TV spored TV KOPER


8. julij 2020 - 14. julij 2020
06:00 Infocanale, premiera
14:00 Tv transfrontaliera-TG regionale FVG, premiera
 • Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia. Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.
14:20 Tech princess TV - a cura di Fjona Cakalli, ponovitev
 • La trasmissione si occupa di elettronica di consumo e telefonia, elettrodomestici, motori, videogiochi, innovazione e tempo libero. Oddaja je namenjena uporabi elektronskih naprav in telefonije, beli tehniki, motorjem, videoigram, inovacijam in prostemu času.
14:25 Tg events.it, ponovitev
 • La TV che ti fa crescere. Magazinska oddaja.
14:45 Itinerari: Racconti di viaggio - seconda parte
 • Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.
15:20 Le parole più belle: Poeti al telefono, ponovitev
 • Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio. Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.
16:00 Scuola in TV: Tracy e Polpetta - per un cucchiaio di minestra, Tracy e Polpetta - ...
 • Tracy e Polpetta è una sitcom divertente pensata per l`apprendimento dell`inglese dei bambini. Šolsko izobraževalna oddaja.
16:30 Mediterraneo (1/35, 2020)
 • Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei. Poglobljen pregled na mediteranske države.
17:00 Slovenia Magazine, ponovitev
 • La Slovenia in breve, condotto in studio da Vojka Berlot, è un mosaico di 25 minuti di scenari aperti sulle genti, gli eventi attuali, gli usi, i costumi e le tradizioni della Slovenia. Reportage, notizie e curiosità sul ricco patrimonio storico e culturale e sulla multiforme genuina creatività slovena, il fascino dei suoi paesaggi e il potenziale economico turistico del paese. Slovenski Magazin - mozaična oddaja, ki predstavlja zgodbe iz Slovenije, deželo in ljudi. Poseben poudarek daje zgodovini, tradiciji, umetnosti, naravni in kulturni dediščini ter izvirni slovenski ustvarjalnosti.
17:25 Webolution: Messaggi subliminali (15/25, 2015), ponovitev
 • Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.
18:00 S-prehodi: Naše morje, ponovitev
 • Slovensko morje zavzema tretjino Tržaškega zaliva v Jadranskem morju. Tržaški zaliv pa predstavlja okoljsko občutljiv ekosistem. Majhnost in plitvost, gosta obalna poselitev, odplake, industrija, pristanišča in pomorski promet negativno vplivajo na morski ekosistem. Kateri so možni ukrepi? Kako Italija in Slovenija sodelujeta? Na to nam bosta odgovarjala gosta, mag. Robert Turk, naravovartsvenik, biolog, vodja piranske enote zavoda Republike Slovenije za varstvo narave in dr.Vinko Bandelj, okoljski znanstvenik, zaposlen na Nacionalnem inštitutu za oceanografijo in eksperimentalno geofiziko v Trstu.
18:35 Vreme
18:40 Primorska kronika
 • Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
19:00 Tuttoggi I, premiera
 • Telegiornale Poročila
19:25 Tg sport, premiera
 • Notiziario sportivo quotidiano. Dnevna športna oddaja.
19:30 K2 - La montagna e le sue genti: Boff Bovec (9/10, 2012), ponovitev
 • Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.
20:00 City folk: Amsterdam (7/7, 2017), ponovitev
 • Trasmissione che racconta storie di persone in giro per il mondo. Dokumentarna oddaja o ljudeh po svetu.
20:25 Petrarca
 • Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori. Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.
21:00 Tuttoggi II, premiera
 • Telegiornale. Dnevnik.
21:15 I segreti del Golfo - prima parte
 • Girato tra Italia e Slovenia, il documentario propone un viaggio fra passato e presente alla scoperta della storia e della natura di questo mare, cercando sott’acqua quei fili, quelle tracce, che rappresentano il tessuto comune a tante lingue e culture delle “genti adriatiche”. Dokumentarni film posnet med Italjio in Slovenijo, je popotovanje od davnine do današnjih dni, ki odkriva naravo današnjega morja. Pod vodo išče niti, sledi in ostaline da bi spoznali zgodovino in naravo tega morja, v iskanju sledi, ki sestavljajo skupno tkivo številnih jezikov in kultur jadranskega človeka.
