TV spored TV SLO 1


17. oktober 2019 - 23. oktober 2019
07:00 Kravica Katka: Žival, ki spreminja barvo - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:05 Milan: Kujava sošolka - risanka, premiera
 • Milanova sošolka Liza se kuja in se noče igrati s fanti, ker se ji vsi po vrsti zdijo zoprni in nesramni. Takšen je namreč njen brat. Toda Milan in Julči jo le pregovorita in tako Liza spozna, da ne more vseh fantov metati v isti koš.
07:10 Profesor Baltazar: Bim in Bum - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:20 Biba se giba: Biba in izginuli ptič - risana nanizanka, ponovitev
 • Da bi rešili modrega ptička se morajo Biba, Dosi in otroci plaziti pod plamenci, splezati čez palačo in ujeti večno zmrznjeno ledeno kepo. Vse to jim uspe in z modrim ptičkom se vrnejo nazaj v grad.
07:45 Lojzek: Lojzek, nariši mi morskega leva - risanka, premiera
 • Lojzek poskuša žonglirati, pa mu ne gre prav dobro od tačk. Le kako naj se nauči te spretnosti? Lojzek nariše morskega leva. On ga bo naučil! Resda je nadarjen žongler, dober učitelj pa še zdaleč ne.
07:50 Mišo in Robi: Maškare - risanka, ponovitev
 • Prijatelji pripravljajo zabavo v maskah in vsak se bo našemil v nekaj posebnega. Toda Robi ne ve, v kaj se bo našemil Mišo! Le kako ga bo našel na zabavi?
07:55 Timi gre: Kaj bo zraslo? - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:05 Bratca: Uganka - risanka, premiera
 • Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos. Kako sta Ben in Tom rešila uganko.
08:15 Malčki: Čarovnik iz ribnika - risanka, premiera
 • Klobučnik na travi najde rdeč avtomobilček in ga vzame. Pinu, ki ga vpraša, kje je igračko dobil, pa natvezi, da mu jo je podaril čarovnik iz ribnika. Skupaj se vrneta k ribniku, Pino pove čarobni izrek, a se nič ne zgodi. Gaber zajčku reče, da je videl dečka, ki išče svoj izgubljeni avto. Klobučnik se mu najprej zlaže, potem pa prizna, da ga je našel v travi. Pusti ga ob ograji, da bi ga tisti, ki ga je izgubil, zlahka našel.
08:20 Žanov svet: Fotografije - risanka, ponovitev
 • Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko fotografij. V maminem frizerskem salonu so bile fotografije frizur, v trgovini z igračami pa fotografije igrač. Tudi v Borisovi hiši je bilo veliko fotografij. Ko Boris da Žanu okvir, v katerega naj da sliko svoje najljubše stvari, si Žan sposodi babičin fotoaparat in se odpravi na lov za svojo najljubšo stvarjo. Žan slika mami in očija, pa babi in vrt, a se ne more odločiti, katero sliko naj da v okvir. Nato stisne Mislija in se domisli, da bo na steno nalepil vse fotografije, a Borisa zanima, katero bo dal v okvir. Žan prosi babi, naj ga slika skupaj z Borisom – v Medvedjem dolu je namreč veliko prima stvari, a prijateljstvo z Borisom je boljše od vsega in fotografijo, ki ga spominja na to, želi Žan imeti v svojem okvirju.
08:30 Zmajči zmaj: Bolj malo spanja - risanka, ponovitev
 • Albert in Arni gresta prenočit na obalo. Tam se nameravata utaboriti in prespati, da bosta lahko navsezgodaj vstala in opazovala sončni vzhod. Naslednji dan namreč nastopi poletni sončni obrat. Tudi Zmajči in Zobek bi ga rada videla. Urno se odpravita v posteljo. Toda Zobek nikakor ne more zaspati.
08:40 Reaktivčki: Jezero Retba, Senegal - risanka, ponovitev
 • Jezeru Retba pravijo tudi rožnato jezero. Take barve je zato, ker je v njem veliko alg, ki mu dajejo tako barvo. Zafrk pa misli, da je to jezero jagodnega mleka. In zato hoče vsega zase. Tja se odpravi, da bi jezero izpraznil. Toda čaka ga veliko presenečenje.
08:55 Knjiga o džungli: Čil in gorski požar - risanka, premiera
 • Strela v gorah zaneti požar in prestrašena panda Ponja zbeži, da bi si rešila življenje. Izčrpano Ponjo odkrije šakal Tabaki, a ptič Darzi na pomoč pokliče Mavglija, Bagiro in Baluja.
