TV spored KINO


30. september 2023 - 6. oktober 2023
06.45 Izlet, film
 • Izlet, 2011, drama, 100 min, IMDb ocena: 6.6
 • Trije mladi prijatelji se odpravijo na morje, na nekajdnevni izlet, kot so to počeli že v srednji šoli. Gregor je vojak, ki je prišel na dopust z misije v tujini, Živa je živahno dekle, ki čuti do Gregorja več, kot prizna, Andrej pa je njun najboljši prijatelj, ki z ostrim jezikom napada svet, da bi prikril dejstvo, da je osamljen in nerazumljen. Na prvi pogled sicer navaden izlet postavi na kocko njihovo prijateljstvo, hkrati pa film skozi življenjske dialoge in situacije pove zgodbo o iščoči se generaciji, ki ne najde svojega mesta v razdrobljenem svetu.
 • Igrajo: Nina Rakovec, Jure Henigman, Luka Cimprič, Režija: Nejc Gazvoda

več
Izlet, film
08.25 Pavarotti, film
 • Pavarotti, 2019, dokumentarni, 135 min, IMDb ocena: 7.5
 • Luciano Pavarotti ni bil le eden najbolj nadarjenih in najbolj priljubljenih opernih pevcev na svetu, imel je poslanstvo: ponesti opero med vse ljubitelje glasbe in jo približati množicam. K temu cilju je usmeril vse svoje vrline, od glasbene virtuoznosti do silovite karizme, slave in popularnosti. S svojim izjemnim talentom in širokosrčnostjo je kraljeval največjim glasbenim odrom in osvajal srca občinstev širom sveta. Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.
 • , Režija: Ron Howard

več
Pavarotti, film
10.40 Zvezdne steze 10 - Nemesis, film
 • Star Trek X. - Nemesis, 2002, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 6.4
 • Romulanci, veliki nasprotniki človeštva, bi se s Federacijo planetov radi pogajali o miru. Federacija na pogajanja pošlje svojega najbolj izkušenega kapitana Picarda. A še pred tem na Picardovi ladji Enterprise zaznajo nenavaden signal, ki lahko izvira le od androida, robota z umetno inteligenco. Zato se odločijo, da bodo najprej raziskali, kaj se skriva za tem. Med posadko je namreč tudi Data, do sedaj edini znani delujoči android, za katerega bi najdba še enega androida lahko pomenila najdbo njegove družine. Ko Enterprise potem prispe do Romulancev, se mora posadka soočiti z enim največjih izzivov v svoji zgodovini. Razčistiti bodo morali s svojimi osebnimi pomisleki in se soočiti z lastnimi strahovi, če bodo želeli rešiti človeštvo.
 • Igrajo: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Levar Burton, Michael Dorn, Režija: Stuart Baird

več
Zvezdne steze 10 - Nemesis, film
12.50 Moj angel, film
 • My Angel, 2011, drama, 115 min, IMDb ocena: 4.0
 • Ali verjamete v angele? Ko njegovo mamo zbije avtomobil in se znajde v kritičnem stanju, je najstnik Eddie prepričan, da ji lahko pomaga samo višja sila. Odkar je družino zapustil oče, se skupaj z bratom Stewartom bojita, da bosta ostala še brez mame. Nekega večera v sanjah Eddieja obišče mater in mu pove, da mora najti angela, ki jo lahko reši. Za pomoč se deček obrne na svojega učitelja. Bo Eddieju uspelo še pravočasno najti nadnaravno bitje?
 • Igrajo: Joseph Phillips, Timothy Spall, Brenda Blethyn, Celia Imrie, Režija: Stephen Cookson

več
Moj angel, film
14.45 Dirka za življenje, film
 • Great Alaskan Race, 2019, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 5.3
 • Film, posnet po resnični zgodbi, se osredotoča na pogumnega aljaškega gonjača Leonarda 'Seppa' Seppala in njegovega psa Toga. Po ženini smrti je Sepp ostal sam in skrbel za hčerko Sigrid. Toda ko pozimi majhno mesto sredi Aljaske zajame snežni vihar, se med otroci pojavi smrtonosna davica, za katero zboli tudi Sigrid. Ker je mesto popolnoma odrezano od sveta, se Sepp prostovoljno javi, da bo odšel po zdravilo v najbližjo bolnišnico. Seppa in Toga čaka naporno potovanje po snegu, mrazu in vetru, med katerim se bosta moral soočiti z nepričakovanimi izzivi, če se želita še pravočasno vrniti v domače mesto.
 • Igrajo: Brian Presley, Treat Williams, Brad Leland, Henry Thomas, Bruce Davison, Režija: Brian Presley

