TV spored TV SLO 1


6. december 2023 - 12. december 2023
07:00 Živ žav
 • 0
07:00 Tilka in prijatelji: Veličastni Rompi - risanka, ponovitev
 • Rompi je otožen. Vsem prijateljem gre kaj dobro od rok, le on še ni odkril svojega talenta. Ne zna slikati kot Tilka, ne plesati kot Hektor, ne krasiti kot Rija, ne žvižgati kot Čačka in nikakor ni tako okreten kot Capek. Ampak Tilka dobro ve, da Rompi odlično skače. S prijatelji ga morajo le opomniti na to.
07:10 Žvenkci: Stoli - risanka, ponovitev
 • Pletilka prebode babičin udobni taburet, ki se sesede. Žvenk Glavni takoj najde rešitev – babi bo naredil nov stol. Šele po nekaj neuspelih poskusih ročno izdelanih mojstrovin je pripravljen prisluhniti babičini želji.
07:20 Profesor Baltazar: Sreča v dvoje - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:30 Hej, hej, Šapice!: Veliki Šimpaldo - risanka, ponovitev
 • Na obisk k Šapicam pride veliki Šimpaldo. Kužki bi mu radi pokazali svoje trike, Gitico pa skrbi, da njen ne bo nič posebnega. Naučiti se bo morala, da moraš za dober trik veliko vaditi in kdaj tudi pasti.
07:35 Skrivni vrt: Klemenova dogodivščina - animirana živalska nanizanka, ponovitev
 • Jazbec Klemen je po duši pustolovec. Na uho mu pride, da je na vrt zašla pošast in takoj jo sklene poiskati. Koga bo vzel s sabo? Morda zajčico Rozi? Svoje bratce in sestrice? Na koncu radovedni jazbec na pot odrine sam. Namesto pošasti na jasi sreča srno, nato pa se začne prava pustolovščina. Klemen je šel kar za nosom in zdaj ne zna domov.
07:45 Mali Huhu: Huhu in gospa Mesec - risanka, ponovitev
 • V mesto prispe svetovno znana astronavtka, gospa Mesec. Malo pred tem se Huhu in Duško sporečeta, ker je Huhu preveč neučakan. Gospa Mesec jima pomaga, da zgladita spor in še naprej ostaneta prijatelja.
07:50 Dimitri: Kurirji - risanka, ponovitev
 • Podgana Sali je savanska kurirka. Trenutno ima ogromno dela. Dimitrija in njegove prijatelje prosi za pomoč. So pravilno razumeli sporočilo, ki jim ga je zaupala? Mladiči spoznajo, da kurir ni lahko biti.
07:55 Kumijine živalske zgodbice: Mormon - dokumentarna serija za otroke, ponovitev
 • Pozdravljen, mormon! Zelo lep morski ptič si, iz iste družine kot pingvini. Zlahka te prepoznamo po tvojem pisanem kljunu. Včasih ti zaradi njega rečejo tudi morski klovn! A pozimi tvoje lepe barve obledijo.
08:00 Ljubozver: Čakanje na vrsto - risanka, ponovitev
 • Ljubozver in prijatelji se morajo zamotiti, ko stojijo v zelo dolgi koloni in čakajo, da pridejo na vrsto za zabavno igro.
08:10 Knjižni molj: Noč ima svojo moč - risanka, ponovitev
 • V knjigarni zvečer zmanjka elektrike, Pok in Pak pa se znajdeta na mestnih ulicah ponoči ter odkrijeta svet in bitja, ki jih dotlej nista poznala.
08:15 Ekipa Tinpo: Poskočno sadje - risanka, ponovitev
 • Sadjar ima težave pri prodajanju sadja, saj sadeži kar naprej poskakujejo.
08:20 Pip in Poka: Čim prej ozdravi, Pip - risanka, premiera
 • Pip ima nahod in s Pujsi bi rad preživel miren dan na kavču. Nič ga ne mika, da bi šel na igrišče. Poka se odloči, da bo igrala zdravnico in ga ozdravila. Izmeri mu temperaturo, pripoveduje pravljico, pripravi prigrizek. Pipu se zdi preveč vsiljiva in jo okrega. Užaljena Poka gre domov. Domisli se, kako bo Pipa razveselila. Pred vrati mu pusti darilni zavojček. Pip je ganjen, a nekaj manjka … Poka! Kako prijetno udoben je Pipov kavč.
