TV spored TV SLO 1


17. oktober 2019 - 23. oktober 2019
06:00 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:10 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:40 TV-izložba
 • 0
07:00 Dobro jutro
 • V oddaji Dobro jutro poleg aktualnega pregleda posvetimo pozornost tudi športu. V jezikovnem kotičku pozornost namenjamo frazemom v kretnjah. Le ti predstavljajo vez med jezikovnim in nejezikovnim sporazumevanjem. Z nami bo dr. Matej Meterc z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša. Kurkuma je sorodnica ingverja in prihaja z Daljnega vzhoda. Gre za začimbo, ki oplemeniti tako sladke kot slane jedi. Recepte vam zaupa Boštjan Palčič. Terenska ekipa skupaj z Marijo Merljak obišče tolminsko občino. Tam domuje biserna soška postrv, v pašnih bregovih pa je že kdove kdaj nastala znamenita jed - t'minska frika. Izpolnjevali bomo tudi glasbene želje. Z nami bo jutro lepo!
10:05 Dober dan
 • Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
11:00 TV-izložba
 • 0
11:15 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
12:00 Divjina v srcu (II.) (8/10) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Wild at heart (ii.), 2. sezona, 8. del, 46 min
 • Caroline spoznava, da življenje na posestvu ni zanjo, zato razmišlja, da bi odšla. Tedaj na posestvu strmoglavi lahko letalo in Trevanionovi njegovega pilota vzamejo v nekajdnevno oskrbo. Caroline je priletni bogataš všeč in zdi se ji, da bi bil lahko rešitev njenih težav. Sarah je vesela, da ima mama kaj početi, le Du Plessis zavistno opazuje Caroline, ki v Geraldovi družbi prav vzcveti. Medtem Evan in Olivia odkrijeta, da Gerald ne potuje sam.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Tarča, Globus, Točka preloma, ponovitev
 • Po odmevni oddaji o gradnji Stožic v Tarči o tem kaj so skoraj deset let v primerih, povezanih z županom Jankovićem, počeli na policiji, tožilstvu, sodiščih, finančni upravi in Uradu za preprečevanje pranja denarja V Globusu o nedokončani katalonski osamosvojitvi. Kako se bo vlada v Barceloni odzvala na razsodbo katalonskim političnim voditeljem, ki je pred vrati? Kje je rešitev katalonske krize? Kaj sploh še lahko storijo zagovorniki republike Katalonije? V Točki preloma: Zakaj Novartis ukinja proizvodnjo antibiotikov na Prevaljah? Zakaj so zdravila za redke bolezni tako draga? Koliko stane razvoj novega zdravila? Gost bo direktor Novartisa v Sloveniji in predsednik uprave Leka Robert Ljoljo.
15:20 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - a kulhonimagyarok.hu weboldal; - megjelent a Gyere velem a Muravidékre! című gyermekkiadvány; - hamarosan megnyitják a domonkosfai tájházat; - kiállítás a lendvai műkedvelő színjátszásról; - tehetséges Kárpát-medencei fiatalok látogattak Lendvára; - előadás a nevezetes lendvai épületekről; - Szabó Magda: Az ajtó – monodráma; - savanyúlevesfőző-verseny Domonkosfán. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - spletna stran kulhonimagyarok.hu; - izšla je otroška publikacija Pridi z menoj v Prekmurje!; - kmalu bodo odprli etnografsko hišo v Domanjševcih; - razstava o ljubiteljski gledališki dejavnosti v Lendavi; - Lendavo so obiskali nadarjeni mladi iz Karpatskega bazena; - predavanje o znamenitih lendavskih zgradbah; - Magda Szabó: Vrata – monodrama; - tekmovanje v kuhanju kisle juhe v Domanjševcih.
15:55 TV-izložba
 • 0
16:25 Vojna in jaz: Romek - nemška otroška igrano-dokumentarna serija, ponovitev
 • Poljak Romek živi v judovskem getu. Nekega dne mu med tihotapljenjem hrane povedo, da bodo geto zaprli. Mama in oče ga mirita, toda Romek sprašuje naprej in izve, kaj v delovnih taboriščih počno z Judi. Nemci začno odvažati stare in onemogle in Romek mrzlično išče način, da bi sebe in starše rešil iz geta.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Zadnja beseda!
 • V tem tednu smo se spraševale, na kakšen način se modernizacije in optimizacije svojih storitev loteva Pošta Slovenije? V goste prihaja Lea Filipovič, bolje poznana kot Lepa afna. Z vidoblogerko, sicer vzornico mnogih slovenskih najstnic, smo spregovorile o odgovornosti t.i. vplivnežev na družbenih platformah. Na komentatorski stolček pa bo sedla terapevtka in nekdanja redovnica Vida Žabot. Z njo tudi o kvantni teoriji, ki pravi, da preteklost, sedanjost in prihodnost potekajo sočasno.
