TV spored TV SLO 1


6. december 2023 - 12. december 2023
06:35 Šport, ponovitev
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:50 Dimitri: Zaklad arašidov - risanka, ponovitev
 • Legenda pravi, da je pod kolibo skrita velika zaloga arašidov. Sijajno. Mladiči se odločijo, da jih bodo našli. Ko pridejo tja, opazijo Anansi. Ladi hoče biti sam v kolibi, da bo pregnal duhove. Pa je to res?
06:55 Morfove epske dogodivščine: Pita - risanka, ponovitev
 • Morf speče slastno pito, tako slastno, da si je vsi zaželijo. Carju jo uspe ukrasti in Morf se ne ustavi pred ničimer, da bi jo dobil nazaj. Pa čeprav to pomeni, da se lovita po vsem ateljeju.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.
08:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
08:05 Dobro jutro
09:00 Poročila, ponovitev
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
09:05 Dobro jutro
10:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
10:05 Moji, tvoji, najini (14/17) - družinska nadaljevanka, ponovitev
 • 2. sezona, 14. del
 • Zarja in Leon se vrneta iz Amerike in vsem razdelita lepa darila. Takoj zatem zaspita kot hloda. Zdelala sta ju dolgo potovanje in časovna razlika. Zarja je tokrat izjemoma zaspala pri mami, ker v sobi od punc Dana neutolažljivo joka. Polona se je ustrašila, saj so o Dani rumeni mediji pisali kot o seks bombi in zato ji je prepovedala nastopiti na Viktorjevem koncertu. Globoko užaljena Dana trmari in joče ter razmišlja kako bi se odselila od doma. V boljšo voljo jo spravi Rogljeva, ki jo je prišla prosit za make up. Med ličenjem se jima porodi ideja in Rogljeva pomaga Dani pobegniti na koncert...
10:35 Moji, tvoji, najini (15/17) - družinska nadaljevanka, ponovitev
 • 2. sezona, 15. del
 • Rogljeva na obletnici mature sreča starega prijatelja Borisa in ta jo povabi na izlet na Nizozemsko. Rogljeva pristane in na internetu poišče par, ki se bo za štirinajst dni preselil v njeno hišo, medtem ko bosta ona in Boris na Nizozemskem v njuni. Izkaže se, da je Rogljeva k sebi povabila dve istospolno usmerjeni prijateljici in ne le to, obe sta tudi nudistki in se goli sončita na vrtu. To povzroči pravo malo revolucijo v soseski. Ženske se nad njunim početjem zgražajo, medtem ko bi si vsi moški radi ogledali ta prizor. Predvsem Meta nasprotuje njunemu sončenju in ju celo obmetava z vodnimi baloni. Red pri Valič Gromovih naredi Jože, ki novi sosedi povabi na obisk ...
11:05 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:45 Tarča: Odhodi in odstopi, ponovitev
 • Nekateri ministri odhajajo, drugi ostajajo. Bo vlada ob čedalje večjem zapletanju ministrice za javno upravo in sumu nepravilnosti še podpirala Sanjo Ajanovič Hovnik in sporno ravnanje pri razdelitvi denarja? Pod drobnogled smo vzeli do zdaj največji razpis za nevladne organizacije – kaj vse je bilo narobe?
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35 Čudesa Evrope (I.): Alhambra, biser Andaluzije - francoska dokumentarna serija, po...
 • Dokumentarna serija Čudesa Evrope v štirih delih razkriva zgodovino nastanka in razvoja štirih edinstvenih evropskih znamenitosti: Louvra, Versajske palače, atenske Akropole in palačnega kompleksa Alhambra. Vsaka epizoda s čudovitimi posnetki, igranimi prizori in sodobnimi tridimenzionalnimi rekonstrukcijami, pospremljenimi s komentarji priznanih zgodovinarjev in drugih strokovnjakov, prikazuje spreminjanje spomenikov skozi stoletja. 4. del: Alhambra, biser Andaluzije Četrti del dokumentarne serije Čudesa Evrope predstavi pestro zgodovino ene najosupljivejših stvaritev islamske kulture in arhitekture, palačnega kompleksa Alhambra, kamor sta leta 1492 po zavzetju Granade, zadnjega muslimanskega kraljestva na Pirenejskem polotoku, očarana vkorakala kraljica Izabela Kastiljska in njen soprog, kralj Ferdinand Aragonski, in tako končala skoraj 800 let trajajoče obdobje islamske prevlade na območju današnje Španije. THE WONDERS OF EUROPE / L’EUROPE DES MERVEILLES / Francija / 2022 / Režija: Claire Benhaim
14:30 TV-izložba
 • 0
14:45 Prisluhnimo tišini: Mladi premikajo meje znakovnega jezika, ponovitev
 • Svet, v katerem lahko gluhi povsod uporabljajo znakovni jezik, je slogan letošnjega mednarodnega dneva gluhih. Zato smo obiskali mlado Špelo Rotar, saj tudi ona premika meje znakovnega jezika. Kljub svoji gluhoti se je zaposlila kot natakarica v znani ljubljanski kavarni in tako širi svet, v katerem lahko vsi gluhi uporabljajo znakovni jezik. Obiskali smo tudi skupino za razvoj slovenskega znakovnega jezika, ki je zaslužna za več kot 25.000 kretenj, uradno zapisanih v slovarju slovenskega znakovnega jezika.