21:45 Ecofuturo
 • Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori. Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.
22:15 Tech princess TV - a cura di Fjona Cakalli, ponovitev
 • La trasmissione si occupa di elettronica di consumo e telefonia, elettrodomestici, motori, videogiochi, innovazione e tempo libero. Oddaja je namenjena uporabi elektronskih naprav in telefonije, beli tehniki, motorjem, videoigram, inovacijam in prostemu času.
22:20 Oramusica - disco, premiera
 • Trasmissione di videoclip musicali. Oddaja z glasbenimi videoposnetki.
22:30 Dokumentarne perspektive
 • V času, ko se je v Sloveniji kot po svetu začelo intenzivno življenje eksperimentalnega gledališča, je leta 1971 v Trstu nastalo slovensko amatersko gledališče SAG. Danes govorimo o SAG-u kot posebnem fenomenu slovenske gledališke kulture na Tržaškem, saj se je ob poklicnem delovanju Slovenskega stalnega gledališča Trst med mlajšimi gledališčniki pojavila želja po nekonvencionalnem gledališkem ustvarjanju. O tem pripoveduje dokumentarni film Pappenstory ali štorija o slovenskem amaterskem gledališče SAG Trst, ki je nastal v režiji Martin Turka, scenarij pa je soustvarila slavistka in teatrologinja dr. Bogomila Kravos.
22:45 Pappenstory, štorija o slovenskem amaterskem gledališču SAG Trst, film
 • Slovensko institucionalno gledališče v Trstu je bil osrednji prostor za slovensko manjšino v Italiji ter platforma za kulturni razvoj in kritično dojemanje stvarnosti. Ko je bila na začetku 70.let skupina mladih nezadovoljna, kako se je to gledališče pričelo podrejati vsakokratni politični oblasti, se je odločila, da ustanovi Slovensko amatersko gledališče (SAG). SAG je sestavljalo več mladih navdušencev, duša SAG-a pa so bili Sergej Verč, Boris Kobal, Ivan Verč in Bogomila Kravos. Sagovci so želeli postaviti kritično ogledalo slovenskim razmeram na Tržaškem in njihovo predanost, ki ni bila obremenjena s konvencijami, je prepoznala tudi publika tako v kot izven tržaškega prostora. Njihovo delovanje je želo velika priznanja in navdušenje med gledalci, uspešno pa je gostovalo tudi v matični Sloveniji, takrat Jugoslaviji. Leta 1975 so se lotili priprave provokativnega satiričnega kabareta Pappenstory (Štorija o papanju), ki so ga začeli pripravljati na skrivaj. V tej predstavi so si mladi gledališčniki hoteli privoščiti slovenske levičarske politične in kulturne veljake na Tržaškem. Posledica tega dovolj pogumnega poskusa so bile nepričakovane. Na začetku oktobra 1975 so bili sagovci povabljeni na sestanek z voditelji krovne organizacije Slovencev v Italiji. Mladi gledališčniki so pričakovali, da jih Slovenska kulturna gospodarska zveza (SKGZ) vabi na prijateljski pogovor o finančni pomoči, izkazalo pa se je, da je bil namen srečanja povsem drugačen. Zgodba o SAG-u, ki jo je v filmskem jeziku režiral Martin Turk, ni le zgodba o nekem gledališkem ansamblu in njegovi dobi, ampak tudi prikaz konflikta med politiko in umetnostjo.
23:30 S-prehodi: Naše morje, ponovitev
 • Slovensko morje zavzema tretjino Tržaškega zaliva v Jadranskem morju. Tržaški zaliv pa predstavlja okoljsko občutljiv ekosistem. Majhnost in plitvost, gosta obalna poselitev, odplake, industrija, pristanišča in pomorski promet negativno vplivajo na morski ekosistem. Kateri so možni ukrepi? Kako Italija in Slovenija sodelujeta? Na to nam bosta odgovarjala gosta, mag. Robert Turk, naravovartsvenik, biolog, vodja piranske enote zavoda Republike Slovenije za varstvo narave in dr.Vinko Bandelj, okoljski znanstvenik, zaposlen na Nacionalnem inštitutu za oceanografijo in eksperimentalno geofiziko v Trstu.