18:00 Infodrom - tednik za otroke in mlade, premiera
 • V informativni oddaji za mlade smo govorili o dobrodelnosti. Učenci OŠ Janka Modra iz Dola pri Ljubljani so nam zaupali, da radi pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč. Teden otroka je v znamenju Konvencije o otrokovih pravicah, zato so mladi v Infogromu razmišljali o svojih pravicah. Razložili smo, zakaj v Siriji spet divjajo boji, mladi z Vrhnike pa so razmišljali o nasilju, ki se dogaja med vrstniki. Ob mednarodnem dnevu deklet pa smo obiskali delavnico programiranja, ki je bila namenjena le njim.
18:15 Frfra in Cufek: Izdelovalnik želeja - risanka, ponovitev
 • Cufek pritisne na vsak gumb, ki ga najde. Tokrat pritisne gumb na strojčku za kavo. Ko doda še zavojček zelenega praška, strojček postane fantastični izdelovalnik želeja.
18:20 Dobrodošli pri Jonu: Bala sena - risanka, ponovitev
 • Premikanje bale sena se izkaže za težje opravilo, kot se sprva zdi.
18:25 Na lepše
 • Obiskali smo trenutno najbolj vročo turistično atrakcijo - Pot med drevesnimi krošnjami na Rogli. Del nove atrakcije je tudi več kot petintrideset metrov visok razgledni stolp. Sprehod v višini do dvajset metrov od tal ne ponuja le sprostitve in zabavo, ampak tudi izobraževanje. Obiskovalci se lahko dobesedno med drevesnimi krošnjami seznananjajo s pohorsko floro in favno. Pot med drevesnimi krošnjami na Rogli bo deveta podobna turistična atrakcija, ki jo upravlja največji evropski upravljalec naravnih parkov Erlebnis Akademie. V luči evropskega tedna kulturne dediščine imamo za vas pripravljeno reportažo iz Žičke kartuzije. Potepali pa smo se tudi v odmaknjeni vasici Gorenje Poljane, kjer so prav na robu Loške doline postavili nove hiške za opazovanje prostoživečih živali, predvsem rjavega medveda. Slednji velja pri nas med tujimi gosti za enega bolj zaželjenih turističnih produktov. In še novost iz zasavskih koncev - v Trbovljah so odprli novo sobo pobega v sklopu Virtualnega muzeja rudarstva 4.Dritl. Socialne zgodbe rudarjev se prepletajo s hologrami in navidezno resničnostjo. Industrijsko Trbovlje, ki ga je pred dvemi stoletji zgradilo knapovstvo, je danes dober primer Turizma 4.0.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Joker, kviz: 19. oddaja
 • Tokrat se bomo v kvizu Joker zabavali v družbi starega mačka kvizov. Šarmanten Branko Fajdiga živi v Kranju, kjer rad obiskuje predavanja in delavnice Mestne knjižnice in obiskuje krožke Gorenjskega muzeja, odkar pa je v pokoju, priznava, da ga vloga dedka najbolj zadovoljuje. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.
20:55 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja
 • V petju podoknic se bodo pomerili štajerska skupina Il Divji ter Marjan Uljan in Gašper Banovec. Veliko bo imela povedati Moravška Mara, ki je v komisiji s Tjašo Hrovat Steklasa in Kajo Grozina, ki ocenjuje fantovske sestave. Nastopili bodo še Mladi Pomurci, ansambel Banovšek, Saša Lendero z Domnom Kumrom ter Jakob Tojnko z Modrijani.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:10 Služabnik, film
 • The Servant, 1963, drama, 111 min, IMDb ocena: 7.9
 • Psihološki triler Josepha Loseyja temelji na starem modelu zgodbe o dinamičnih razmerjih moči med gospodarjem in hlapcem. Čeprav je zlate dobe aristokracije že davno konec, se zdolgočaseni in razvajeni mladenič Tony, ki sredi sodobnega Londona živi v vili iz 18. stoletja, odloči za najem osebnega služabnika, Huga Barretta. Najprej se Barrett zlije s Tonyjevo predstavo stare družbene hierarhije in nastopa kot popoln, podložen in vljuden sluga. Ravnovesje moči med njima se ruši zlagoma, a brez zavor. Najprej začne Susan, Tonyjevo dekle, izražati prezir do Barretta in ga obravnavati kot seme zla v gospodinjstvu. Med dekletom in slugo se vname boj, ki je sprva komaj opazen, a se spremeni v pravcato mržnjo. Psihološki boj se še stopnjuje, ko Tony izgubi glavo zaradi sobarice Vere, ki jo Barrett predstavlja kot svojo sestro, čeprav je v resnici njegova partnerica. Barrett naposled dobi popolno premoč nad Tonyjem, Susan pa vrže iz hiše. Gospodar postane sluga, sluga gospodar. Izvirni naslov: / Angleški film, 1963 / Režija: Joseph Losey / Scenarij: Harold Pinter, Robin Maugham / Igrajo: Dirk Bogarde, Sarah Miles, Wendy Craig

več
Služabnik, film