TV spored TV MARIBOR


12. november 2019 - 18. november 2019
07:00 Infokanal - TV Maribor
 • Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.
10:00 Tele M - regionalna informativna oddaja, ponovitev
 • Kako uresničljiva je pobuda za prenos sedeža Državnega sveta v Maribor? Fundaciji PRIZMA je uspelo pridobiti 1,2 milijona evrov za projekt VšečKAM in GREM Karierni center za mlade. Kralji ulice s posebnim programom proti deložacijam najemnikov neprofitnih stanovanj. Mednarodni salon vina in kulinarike kot mesto mreženja ponudnikov in potrošnikov. Sledimo dogajanju na Borštnikovem srečanju. Mitja Robar je novi predsednk HDK Maribor. Voditeljica: Jasmina Gregorec Gostja: JANA BEDRAČ, Kralji ulice
10:25 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
10:55 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
11:05 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja, ponovitev
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról Lendván; - Tiszta szívvel 1956-ban – könyvbemutató a Lendvai Könyvtárban; - a magyar nemzeti közösség a következő két évben enyhe költségvetés-növelésre számíthat; - ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa; - Lendván járt Zelei József, Magyarország kerékpáros békenagykövete; - a Lendvai Óvoda Őszi zsibongó az utcán című rendezvénye; - Emlékezünk…: 1999 októbere. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - spomin na oktobrsko revolucijo leta 1956 v Lendavi; - S čistim srcem leta 1956 – predstavitev knjige v Knjižnici Lendava; - madžarska narodna skupnost lahko v naslednjih dveh letih računa z rahlim dvigom proračunskih sredstev; - zasedal je Svet MSNS Občine Lendava; - József Zelei, madžarski kolesarski ambasador miru v Lendavi; - prireditev Vrtca Lendava z naslovom Vesela jesenska ulica; - rubrika Spominjamo se…: oktober 1999.
11:35 TV nakup
12:20 Ugriznimo znanost: Kaj je v našem prahu? - oddaja o znanosti, ponovitev
 • Okolje, v katerem živimo, vpliva na naše zdravje. Onesnažen zrak je najpomembnejša okoljska javnozdravstvena težava razvitega sveta in zaradi njega vsako leto prezgodaj umre več kot dva milijona ljudi na svetu. V Sloveniji Agencija RS za okolje izvaja reden monitoring kakovosti zraka. Na 41 merilnih postajah po Sloveniji merijo v zraku delce velikosti 10 in 2,4 mikrometrov ter različne spojine in elemente, ki so lahko za nas škodljivi. Tako imamo kakovostne podatke o tem, kakšen zrak dihamo v Sloveniji. Vendar se delci, ki so v zraku, na koncu nekje usedejo in kopičijo, zato jih lahko zberemo in preučujemo tudi tam, kjer ni merilnih postaj. Kaj je v cestnem prahu in prahu, ki je v naših domovih?
12:55 TV nakup
13:30 Štajerski gospodarski forum: 60 let Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru - znan...
 • Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru letos praznuje 60 let. Gospodarstvu in politiki je v tem času, v dveh različnih stoletjih, v dveh različnih gospodarskih in političnih sistemih, dala številne kadre, in mnogi še danes odločajo v politiki in v podjetjih, ki jih imamo v Sloveniji. Naše Omizje bomo tokrat preselili v avlo fakultete, z nami bodo nekdanji diplomanti te ustanove, in naj za zdaj ostane skrivnost, kaj vse jih bomo vprašali. Obljubimo, da bo zanimivo in aktualno! Vabljeni k ogledu v sredo 23. oktobra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!
14:30 Dobro jutro
 • Četrtkovo oddajo Dobro jutro bomo začeli z dobrim zajtrkom, ki ga bo pripravila Vesna Milenković. Predstavili bomo akcijo Zdrave dlesni in vas povabili na novo potovanje po Hrvaški z Mojco Mavec. V središču svetovalnih minut pred osmo uro bo spletna varnost v Evropski uniji. V rubriko Te male živali bo skupaj s svojo psičko Gobi pritekel ultramaratonec Dion Leonard, Avstralec, ki živi na Škotskem. Zaupala nam bosta posebno zgodbo o ljubezni, ki je obema spremenila življenje. Na svojo poslovilno rokometno tekmo nas bosta povabila Uroš Zorman in Luka Žvižej, Bene Behrič pa nam bo v Domači lekarni predstavil kraški šetraj. Ne zamudite tudi četrtkove rubrike o RTV vsebinah, v katerih bomo Malim sivim celicam čestitali za 25 let in predstavili serijo radijskih oddaj v spomin na Tomaža Pengova.
