TV spored KINO


15. januar 2021 - 21. januar 2021
07.10 Odkar se je končal svet, film
 • Ever Since the World Ended, 2001, drama, 85 min, IMDb ocena: 5.0
 • Pred dvanajstimi leti se je razširila kuga in pomorila večino prebivalstva; v San Franciscu je le še 186 ljudi. Dva od njih uporabita začasne baterije za napajanje kamere in posnameta dokumentarni film. Vidimo lahko različne pristope za preživetje, od umetnika in inženirja, ki trgujeta za nujne potrebe, do deskarjev in gozdarjev, ki ribarijo in lovijo, do čistilcev in skupnostne kmetije. Vidimo tudi, kako se skupnost ukvarja s tistimi, ki jo ogrožajo, in kako mladi odraščajo z drugačnimi vrednotami od tistih, ki so poznali naš svet.
 • Igrajo: James Curry, Linda Noveroske, Dan Plumlee, Režija: Calum Grant, Joshua Atesh Litle

več
Odkar se je končal svet, film
08.35 Vse za ljubezen, film
 • It's All About Love, 2003, drama, 110 min, IMDb ocena: 5.4
 • John in slavna drsalka Elena sta moderen zakonski par, ker pa že predolgo živita ločeno, se John odloči, da bo zakonu naredil konec. Ko gre z ločitvenimi dokumenti v New York k Eleni, ugotovi, da se okoli nje dogajajo čudne in nerazložljive stvari. Ljudje, ki so mu nekoč bili prijatelji, se do njega obnašajo zelo nenavadno. Kmalu John in Elena odkrijeta, da se imata še vedno rada, vendar je morda že prepozno.
 • Igrajo: Joaquin Phoenix, Claire Danes, Sean Penn, Douglas Henshall, Režija: Thomas Winterberg

več
Vse za ljubezen, film
10.25 Ponarejevalec, film
 • Falsifikator, 2013, komedija, 100 min, IMDb ocena: 6.5
 • Film, posnet po resnični zgodbi, se odvija konec 60. let v Bosni, kjer se ravnatelj manjše lokalne šole Andjelko ljubiteljsko ukvarja s ponarejanjem diplom, da bi ljudem omogočil boljše življenje. Kljub predanosti in trudu njegovo početje krajanom povzroči številne težave in zabavne zaplete, sam pa na koncu pristane v zloglasnem zaporu. Obkrožen z zločinci, morilci in drugimi okrutnimi kriminalci počasi spoznava neprijetno resnico o državi in družbi, v kateri živi, kar uniči vse njegove ideale, prepričanja in življenjske cilje.
 • Igrajo: Tihomir Stanić, Branka Katić, Dušan Plavšić, Jernej Šugman, Sergej Trifunović, Režija: Goran Marković

več
Ponarejevalec, film
12.05 Gora Brokeback, film
 • Brokeback Mountain, 2005, drama, 145 min, IMDb ocena: 7.7
 • Film je bil nominiran za osem oskarjev in nagrajen s tremi. Gre za ljubezensko zgodbo dveh kavbojev, ki se srečata poleti 1963 in nepričakovano postaneta nerazdružljiva. Ennis Del Mar in Jack Twist se spoznata, ko iščeta delo. Njuna prihodnost se zdi preprosta in gotova: redno delo, poroka, družina. Šef ju pošlje na goro Brokeback, kjer se med njima razvije tesno prijateljstvo in nato še globoka ljubezen. Ob koncu poletja se vrneta v dolino in gresta vsak svojo pot. Ennis se poroči z dolgoletno prijateljico Almo, ki mu rodi hčerki, Jack pa si ustvari družino s kraljico rodea Lureen Newsome. Nekaj let kasneje Ennis prejme razglednico, s katero Jack naznanja svoj obisk. Ob njegovem prihodu je v trenutku jasno, da se je njuna navezanost z leti samo še okrepila. Zato poskušata na skrivaj ohraniti svojo zvezo.
 • Igrajo: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Anne Hathaway, Randy Quaid, Režija: Ang Lee

več
Gora Brokeback, film
14.30 Severne meje, film
 • Northern Borders, 2013, drama, 120 min, IMDb ocena: 6.3
 • Leto 1956. Desetletnega dečka Austina starši pošljejo na odmaknjeno kmetijo h konzervativnim starim staršem. Potem ko mu ne uspe pobegniti, mora Austin opravljati težka dela na kmetiji in hoditi v šolo, kjer spozna deklico Thereso. Deček kmalu odkrije, da njegov dedek in babica sploh ne komunicirata med seboj in prezirata drug drugega. A čakajo ga nepozabne pustolovščine, kmalu pa celo odkrije družinsko skrivnost.
 • Igrajo: Bruce Dern, Genevieve Bujold, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jim Fitzpatrick, Režija: Jay Craven