15:00 TV-izložba
 • 0
15:15 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Az adás tartalma: - ülésezett az MMÖNK Tanácsa; - ülésezett a Dobronak Községi MÖNK; - a SOPOTNIK alkalmazás; - madárfotósok találkozója Lendván; - a Lendvai község legszebb kutyái; - a Lendvai Íjász Klub 3D versenye; - Hagyományőrző: a 13 aradi vértanú. Vsebina oddaje: - zasedal je Svet PMSNS; - zasedal je Svet MSNS Občine Dobrovnik; - aplikacija SOPOTNIK; - srečanje fotografov ptic; - najlepši psi v Občini Lendava; - 3D pokal Lokostrelskega kluba Lendava; - Rubrika Naša dediščina: 13 aradskih mučenikov.
15:45 Osvežilna fronta: Kri - oddaja za mladostnike, ponovitev
 • Kri bo tema nove epizode Osvežilne fronte. Brez krvi ne moremo živeti, a je včasih misel nanjo tudi malo neprijetna. Voditelj Rok je na terenu ugotavljal, kako poteka krvodajalstvo, v Epskem filmu so se lotili forenzičnih serij, pestro bo tudi pri družini Novak, maskerka Katja pa bo pokazala, kako narediti rano. In tudi vampirji ne bodo manjkali v tokratni epizodi.
16:10 Infodrom - tednik za otroke in mlade, premiera
 • V Infodromu smo se v tokratni oddaji pozanimali, kakšni so načrti ministrstva za izobraževanje na področju digitalizacije v šolah. Bo računalništvo postalo šolski predmet? Z Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo bili ob tednu otroka skupaj radovedni z učenci iz Osnovne šole Antona Ukmarja Koper, v oddaji pa smo spregovorili tudi o posledicah dviga povprečne temperature ozračja, ki jih občutimo tako ljudje kot druga živa bitja. Otroška poročevalka Lučka se je pogovarjala z Urošem Ocepkom, profesorjem na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, ki se je uvrstil med 50 najboljših učiteljev na svetu, mladi oljkar Matija is slovenske Istre pa nam je opisal pridelavo in predelavo oljk.
16:30 TV-izložba
 • 0
16:50 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
16:55 Poročila ob petih
 • V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Ah, ta leta!: Še vedno vitalni - oddaja za starejše, premiera
 • Živeti čim dlje in čim bolje je verjetno želja večine. A za zdravo in vitalno starost se moramo potruditi, vložiti nekaj časa in nekaj misli. Zdravja si ne bomo kupili na lekarniški polici, ampak si ga bomo pridobili s časom, ki ga preživimo v gibanju, pravi naša današnja gostja dr. Nada Rotovnik Kozjek, zdravnica s specialnimi znanji o klinični prehrani bolnikov in športnikov ter tudi sama zavzeta športnica. Da leta niso ovira za redno, vsakodnevno športno aktivnost, dokazuje Marjeta Šrot, upokojena baletna plesalka in energična gospa, ki si ne predstavlja življenja brez gibanja. Vitalna upokojenca Jolando in Borisa Kofola ni prestrašila niti slovenska turnokolesarska pot, ki meri 1800 kilometrov in premaga 50 tisoč metrov višinske razlike. V turnem kolesarjenju ne vidita napora in utrujenosti, temveč naravo, veselje in druženje. Piko na i tokratni oddaji Ah, ta leta!, v kateri bomo govorili o pomenu ohranjanja vitalnosti z rednim gibanjem, pa bo postavil 89-letnik, ki niti v sanjah ne razmišlja o tem, da bi se ustavil. Tone Fornezzi Tof.
17:45 Ljubozver: Zabava z žuželkami - risanka, premiera
 • Ljubozver se spoprijatelji z gosenicami, ki jim je všeč njegovo petje.
