TV spored TV SLO 1


29. maj 2020 - 4. junij 2020
06:30 Utrip, ponovitev
 • UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
06:45 Zrcalo tedna, ponovitev
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
10:05 Dober dan
 • Oddaja Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin. V ponedeljkovem Dobrem dnevu se v prvi jutranji telenoveli, t.i. Žajfnici, lotevamo življenjskih tem in dilem, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju, ob sredah pa v Dobrem dnevu modne nasvete deli Lorella Flego.
11:00 TV-izložba
 • 0
11:15 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:55 Prišla je sreča (I.): Ko sva se spoznala in se zasovražila (1/24) - italijanska ...
 • È arrivata la felicita / that's happiness i., 1. sezona, 1. del, 51 min
 • Angelika Tomante vzgaja najstniški dvojčici Beo in Lauro. Uspešna v službi, urejena in predana mati najde čas tudi za svoj konjiček – tango, kjer se prelevi v Palomo Velasquez. Orlanda Mielija je žena Claudia zapustila in odšla v Hamburg, kjer živi z novim partnerjem Gustavom. Ostal je sam s sinovoma, petnajstletnim Umbertom in osemletnim Pierluigijem. Njegova jeza, ljubosumje in impulzivnost ga večkrat privedejo do slabih odločitev, tako v arhitekturnem biroju, kjer dela z mlajšim bratom Pietrom, kot doma. Angelika in Orlando se srečata in zdi se, da si ne bi mogla biti bolj različna, a postaneta prijatelja. Se bo iz njunega odnosa razvilo kaj več, bosta skupaj našla srečo? 1. del Orlando Mieli je arhitekt, ki doživlja težko obdobje. Žena ga je zapustila zaradi drugega moškega, zato je ostal sam z dvema sinovoma, Umbertom in Pigijem, ter nevrotičnim psom Hamburgom. Nekega dne ob prihodu v arhitekturni biro, ki ga vodita z bratom Pietrom, ugotovi, da zamuja na sestanek s pomembno stranko, Angelico Camilli. Angelica je brata Mieli najela za obnovo vile, v katero se bo vselila z bodočim možem Vittoriem in hčerkama Beo in Lauro. Ko Orlando nazadnje le prihiti do vile, s stranko ne najdeta skupnega jezika, zato Angelica sklene, da bo najela drugega arhitekta. Pietro je besen na brata, a hkrati močno v skrbeh zanj, saj je jasno, da razhoda z ženo še ni prebolel ̶ ves čas misli nanjo in si na Facebooku celo ustvari lažni profil, da si dopisuje z njo. scenarij: Giulia Gianni, Ivan Cotroneo režija: Francesco Vicario, Riccardo Milani v glavnih vlogah: Tezeta Abraham, Ninetto Davoli, Claudia Pandolfi, Alessandro Roja, Claudio Santamaria, Lunetta Savino, Gianluca Caldironi, Claudi Letizia
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:35 Profil: Midge Ure, ponovitev
 • Gost oddaje Profil je glasbenik in humanitarni delavec Midge Ure. Slik, skoraj Sex Pistols, Rich Kids, Thin Lizzy, Visage, Ultravox, Band Aid, Live Aid je samo nekaj najbolj izpostavljenih postaj v njegovi pestri karieri, ki jo je zaznamovala tudi revolucija videospotov. Je prejemnik več častnih doktoratov in Reda britanskega imperija, v prvi vrsti pa preprosti Škot, ki govori z naglasom, ki ga je moč razumeti! Voditelj: Gregor Bauman
14:15 TV-izložba
 • 0
14:30 S-prehodi: Železarna zapira vrata
 • Vabljeni k ogledu nove oddaje Sprehodi, v kateri pogledamo v drobovje železarne v Trstu. Postopno zapiranje koksarne in plavža vnaša nekaj upanja in optimizma, tudi med Slovence v sosednjem Škednju. V oddaji se z gosti sprašujemo, ali gre za pirovo zmago, kaj sledi? z nami bo okoljevarstveni aktivist Franci Malečkar iz Društva Alpe Adria Green, ki nam postreže s konkretnimi podatki o onesnaženosti celotnega območja. Industrijski obrat pa je za mnoge družine tudi vir dogodka, zato se nam bo pridružil tudi predstavnik sindikalne organizacije CGIL, Renato Kneipp.
15:05 Rojaki - oddaja o zamejcih
 • Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.
15:20 Dober dan, Koroška
 • Na pepelnično sredo je škof Jože Marketz v celovški stolnici daroval sveto mašo. Po imenovanju novega krškega škofa je prišlo tudi v slovenskih cerkvenih ustanovah na Koroškem do kadrovskih sprememb. Festival mladinskega in otroškega gledališča Tribuna je tokrat potekal na različnih prireditvenih mestih v Celovcu. Nova igralca SK Zadruga Aich/Dob Krasnewski in Djordjevič sta v ekipo pravočasno prinesla mir in enotnost. Dunajski Sokol ni ovira na poti v finale. Pevke in pevci iz domala vseh južnokoroških krajev so posneli pesem Ob reki Dravci, ki bo spremljala naše nogometaše na Europeadi 2020. http://slovenci.orf.at
15:50 TV-izložba
 • 0
16:05 Oblakov kruhek: Čarobna čestitka - risanka, ponovitev
 • Lenka v šoli dobi nagrado, zato ji dedek pošlje prazno čestitko. Lenka je zmedena, Luka pa zavisten, ker dedek njemu ni poslal nič. Ponoči se Luka odkrade v Lenkino sobo in pokuka v voščilnico, ta pa se čarobno odpre in oba odnese v narisano pokrajino. Prijatelj Mori jima pomaga poiskati dedka in skupaj odkrijejo, da jima je dedek pustil sporočilo, za katero niso potrebne besede.