16:00 Dobro jutro
 • Z Markom Korenjakom se bomo posvetili vajam za boljši spomin, Dobrodelno združenje Koraki za korakce pripravlja dobrodelni koncert, TD Štatenberg v skoraj 300 let stari hiši obuja običaje iz preteklosti, Sandi Horvat v svojem romanu opisuje življenje v romskem naselju Pušča, terenska ekipa pa se bo ustavila v Ravnah na Koroškem in predstavila delo Zdravstveno reševalnega centra Koroške in pomen zaupnikov.
16:50 TV nakup
17:25 S-prehodi: Barcolana
 • Slovenski in italijanski prostor sta (s PREHODI ali brez njih) vedno bolj povezana. Ključni jesenski preizkus na športnem poligonu je za nami, zmaga na letošnji Barcolani se je zasidrala na slovenski strani tržaškega zaliva. Skupaj z gosti se bomo dotaknili nepopisne sreče, ki nam jo je prikrmarila čezmejna, mednarodna zasedba na jadrnici Way of life.
18:00 Tele M - regionalna informativna oddaja
 • Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.
18:25 Galapagos - vrnitev v preteklost, 2003, film
 • V tem filmu govorimo o nekaterih mestih v Ekvadorju, večina kadrov pa je posnetih na otočju Galapagos, kjer je Charles Darwin udejanil svojo teorijo o nastanku vrst.
18:55 Po cesti v umirajočo džunglo, film
 • Po cesti smrti v umirajočo džunglo. V tem filmu smo se s kamero podali po eni najnevarnejših cest na svetu iz bolivijskega La Paza in visokogorja v bolivijsko džunglo. To je cesta, ki se je bojijo tudi bolivijski vozniki taksijev.
19:30 Glasbeni videospoti
 • Vabljeni k ogledu!
20:00 Na vrtu: V grajskem parku, 8. del - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Zadnja dva dneva so grajske vrtnarske ekipe zaključevale delo. Ekipa Grajske mize je z materialom napolnila vseh šest visokih gred, pri sajenju mešanih posevkov pa upoštevala dobre sosede. Zelenim, tako smo jih poimenovali, ker so oblečeni v zelene majice, se pozna utrujenost. Še malo in tudi osem zeliščnih gred bo polnih zdravilnih rastlin. Grede ob grajskem sprehajališču se jeseni obarvajo vijoličasto.
20:25 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Predstavljamo mladiče pasme tornjak, ki so odlični varuhi čred pred zvermi. Obenem pa spoznavamo pasmo, ki ima podobno vlogo v tujini – romunskega karpatskega ovčarja. Opozarjamo na debelost psov, ki vpliva tako na kakovost njihovega življenja, kot na pričakovano življenjsko dobo. Obiskali smo Zavetišče za živali v Mariboru, kjer veliko psov in mačk čaka na svojega človeka in svoj dom. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
21:00 Težišče - Súlypont - pogovorna oddaja
 • Oddaja Težišče/Súlypont je studijska pogovorna oddaja o perečih problematikah. V njej gostimo od enega do tri goste. Med oddajo predvajamo tudi vnaprej posnete uvodnike oz. prispevke o aktualni tematiki. A Súlypont című műsor stúdióbeszélgetés, amelyben a műsorvezető egy adott égető problémáról beszélget a vendégeivel. Néhány adást előre rögzített témafelvezető összeállítás és a témáról szóló tudósítások is színesítenek.
21:30 Tele M - regionalna informativna oddaja, ponovitev
 • Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.
22:00 Naš arhiv je živ 2017 - oddaja TV Maribor, ponovitev
 • V letu 2017 obeležujemo 15 letnico programa TV Maribor, čeprav so številne oddaje seveda veliko starejše, prvi prispevki pa so začeli nastajati že davnega leta 1968, ko je v Mariboru začelo delovati TV dopisništvo. V 80-tih je nato zaživel TV studio, 2002 pa program Tele M. Po vseh teh letih naš arhiv razumljivo že skoraj poka po šivih in zakaj ne bi obudili spominov, preverili zgodovine in podoživeli vrhunce? Pri obujanju spominov nam bodo v oddaji Naš arhiv je živ priskočili na pomoč številni soustvarjalci tistega in sedanjega časa. Vabljeni, da v naši družbi preživite večere, in da 60 minut damo nostalgiji prosto pot. Vabljeni k ogledu!
23:00 Poslovilni koncert Ervina Hartmana: 2. del, ponovitev
 • Letošnji 33. tradicionalni novoletni koncert Pihalnega orkestra Pošta Maribor je nekaj posebnega, saj se dirigent Ervin Hartman po 52 letih poslavlja od vloge umetniškega vodje in dirigenta Pihalnega orkestra Pošta Maribor. Kot pritiče svečanosti dogodka, orkester letošnji novoletni koncert izvaja v Veliki dvorani SNG Maribor. Vabljeni k ogledu drugega dela!