TV spored KINO


1. december 2022 - 7. december 2022
07.15 Sofija, film
 • Sofia, 2012, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 3.6
 • Agent Robert Diggs zapusti FBI in sprejme službo kulturnega atašeja v Bolgariji, saj želi pobegniti od mučne preteklosti. Ne more se znebiti občutka krivde za ženino tragično smrt. Vendar ko v Evropi neznani morilec začne pobijati osebe s seznama najbolj iskanih teroristov, ameriški ambasador Ashdown zahteva, da Diggs prevzame in reši primer, preden pride do mednarodnega incidenta.
 • Igrajo: Christian Slater, Donald Sutherland, Elika Portnoy, Timothy Spall, Režija: Isaac Florentine

več
Sofija, film
09.00 Čudež reinkarnacije, film
 • Devout, 2015, drama, 120 min, IMDb ocena: 7.1
 • Darryl Eckford se poskuša spopasti z dejstvom, da ima njegova 4-letna hčerka Abigail raka in ji je preostalo le še nekaj tednov življenja. Abigail je obsedena z vesoljem in zdi se, da zelo dobro pozna podrobnosti vesoljske misije Apollo 1. Po pogovoru s hčerko Darryl začne podrobneje raziskovati vesoljsko misijo in naleti na več nerazložljivih naključij. Pobožni kristjan Darryl tako začne verjeti, da je bila njegova hči v prejšnjem življenju astronavtka.
 • Igrajo: Charlie Carrick, Ali Liebert, Olivia Martin, Gabrielle Rose, Režija: Connor Gaston

več
Čudež reinkarnacije, film
11.00 Izgubljena pot, film
 • Lost in the Sun, 2016, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 6.0
 • Film pripoveduje zgodbo o Johnu, nepomembnem kriminalcu, in najstniku Louisu, ki nepričakovano postane njegov pomagač. Louis je pravkar izgubil mamo in na njenem pogrebu spozna Johna, ki mu ponudi prevoz do babice, njegove edine še živeče sorodnice. Čeprav Louis ni prepričan o Johnovih namenih, se z njim poda na pot, kmalu pa se izkaže, da so bili njegovi dvomi upravičeni, saj ga John vplete v svoj roparski pohod. Kot voznik mu pomaga pri oboroženih ropih, pri tem pa se med njima splete močna vez.
 • Igrajo: Josh Duhamel, Josh Wiggins, Lynn Collins, Emma Fuhrmann, Režija: Trey Nelson

več
Izgubljena pot, film
12.55 Brata v vetru, film
 • Brothers of the Wind, 2014, avantura, 115 min, IMDb ocena: 6.8
 • Dvanajstletni Lukas z očetom prebiva visoko v avstrijskih Alpah. Vse od mamine smrti živita eden mimo drugega. Oče se ne zmore pogovarjati s sinom in preživlja dneve v gozdu, medtem ko se Lukas skrivaj vrača v zapuščeno družinsko hišo z drobci toplih spominov. Svoje zavetje deli le z mladim orlom Abelom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda. Ob pomoči preudarnega gozdarja Danzerja ga deček vzame pod svoje okrilje. Med učenjem letenja in lovljenja hrane ter podenjem s samokolnico se med njima stke močna vez. A poletje se bliža koncu in čas je, da se oba soočita s prihajajočimi izzivi. Ali sta pripravljena na ločitev in ubiranje lastnih poti?
 • Igrajo: Jean Reno, Manuel Camacho, Tobias Moretti, Eva Kuen, Režija: Gerardo Olivares, Otmar Penker