17:50 50 skladb, ki so nas zapele: Kjer lastovke gnezdijo, premiera
 • Avtor besedila: Ivan Sivec Avtor glasbe: Franc Mihelič Pisatelju in tekstopiscu Ivanu Sivcu je nekoč kmetica v Poljanski dolini povedala preprosto resnico: “Kjer lastovke gnezdijo, so dobri ljudje doma.” S harmoniko Franca Miheliča in z glasom Bernarde Mihelič se je ta stavek ubral v eno naših najbolj prepoznavnih narodnozabavnih viž. V pogovoru s Sašo Avsenikom bomo osvetlili vidik razvoja slovenske narodno zabavne glasbe, glasbenica in voditeljica nardnozabavanih oddaj Darja Gajšek pa bo razložila in prikazala različne tehnike igranja harmonike.
18:05 Koda: Goljufija z vozniškimi dovoljenji
 • Ob mesecu kibernetske varnosti bomo opozorili na goljufijo, s katero nepridipravi po družbenih omrežjih ponujajo izdelavo vozniškega dovoljenja v 48 urah. Brez opravljanja vozniškega izpita naj bi za dobrega tisočaka dobili potrebne dokumente. A saj veste: kar je videti prelepo, da bi bilo res, seveda ni res. Poleg tega, da naivneži izgubijo denar, jim grozi še kazenski pregon zaradi goljufije in ponarejanja listin.
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:20 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:35 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:45 Kultura, premiera
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00 V petek zvečer: Gregor Ravnik in Domen Kovač
 • Prisluhnili bomo žametnemu glasu zmagovalca Melodij morja in sonca Gregorju Ravniku, energičnemu Dejanu Vunjaku, svojo uspešnico predstavljajo Zvita feltna, v izjemni novi polki se predstavljajo Modrijani! Gostimo Ireno Vrčkovnik in ansambel Vesna, Žigo Mežana, Ajdo Pušaver in Niko Svetlin, Ansambel Pik in Filipa Kranjca. Na glavo pa nam v čisto novih preoblekah poznane pesmi predstavijo Kvatropirci in Fehtarji. Tudi v aktualni sezoni se povezujemo z mladimi. Za dober namen v zabavnem kvizu tekmujeta Gregor Ravnik in Domen Kovač (Fehtarji) s pomočnikoma Dorianom in Tarasom Bahlen. Kviz ima dobrodelni namen: mladim in talentiranim glasbenikom iz socialno šibkejših okolij želimo zagotoviti redno šolanje v glasbeni šoli ali pomagati pri nakupu inštrumenta. Gledalci in podjetja lahko pomagamo pri zbiranju sredstev v sklad GLASBENIK SEM Zveze prijateljev mladine Slovenija, ki bdi nad projektom. Verjamemo, da lahko glasbeno izobraževanje bistveno pripomore pri razvoju mladostnika in je gotova smer proti kvalitetnejšem življenju.
21:25 Na lepše: Ledenik in mirna območja TNP-ja
 • Z geografi ZRC SAZU je ekipa oddaje Na lepše merila še poslednje ostanke Triglavskega ledenika pod Kredarico. Stanje ledenika pa je osupnilo celo raziskovalce. Kaj so "mirna območja" v Triglavskem narodnem parku in kako v Bohinju vzpostavljajo vez med kmetijstvom in turizmom?
21:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40 Kinoteka: Ludvik (4/5) - koprodukcijska nadaljevanka
 • Ludwig, 1. sezona, 4. del, 46 min
 • Monumentalna večurna saga italijanskega avtorja Luchina Viscontija govori o življenju Ludvika II. Bavarskega, ki je vladal od leta 1864 do svoje smrti leta 1886. Ludvik je bil bratranec cesarice Elizabete (Sissi). Veljal je za enega najbolj ekscentričnih srednjeevropskih vladarjev, podpiral je umetnike, obsedal ga je Richard Wagner, posnemal je Sončnega kralja in dobil več nazivov: Labodji, Pravljični in Nori kralj. Zaradi domnevne duševne bolezni je bil odstavljen s prestola in le nekaj dni zatem umrl v nepojasnjenih okoliščinah. Krožijo pa tudi teorije, da so ga zaradi ekstravagantnega življenjskega in vladarskega sloga ter prevelike potrošnje umorili. 4. del: Wagner svoji ljubici in njunemu otroku pripravi čudovit božični koncert. Vlada Ludviku predlaga, naj se odreče kroni v dobro strica Viljema. Sita je namreč njegovih muh in zapravljanja ter ga hoče razglasiti za norega. Očita mu, da je dal zgraditi drage gradove, v njih pa biva zelo redko, in da bogato obdaruje čedne sobarje in konjarje. Duševno in telesno uničeni Ludvik noče sprejeti Elizabete, saj mu je preveč nerodno. Izvirni naslov: LUDWIG / Koprodukcijska nadaljevanka, 1973 / Režija: Luchino Visconti / Scenarij: Luchino Visconti, Enrico Medioli, Suso Cecchi D'Amico / Igrajo: Helmut Berger, Romy Schneider, Trevor Howard
23:35 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.