več
Dirka za življenje, film
16.25 Zgodba iz Los Angelesa, film
 • L.A.Story, 1991, 115 min
 • ZGODBA IZ LOS ANGELESA (L.A. Story), ameriška komedija, 1991 Igrajo: Steve Martin, Victoria Tennant, Richard E. Grant, Sarah Jessica Parker Režija: Mick Jackson Scenarij: Steve Martin Mojster komedije Steve Martin se v Zgodbi iz Los Angelesa prelevi v kvazi vremenarja Harrisa K. Telemacherja, katerega vremenske napovedi največkrat nimajo nikakršne zveze z dejanskimi klimatskimi razmerami. Vendar mu to delo prinaša ravno toliko denarja, da se lahko druži z bogatimi ljudmi, ki niso pripravljeni početi drugega, kot vse življenje sedeti na sončnih terasah in piti kapučino. Ko Harris izve, da ima njegovo dekle razmerje z drugim, jo zapusti in prvič v življenju se počuti res svobodnega. Vendar njegovo svobodo kmalu omeji energično razmerje z nenavadno SanDeE.
 • Igrajo: Steve Martin, Victoria Tennant, Richard E. Grant, Sarah Jessica Parker, Režija: Mick Jackson
18.20 Bean, film
 • Bean, 1997, avantura, 100 min, IMDb ocena: 6.5
 • Zgodbo o štorastem gospodu Beanu, ki stalno povzroča kaos in tako sproža smeh, pozna ves svet in velja za televizijsko klasiko. Film se začne, ko se zmedeni Bean po spletu naključij znajde v Ameriki, kjer ga zamenjajo za pomembnega poznavalca umetnin. V svoj dom ga sprejme David Langley z ženo in dvema otrokoma. Verjetno ni treba poudarjati, da Bean njihovo življenje spremeni v popoln kaos, za piko na i pa se na kocki znajdeta še Davidova kariera in zakon.
 • Igrajo: Rowan Atkinson, Peter MacNicol, Pamela Reed, Harris Yulin, Režija: Mel Smith

več
Bean, film
20.00 Podli fantje 2, film
 • Bad Boys 2, 2003, akcijski, 185 min, IMDb ocena: 6.6
 • Detektiva z oddelka za boj proti mamilom Mike Lowrey in Marcus Burnett morata kot del elitne skupine preprečiti, da bi v Miami prispele pošiljke ecstasyja. Pri tem nehote odkrijeta smrtonosno zaroto, v katero je vpleten prekupčevalec mamil, ki je odločen razširiti svoj posel. Medtem kot agentka pod krinko v Miami pride Marcusova mlajša sestra Syd. Med njo in Mikeom preskoči iskrica, kar zaščitniškega Marcusa spravi ob živce. Tudi sicer so razlike med udarnima detektivoma vse bolj očitne. A na nesoglasja morata pozabiti, ko se Syd znajde v nevarnosti.
 • Igrajo: Will Smith, Martin Lawrence, Gabrielle Union, Joe Pantoliano, Režija: Michael Bay

več
Podli fantje 2, film
23.05 Petdeset odtenkov teme, film
 • Fifty Shades Darker, 2017, drama, 130 min, IMDb ocena: 4.6
 • Temačna ljubezenska zgodba, posneta po uspešnici pisateljice E.L. James, se nadaljuje z novimi čustvenimi zapleti med bogatim Christianom in romantično Anastasio. Čeprav skuša mladenka preboleti njun boleči razhod, jo očarljivi lepotec prepriča, da dasta ljubezni še eno priložnost, vendar tokrat pod Anastasijinimi pogoji. Ko ji Christian počasi razkriva svoja čustva in strahove, mu izbranka počasi pričenja zaupati, toda duhovi njegove temačne preteklosti znova priplavajo na površje in ogrozijo njuno zvezo, Anastasia pa se znajde v smrtni nevarnosti.
 • Igrajo: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Kim Basinger, Marcia Gay Harden, Režija: James Foley

več
Petdeset odtenkov teme, film