TV spored KINO


30. september 2023 - 6. oktober 2023
06.20 Planet akcija
 • Planet Action I., 0, 1. sezona, 8. del, 30 min
 • Zanimiva dokumentarna serija, ki vas pripelje v zakulisje najboljših akcijskih filmov. Od kavbojskih strelskih obračunov do šokantnih eksplozij avtomobilov, neverjetnih kaskaderskih prizorov ter rjovečih pošasti. V vsaki epizodi vam bodo najljubši akcijski junaki razkrili svoje skrivnosti, zaupali zanimivosti in vas popeljali na filmska prizorišča, kjer boste dobili vpogled v prizore, ko ustvarjalci filma vdihnejo življenje akcijskim likom. Oddaja, ki bo navdušila vse ljubitelje akcije na filmskih platnih!
06.50 Dober dan za delo, film
 • Dobar dan za posao, 2018, drama, 95 min, IMDb ocena: 6.6
 • Armin, ki je že dolgo nezaposlen, se odpravi na razgovor za obetavno službo šolskega hišnika. Na poti naleti na prometno nesrečo in ko končno prispe do šole, je delovno mesto že oddano. Da bi preskrbel sina in nosečo ženo, se zaposli kot varnostnik v klavnici. Kmalu pa ugotovi, da delavci kradejo. Odloči se, da bo naredil, kar je prav, in krajo prijavi lastniku klavnice … Bosanski film slovenskega režiserja Martina Turka je po avtorjevih besedah »portret človeka, ki je predober za ta svet«.
 • Igrajo: Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Režija: Martin Turk

več
Dober dan za delo, film
08.25 Lov za zakladom, film
 • Lost & Found, 2016, avantura, 115 min, IMDb ocena: 5.4
 • Potem ko so ga zalotili pri kraji, Andyja skupaj z mlajšim bratom Markom pošljejo na skrivnostni otok, da bi preživela poletje pri stricu. Fanta kmalu odkrijeta, da je bil lastnik otoka njun ekscentrični dedek, ki je skril ogromno bogastvo in pred leti izginil brez sledu. Ob raziskovanju zgodovine otoka brata začneta odkrivati namige in skušata razvozlati uganko, povezano z nepredstavljivim bogastvom. Andy in Mark upata, da bosta še pravočasno uspela najti zaklad ter tako rešiti svojo družino.
 • Igrajo: Justin Kelly, Benjamin Stockham, Celeste Desjardins, Jason Patric, Cary Elwes, Režija: Joseph Itaya

več
Lov za zakladom, film
10.20 Zvezdne steze: Upor, film
 • Star Trek: Insurrection, 1998, akcijski, 120 min, IMDb ocena: 6.4
 • Android Data pomaga raziskovalni skupini federacijskih zaveznikov pri opazovanju ljudstva Ba’ku, ki živi na oddaljenem planetu. Nenadoma napade svoje sodelavce, s čimer ogrozi celotno operacijo. Kapitan Picard bi rad Dato čimprej spravil na Enterprise, da bi izvedel o podrobnostih neljubega dogodka. Pripadniki rase Son'a, sicer zavezniki Federacije, nameravajo nemočno ljudstvo izkoristiti za svoje sebične namene. Picard temu ostro nasprotuje in je pripravljen storiti vse, da ne bi prišlo do kršitve odločbe, ki Federaciji prepoveduje vmešavanje v naravno evolucijo tujih ras.
 • Igrajo: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Anthony Zerbe, Režija: Jonathan Frakes

več
Zvezdne steze: Upor, film
12.20 Seks na eks, film
 • Walk of Shame, 2014, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.0
 • Za Meghan Miles je zelo težak dan. Potem ko je televizijska voditeljica iz Los Angelesa najprej ostala samska, nato pa še brez sanjske službe, si privošči zanjo neobičajen žurerski večer in se zbudi v postelji z neznancem. Na svojem odzivniku sliši, da je služba vseeno na voljo, če se bo med naslednjim nastopom izkazala, zato takoj odide. Oblečena v izzivalno rumeno obleko, brez telefona, denarja in avta se znajde v neznanem delu mesta in pred vrsto nezgod. Zatava med preprodajalce mamil in prostitutke, za petami pa so ji policisti, jezen taksist in nadležen smrkavec.
 • Igrajo: Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs, Sarah Wright, Režija: Steven Brill

