TV spored KINO


1. december 2022 - 7. december 2022
07.05 Zadnji jedec grehov, film
 • Last Sin Eater, 2007, drama, 145 min, IMDb ocena: 5.6
 • Amerika, sredina 19. stoletja. Mlada Cadi žaluje za svojo preminulo babico, ki je bila njena edina opora po družinski tragediji. Odkar je njena sestra umrla v tragični nesreči, Cadi čuti, da jo njena družina krivi za sestrino smrt, zato na duši nosi težko breme. Na babičinem pogrebu se deklica prvič sreča s skrivnostno osebo, ki naj bi pokojnega odvezala grehov. Cadi si želi njegove odrešitve, zato se ga odloči izslediti v gozdu, pri tem pa naleti na temačno skrivnost.
 • Igrajo: Louise Fletcher, Henry Thomas, Liana Liberato, Peter Wingfield, Režija: Michael Landon Jr.

več
Zadnji jedec grehov, film
09.30 Občudovani, film
 • Grandmothers, 2013, drama, 120 min, IMDb ocena: 6.2
 • Roz in Lil sta dolgoletni prijateljici iz otroštva in njuno prijateljstvo ostaja neomajno tudi v odraslem življenju. Podobna vez se splete tudi med njunima najstniškima sinovoma. Njihovi odnosi se vse bolj prepletajo in nekega popolnega poletja se čustvom ni več mogoče upreti, ko se Roz in Lil spustita v razmerje s sinovoma ena druge. Drama, ki je nastala po knjižni predlogi Nobelove nagrajenke Doris Lessing, je erotična zgodba o neprimerni ljubezni in dolgotrajnem ženskem prijateljstvu.
 • Igrajo: Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, Ben Mendelsohn, Režija: Anne Fontaine

več
Občudovani, film
11.30 Philomena, film
 • Philomena, 2013, biografski, 115 min, IMDb ocena: 7.6
 • Drama prinaša resnično zgodbo o materi, ki je petdeset let iskala svojega izgubljenega sina. Ko je leta 1952 na Irskem kot najstnica zanosila, so Philomeno kot "grešnico" poslali v samostan v Roscrea. Njenega otroka so le nekaj mesecev po rojstvu dali v posvojitev v ZDA. Vse odraslo življenje je mati zaman iskala svojega sina; potem pa spozna političnega novinarja Martina Sixsmitha, ki ga je pritegnila njena zgodba. Skupaj se odpravita čez lužo na potovanje, ki ne bo le razkrilo neverjetne zgodbe Philomeninega sina, temveč bo med sopotnikoma tudi ustvarilo nepričakovano tesno vez.
 • Igrajo: Judi Dench, Steve Coogan, Mare Winningham, Barbara Jefford, Režija: Stephen Frears

več
Philomena, film
13.25 Sofija, film
 • Sofia, 2012, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 3.6
 • Agent Robert Diggs zapusti FBI in sprejme službo kulturnega atašeja v Bolgariji, saj želi pobegniti od mučne preteklosti. Ne more se znebiti občutka krivde za ženino tragično smrt. Vendar ko v Evropi neznani morilec začne pobijati osebe s seznama najbolj iskanih teroristov, ameriški ambasador Ashdown zahteva, da Diggs prevzame in reši primer, preden pride do mednarodnega incidenta.
 • Igrajo: Christian Slater, Donald Sutherland, Elika Portnoy, Timothy Spall, Režija: Isaac Florentine

več
Sofija, film
15.10 Neuničljivi boksar Paz, film
 • Bleed For This, 2016, biografski, 135 min, IMDb ocena: 6.8
 • Biografska drama prinaša neverjetno resnično zgodbo o enem najbolj navdihujočih in težavnih povratkov v zgodovini športa. Spremljamo boksarja Vinnyja Pazienzo "Pazmanskega vraga", ki se je povzpel do svetovne slave po dveh zmagah na svetovnem prvenstvu, v lahki in poltežki kategoriji. Njegovo kariero je prekinila avtomobilska nesreča, v kateri si je hudo poškodoval hrbtenico; zdravniki niso bili prepričani, ali bo lahko sploh kdaj še hodil. Vendar trmasti boksar ni upošteval nasvetov in je kljub zdravniški prepovedi nadaljeval trening s kovinsko ortopedsko opornico za vrat, pri čemer mu je pomagal priznani trener Kevin Rooney. Komaj eno leto po usodni nesreči se je utrjeni Paz vrnil v ring – na dvoboj, ki bi bil lahko njegov poslednji.
 • Igrajo: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Segal, Ciaran Hinds, Ted Levine, Režija: Ben Younger

več
Neuničljivi boksar Paz, film
17.25 Pokliči me po svojem imenu, film
 • Call Me By Your Name, 2017, drama, 155 min, IMDb ocena: 7.8
 • 17-letni Elio preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver, ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom, uglednim profesorjem antične kulture. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in potem ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo. Film je prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, ter 3 nominacije za zlate globuse.
 • Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Režija: Luca Guadagnino

več
Pokliči me po svojem imenu, film
20.00 Punčka za milijon dolarjev, film
 • Million Dollar Baby, 2004, drama, 175 min, IMDb ocena: 8.1
 • Potem, ko je izgubil stike s hčerko, se boksarski trener Frankie Dunn ne želi zbližati z nikomer več. Nekega dne se v njegovi telovadnici pojavi Maggie Fitzgerald, ki ga s svojo močno voljo očara in prepriča, da postane njen trener. Maggie ni bila nikoli bogata, vendar ima nekaj, kar imajo le redki - natanko ve, kaj želi in pripravljena je storiti vse potrebno, da bi to dosegla. Nadarjena je, osredotočena, ima močno voljo, bolj od vsega pa želi najti nekoga, ki bo verjel vanjo. A kmalu je pred njima dvoboj, ki bo od njiju zahteval več poguma in srčnosti, kot sta pričakovala. Film je dobitnik kar štirih oskarjev.
 • Igrajo: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman, Jay Baruchel, Mike Colter, Režija: Clint Eastwood

več
Punčka za milijon dolarjev, film
22.55 Snežak, film
 • Snowman, 2017, kriminalni, 140 min, IMDb ocena: 5.1
 • Zagnani detektiv Harry Hole skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. Vsem primerom pa je skupno to, da so bile vse žrtve poročene matere in da se je na vsakem prizorišču zločina pojavi sneženi mož. Harry s pomočjo mlade sodelavke Katrine več desetletij stare primere poveže z novim skrivnostnim izginotjem, nato pa spozna, da ima samo še do naslednjega prvega snega čas, da ustavi morilski pohod izmuzljivega zločinca, znanega pod vzdevkom Snežak. Triler posnet po veliki uspešnici Joa Nesboja, enega najboljših piscev kriminalk na svetu.
 • Igrajo: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Chloe Sevigny, J.K. Simmons, Val Kilmer, Režija: Tomas Alfredson

več
Snežak, film