08:30 Zvit in Zaja: Tortni duh - risanka, ponovitev
 • Zvit in Zaja pripravita zabavo v maskah in spečeta slastno torto. Medtem ko si živali izbirajo kostume, nepridiprav Blaž razmišlja samo o sladkanju. Le kako naj izmakne torto? Pomagal si bo z zvijačo. Prijaznega Bratka prepriča, da se našemi v duha in ukrade torto. Pa se bo zvijača posrečila?
08:40 Mili in Moli: Sajka - risanka, premiera
 • Mili in Moli skrbita za poškodovano mucko Sajko. A Molijin muc Mači se čudno obnaša. Moli je ljubosumna, ker je samo Mili povabljena na sošolkino zabavo. Moli je jezna na Mili, a ko opazuje Mačijevo obnašanje, ugotovi, za kaj gre. In čeprav je šla Mili na zabavo brez nje, sta še vedno najboljši prijateljici.
08:55 Reaktivčki: Jezero Titikaka, Južna Amerika - risanka, ponovitev
 • Na največjem jezeru v Južni Ameriki so številni otočki. Narejeni so iz trsja. Na njih živi pleme, ki iz trsja izdeluje tudi vrvi, čolne in celo hiše. Ko Zafrkova ladja zasilno pristane na jezeru, Reaktivčki vedo, da je treba otočanom pomagati.
09:05 Ela, Oskar in Hu: Lutke - risanka, ponovitev
 • Oskar in Hu uničita lutke, ki jih je naredila Ela. Ela se jima hoče hoče maščevati.
09:15 Pujsa Pepa: Akvarij - risanka, ponovitev
 • Zlata ribica Zlatka je osamljena, zato jo Pepa pelje v akvarij. Tam je toliko različnih rib, da bo Zlatka gotovo našla novega prijatelja.
09:20 Superjelen Jani: Jani dobi zagon - risanka, ponovitev
 • Jani se zgleduje po superjunakih, o katerih bere v stripih. Godrnjavi jež Gašper se norčuje iz njega in Jani nenadoma ne zna več biti dober superjunak. Prijatelji se odločijo, da ga bodo razveselili ...
09:30 Ernest in Celestinca: Mehanični klavir - risanka, ponovitev
 • Gospod Martinc si želi, da bi Ernest igral v njegovi trgovini. Za spremljavo mu posodi mehanični klavir, ki pa je strašansko razglašen ...
09:45 Mulčki: Močna osebnost - risanka, ponovitev
 • Lucy je res neverjetna, nikomur se ne pusti zmesti, pa naj bo to oboževani Schroeder, Charlie Brown ali njen bratec Linus. Vedno do konca goni svojo! Nekateri bi rekli, da je močna osebnost, drugi pa …
09:50 Val: Junak - risanka, ponovitev
 • Gašper se zlekne po klopi, ki jo je Oliver hranil za nekoga drugega, Val pa na Oliverjevo presenečenje potegne z Gašperjem. Pa je to res ali se samo tako zdi?
09:55 Val in Ročko: Fobije - risanka, ponovitev
 • Val prejme vprašanje od Julije: »Otroci se norčujejo, ker se na bazenu bojim globoke vode. Zakaj je strah le mene?« Val jo potolaži: »Strah ni slaba stvar, lahko pa je nesorazmeren in nam uide z vajeti.« Z Ročkovo pomočjo nam Val pove več o fobijah.
10:00 Danin dinosvet: Moj si, incizivozaver - Dinozavrski vid - kanadska otroška nanizan...
 • Moj si, incizivozaver Dana išče pero incizivozavra za svojo zbirko. Toda ta dinozaver je lahek in uren in ima ostre zobe. Poleg tega ni mesojed kot njegovi sorodniki. Bi ga morala Dana namesto z mesom privabiti s solato? Dinozavrski vid Dana se trudi odkriti, kateri od mesojedih dinozavrov si je najbolj pomagal z vidom. Je bil to nanukzaver, ki je videl ponoči, tiranozaver, ki je videl ostro kot ujeda, ali morda kača, ki je videla toploto svojega plena.
