TV spored KINO


17. julij 2019 - 23. julij 2019
07.20 Cel svet ima talent
 • Planet Got Talent II., 2016, 2. sezona, 2. del, 35 min
 • Zagotovo ste si zapomnili nekatere izmed najboljših ali celo najslabših nastopov slovenskih talentov. V resničnostni oddaji si bomo ogledali najbolj nenavadne in dih jemajoče talente iz celega sveta, ki so šokirali žirijo in občinstvo. Zabavali nas bodo nastopi plesočih živali, izjemnih človeških sposobnosti ter drznih podvigov, ob katerih se bomo spraševali, ali gre za talent ali norost. Naj gre za smešne, čudne, simpatične ali šokantne točke, vse si je zagotovo vredno ogledati!
07.55 Oktobrsko nebo, film
 • October Sky, 1999, biografski, 115 min, IMDb ocena: 7.8
 • V 50-ih je v rudarskem mestecu v Koloradu živel fant po imenu Homer, ki je imel samo eno možnost v življenju: delati v premogovniku tako kot njegov oče. Vendar se oktobra 1957 vse spremeni, ko pošljejo v vesolje prvi satelit Sputnik. Zanimati ga začnejo rakete. Skupaj s prijateljem se odločita, da bosta sestavila raketo. Nihče iz njunega mesteca ju ne podpira. Izjema je srednješolska učiteljica, ki jima pomaga pri projektu in ju spodbuja, da se prijavita na znanstveni sejem, kjer je nagrada štipendija za študij.
 • Igrajo: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, William Lee Scott, Režija: Joe Johnston

več
Oktobrsko nebo, film
09.50 Domači okus, film
 • Home Fries, 1998, komedija, 105 min, IMDb ocena: 5.0
 • Mlada Sally Jackson dela v lokalu s hitro prehrano. Pod srcem nosi otroka veliko starejšega in poročenega Henryja Leverja, ki pa nekega dne nepričakovano umre. Gospe Leverjeve moževa smrt ne pretrese, saj je preveč jezna zaradi njegove nezvestobe. Odločena je, da bo ugotovila identiteto Henryjeve ljubice in se ji maščevala. Pri tem ji pomagata sinova Dorian in Angus, vendar nihče ne pričakuje, da se bo v njihov načrt vmešala ljubezen. In prav to se zgodi, ko se Dorian zaljubi v Sally.
 • Igrajo: Drew Barrymore, Luke Wilson, Catherine O'Hara, Jake Busey, Režija: Dean Parisot

več
Domači okus, film
11.35 Umazano ime, film
 • Break-up Nightmare, 2016, drama, 105 min, IMDb ocena: 4.9
 • Ko Barbara Light ugotovi, da so gole fotografije njene hčere Rachel pristale na pornografski spletni strani, se znajde pred velikimi težavami. Administrator strani in njegovi sledilci fotografij ne želijo zbrisati, vse skupaj pa privede celo do groženj proti Barbarini družini. Barbarino in Rachelino življenje sta uničeni v realnosti in na spletu. Logična posledica je tako le ta, da se Barbara odloči boriti proti predatorjem z enako mero neusmiljenosti in jim ponudi maščevanje, kot ga zna izvesti le mati, ki brani svojega otroka.
 • Igrajo: Jennifer Dorogi, Celesta DeAstis, Freeman Lyon, Mark Grossman, Režija: Mark Quod

več
Umazano ime, film
13.20 Footloose, film
 • Footloose, 2011, komedija, 130 min, IMDb ocena: 5.9
 • V priredbi plesne uspešnice iz leta 1984 spremljamo najstnika Rena MacCormacka, ki je pred kratkim prispel v mestece Bomont. Tamkajšnji prebivalci so pod vplivom nedavne tragične prometne nesreče, v kateri je umrlo pet najstnikov. Zaradi tragedije so se tamkajšnji duhovnik Moore in mestni svetniki odločili prepovedati ples in glasno glasbo, toda Ren, odlični plesalec in velik ljubitelj glasbe, tega ne odobrava. S svojimi plesnimi koraki hitro osvoji Moorovo hčerko Ariel in ostale najstnike.
 • Igrajo: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie MacDowell, Režija: Craig Brewer

