TV spored KINO


16. julij 2019 - 22. julij 2019
07.00 Poslednji plesalec, film
 • Mao's Last Dancer, 2009, biografski, 130 min, IMDb ocena: 7.3
 • Film je nastal po biografiji svetovno znanega plesalca kitajskega rodu Li Cunxina, ki se je rodil na kitajskem podeželju in je kot otrok kazal neizmerno nadarjenost za ples. Že kot otrok je na pekinški baletni akademiji izredno hitro napredoval in postal eden najbolj obetajočih plesalcev klasičnega baleta. In ko je vodja Hustonskega baleta izbiral plesalce za gostovanje v njegovi baletni skupini, je bil izbran Li kot eden najbolj nadarjenih. Na gostovanju v Ameriki je bil mladi Li povsem očaran, za povrh vsega se je zaljubil v mlado ameriško plesalko Liz. Li je v Ameriki postal baletni zvezdnik in ko naj bi se Lijeva ameriška turneja zaključila in bi se moral vrniti na Kitajsko, se je Li odločil za ameriško kariero, kljub odločnemu nasprotovanju kitajskih oblasti in ne glede na posledice za njegovo družino na Kitajskem.
 • Igrajo: Chi Cao, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Aden Young, Režija: Bruce Beresford

več
Poslednji plesalec, film
09.10 Boško Buha, film
 • Boško Buha, 1978, biografski, 140 min, IMDb ocena: 7.0
 • Film pripoveduje resnično zgodbo o skupini otrok, ki so se po izgubi staršev v drugi svetovni vojni pridružili jugoslovanskim partizanom. V središču je najmlajši heroj revolucije, pionir in partizan Boško Buha, ki je postal idol številnih jugoslovanskih otrok. Otroštvo njegove generacije je bilo surovo prekinjeno z vojno, zaradi katere so Boško in njegovi vrstniki morali prehitro odrasti. Med bitkami pa je včasih še vedno prevladala želja po igri, otroški radoživosti in prvi ljubezni.
 • Igrajo: Dragan Bjelogrlić, Marko Nikolić, Ljubiša Samardžić, Ivan Kujundžić, Režija: Branko Bauer

več
Boško Buha, film
11.30 Vse je mogoče, film
 • Imagine That, 2009, komedija, 120 min, IMDb ocena: 5.6
 • Evan Danielson je uspešen poslovnež, ki nekega dne dobi novega kolega, ki pa kmalu postane njegov največji tekmec. Šarmanten in zgovoren Johnny Whitefeather hitro očara svoje nove nadrejene in Danielson se počuti ogroženega. Ko odkrije, da je njegova hčerka jasnovidna in lahko s pomočjo svojih nevidnih prijateljic napove tudi njegovo poslovno prihodnost, se odloči, da bo to izkoristil v svoj prid. To pa ima seveda tudi svojo ceno. Evan, ki nikoli ni imel veliko časa za svojo hčerko, mora zdaj z njo preživljati čedalje več časa.
 • Igrajo: Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Yara Shahidi, Ronny Cox, Martin Sheen, Režija: Karey Kirkpatrick

več
Vse je mogoče, film
13.30 Ljubezen na prvo tačko, film
 • Unleashing Mr. Darcy, 2016, drama, 100 min, IMDb ocena: 6.2
 • Romantična drama, ki je moderna verzija romana Prevzetnost in pristranost angleške pisateljice Jane Austen, v ospredje postavi mlado Elizabeth Scott, ki se s svojim štirinožnim ljubljenčkom udeleži pasje razstave v New Yorku. Tam naleti na vzvišenega sodnika Donovana Darcyja, s katerim si takoj skočita v lase. Toda kmalu se izkaže, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin in je Donovan popolnoma drugačen, kot si je Elizabeth predstavljala.
 • Igrajo: Cindy Busby, Ryan Paevey, Frances Fisher, Elizabeth McLaughlin, Režija: David Winning

več
Ljubezen na prvo tačko, film
15.10 Elizabethtown, film
 • Elizabethtown, 2005, komedija, 140 min, IMDb ocena: 6.4
 • Mladi Drew Baylor nekega dne ostane brez službe. Ko je čisto na dnu, ga prizadene še druga tragedija, saj mu nenadoma umre oče. Drew mora sedaj odpotovati v mestece, kjer se je oče rodil in umrl, ter pripraviti vse za pogreb. Ne sluti, da bo to potovanje za vedno spremenilo njegovo življenje. Na poti v Elizabethtown spozna stevardeso Claire, ki mu s sproščenostjo, optimizmom in voljo do življenja vlije novih moči, da se sooči z očetovimi sorodniki in ostalimi meščani. Dogodki, ki sledijo, začnejo Drewa spreminjati. Zacelijo se srčne rane in življenje spet dobi svoj smisel.
 • Igrajo: Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Judy Greer, Alec Baldwin, Režija: Cameron Crowe

več
Elizabethtown, film
17.30 Sabrina, film
 • Sabrina, 1995, komedija, 150 min, IMDb ocena: 6.3
 • Sramežljiva Sabrina je hčerka revnega šoferja, ki dela za bogato družino Larrabee. Že od malih nog je zaljubljena v najmlajšega sina družine Davida, vendar se on raje ozira za drugimi dekleti. Razočarana Sabrina odpotuje v Pariz in se po dveh letih popolnoma spremenjena vrne domov. Šele takrat jo David opazi, a ta je zaročen s premožno dedinjo, poroka z njo pa bo tudi odlična poslovna poteza za družino Larrabee. Zato se Davidov brat Linus odloči, da bo sam poskušal pritegniti Sabrinino pozornost. Vendar Linus kot zagrizen samec le ni tako brezčuten, kot je sprva videti.
 • Igrajo: Harrison Ford, Julia Ormond, Greg Kinnear, Nancy Marchand, Režija: Sydney Pollack

več
Sabrina, film
20.00 Lepotilni salon, film
 • Beauty Shop, 2005, komedija, 120 min, IMDb ocena: 5.6
 • Gina Norris se iz Chicaga preseli v Atlanto, da bi njena hčerka lahko obiskovala prestižno glasbeno šolo. Zaposli se v salonu, kjer je delo pestro, vendar se zaradi egoističnega šefa Gina kmalu odloči, da bo šla na svoje. Kupi neugleden salon in z njim dobi kopico tečnih frizerjev, pisano zbirko strank in seksi soseda v zgornjem nadstropju. Pot do izpolnitve Gininih sanj je strma in naporna, vendar je Gina močna ženska, ki ne bo ob prvem porazu vrgla puške v koruzo.
 • Igrajo: Queen Latifah, Andie MacDowell, Alicia Silverstone, Kevin Bacon, Mena Suvari, Režija: Bille Woodruff

več
Lepotilni salon, film
22.00 Jurski svet, film
 • Jurassic World, 2015, akcijski, 135 min, IMDb ocena: 7.0
 • Dve desetletji po neuspešnem poskusu stvaritve Jurskega parka je svet dinozavrov končno postal največja svetovna turistična atrakcija. Ker so njegovi obiskovalci vedno zahtevnejši, vodja znanstvenikov Claire odobri oblikovanje povsem novega dinozavra - genetskega hibrida, ki bi združeval surovo moč tiranozavra in inteligenco raptorjev. Ker podcenijo krvoločnost in zmožnost učenja novega dinozavra, se otok znajde v popolnem kaosu, edini, ki lahko prepreči pokol turistov, pa je neustrašni paznik Owen.
 • Igrajo: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Irrfan Khan, Režija: Colin Trevorrow

več
Jurski svet, film