10:30 Nedeljsko bogoslužje, premiera
11:20 Ozare, ponovitev
 • »Znati se starati je vrhunec modrosti in eno najtežjih poglavij Umetnosti življenja.« (Henri Frédéric Amiel) razmišlja IVAN SKALIVSKYI
11:25 Obzorja duha: Svobodna odločitev, premiera
 • V Marseillu, v Franciji, je od 17. do 24. septembra srečanje verskih predstavnikov z mladimi. V Marseillu, v Franciji, je od 17. do 24. septembra potekalo medversko srečanje. Prvo srečanje škofov sredozemskih držav je bilo na pobudo italijanske škofovske konference leta 2020 v Bariju. Lani so se v Firencah predstavnikom 60 Cerkva pridružili župani sredozemskih držav. Letos pa so predstavniki različnih religij o političnih, ekonomskih in okoljskih izzivih razpravljali z mladimi. Spraševali so se o vlogi, ki jo imajo v procesu sprave, pri graditvi miru. Iskali so rešitve za naraščajoče število beguncev in migrantov, za katere je Sredozemsko morje postalo pokopališče. Ob koncu se je udeležencem pridružil še papež Frančišek. Za 24. september, svetovni dan migrantov in beguncev, je napisal poslanico z naslovom »Svobodna odločitev, preseliti se ali ostati«. Kot prednostno nalogo za to leto so pri Pax Christi v Franciji izbrali vzgojo ter izobraževanje otrok in mladih za mir, dialog in spravo. V Župniji Sveti Križ v Ljubljani začenjajo verouk za odrasle. Luki Ločniškarju je katehumenat spremenil življenje. Udeleženci sinode v Rimu prosijo za molitev. V Župniji sveti Lenart vas vabijo v oktobru k molitvi rožnega venca.
12:00 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • V prvi oktobrski oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo mlade kmetice in kmete, ki se potegujejo za laskav naziv Inovativni mladi kmet/kmetica. Gre za izbor, ki ga vsako drugo leto pripravita Zveza slovenske podeželske mladine in Kmetijsko - gozdarska zbornica Slovenije. Televizijske zgodbe mladih inovativnih kmetov, ki jih pripravimo v našem uredništvu, bodo v prihodnjih dneh objavljene tudi na spletnih straneh Zveze slovenske podeželske mladine in Kmetijsko - gozdarske zbornice Slovenije, kjer lahko oddate svoj glas za tistega kandidata, ki vas je najbolj prepričal.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35 V petek zvečer: Challe Salle in Saša Lešnjek, ponovitev
 • Glasbeno humoristična ekipa v tempu voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba, ob spremljavi odličnega benda Diamanti ter ekipe humoristov, se vrača na televizijski program TV SLO1 vsak petek ob 20ih! V prvi jesenski oddaji gostujejo Challe Salle, Stil, Kikifly - Kristijan Crnica in Saša Lešnjek, premiero nove pesmi predstavljajo Flirrt, veselimo se mladih fantov Vzrock in Aktual, v romantični baladi poslušamo Marka Pezdirca, Vesele Dolenjce, Brate Kavkler in godalni kvartet C'est la vie. Nastopata Uroš in Tjaša, Čudežna polja in v prav posebni rubriki, kjer predstavljamo pesmi aranžirane Na glavo prisluhnemo Slakovi skladbi v izvedbi Žana Serčiča. Tudi v aktualni sezoni se povezujemo z mladimi. Za dober namen v zabavnem kvizu tekmujeta Challe Salle in Saša Lešnjek s pomočnikoma Filipom in Nacetom Maležičem, tekmovalcema prejšnje sezone Malih sivih celic. Kviz ima dobrodelni namen: mladim in talentiranim glasbenikom iz socialno šibkejših okolij želimo zagotoviti redno šolanje v glasbeni šoli ali pomagati pri nakupu inštrumenta. Gledalci in podjetja lahko pomagamo pri zbiranju sredstev v sklad GLASBENIK SEM Zveze prijateljev mladine Slovenija, ki bdi nad projektom. Verjamemo, da lahko glasbeno izobraževanje bistveno pripomore pri razvoju mladostnika in je gotova smer proti kvalitetnejšem življenju.
