TV spored TV SLO 1


1. april 2020 - 7. april 2020
07:00 Milan: Milan se uči pisati - risanka, premiera
 • Milan ima nove barvice in tudi sošolci bi jih radi preizkusili. Milan jih z veseljem posoja in jim jih šili, pri tem pa pozabi, da je treba vaditi pisanje, zato se mora nazadnje precej potruditi, da nadomesti zamujeno.
07:05 Profesor Baltazar: Veseli most - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:15 Lojzek: Lojzek, nariši mi kita - risanka, premiera
 • Lojzek in Pika se odpravljata na križarjenje po morju. Po nesreči jima v vodo pade zemljevid in skrbi ju, kako se bosta zdaj znašla. Lojzek zato nariše kita, da bi jima kazal pot, ta pa samo prepeva svoje pesmi …
07:20 Ava, Riko, Teo: Ptičica selivka - risanka, premiera
 • Ava, Riko in Teo v gozdu najdejo ptičko, ki še ne zna leteti. Ker bi rada dohitela svojo jato, ki se seli v tople kraje, ji prijatelji pomagajo, da se nauči dvigniti od tal in jadrati v zraku.
07:30 Malčki: Lov - risanka, premiera
 • Lep metuljček prileti v park in Klobučnik se odloči, da mu bo sledil, pa čeprav mora čez ograjo. Ali ne ve, da je to nevarno? Lahko se izgubi. Grem za njim, si reče Švigec in mu sledi. Še sreča, da ima tako oster voh. Opazi vse sledi, ki jih Klobučnik pušča za sabo, in mu je ves čas za petami. Zajček se utrujen in lačen odloči, da se bo vrnil v park. Spet se je izgubil, zato zajoče. Najde ga Švigec, ki ga odpelje nazaj v park. Vse se je srečno končalo!
07:35 Lili in Čarni zaliv: Potopljena barka - risanka, premiera
 • Stanko po dolgih letih odkrije potopljeno barko, s katero so prvi naseljenci prispeli v Čarni zaliv. Želi jo dvigniti z dna morja in pripeljati domov, pa ne gre. Toda vse le ni zaman – slika v Nanini gostilni jih bo nanjo spominjala za vedno.
07:45 Sovice: Nekoč je bilo ... seme - risanka, ponovitev
 • Bibi iz vej, ovijalk in semen sestavi supernapravo sadježerko. Sovice se igrajo, mami sova pa jih prosi, naj pazijo na njene orhideje na koncu veje. Ko Bibi po nesreči odlomi cvet orhideje, pred sestricama v zadregi prikrije, kar je storil. Odpravijo se gozd iskat večja semena za igro s sadježerko. Srečajo veverička, ki išče zakopana semena, Bubi pa predlaga, da bi nabrali nekaj malin. Pot jim prekriža lisička s kožuščkom, polnim cvetlic, kajti vrača se s polja sivke. Pikapolonica jim našteje vse dele rastlin in razloži, kako iz semena zraste cvetlica. V domačem gnezdu Bibi mami prizna nesrečo s cvetom orhideje. Mami mu oprosti, saj je zbral pogum in povedal resnico. Skupaj zapojejo pesmico o rastlinah, ki rastejo v gozdu.
07:55 Trobka in Skok: Lomasti kot slon - risanka, ponovitev
 • Trobkino lomastenje po džungli je prava nadloga. Najprej skoraj potaca žabona Kvaka, potem razmeče Puhovo trato in skoraj prebudi nojeva jajca. Odloči se, da bo obstala kar pri miru, a to je sila težavno, če Skok v bližini zoba slastne sadeže. Ko si Trobka prizadeva doseči sadje, se po nesreči odtrga skala, ki se nevarno kotali skozi džunglo. Le Trobkino topotanje lahko reši prijatelje.
08:00 Hej, hej, Šapice!: Hop v blato - risanka, ponovitev
 • Kužki zaigrajo z ekipo volkov iz Tulečnika. Nasprotniki igrajo pošteno, toda Reks hlini prekrške, da bi se lahko metal v blato in streljal na gol. Dober nogometaš tega ne počne.