več
Footloose, film
15.30 G.I. Joe: Vzpon kobre, film
 • G.I. Joe: Rise of Cobra, 2009, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 5.8
 • Kapitan Duke Hauser in njegov partner Ripcord, ki se trenutno mudita v Kazahstanu, dobita navodila, da posebne rakete, ki jih je ustvarilo podjetje pod vodstvom Jamesa McCullena, prepeljeta na skrivno mesto. Med misijo ju napadejo tatovi, ki jih vodi Dukova stara znanka Anastasia DeCobray, a jima k sreči na pomoč priskočijo člani skrivne mednarodne enote G.I. Joe. Enoto vodi general Hawk Abernathy, ki je odločen, da bo tatovom stopil na prste in razkrinkal njihovo organizacijo po imenu Kobra. Medtem ko se Duke in Ripcord pridružita enoti in se začneta uriti pod njenim okriljem, McCullen na skrivaj sodeluje s Kobro, odločen, da bo nazaj dobil svoje rakete in zavzel svet.
 • Igrajo: Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans, Joseph Gordon-Levitt, Režija: Stephen Sommers

več
G.I. Joe: Vzpon kobre, film
17.40 Jurski park 2, film
 • Lost World, 1997, akcijski, 140 min, IMDb ocena: 6.5
 • Od katastrofe v zabaviščnem parku, kjer so genetsko ustvarjeni dinozavri ušli nadzoru, so minila štiri leta. Milijonar John Hammond, ki je zgradil zloglasni Jurski park, noče imeti s parkom nobenega opravka več. Želi si le, da bi lahko opazoval in preučeval dinozavre v njihovem naravnem okolju. Ekspedicija ga popelje na skriven otok, kjer živi vrsta genetsko ustvarjenih prazgodovinskih živali. Pridruži se mu tudi znanstvenik Ian Malcolm z najstniško hčerko Kelly in svojo življenjsko sopotnico, paleontologinjo Sarah Harding.
 • Igrajo: Jeff Goldblum, Julianne Moore, Vince Vaughn, Arliss Howard, Režija: Steven Spielberg

več
Jurski park 2, film
20.00 Jurski park 3, film
 • Jurassic Park 3, 2001, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 5.9
 • Eden vodilnih svetovnih paleontologov, dr. Alan Grant, ki se je pred osmimi leti prvič srečal z dinozavri, ima velike finančne težave. Ob pravem času dobi ponudbo premožnega Paula Kirbyja in njegove bivše žene Amande. Če ju bo spremljal na zračnem ogledu otoka, kjer dinozavri živijo na svobodi, bosta denarno podprla njegove raziskave. Alanu ne preostane drugega, kot da sprejme radodarno ponudbo. Vendar Alan šele čez čas spozna, zakaj sta ga Paul in Amanda sploh povabila na potovanje.
 • Igrajo: Sam Neill, William H. Macy, Tea Leoni, Alessandro Nivola, Režija: Joe Johnston

več
Jurski park 3, film
21.40 Krvavi diamant, film
 • Blood Diamond, 2006, avantura, 150 min, IMDb ocena: 8.0
 • Solomon Vandy je miroljuben družinski človek, ki živi v vasici v Sierra Leone in upa na boljšo prihodnost za svojega sina. Ko izbruhne državljanska vojna v njegovo vas pridrvijo uporniki, ki prebivalce ugrabijo in pobijejo. Solomona ločijo od družine in ga pošljejo na prisilno delo v rudnike diamantov, ki financirajo trgovanje z orožjem. Tam nekega dne najde ogromen in neprecenljiv diamant, ki ga skrije in kasneje zakoplje. Nedolgo zatem oblasti izvedejo racijo, v kateri je ujet tudi Solomon, ki se tako znajde v zaporu skupaj s plačancem in tihotapcem Dannyjem Archerjem. Ta obljubi, da mu bo v zameno za diamant pomagal poiskati družino. Pri tem se obrne na ameriško novinarko Maddy Brown, ki v zameno za pomoč od Archerja zahteva informacije o pranju umazanih diamantov.
 • Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen, Režija: Edward Zwick

več
Krvavi diamant, film