09:05 A veš, koliko te imam rad: Kako se oglaša luna - risanka, premiera
 • Neke svetle jesenske noči zajca rjavca ne moreta spati. Tiho ležita na kupu listja, prisluškujeta nočnim zvokom in ugibata, od kod prihajajo. Bosta ugotovila tudi, kako se oglaša luna?
09:15 Vse o Rozi: Ko so v vrtu še živeli dinozavri - risanka, ponovitev
 • Capko misli, da je našel dinozavrovo kost, Medved pa nima srca, da bi mu povedal, da je to le ročaj njegove stare lopate. Rozi se spomni, kako Capka razvedriti ...
09:25 Mimi in Liza: Kam je izginila senca - risanka, ponovitev
 • Liza in Mimi se gugata na dvorišču, ko pa je sonce visoko, bi radi poiskali senco. Mimi pravi, da je senca tam, kjer je drevo, zato se odpravita iskat svoje drevo. Ponagajata pa jima zeleni pošasti, ki ju spravita v nevarno džunglo. Iz težav ju reši ptiček, ki jima pokaže pravo pot. Sosed vrtnar pa jima podari seme za njuno novo drevo.
09:35 Muk: Hanami - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta na Japonskem. S prijateljico Miko v parku praznujeta hanami, praznik cvetočih češenj. Lucijan išče najlepše češnjevo drevo, umetniku pa načrte prekriža vrana, ki odnese fotoaparat.
09:45 Bacek Jon: Krtine - risanka, ponovitev
 • Čreda uživa v plesu, ko sveža krtina prekine zabavo. Jon mora uporabiti izredne ukrepe, da se odkriža nadležnega krta.
10:00 Govoreči Tom in prijatelji: Bacil na pohodu - risanka, ponovitev
 • Prijateljstvo je nalezljivo. Govoreči Henk zboli in Jernejček, priliznjeni bacilček, hoče svoje strupeno prijateljstvo razširiti na vso druščino. Ben se odloči, da mu bo to preprečil, preden se vsi nalezejo prehlada, ki je še hujši od Jernejčka.
10:10 Vojna in jaz: Vera - nemška otroška igrano-dokumentarna serija
 • Desetletna Vera po dolgem potovanju sama prispe v Kazahstan. Sprejmejo jo v otroško zavetišče. Ves čas pogreša mamo, očeta in brata. Tako sama je in v tuji deželi, vendar še zdaleč ni edina. Nekega dne pa iz Stalingrada pripotuje pismo in Vera izve, da je njena mama še živa.
10:35 TV-izložba
 • 0
10:50 Prisluhnimo tišini: Mednarodni dan gluhih 2019, premiera
 • Vpis znakovnega jezika v ustavo je eden izmed pomembnih korakov k enakopravnemu priznanju znakovnega jezika, pomeni pa tudi lažje uveljavljanje pravic gluhih, je ob mednarodnem dnevu gluhih v Celju dejal premier Marjan Šarec. Gluhi in naglušni iz vse Slovenije so v mestnem središču knežjega mesta najprej pokazali javnosti zanje zagotovo najlepši jezik, slovenski znakovni jezik. Nato pa je sledil vrhunec dogajanja – slavnostna akademija z bogatim kulturnim programom, ki si ga je ogledalo kakih 500 ljudi. Letošnje praznovanje je obogatila tudi 71-letnica delovanja Društva gluhih in naglušnih Celje.
11:20 Ozare, ponovitev
 • Zakaj rečeno je: tvoj sovražnik je najboljši zdravnik za tvoje hibe, zakaj bolje jih vidi kot pa prijatelj, ki jih iz vljudnosti, ali laskanje nikoli ne bo odkrito izrekel! Razmišlja Andrej Saje.