08:10 A veš, koliko te imam rad: Kje je Lisička Rdečka - risanka, premiera
 • Ko zagleda svoje stopinje v snegu, se Zajček Rjavček spomni nove igre. Igra je zelo zabavna, a sled za Lisičko Rdečko izgine in ona tudi. Prijatelji morajo ugotoviti, kako jih je ukanila.
08:20 Reaktivčki: Lambertov ledenik, Antarktika - risanka, ponovitev
 • Zafrk je prepričan, da si zasluži kip. In to največjega na svetu. Zato se odpravi na ledenik, da bi ga tam izklesal. Ko tja prispejo Reaktivčki, ugotovijo, da se ledenik kruši in poka. Kaj neki ga uničuje? Brž jim postane jasno, da je v bližini Zafrk.
08:30 Reaktivčki: Niagarski slapovi, Kanada in ZDA - risanka, ponovitev
 • Vesoljska ladja Reaktivčkov mora hitro napolniti akumulator. Za to potrebuje električno energijo. Vodirog odpelje Reaktivčke na mejo med ZDA in Kanado – na Niagarske slapove, kjer stoji hidroelektrarna.
08:40 Zmedi gre v Zakajzato: Deževen sončni dan - risanka, ponovitev
 • Kako nastane mavrica? Morda bo Zmediju to pojasnil robot vremenčnik, ki je ušel pod nebo, kjer zdaj hkrati dežuje in sije sonce.
08:55 Muk: Menjalna trgovina - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta v Sahari. S prijateljema Ajšo in Zerdom gresta v berberski tabor na menjalni dan. Le kaj bosta zamenjala? Muk v puščavi najde kamen s sliko polža. Je morda kaj posebnega?
09:05 Pujsa Pepa: Vožnja z balonom - risanka, premiera
 • Danes je šolski praznik. Prva nagrada na srečelovu je vožnja z balonom. Zadela jo je Pepa!
09:10 Bacek Jon: Nečakinja - risanka, ponovitev
 • Na obisk pride kmetova nečakinja. Bitzer in Jon kmalu ugotovita, da ni tako ljubka in srčkana, kot je videti.
09:20 Govoreči Tom in prijatelji: Leteči nindža - risanka, ponovitev
 • Enkrat nindža, vedno nindža! Govoreči Henk pouči Govorečega Žigija o skrivnostih bojevnikov. A mladi poskočnež nima vedno potrpljenja, da bi se učil nenavadnih veščin nindže. Ko se vmeša še raketni nahrbtnik, se sproži prava bitka za varovanje dobrega, ne zla.
09:35 Žogomet: Sojenje - avstralska otroška nadaljevanka, premiera
 • Učiteljica Sračkova Mikeyju prepove igranje na Situžogi. Ko so po televiziji predvajali posnetek, na katerem je Mikey razbil stekleno priznanje, je pobesnela. Mikey je osramotil šolo in za kazen ne bo igral. Na srečo pa Salwa v pravilih izbrska člen, ki določa, da lahko o prepovedi igranja odločajo samo učenci.
10:00 Nedeljsko bogoslužje, prenos iz župnije Cirkovce, premiera
 • Ob začetku postnega časa bomo nedeljsko bogoslužje prenašali iz župnije Cirkovce. Maševal bo župnik Janez Strašek. Sredi rodovitnih žitnih polj leži vas Cirkovce. Pred sedanjo cerkvijo je bila na istem mestu veliko manjša, baročna „cirkevca“, ki je bila podružna cerkev slivniške pražupnije. Ljudi je bilo vedno več, zato so jo nekajkrat povečali z dozidavo stranskih kapel. Prvi načrt za novo cerkev je napravil zidarski mojster Ferdinand Gologranc. Cerkev je posvetil, 8. septembra 1910, mariborski škof dr. Mihael Napotnik.
10:55 Sapa ljubezni in čarovnija izdiha, Irena Grafenauer in Mate Bekavac s prijatelji: ...
 • Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so izvedli delo sibirskega skladatelja in klarinetista Kinana Azmeha Poroka. Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.
11:05 Simfonični orkester RTV Slovenija, Stefan Milenković in Mihail Agafita (J. S. Bac...
 • Srbski violinist Stefan Milenković izvaja dve deli za solo violino Johanna Sebastiana Bacha (Sonata za violino št. 2, Partita za violino št. 3), orkester pa zanimivo Žepno simfonijo mladega slovenskega skladatelja Davorja Lončarja Petrovića, ki temelji na Beethovnovi glasbi.
11:25 Ozare, ponovitev
 • Ne dopustite, da bi katerikoli človek, ki je prišel k vam, ne odšel od vas vsaj malo srečnejši. (Mati Terezija) Razmišlja Marko Pavliha.
11:30 Obzorja duha: Tom Uzhunnalil, premiera
 • »Preživel po čudežu!« Tom Uzhunnalil pričuje o 557- dnevih ujetništva v zaporu skrajnežev v Jemnu. »Preživel po čudežu!« Tak je naslov knjige, ki je novembra izšla pri nas. Salezijanski duhovnik Tom Uzhunnalil bo o 557 dneh ujetništva v Jemnu pričeval v naši oddaji. Po poročilu nevladne organizacije Open Doors je zaradi vere eden od osmih kristjanov na svetu žrtev preganjanja. Zelo slabe razmere so še vedno v Severni Koreji, v Afganistanu, Somaliji, Libiji in Pakistanu. Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje 30 let, odkar je začelo znova delovati. Visok jubilej slavi akademski slikar Andrej Jemec, ki je ustvaril bogat sakralni opus. Ob 85-letnici je izdal monografijo Vse, kar je. Duhovnik Milan Knep nas v postnem času vabi k premišljevanju ob knjigi Eseji o križu.
12:10 Ljudje in zemlja
 • V oddaji vam bomo pokazali koreninski sistem oljke, ki so ga odkopali na prav poseben način. Izvedeli boste, kaj pomeni ne-delovanje vlade s polnimi pooblastili za kmetijski sektor. Spregovorili bomo o zvereh, katerih prisotnost je na tolminskem postala stalnica. Kmetje s severovzhoda države so se seznanili z novimi modeli vrednotenja nepremičnin. Na Primoskem pa postaja pravi hit pridelovanje gina. Predstavili vam bomo edini laboratorij za analize ovčjega in kozjega mleka v Sloveniji, v zamejstvu smo posneli pripravo trsov na pomlad, v Brkinih pa obiskali vas Ratečevo Brdo.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Čuki legende, koncert ob 30-letnici skupine, 2. del, ponovitev
 • V 30 letih delovanja so Čuki ponudili glasbeno zgodbo, ki je osvajala najrazličnejše generacije poslušalcev, vsebovala nešteto skorajda zimzelenih v uspešnic. Postali so in ostajajo pojem zabave za mlado in staro. Jubilej so obeležili s koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, z njimi pa je praznovalo več kot 250 nastopajočih. Skupini, ki je pustila velik pečat v slovenski popularni glasbi, so se na odru pridružili: Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Boris Kopitar, Modrijani, Mambo kings, Boštjan Romih, Jasna Kuljaj, Kingston, Nina Pušlar, Vili Resnik, Rok 'n' band, Alya, Prifarski muzikanti, Braco in Boško, Ivan Hudnik, Pika Božič, Poskočni muzikanti, mama Manka, Dejan Vunjak, Tilen Artač, Pionirčki, Otroški zborček plus, Barbara Žerjav in plesalci Plesnega mesta ter folklorna skupina Iskra Emeco. Skupina pa je zaigrala tudi v svoji izvirni zasedbi.
