TV spored TV KOPER


20. oktober 2020 - 25. oktober 2020
06:00 Infocanale, premiera
14:00 Tv transfrontaliera-TG regionale FVG, premiera
 • Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia. Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.
14:20 Le macroregioni - La macroregione adriatico-ionica: La navigazione ecologica
 • Secondo l'organizzazione non governativa Green Sail, nel mare lungo la costa croata, oltre 190.000 navi navigano ogni anno, il che porta un grande inquinamento ambientale al mare. Sulle rive si deposita materiale plastico, che nella sua micro forma mette in pericolo anche i sistemi idrici nella macro-regione adriatico-ionica. Po podatkih nevladne organizacije Green sail v hrvaškem morju letno pluje več kot 190.000 ladij , kar prinaša veliko okoljsko obremenitev morja. Na obale morje prinaša vedno več odpadkov, največ je plastike, ki v svoji mikro obliki ogroža tudi vodne sisteme v Jadransko Jonski makroregiji.
14:25 Tg events.it, ponovitev
 • La TV che ti fa crescere. Magazinska oddaja.
14:45 Itinerari: Curacao: Il cuore verde dell'isola - seconda parte - Mollo tutto e vado ...
 • Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.
15:50 Mario Schiavato: Rapiti dalla poesia - documentario
 • Serija dokumentarnih oddaj o krajih, tradicjah in ljudeh, ki prestavljajo identiteto Istre.
16:20 Slovenia Magazine, ponovitev
 • Questa volta vi presenteremo: La bevitrice di caffè, la misteriosa e anziana signora, dipinta in stile rembrandtiano che è stata soprannominata la Monna Lisa slovena. Le creazioni dell’eccezionale costumista Alan Hranitelj sono delle vere opere d'arte e hanno caratterizzato numerosi lavori teatrali, sloveni ed esteri. Ejti Štih è considerata la più riconoscibile pittrice e gallerista dell'America meridionale, ma ogni anno torna volentieri a Bled. Il crinale che sovrasta il villaggio di Jamnik è un luogo panoramico straordinario e la chiesa che vi si erge una delle più fotogeniche in Slovenia. Dagli anni Ottanta anche le coraggiose alpiniste slovene fanno parte dell'élite dell'alpinismo mondiale. Tokrat predstavljamo: Kofetarico - temne, rembrandtsko upodobljene, skrivnostne stare gospe se je oprijela oznaka slovenska Mona Liza. Kreacije vrhunskega kostumografa Alana Hranitelja so umetnine, ki so zaznamovale številne slovenske in tuje gledališke odre. Ejti Štih velja za najprepoznavnejšo slikarko in galeristko južne Amerike, vsako leto pa se rada vrača na svoj Bled. Greben nad vasjo Jamnik velja za izjemno razgledno točko, cerkev na njegovem vrhu pa za najbolj fotogenično v Sloveniji. V 80. letih so tudi uspešne slovenske alpinistke začele krojiti sam svetovni vrh alpinizma.
16:45 Oramusica: 539, ponovitev
 • Trasmissione di videomusicali. Oddaja z videospoti.
17:00 Senza confini - Steve McCurry
17:25 Petrarca
 • Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori. Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.
18:00 S-prehodi: Referendum, premiera
 • Vabljeni k ogledu nove sezone oddaje Sprehodi, ki jo začenjamo s političnim vprašanjem, saj se po nedavnem referendumu, ki je potrdil ustavni zakon o znižanju števila članov italijanskega parlamenta, upravičeno sprašujemo o usodi slovenskega predstavnika v rimskem parlamentu. V razpravi je nov volilni zakon, pri katerem se še krešejo mnenja. O nadaljnjih možnostih se bomo pogovarjali s senatorko Tatjano Rojc, z nami pa bosta tudi deželni predsednik Slovenske skupnosti Peter Močnik in deželni tajnik Slovenske kulturno gospodarske zveze Livio Semolič.
18:35 Vreme, premiera
18:40 Primorska kronika, premiera
 • Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
19:00 Tuttoggi I, premiera
 • Telegiornale Poročila
19:25 Tg sport, premiera
 • Notiziario sportivo quotidiano. Dnevna športna oddaja.
19:30 K2 - La montagna e le sue genti
 • Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.
19:55 Ecofuturo, ponovitev
 • Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori. Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.