11:25 Obzorja duha: 80 let od Bohinjskih tednov, premiera
 • Mineva 80 let od Bohinjskega tedna. Katoliški izobraženci so že od leta 1935 v hotelu Union v Ljubljani razpravljali o narodni zavesti in socialnih vprašanjih. Teme so poglabljali na dveh kulturno-socialnih počitniških tednih v Bohinju. Odmeven je bil predvsem drugi, ki je še bolj poglobil razhajanja med tradicionalisti in katoliškimi socialisti. O mestu katoličanov pri graditvi demokratične družbe razmišljajo verniki v misijonskem mesecu oktobru. Predsedniki evropskih škofovskih konferenc pa so se pred tednom dni v Santiagu de Compostela spraševali, kako bi katoličani prebudili staro krščansko celino in se še močneje zavzeli za soljudi. V skrbi za otroke in mlade so salezijanci pred sto leti na Kodeljevem v Ljubljani odprli mladinski dom. Iz prvinske nuje po komunikaciji pa ustvarja svetle in sončne sakralne stvaritve akademski slikar Matej Metlikovič. Pred začetkom zasedanja posebne sinode škofov o Amazoniji z vodilom »Nove poti za Cerkev in celostno ekologijo« je papež umestil 13 novih kardinalov. O aktualnih temah, ki jih obravnavajo na zasedanju, pa nam je spregovorila slovenska misijonarka sestra Ana Slivka, ki deluje v Braziliji.
12:00 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • Pred zaključkom letošnje trgatve smo preverili, kakšna je letina in kako so bili zadovoljni s pridelovalnim letom v Vinorodnih deželah Podravje in Posavje. Ob Svetovnem dnevu kmetic smo obiskali dve kmetiji v dolini reke Ščavnice in se z družinskimi člani pogovarjali o položaju kmečkih žensk v družini in družbi nekoč in danes. Bili smo tudi na prazniku jabolk v Selnici ob Dravi, kjer izberejo kraljico jabolk.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja, ponovitev
 • V petju podoknic se bodo pomerili štajerska skupina Il Divji ter Marjan Uljan in Gašper Banovec. Veliko bo imela povedati Moravška Mara, ki je v komisiji s Tjašo Hrovat Steklasa in Kajo Grozina, ki ocenjuje fantovske sestave. Nastopili bodo še Mladi Pomurci, ansambel Banovšek, Saša Lendero z Domnom Kumrom ter Jakob Tojnko z Modrijani.
14:25 Na lepše, ponovitev
 • Obiskali smo trenutno najbolj vročo turistično atrakcijo - Pot med drevesnimi krošnjami na Rogli. Del nove atrakcije je tudi več kot petintrideset metrov visok razgledni stolp. Sprehod v višini do dvajset metrov od tal ne ponuja le sprostitve in zabavo, ampak tudi izobraževanje. Obiskovalci se lahko dobesedno med drevesnimi krošnjami seznananjajo s pohorsko floro in favno. Pot med drevesnimi krošnjami na Rogli bo deveta podobna turistična atrakcija, ki jo upravlja največji evropski upravljalec naravnih parkov Erlebnis Akademie. V luči evropskega tedna kulturne dediščine imamo za vas pripravljeno reportažo iz Žičke kartuzije. Potepali pa smo se tudi v odmaknjeni vasici Gorenje Poljane, kjer so prav na robu Loške doline postavili nove hiške za opazovanje prostoživečih živali, predvsem rjavega medveda. Slednji velja pri nas med tujimi gosti za enega bolj zaželjenih turističnih produktov. In še novost iz zasavskih koncev - v Trbovljah so odprli novo sobo pobega v sklopu Virtualnega muzeja rudarstva 4.Dritl. Socialne zgodbe rudarjev se prepletajo s hologrami in navidezno resničnostjo. Industrijsko Trbovlje, ki ga je pred dvemi stoletji zgradilo knapovstvo, je danes dober primer Turizma 4.0.