14:50 Turizem 365: Vzhajajoči turizem Poljske in Makedonije, ponovitev
 • Oddaja obravnava aktualno tematiko prekomernega turizma. Obiskali smo priljubljena in preko instagrama najbolje ocenjena mesta na Poljskem in v Makedoniji, ki čisto počasi postajajo žrtve lastnega uspeha v turizmu. Kje je formula, kako uravnavati število obiskovalcev, kako razpršiti in preusmeriti turistične tokove iz ikoničnih turističnih središč na obrobje, v zelo lokalne zgodbe in manj promovirane destinacije, ki pa imajo še vedno avtentično ponudbo? Množični turizem za seboj pušča odtujene lokalne prebivalce, preobremenjeno infrastrukturo, načeto naravo, kulturno dediščino in na koncu tudi degradirano izkušnjo turistov. Zato so številne evropske države začele zelo pazljivo razvijati svoj model turizma. Poljska in Severna Makedonija skušata z različnimi ukrepi razbremeniti svojo turistično hrbtenico. Oddaja odkriva posledice, ki jih množični turizem že pušča v Gdansku. Poljskem Amsterdamu, ki zaradi pospešenih infrastrukturnih projektov in postanka velikih potniških ladij, že postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija. Strokovnjaki pa v luči prekomernega turizma - po Dubrovniku, narodnem parku Plitvička jezera, črnogorskem Kotorju - vse bolj omenjajo tudi Ohridsko jezero v Severni Makedoniji. Država, ki (še) ni postala žrtev lastnega uspeha, ima status naslednje vzhajajoče destinacije - kar zahteva subtilen razvoj.
15:30 3/4, film
 • Subtilna mladinska drama o tem, kako v mladosti med številnimi obveznostmi najti svojo lastno pot. Mila je nadarjena pianistka s svetlo prihodnostjo. Kmalu bo opravljala sprejemni izpit za akademijo, glasbeni uspeh je na dosegu roke. A prizadevna dijakinja se med vajami z učiteljem spopada z veliko tremo in tesnobo, ki kazita njeno glasbeno tehniko, zaradi česar se začne spraševati tudi, ali sploh hoče imeti glasbeno kariero ali ne. Medtem ko se dekle spopada z izgubljenostjo, se pogovarja z mlajšim bratom, ki ji včasih pomaga, spet drugič pa ji gre na živce. Spremljamo tudi njunega raztresenega očeta samohranilca, ki dela kot učitelj fizike in ima podobne težave s svojim študentom, ki je izgubil motivacijo za dokončanje doktorske disertacije. Ali bo Mili uspelo izpolniti obveznosti? Ali je to nujno? Izvirni naslov: 3/4 () / Bolgarski film, 2017 / Režija: Ilian Metev / Scenarij: Betina Ip, Ilian Metev / Igrajo: Mila Mihova, Nikolay Mashalov, Todor Veltchev
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. Nedeljsko popoldne bomo preživeli v družbi glasbenice Tinkare Kovač. Sveža od vtisov z Eme nas vabi na predstavitev nove plošče. Bernarda je v svojo družbo povabila še slovensko športnico, superherojko, Petro Majdič, ki je pred desetimi leti na OI v Vancouvru, navkljub hudemu padcu v jamo in poškodbam reber, pritekla bronasto olimpijsko medaljo. Jože se veseli družbe temperamentne Oriane Girotto, jezikavega Boštjana Gorenca – Pižame in zabavnega Vida Sodnika. Na našem glasbenem odru bomo premierno videli pesem A si za to Nina Ošlaka in Tinkarino skladbo Bodi z mano do konca. Evrošpil se je tokrat odvijal v Ljubljani in zelo nas zanima ali bo tokrat Maji in Lovru uspelo uspešno izzvati drug drugega.
18:40 Muk: Ribice zrastejo v ribe - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta na Kreti. Kasandri in njenemu stricu pomagata v morje spustiti ribje mladice. Ribice imajo prečudovit morski dom in popotnika sta navdušena.
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:59 V imenu ljudstva (5/8) - slovenska nadaljevanka
 • 1. sezona, 5. del
 • Nika je obtožena dvojne igre in izgubi zaupanje v odvetniški pisarni Zajc. Hkrati izve resnico o odvetniški pisarni Krt in nabiralniku na Cipru. Ji bo končno uspelo priti do očeta? Edov pritisk na Niko se stopnjuje, poleg tega pa izgubi tudi zaupanje v pisarni Zajc. Ko od Boruta izve, kdo je dejanski lastnik Krtov in na dedkovem posestvu odkrije originalni policijski zapisnik izpred sedemindvajestih let, se stvari obrnejo na glavo. Kdo je sploh z njo in kdo je proti njej?