15:05 Poletje z mamo, film
 • Duhovita in topla britanska komedija o krpanju odnosov med mamo in odraščajočim sinom. Sue Bagnold je knjižničarka v srednjih letih. Včasih jo prešine, da bi bila lahko srečna in zadovoljna s skromnim življenjem, če le ne bi imela otrok. Njen sin Daniel je padel v kremplje pubertetne krize. Ima dolge, mastne in nepočesane lase, po svetu hodi kot zombi, njegova najljubša glasba zveni kot živalski vrt, govori manj artikulirano, kot je pri dveh letih, in nosi oblačila, ki bi jih Sue najraje zmetala na odpad. Sina poskuša razumeti, a zdi se, da se Daniel preprosto noče sporazumeti z njo. Ko pa Sue spozna moškega, ki ji je zares všeč, se razmere doma še poslabšajo. Izvirni naslov: DAYS OF THE BAGNOLD SUMMER / Britanski film, 2019 / Režija: Simon Bird / Scenarij: Lisa Owens, Joff Winterhart / Igrajo: Monica Dolan, Earl Cave, Rob Brydon
16:35 TV-izložba
 • 0
16:55 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Pip in Poka: Reševanje črvov - risanka, ponovitev
 • V parku dežuje. Pip in Poka srečata Jasmino, ki pobira črve. Kaj takega! Črvi so sluzasti in ogabni. Jasmina pojasni, da jih rešuje, in ju prosi, naj ji pomagata. Obotavljata se, ko pa se Poka enega dotakne, spozna, da jo le žgečka. Rada bi opogumila še Pipa, a on do črvov čuti odpor. Poka ga vztrajno prepričuje, naj kakšnega pobere, a Pip jo besno zavrne. Poka spozna, da je pretiravala. Ko pa se po blatnih lužah s kolesom kot blisk pripodi Zak, črvom preti nevarnost, da jih bo pomendral. Pip zaman zbira pogum, dokler ga Poka končno le ne prepriča, da so črvi kot žgečkljivi špageti. In v zadnjem hipu res enega reši!
17:20 Nedeljsko popoldne
 • Bernarda in Jože gostita voditeljico nove glasbene oddaje ne Televiziji Slovenija Leilo Aleksandro Jelić, ki je tudi glasbenica, zato na glasbenem odru predstavlja svojo pesem Rajske ptice. V goste prihaja še vsestranska umetnica Salome, ki tokrat predstavlja svojo prvo avtorsko stand up kabaret predstavo. V zabavnih igrah se tokrat pomeri komični dvojec Žan Papič in Gašper Bergant, ki skupaj pripravljata novo gledališko komedijo z naslovom Fejmiči, sama sta najboljša. Na glasbenem odru se predstavlja še Gregor Ravnik z zmagovalno pesmijo MMS-a Torek.
18:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00 Sisi (II.) (4/6) - koprodukcijska nadaljevanka
 • Sisi (ii.), 2. sezona, 4. del, 48 min
 • Sisi in Andrassy se po pobegu napotita na Dunaj. Franca skušata prepričati, naj Madžarom podeli parlament. Francu zamisel ni najbolj ljuba, a je o tem pripravljen razmisliti, čeprav opazi bližino med Andrassyjem in svojo soprogo. Sisi meni, da je njeno mesto na dvoru pri družini, vendar postane Franz po svoji stari navadi sumničav in nepredvidljiv. SISI (II.) / koprodukcija / 2022 Scenarij: Elena Hell, Robert Krause, Svenja Rasocha Režija: Sven Bohse, Miguel Alexandre V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Giovanni Funiati, Marcus Grüsser, Tanja Schleiff
21:00 Intervju: mag. Branko Cestnik
 • Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij. Voditelj: Jože Možina
22:00 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:10 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:25 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:30 Podpornica, film
 • Dokumentarec je filmski esej vizualnih umetnikov Maxima Berthouja in Marka Požlepa, ki temelji na njunem projektu Hogshead 733. Vključuje potovanje, morsko dogodivščino, prepredeno z zgodbo o dediščini, prijateljstvu in viskiju. Spremljamo restavriranje značilnega lesenega ribiškega čolna iz leta 1941 in njegovih zadnjih 733 milj jadranja, nato pa končno preobrazbo plovila, prepojenega z morjem in pustolovščinami, v dva soda viskija. / Francija / 2020 / Režija: Maxime Berthou, Mark Požlep
23:50 Za lahko noč
23:50 Operne arije: Sopranistka Milena Morača, ponovitev
 • S sopranistko Mileno Moračo smo televizijsko upodobili arijo Norme iz opera Norma V. Bellinija, arijo Leonore iz opera Trubadur G. Verdija in pesem Hanne Glavari o Vilji iz operete Vesela vdova F. Leharja. Urednica oddaje Danica Dolinar, režija Klemen Dvornik.