15:00 Ljubezen je vse, kar potrebuješ, film
 • Love Is All You Need, 2012, komedija, 111 min, IMDb ocena: 6.5
 • Romantična komedija priljubljene danske avtorice Susanne Bier. Ida, ki dela kot frizerka na Danskem, je pravkar končala kemoterapijo. Nekega dne moža zaloti pri seksu z neznanko. Razočarana in raztresena pobegne v Italijo na hčerino poroko, na kateri naleti na nadutega angleškega vdovca Philipa, ki potuje na srečanje s svojim odtujenim sinom. Izkaže se, da se poročata njena hči in njegov sin. Čeprav Ida in Philip najprej ne najdeta skupnega jezika, se med kaotičnimi pripravami na poroko postopoma zbližata. Susanne Bier je za film leta 2013 dobila evropsko filmsko nagrado, proslavila pa se je tudi s filmi Brata, Po poroki in Boljši svet. Izvirni naslov: DEN SKALDEDE FRISOR / Koprodukcijski film, 2012 / Režija: Susanne Bier / Scenarij: Anders Thomas Jensen / Igrajo: Pierce Brosnan, Kim Bodnia, Paprika Steen, Rine Dyrholm, Bodil Jorgensen, Sebastian Jessen

več
Ljubezen je vse, kar potrebuješ, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • V goste Vikend paketa prihaja Nipke, popularni raper, ki nam bo povedal kako živeti in preživeti »izzven okvirja«. Bernarda gosti tudi ljubljenca občinstva, Domna Valiča, ki bo čez nekaj dni na velikih platnih kinodvoran zaigral v vlogi Frante, slavnega partizanskega komandanta, ki je rešil 500 partizanov iz 12 000-glavega obroča SS-ovcev na Menini planini. Franca Rozmana Franto je obiskala in o vrednotah tovarištva povprašala tudi Bernarda. Jožetovo omizje komentatorjev tokrat sestavljajo raper Darko Nikolovski, Franci Kek in Kataya. Glasbeni oder zasedajo Nipke in legendarna skupina Panda. Magic Aleksander tokrat ni razveseljeval le drugih, užival je v druženju s starodobniki v Vojniku. V finalni rubriki oddaje Usta na usta nas bo skušal prepričati Franci Kek.
18:40 Muk: Kolesarska dirka - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta na Kreti. Vsa vas se pripravlja na kolesarsko dirko. Med tekmovalci je tudi Kasandra, ki pa ima že drugo leto zapored težave. Tokrat je izgubila številko. Ji bosta Muk in Lucijan pomagala?
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Ku'damm 59 - nemška nadaljevanka
 • Caterina se odloči, da bo sprejela Kurtovo ženitno ponudbo, čeprav njena hči Monika temu nasprotuje. Monika spozna, da je njena prihodnost z Joachimom ogrožena, Helga pa vse težje prenaša ljubosumne izpade svojega moža, zato sklene, da ga bo zapustila.
20:55 Intervju: Norman Ohler
 • Tokrat bo gost intervjuja nemški pisatelj Norman Ohler, avtor svetovnega bestsellerja Popolna omama. Gre za doslej relativno neznano zgodbo o odvisnosti družbe Tretjega reicha od drog – predvsem do metamfetamina Pervitin, jemali naj bi ga vsi, od gospodinj do vojakov. Slednjim je med drugim omogočil, da so budni in čili v treh dneh in treh nočeh premagali Ardene in izvedli ofenzivo na Francijo. Ampak ne le nemški državljani, tudi sam Adolf Hitler je bil odvisnik. O tem, v kolikšni meri je vse to vplivalo na potek vojne, se je z Normanom Ohlerjem pogovarjala Ksenija Horvat.
21:40 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:55 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:05 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:10 Če pozabim tebe, Bagdad, film
 • Dokumentarec odkriva malo znani del zgodovine Iraka skozi oči bagdadskih Judov. Danes jih v mestu živi le peščica, čeprav so pred stotimi leti predstavljali skoraj polovico meščanov. Z arhivskimi posnetki in odlomki iz zasebnih družinskih filmov se nam razkriva usoda nekoč premožnih in podjetnih ljudi, ki so bili prisiljeni zapustiti domovino – nekateri med drugo svetovno vojno, drugi pa kasneje, po državnih udarih, po katerih je Irak vse bolj teptal pravice manjšin. Kljub temu se v Londonu živeči Jud, ki je odšel iz Bagdada kot otrok, odloči, da si bo v Iraku kupil hišo.
23:30 30. mednarodni festival Noči v Stari Ljubljani: Orkester tradicijskih glasbil in n...
 • Posnetek prvega dela otvoritvenega koncerta 30. festivala Noči v Stari Ljubljani, ki je gostil izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih v Orkester tradicijskih glasbil in novih tehnologij. Skupnost glasbenikov oživlja umetnost in duhovno izročilo igranja na glasbila Južne in Srednje Amerike ter ga povezuje s sodobnimi inštrumenti in zvočno tehnologijo. Za to priložnost so člani v Slovenijo pripeljali obsežno, več kot 500 kilogramov težko zbirko tradicijskih glasbil, mask in drugih obrednih tradicijskih predmetov, ki so plod njihovega raziskovanja kultur iz različnih področij Amerike, del svojega repertoarja pa so priredili tudi za izvedbo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, ki ga je vodil argentinski dirigent Martin Fraile