16:15 Zmajči zmaj: Nuškina hiška - risanka, ponovitev
 • Nekega mrzlega zimskega večera Zobek pripoveduje strašljive zgodbe. Zmajči ga navdušeno posluša, Nuška pa je vse bolj prestrašena. Greto in Čukija doma zebe. Zelo si želita, da bi bila na toplem. Zato se Greta odloči, da si bosta našla prijetnejši dom. Kje? Tam, kjer je zmeraj toplo.
16:25 Ribič Pepe: O drugačnosti - mozaična oddaja za otroke, ponovitev
 • Izziv na snegu, zakaj pa ne! Kapa, rokavice, šal, sanke in Stari vrh, Pepe prihaja! Na povabilo škofjeloških prijateljev se bo spustil po snežnih strminah. Saj sankanje ni tako zelo težko. Sedeš in se pelješ, nič lažjega. Tako se vsaj zdi. Drži pesti za Pepeta tudi ti!
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Zadnja beseda!
 • O zahtevnosti in izzivih poklica televizijskih voditeljev z današnjim gostom Mariom Galuničem. Spregovorili bomo o februarskih redno usklajenih višjih pokojninah, jutrišnjem glasovanju v državnem zboru glede podpore Janezu Janši kot novemu mandatarju ter o tem, če je kriza srednjih let le mit ali resnica. Bodite z nami!
18:10 Malčki: Mačka v zraku - risanka, ponovitev
 • Klobučnik predlaga prijateljem, da bi se igrali. Oli si želi, da bi tekmovali, kdo više spleza, Diva bi se igrala kipe, Klobučnik bi se rad žogal, Pino skakal v vodo, Švigec pa bi delal sestavljanko. Pišček jih prepriča, da se igrajo skrivalnice. Oli se skrije na drevesu, kjer je nihče ne najde. Ko pa bi se rada spustila na tla, ugotovi, da ne more. Gaber ji reče, da bi morala biti previdnejša. Predlaga ji, da za pomoč prosi drevo, na katero je splezala.
18:15 Dobrodošli pri Jonu: Varuška Jon - risanka, ponovitev
 • Jon mora paziti na Timija, ko gre njegova mama po opravkih. Le kaj bi šlo lahko narobe?
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Tednik
 • Razkrivamo dogajanje v dveh znanih trgovskih verigah. Sindikalni zaupnici grozi odpoved, trgovke opozarjajo na velike pritiske, izkoriščanje in trpinčenje, celo neupravičeno snemanje. Zakaj se Slovenci tako radi pravdamo zaradi medsosedskih sporov in koliko takih postopkov teče na sodiščih? Mnogi zaradi teh sporov izgubijo leta življenja in na tisoče evrov. Je v današnjem času mogoče živeti brez denarja, davčne številke, prijavljenega stalnega prebivališča? Pogovarjali smo se s tistimi, ki poskušajo živeti na tak način, a kakšna je cena?
21:00 Studio City
 • V studijskem pogovoru o tem, kaj lahko pričakujemo od nove vlade in česa ne. V prispevku o tem, v kolikšni meri zakonodajalci pri sprejemanju zakonov in predpisov upoštevajo državljanske in pobude, ki pridejo iz civilne iniciative. V studiu o stranskih učinkih koronavirusa. Ob koncu pa še o redkih boleznih, ki pa vendarle niso tako redke.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:40 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:50 Pisave: Sebastijan Pregelj, Suzana Tratnik in Mitja Čander
 • Roman V Elvisovi sobi Sebastijana Preglja je roman o odraščanju in o razpadu nekdanje skupne države. Romaneskni junak Jan se spominja odraščanja v sedemdesetih in osemdesetih letih minulega stoletja in izpiše intimno zgodbo o prijateljstvu, hkrati pa odstre pogled v družbene razmere, ki so pripeljale do osamosvojitve Slovenije. O odraščanju in vstopu v odraslost piše tudi Suzana Tratnik v romanu Norhavs na vrhu hriba. Pisateljica izriše s satirično ostjo in prvinami grozljivke grotesknost čudaškega kraja, ki ne dopušča drugačnosti, in pripoveduje zgodbo o dekletu, ki se zmore upreti nasilju večine. Tudi Mitja Čander je v svojem romanesknem prvencu Slepec uporabil prvine satire; gre za z avtobiografskimi prvinami prežet roman o intimni in družbeni slepoti. Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti Režiserka: Petra Hauc
23:25 Posebni koncert Dunajskih filharmonikov 2019, Macao, Kitajska: S. Rahmaninov (klavi...
 • Sporočilo upanja, prijateljstva in miru so Dunajski filharmoniki posredovali svetu tudi preko koncerta v kulturnem centru mesta Macao na Kitajskem. Z odlično pianistko Yuja Wang so pod taktirko Andresa Orozca zaigrali tudi Koncert za klavir in orkester št. 3.