20:25 BellItalia
 • BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese. BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.
21:00 Tuttoggi II, premiera
 • Telegiornale. Dnevnik.
21:15 Sulle orme di Balto
 • Il documentario ripercorre il tragitto compiuto a gennaio del 1925 da un'eroica staffetta di 20 corrieri postali, con slitte trainate da straordinari cani, che evitò una catastrofe. Trasportò per 1000 chilomentri in poco più di 5 giorni, un pacco contenente l’antitossina difterica, per salvare la Comunità di Nome sul Mare di Bering, posta sotto quarantena per evitare la diffusione del morbo. Tra i 160 e più cani, che formavano le 20 mute, ce n’era uno, il cui nome divenne il simbolo di quel grande gesto di solidarietà tra uomini e animali. Balto, era un umile meticcio e, assieme a Foxy, guidò l’ultima muta di 13 cani condotta da Gunnar Kaasen, che effettuò l'importante consegna all’ospedale di Nome. 78 anni dopo, Araràd Khatchikian ha ripercorso l’intera pista da Nenana a Nome con la sua muta di 12 cani, per rivivere quel singolare percorso, incontrare i suoi testimoni e rendere onore a tutti i partecipanti di quella sfida. Dokumentarna oddaja prikazuje potovanje, ki ga je januarja 1925 opravila junaška štafeta 20 poštnih kurirjev, s sani, ki so jih vlekli izredni psi. V nekaj več kot 5 dneh so prevozili 1000 kilometrov in prenašali paket, ki je vseboval antitoksine davice, da bi rešil skupnost Nome na Beringovem morju, v karanteni, da bi preprečili ​​širjenje bolezni. Med 160 in več psmi, ki so sestavljal 20 vlek, je bil eden, ki je postal simbol te velike gete solidarnosti med ljudmi in živalmi. Balto je bil mečanec, ki s Foxy je vodil zadnjo pako13 psov, pod nadzorom Gunnarja Kaasena. 78 let pozneje je Araràd Khatchikian, s svojo pako12 psov, umaknil celotno stezo od Nenane do Nome, da bi podoživel to edinstveno pot, spoznal priče in, da bi častil udeležence tega izziva.
22:10 Videomotori
 • Magazine di automobilismo. Oddaja o avtomobilizmu.
22:30 Dokumentarne perspektive: Anja Medved in Nadja Velušček; Moja meja, dokumentarni ...
 • Drugo sezono filmskih večerov, ko nas filmski ustvarjalci ob pogovorih pospremijo v svet filmske umetnosti začenjamo s ciklom filmov Anje Medved in Nadje Velušček. Filmi so nastali v sodelovanju s Kinoateljejem, zavodom, ki deluje v Italiji in Sloveniji kot večnamensko jedro za medkulturne in čezmejne projekte na področju filma in avdiovizualnih medijev. Cikel začenjamo s filmom Moja Meja. Dokumentarna videonovela nas popelje v leto 1947, natančneje v sredino septembra v Gorico.
22:40 Moja meja, dokumentarni film, film
 • Gorica, 16. septembra 1947. Meja se je vrinila med hiše in ulice, med polja in vrtove - med ljudi in razdelila svet na dve polovici. Postala je pregrada in izziv. O meji in življenju z njo pripovedujejo tisti, ki se še spominjajo nerazdeljenega goriškega prostora. Dokumentarni film beleži drobec svetovne zgodovine skozi oči male deklice, ki v svoj dnevnik vestno zapisuje vsakdan odraščanja v povojni Jugoslaviji
23:35 S-prehodi: Referendum, ponovitev
 • Vabljeni k ogledu nove sezone oddaje Sprehodi, ki jo začenjamo s političnim vprašanjem, saj se po nedavnem referendumu, ki je potrdil ustavni zakon o znižanju števila članov italijanskega parlamenta, upravičeno sprašujemo o usodi slovenskega predstavnika v rimskem parlamentu. V razpravi je nov volilni zakon, pri katerem se še krešejo mnenja. O nadaljnjih možnostih se bomo pogovarjali s senatorko Tatjano Rojc, z nami pa bosta tudi deželni predsednik Slovenske skupnosti Peter Močnik in deželni tajnik Slovenske kulturno gospodarske zveze Livio Semolič.