21:00 Intervju: Bernhard Schlink
 • Tokrat bo gost oddaje Intervju eden najvidnejših nemških pisateljev, Bernhard Schlink. Ne le nemške, bralce vsega sveta je osvojil z romanom Bralec, v katerem raziskuje občutenje krivde druge generacije za nacistične zločine med drugo svetovno vojno. Po tem romanu je nastal tudi istoimenski, z oskarjem nagrajeni film, s Kate Winslet, Ralphom Fiennesom in Davidom Krossom v glavnih vlogah. V slovenščini so poleg Bralca zdaj izšle tudi Schlinkove kratke zgodbe v zbirki Ljubezenski pobegi ter romana Konec tedna in Olga. Bernard Schlink ni le pisatelj temveč tudi predavatelj prava na berlinski Humboldtovi univerzi, dolgo pa je bil tudi ustavni sodnik. Je vrhunski analitik političnega in družbenega dogajanja v Nemčiji in v Evropi. Z Bernhardom Schlinkom se bo v oddaji Intervju pogovarjala Ksenija Horvat.
21:55 Požig, film
 • Zgodovina naše zahodne meje in Primorske je boleča. Mnogokrat spregledana in prevečkrat poenostavljena. Požig Narodnega doma je bil le začetek krute poti. Narodni dom v Trstu je bil italijanskim nacionalistom in fašistom trn v peti, saj je bil močan simbol slovenske navzočnosti v mestnem središču. Zato so ga leta 1920 požgali in uničili. Lahko rečemo, da je bil to začetek fašizma v Evropi, ki nam je v nadaljevanju odvzel slovenska besedo in širše človekove pravice. Istega leta je za nas tako usodna Rapalska pogodba začrtala novo mejo, ki je od matice odtrgala četrtino narodovega telesa. Dokumentarni film osvetljuje stoletje v katerem so se boleče spreminjale usode ljudi na Primorskem. Gre za obdobje fašističnega pritiska pred drugo svetovno vojno, med in po njej. Film interpretira čas težkih, nasilnih, krvavih in upornih let, ki kljub padcu nekoč tako spornih meja, še danes ni pomirjen. Skozi usode posameznikov potujemo od Bazoviških žrtev leta 1930, do drugega tržaškega procesa leta 1941, fašistične in nacistične okupacije, taborišč, usmrtitev v Rižarni in do povojne vzpostavitve nove slovensko italijanske meje. Upor proti raznarodovanju je bil pogumen in za mnoge tudi poguben. Tone Kralj je sredi največjega pritiska fašistov drzno poslikal na desetine slovenskih cerkva s subverzivno antifašistično govorico, skladatelj Lojze Bratuž je zaradi pete slovenske besede umrl, številno civilno prebivalstvo je ostalo brez družin in domov. Fašizem je iz Evrope naredil svetovno klavnico. Požig Narodnega doma je bila začetna iskra v pogromu nad drugačnimi. Vprašanje, ki ga izpostavlja film je, zakaj je takrat toliko ljudi po vsej Evropi začelo verjeti, da fašizem pomeni boljši svet in zakaj je sosed sosedu sovrag. V času današnjih nestrpnosti, nacionalizmov in netolerantnosti moramo na to vprašanje vedno na novo opozarjati. Kajti brez spoštovanja drugega boljšega sveta ni.
23:20 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
23:35 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:45 Operne arije: Basbaritonist Marcos Fink (W. A. Mozart: Don Juan), ponovitev
 • Z mednarodno uveljavljenim koncertnim in opernim pevcem, ambasadorjem slovenske umetnosti in kulture v svetu, smo posneli tv upodobitev znamenite, duhovite arije iz Mozartove opere Don Juan. TV režija Vesna Arhar Štih.
23:50 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.