več
Brata v vetru, film
14.50 Everest, film
 • Everest, 2015, akcijski, 140 min, IMDb ocena: 7.1
 • Osupljiva pustolovščina je posneta po resničnih dogodkih tragičnih odprav, ki so skušale leta 1996 osvojiti najvišji vrh sveta. Ob začetkih množičnih komercialnih odprav na Mount Everest vodnika Rob in Scott pripravljata vsak svojo skupino turistov za naskok na vrh. Ker se bojita, da nekateri klienti ne bodo zmogli naporne poti, kljub nesoglasjem združita moči, na dan vzpona pa se vreme hitro poslabša. Alpinistična avantura se v trenutku spremeni v kruto bitko za življenje ali smrt, kjer je lahko vsak nepreviden korak usoden in vsak vdih redkega zraka poguben.
 • Igrajo: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Robin Wright, Keira Knightley, Josh Brolin, Sam Worthington, Režija: Baltasar Kormakur

več
Everest, film
17.10 Snowden, film
 • Snowden, 2016, biografski, 170 min, IMDb ocena: 7.3
 • Razočaran nad obveščevalno skupnostjo se mladi Američan Edward Snowden odloči pustiti službo v Agenciji za nacionalno varnost. Odkril je namreč, da ameriška vlada nadzira vse oblike digitalne komunikacije in zbira ogromne količine podatkov, ne le o tujih vladah in terorističnih skupinah, temveč tudi o navadnih državljanih. Ko se odloči razkriti te zaupne informacije, postane v očeh nekaterih izdajalec, drugih junak, a tudi ubežnik pred zakonom.
 • Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Režija: Oliver Stone

več
Snowden, film
20.00 Legenda o Zorru, film
 • Legend of Zorro, 2005, akcijski, 150 min, IMDb ocena: 5.9
 • Legenda o Zorru se odvija več let po koncu prejšnje pustolovščine. Alejandro de la Vega še vedno nosi Zorrovo masko in revne prebivalce varuje pred pohlepnimi zemljiškimi posestniki. Tako je razpet med izpolnjevanjem dolžnosti in željo po bolj normalnem življenju. Sedaj se znajde pred svojim največjim izzivom. Žena Elena ga vrže iz hiše in zahteva ločitev, tolažbo pa poišče pri uglajenem francoskem aristokratu, grofu Armandu. Toda Armand kuje zločinski načrt za uničenje države. Zorro se tako pogumno odpravi v bitko, da bi poleg države rešil tudi svoj zakon.
 • Igrajo: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Adrian Alonso, Nick Chinlund, Režija: Martin Campbell

več
Legenda o Zorru, film
22.30 Glasniki vetra, film
 • Windtalkers, 2002, akcijski, 165 min, IMDb ocena: 6.1
 • Film je ganljiva vojna drama režiserja Johna Wooja, ki je glavni vlogi zaupal Nicolasu Cageu in Christianu Slaterju. Film je posnet po resničnih dogodkih iz 2. svetovne vojne. Japonci na Pacifiku dosegajo velike vojaške uspehe, ameriške sile pa se soočajo z velikimi izgubami, predvsem zaradi slabega sistema za šifriranje svojih sporočil. Japonci lahko na ta način razberejo vsako njihovo sporočilo in se pripravijo na njihov naslednji korak. Ameriška mornarica zato v svoje vrste sprejme Indijance iz plemena Navajo ter jih izuri za šifrante. Njihov kodirni jezik temelji na nenapisanem navajskem jeziku, ki ga Japonci nikakor ne morejo dešifrirati. Indijanci si nadenejo ime Glasniki vetra. Da ne bi sovražniki zajeli katerega od njih, Američani na bojišču vsakemu dodelijo svojega čuvaja. Če bi se pokazala najmanjša nevarnost, da bi kdo od šifrantov padel v sovražnikove roke, ga mora njegov telesni čuvaj ubiti, da bi tako obvaroval kodirni sistem. A med vojno vihro se mnogi šifranti s svojimi soborci zbližajo in postanejo najboljši prijatelji.
 • Igrajo: Nicolas Cage, Adam Beach, Christian Slater, Peter Stormare, Noah Emmerich, Mark Ruffalo, Režija: John Woo

več
Glasniki vetra, film