več
Severne meje, film
16.30 Hiša debele mame 2, film
 • Big Momma's House 2, 2006, komedija, 105 min, IMDb ocena: 4.7
 • Martin Lawrence se vrača kot najdrznejša, največja in najbolj hudobna mamca vseh časov. Tokrat se spremeni v Debelo mamo, da bi preprečil državno katastrofo. Ampak rešiti domovino je za Debelo mamo še najmanjši problem, saj se mora spopasti z doslej največjim izzivom. Postane varuška in gospodinja v osumljenčevi odbiti družini, kar pomeni, da mu delo otežijo trije mali nagajivci. Za podobno velik izziv se izkažejo tudi številna hišna opravila. Da, ženski dela nikoli ne zmanjka!
 • Igrajo: Martin Lawrence, Mark Moses, Nia Long, Emily Procter, Zachary Levi, Režija: John Whitesell

več
Hiša debele mame 2, film
18.15 Oblegani 2, film
 • Under Siege 2, 1995, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 5.5
 • Medtem ko je v prvem delu Obleganih vsestransko izurjeni Casey Ryback reševal ladjo, bo tokrat na vlaku spremljal svojo najstniško nečakinjo Sarah na potovanju v Los Angeles. Ne bi se moral bolj ustrezno znajti ob pravem času na pravem mestu, saj je edini, ki se lahko zoperstavi teroristom, ki zajamejo vlak, da bi se tako dokopali do skrivnostnega satelita in povzročili množično uničenje. Navihani Sarah se še sanja ne, kako zelo uporaben je njen včasih kar preveč pokroviteljski stric.
 • Igrajo: Steven Seagal, Eric Bogosian, Everett McGill, Katherine Heigl, Peter Strauss, Režija: Geoff Murphy

več
Oblegani 2, film
20.00 Zaveznika, film
 • Allied, 2016, akcijski, 120 min, IMDb ocena: 7.1
 • Zgodba o nevarnem vohunskem svetu zarot, prevar in ljubezni nas popelje v čas 2. svetovne vojne. Leta 1942 se v Casablanci srečata kanadski vohun Max in privlačna francoska upornica Marianne, ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažen zakon, ki pa hitro preraste v resnično ljubezen. Ob ponovnem snidenju v Londonu njuno zvezo ogrožajo tako številni pritiski zaradi vojne in vohunske spletke kot tudi zamolčane skrivnosti iz njune preteklosti.
 • Igrajo: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Simon McBurney, Režija: Robert Zemeckis

več
Zaveznika, film
22.00 Sosedi 2, film
 • Neighbors 2: Sorority Rising, 2016, komedija, 95 min, IMDb ocena: 5.7
 • Čaka nas novo poglavje medgeneracijskega spopada in najbolj zabavnega boja za prevlado v soseščini! Ko je nadležna študentska bratovščina zapustila njuno sosesko, sta se Mac in Kelly lahko znova v miru posvetila družini. Ker pričakujeta drugega otroka, se odločita prodati hišo, toda preden lahko skleneta kupčijo, se v sosednjo hišo naseli podivjano študentsko sestrstvo pod vodstvom uporniške Shelby. Da bi se znebila nadležnih deklin, Mac in Kelly za pomoč zaprosita nekdanjega sovražnika Teddyja, ki pozna vse zvijače veseljaške mladine. Vendar tudi on ni pripravljen na boleče in zabavne udarce pod pasom, s katerimi dekleta napovejo vojno v soseski.
 • Igrajo: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloe Grace Moretz, Dave Franco, Režija: Nicholas Stoller

več
Sosedi 2, film
23.35 Invazija zgubanih vesoljcev, film
 • Trail of the Screaming Forehead, 2007, komedija, 90 min, IMDb ocena: 6.0
 • Zaspano mestece Longhead Bay se sooči z invazijo nezemeljskih bitij v podobi zgubanih čel, ki se pritrdijo na ljudi in si jih prisvojijo. Hkrati začne znanstvenica Sheila Bexter izvajati poskuse, da bi dokazala svojo teorijo, da je sedež človeške inteligence čelo in ne možgani. Ko pridobi ekstrakt, serum preizkusi na nič hudega slutečem sodelavcu dr. Lathamu, a stvari uidejo izpod nadzora in mesto se mora spopasti s katastrofo epskih razsežnosti.
 • Igrajo: Daniel Roebuck, Susan McConnell, Fay Masterson, Andrew Parks, Režija: Larry Blamire

več
Invazija zgubanih vesoljcev, film