TV spored KINO


1. december 2022 - 7. december 2022
07.35 Brata v vetru, film
 • Brothers of the Wind, 2014, avantura, 120 min, IMDb ocena: 6.8
 • Dvanajstletni Lukas z očetom prebiva visoko v avstrijskih Alpah. Vse od mamine smrti živita eden mimo drugega. Oče se ne zmore pogovarjati s sinom in preživlja dneve v gozdu, medtem ko se Lukas skrivaj vrača v zapuščeno družinsko hišo z drobci toplih spominov. Svoje zavetje deli le z mladim orlom Abelom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda. Ob pomoči preudarnega gozdarja Danzerja ga deček vzame pod svoje okrilje. Med učenjem letenja in lovljenja hrane ter podenjem s samokolnico se med njima stke močna vez. A poletje se bliža koncu in čas je, da se oba soočita s prihajajočimi izzivi. Ali sta pripravljena na ločitev in ubiranje lastnih poti?
 • Igrajo: Jean Reno, Manuel Camacho, Tobias Moretti, Eva Kuen, Režija: Gerardo Olivares, Otmar Penker

več
Brata v vetru, film
09.35 Pokliči me po svojem imenu, film
 • Call Me By Your Name, 2017, drama, 165 min, IMDb ocena: 7.8
 • 17-letni Elio preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver, ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom, uglednim profesorjem antične kulture. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in potem ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo. Film je prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, ter 3 nominacije za zlate globuse.
 • Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Režija: Luca Guadagnino

več
Pokliči me po svojem imenu, film
12.20 Ne tako irska nevesta, film
 • My Not So Irish Bride, 2014, komedija, 100 min, IMDb ocena: 3.7
 • Tom Murphy je Američan, ki ima korenine na Irskem, in bo kmalu prvi v svoji družini obiskal svojo rodno grudo. Potem ko ga je prijatelj povabil na svojo poroko na Irsko, Tomova družina upa, da si bo tudi on našel sorodno dušo istega porekla. Toda ko se Tom zagleda v privlačno Grkinjo, se znajde v težki situaciji, saj se mora odločiti, ali bo izpolnil željo svoji družini ali bo poslušal svoje srce.
 • Igrajo: Sean Lackey, Fred Willard, Niki Spiridakos, Colm Meaney, Režija: Sean Lackey

več
Ne tako irska nevesta, film
14.00 Sofija, film
 • Sofia, 2012, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 3.6
 • Agent Robert Diggs zapusti FBI in sprejme službo kulturnega atašeja v Bolgariji, saj želi pobegniti od mučne preteklosti. Ne more se znebiti občutka krivde za ženino tragično smrt. Vendar ko v Evropi neznani morilec začne pobijati osebe s seznama najbolj iskanih teroristov, ameriški ambasador Ashdown zahteva, da Diggs prevzame in reši primer, preden pride do mednarodnega incidenta.
 • Igrajo: Christian Slater, Donald Sutherland, Elika Portnoy, Timothy Spall, Režija: Isaac Florentine

več
Sofija, film
15.55 Strežnica na snowboardu, film
 • Chalet Girl, 2011, komedija, 105 min, IMDb ocena: 6.2
 • Čedna Kim je bila nekoč prvakinja skateboarda, sedaj pa peče hamburgerje, da bi preskrbela sebe in očeta. Kmalu se ji ponudi priložnost v obliki strežnice v prestižnem smučarskem letovišču v Alpah. Sprva ni najbolj navdušena nad bizarnim svetom bogatih in vplivnih, nato pa odkrije deskanje na snegu. Zaradi svoje nadarjenosti začne trenirati za veliko tekmovanje, kjer ima možnost dobiti glavno nagrado. A še prej bo morala premagati svoje najgloblje strahove.
 • Igrajo: Felicity Jones, Ed Westwick, Tamsin Egerton, Ken Duken, Režija: Phil Traill

več
Strežnica na snowboardu, film
17.40 Neuničljivi boksar Paz, film
 • Bleed For This, 2016, biografski, 140 min, IMDb ocena: 6.8
 • Biografska drama prinaša neverjetno resnično zgodbo o enem najbolj navdihujočih in težavnih povratkov v zgodovini športa. Spremljamo boksarja Vinnyja Pazienzo "Pazmanskega vraga", ki se je povzpel do svetovne slave po dveh zmagah na svetovnem prvenstvu, v lahki in poltežki kategoriji. Njegovo kariero je prekinila avtomobilska nesreča, v kateri si je hudo poškodoval hrbtenico; zdravniki niso bili prepričani, ali bo lahko sploh kdaj še hodil. Vendar trmasti boksar ni upošteval nasvetov in je kljub zdravniški prepovedi nadaljeval trening s kovinsko ortopedsko opornico za vrat, pri čemer mu je pomagal priznani trener Kevin Rooney. Komaj eno leto po usodni nesreči se je utrjeni Paz vrnil v ring – na dvoboj, ki bi bil lahko njegov poslednji.
 • Igrajo: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Segal, Ciaran Hinds, Ted Levine, Režija: Ben Younger

več
Neuničljivi boksar Paz, film
20.00 Desperado, film
 • Desperado, 1995, akcijski, 125 min, IMDb ocena: 7.1
 • Film je nadaljevanje uspešnice El Mariachi iz leta 1992 in ga je, tako kot izvirnik, zrežiral in spisal Robert Rodriguez. Antonio Banderas igra skrivnostnega tujca Mariachija, ki s kovčkom za kitaro potuje s trebuhom za kruhom. A v kovčku nima brenkala, temveč orožje, s katerim se hoče za greh iz preteklosti maščevati razvpitemu mehiškemu preprodajalcu mamil Buchu. Pot ga tako zanese v obmejno mehiško mestece, kjer spozna lepo Carolino in kjer ga čaka končni obračun z Buchom in njegovimi možmi.
 • Igrajo: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida, Cheech Marin, Steve Buscemi, Režija: Robert Rodriguez

več
Desperado, film
22.05 Strelec, film
 • Shooter, 2007, akcijski, 150 min, IMDb ocena: 7.1
 • Bob Lee Swagger je eden najboljših ostrostrelcev na svetu, ki se je po nalogi z nesrečnim koncem skril pred svetom v samotnih gorah. Pes, s katerim živi v skromni koči, je vsa družba, ki si jo Bob želi. Njegov mir zmoti polkovnik Johnson z informacijami o atentatu na predsednika države. Od Boba želi, da tudi sam naredi plan, kako ubiti predsednika, v upanju, da bi tako dobili vpogled v morilčeve načrte. Bob z nejevoljo opravi nalogo, a predsednika kljub temu umorijo. Šele tedaj se za Boba začnejo resnične težave, saj ugotovi, da je bila njegova naloga le krinka, pod katero so mu podtaknili umor. Sedaj mora uporabiti vse svoje spretnosti, da bi opral svoje ime.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Danny Glover, Kate Mara, Rade Šerbedžija, Režija: Antoine Fuqua

več
Strelec, film