več
Seks na eks, film
14.15 Štiriličnost, film
 • Four Faced Liar, 2010, komedija, 105 min, IMDb ocena: 5.6
 • Greg in Molly sta par, star nekaj čez dvajset let, ki se je pravkar preselil v New York in je navdušen nad velikim mestom. Spoprijateljita se s sosedoma Tripom in Chloe, ki imata manj stabilno zvezo. Trip in Chloe stanovanje delita s privlačno Bridget, lezbijko, ki jasno pove, da ji je Molly všeč. Molly nima še nobene izkušnje v ljubezni z žensko, a se ji zdi Bridget zabavna in zanimiva, zato se spoprijatelji z njo. Kmalu njuno prijateljstvo preraste v bolj intimno, Grega pa mučijo dvomi: mu je ženska, s katero se namerava poročiti, zvesta, ali pa so njegovi sumi, da ga vara, pravilni?
 • Igrajo: Daniel Carlisle, Emily Peck, Todd Kubrak, Liz Osborn, Marja-Lewis Ryan, Režija: Jacob Chase

več
Štiriličnost, film
16.00 Atlasov skomig, film
 • Atlas Shrugged, 2011, drama, 110 min, IMDb ocena: 5.6
 • Dagny Taggart je izvršna direktorica podjetja Taggart Transcontinental, največje preostale železniške družbe v ZDA, ki se z inteligenco, pogumom in integriteto sooča s sistematičnim izginevanjem njenih najboljših in najbolj strokovnih sodelavcev. Skupaj z mogotcem v jeklarstvu Henryjem Reardenom skleneta zvezo, ki naj bi se upirala čedalje bolj avtoritarnemu režimu vlade Združenih držav.
 • Igrajo: Taylor Schilling, Grant Bowler, Matthew Marsden, Edi Gathegi, Režija: Paul Johansson

več
Atlasov skomig, film
17.50 Odvisni od ljubezni, film
 • Thanks For Sharing, 2012, komedija, 130 min, IMDb ocena: 6.4
 • V izredno zabavni in ganljivi komediji je v ospredju malce drugačna moderna družina, naključna družina, ki jo sestavljajo trije moški. Člani te družine imajo skupno točko – vsi so odvisniki od seksa, ki krmarijo skozi življenjske, ljubezenske in čustvene zapreke New Yorka. Nadvse uspešen okoljski svetovalec Adam, poročen oče z velikimi dosežki, a številnimi dnevnimi izzivi Mike, in duhovit, podivjan zdravnik na urgenci Neil, skušajo premagati svojo odvisnost. Vsak na svoj način je pameten, šarmanten, a hkrati povsem na dnu. Skupaj pridejo do spoznanja, da njihova sreča morda le ni tako oddaljena, kot se je zdelo.
 • Igrajo: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Josh Gad, Gwyneth Paltrow, Režija: Stuart Blumberg

več
Odvisni od ljubezni, film
20.00 Nika, film
 • Nika, 2016, družinski, 120 min, IMDb ocena: 6.1
 • Glavna junakinja filma je Nika, šestnajstletno dekle, ki obožuje dirkanje z gokarti. Za ta šport jo je navdušil njen oče, ki se je ponesrečil z avtomobilom, zdaj pa za njo skrbi mama Mojca. Nika je z njo v sporu zato, ker ji ne dovoli, da bi še naprej trenirala karting. Preveč jo je namreč strah, da bi po tem, ko je izgubila moža, ostala še brez hčerke. Toda mamina prepoved doseže ravno nasprotni učinek od želenega.
 • Igrajo: Ylenia Mahnič, Marjuta Slamič, Sebastian Cavazza, Benjamin Krnetić, Gašper Tič, Nenad Nešo Tokalić, Režija: Slobodan Maksimović

več
Nika, film
22.00 Bournova zapuščina, film
 • Bourne Legacy, 2012, akcijski, 155 min, IMDb ocena: 6.6
 • V akcijskem filmu spremljamo nadaljevanje legende o Bournu, tokrat skozi oči podobnega odpadniškega agenta Crossa. Kot se izkaže, je bil Bourne zgolj vrh ledene gore, zato skuša agencija uničiti vse sledi njihovega nelegalnega programa. Na seznamu za uničenje je tudi skrivni agent Cross, toda s pomočjo neverjetnih borilnih spretnosti mu uspe uiti. Na begu pred odločnim vodjo čiščenja Byerjem, skuša Cross odkriti lastno identiteto in razkriti dvolično početje agencije, ki ga želi na vsak način ustaviti.
 • Igrajo: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Donna Murphy, Stacy Keach, Oscar Isaac, Režija: Tony Gilroy

več
Bournova zapuščina, film