
 • Igrajo: Barry Watson, Marla Sokoloff, Jennifer Tilly, Monika Schnarre, Režija: Vic Sarin

več
Ljubezen za zraven, film
14.20 Beethoven 5, film
 • Beethoven's 5th, 2003, komedija, 95 min, IMDb ocena: 4.2
 • Sara Newton z družinskim psom Beethovnom čez poletje odpotuje k stricu Freddyju. Njen starejši brat Brennan medtem odide na taborjenje, starša Richard in Beth pa si privoščita romantičen oddih. Saro in Beethovna čaka nepozabna pustolovščina. V mestu, kjer živi prijazni stric Freddy, naletita na skoraj stoletno skrivnost. Leta 1920 sta dva roparja ukradla denar, ki ga do sedaj še niso našli. Ko Beethoven najde otipljivo sled za denarjem, je to odlična priložnost, da s Saro zadevo raziščeta.
 • Igrajo: Daveigh Chase, Dave Thomas, Sammy Kahn, Faith Ford, Režija: Mark Griffiths

več
Beethoven 5, film
15.55 Diplomiranec, film
 • Graduate, 1967, komedija, 115 min, IMDb ocena: 8.0
 • Eden najbolj duhovitih in sofisticiranih filmov o medgeneracijskem prepadu je v filmski svet izstrelil igralca Dustina Hoffmana, režiserju Nicholsu pa prinesel oskarja za najboljšo režijo. Benjamin Braddock, ki je pravkar diplomiral, se vrne domov, k premožnim staršem v predmestje. Zbegan in razočaran nad svetom ne ve, kaj bi v življenju počel. Kot bi ne imel dovolj težav, se zaplete z ženo očetovega poslovnega partnerja, privlačno, a nevrotično gospo Robinson, ki ga prepriča, da jo zapelje domov, tam pa ga zapelje ona. In ko se nato zaljubi v dekle svojih let, se izkaže, da je njena mati prav gospa Robinson.
 • Igrajo: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross, William Daniels, Elizabeth Wilson, Režija: Mike Nichols

več
Diplomiranec, film
17.50 Plačilo, film
 • Paycheck, 2003, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 6.3
 • Michael Jennings je strokovnjak, ki ga mogočne korporacije najemajo za posebne projekte. A preden lahko prejme svoje bogato plačilo, mora pristati na to, da bo njegov spomin izbrisan, z njim pa tudi vsi podatki o določeni nalogi. Za najnovejši projekt, ki traja tri leta, Jenningsu obljubijo bajno vsoto denarja. Ko pa je skrivnostnega projekta konec, ves zbegan dobi le navadno ovojnico s predmeti, ki mu ne pomenijo popolnoma nič. Jennings, ki se zadnjih treh let sploh ne spominja, sčasoma spozna, da so predmeti iz ovojnice pravzaprav ključi do njegove preteklosti.
 • Igrajo: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paul Giamatti, Režija: John Woo

več
Plačilo, film
20.00 Norbit, film
 • Norbit, 2007, komedija, 105 min, IMDb ocena: 4.0
 • Skromen in pošten fant Norbit je odraščal pod okriljem gospoda Wonga, lastnika kitajske restavracije in sirotišnice. Prav tam je Norbit spoznal sorodno dušo Kate, s katero sta postala neločljiva. Toda njunega prijateljstva je bilo konec, ko se je Kate preselila k novi družini. Namesto s Kate se je moral Norbit nazadnje poročiti z debelo Rasputio, s katero je zelo nesrečen. Medtem ko Rasputia s svojimi tremi nasilnimi brati ustrahuje vse okrog sebe, ji mora Norbit streči od spredaj in zadaj. Vse se spremeni, ko se v njegovem življenju ponovno pojavi Kate, ki želi od ostarelega gospoda Wonga kupiti sirotišnico.
 • Igrajo: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell, Režija: Brian Robbins

več
Norbit, film
21.45 Ta nora ljubezen, film
 • Crazy, Stupid, Love., 2011, komedija, 125 min, IMDb ocena: 7.4
 • Cala Weaverja po dolgih letih na videz popolnega zakona njegova žena Emily prosi za ločitev. Cal je šokiran in obupan in ne ve prav dobro, kako naj se postavi na noge. Mu lahko pri tem pomaga njegov novi prijatelj Jacob Palmer, ki je mlad, čeden, urejen in samozavesten ženskar? Medtem ko se med Calom in Jacobom razvija pristno prijateljstvo in Cal postaja čedalje samozavestnejši osvajalec ženskih src, se tudi zakrknjeni samec Jacob do ušes zaljubi v neznano lepotico.
 • Igrajo: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Režija: Glenn Ficarra, John Requa

več
Ta nora ljubezen, film
23.50 Bilo je nekoč v Mehiki, film
 • Once Upon a Time in Mexico, 2003, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 6.4
 • Pred nami je tretji film, v katerem je režiser Robert Rodriguez uporabil lik legendarnega revolveraša s kitaro El Mariachija. Tako kot v Desperadu je tudi tokrat glavno vlogo prevzel Antonio Banderas. Po izgubi žene in hčerke se Mariachi umakne v samoto. Nekega dne ga skrivnostni agent ameriške obveščevalne službe Sands najame, da bi preprečil umor mehiškega predsednika, ki ga je naročil mafijski šef Barillo. Mariachi s tem dobi priložnost, da se maščuje človeku, ki mu je ubil družino.
 • Igrajo: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Mickey Rourke, Režija: Robert Rodriguez

več
Bilo je nekoč v Mehiki, film