TV spored TV SLO 1


17. januar 2022 - 23. januar 2022
06:10 Kultura, ponovitev
 • Nocoj smo najprej pogledali v Novi Sad, kjer je Evropsko prestolnico kulture otvoril spektakel Zeniteum:: 2022 slovenskega režiserja Dragana Živadinova. V MGL smo bili na premieri kozmomjuzikla Eve Jagodic in Matica Lukšiča Vse to sem videla, ko sem letela mimo, o sovjetski kozmonavtski psički Lajki. Pogovarjali smo se s švedsko kantavtorico Fredriko Stahl, ki je zvočno opremila sveži italijansko-slovenski film Telesce Laure Samani, katerega premiera bo 19. 1., poklicali pa smo tudi v Slovenski center Pen, kjer so nedavno žvižgaču Julianu Assangu izkazali podporo z izvolitvijo za svojega častnega člana.
06:15 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.
08:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
08:02 Dobro jutro
09:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
09:02 Dobro jutro
10:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
10:05 Na kratko: Socialni marketing, ponovitev
 • Socialni marketing tradicionalne marketinške pristope uporablja za to, da poskuša vplivati na spreminjanje ustaljenih navad, razvad in s tem na postopno odpravljanje škodljivega vedenja. Z odpiranjem oči posamezniku želi vplivati na širšo družbo. Socialni marketing so torej prizadevanja za dobro vse družbe. Odpravljanje globoko zasidranih navad pa je seveda težko in dolgotrajno delo in prav to je izziv socialnega marketinga. Njegova uspešnost ni opazna v kratkem roku, kar je denimo eden izmed ciljev komercialnega marketinga, prav zato pa je še pomembnejši.
10:10 Ugriznimo znanost: Pasti carskega reza - oddaja o znanosti, ponovitev
 • Število carskih rezov po svetu narašča. Na nekaterih zasebnih klinikah po svetu opravijo tudi 80 % carskih rezov. Nekateri svarijo, da imajo otroci, rojeni s carskim rezom, za tretjino večjo verjetnost za razvoj avtizma, več možnosti za razvoj alergij, da carski rez vpliva na otrokov imunski sistem in celo na evolucijo človeka. Koliko resnice je v tem? Carski rez pa predvsem rešuje življenja! Kako zahtevna operacija je carski rez in kakšna so tveganja za otroka in kakšna za mamo?
10:35 TV-izložba
 • 0
10:50 Kuharija na kubik: Ravioli - kuharska oddaja, ponovitev
 • Ste vedeli, da testenine niso italijanska pogruntavščina? Kako pripraviti najboljšo pašto, vam razkrije kuharski šef Grega Rozman v Kuhariji na kubik! Predstavil bo recept za slastne raviole z nadevom iz račke. Dober tek na kubik!
11:20 TV-izložba
 • 0
11:40 Moj pogled na znanost: Življenje z roboti - prof. dr. Marko Munih - dokumentarna o...
 • Vloga robotizacije v vsakdanjem življenju je izredna. Kakovost naših življenj zaradi robotov se je zelo izboljšala. Ne samo zaradi boljše kakovosti izdelkov, cenejše hrane, brez robotske proizvodnje si ne bi mogli privoščiti dragih ročno izdelanih mobilnih telefonov, ne bi imeli tako kakovostnih avtomobilov. Tudi varnih letalskih poletov ne bi bilo. Brez našega zavedanja roboti že zdaj močno vplivajo na naš vsakdan, saj na human način izboljšujejo naše življenje. Kako roboti sodelujejo s človekom v industriji, kako pomagajo ljudem po rehabilitaciji, kaj so eksoskeleti, ki si jih je prvi zamislil arhitekt Maks Fabiani in kakšne priložnosti danes področje robotike nudi mladim razmišlja prof. dr. MARKO MUNIH, vodja Laboratorija za robotiko na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko.
12:05 Intervju: Boštjan Vasle, ponovitev
 • Gost: BOŠTJAN VASLE, guverner Banke Slovenije Letos mineva 30 let od ustanovitve Banke Slovenije, in to je eden od razlogov, da v oddaji gostimo guvernerja Banke Slovenije, Boštjana Vasleta. Banka Slovenije je v treh desetletjih preživela različna obdobja – obdobje bonov, lastne valute (tolarja) in evra. Gotovo pa je bilo najtežje leta 2013, ko je potekala sanacija bank. Nekatere zgodbe iz tistega časa še zdaj niso končane – ena od teh je razlastitev lastnikov podrejenih obveznic. Med primeri, ki so doživeli epilog, pa je policijski zaseg dokumentacije na Banki. V tej zadevi je evropsko sodišče odločilo, da so slovenski organi kršili pravo EU-ja. V zdajšnjih razmerah, ko se svet spopada z epidemijo, ima Banka Slovenije pomembno vlogo, čeprav je ta javnosti malo znana – sprejemanje ukrepov, tudi tistih, o katerih se enakopravno dogovarja v okviru Evropske centralne banke. O vsem tem pa tudi o razmerah v gospodarstvu in ključnih izzivih v prihodnjem letu govori guverner Boštjan Vasle v tokratnem Intervjuju. Voditeljica: Lidija Hren
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:35 Želite, milord? (III.): Dan na deželi (7/7) - britanska humoristična nanizanka
 • You rang, m'lord (iii.), 3. sezona, 7. del, 49 min
 • Lord Meldrum se odloči, da bo svojo služničad razveselil s prostim dnevom, ki bi ga vsi skupaj preživeli na deželi. A ko pridejo tja, je tam tudi lady Agatha, sir Ralph in njuna služničad. Na tako prijeten dan postane Mabel »gospa dneva«. YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993 scenarij: David Croft, Jimmy Perry režija: David Croft, Roy Gould v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)
14:30 TV-izložba
 • 0
14:45 Prisluhnimo tišini: Slovenska ustava za vse ljudi! - izobraževalno-svetovalna odd...
 • Konec decembra smo v Sloveniji praznovali 30. obletnico sprejetja ustave, temeljnega in najvišjega pravnega akta države. Dostop do ustave je bil senzorno oviranim osebam in osebam z motnjami v duševnem razvoju dolgo otežen, a tudi na tem področju napredujemo. V zadnjih 10 letih smo namreč dobili ustavo v brajici, avdioposnetek ustave, ustavo v stripu in animirano ustavo. Zadnjih pet let je nastajala še ustava v lahkem branju, ki bo odslej dostopna tudi v znakovnem jeziku. V tokratni oddaji bomo predstavili ljudi, ki so zaslužni, da bo slovensko ustavo zdaj lahko razumel vsak državljan. Glejte nas v soboto, 8. 1. 2022, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.
15:00 TV-izložba
 • 0
15:15 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Az adás tartalma: - megbeszélés a rendkívüli állami támogatás célszerű felhasználásáról; - Lendván és környékén ismét elviselhetetlen és ismeretlen eredetű bűz terjed; - Szúnyogh Sándor-emléknap és díjkiosztó; - a Kárpát-medencei magyar legendárium; - az MNMI 2022-es tervei; - a Nafta 1903 Labdarúgóklub új edzői. Vsebina oddaje: - pogovor o smotrni porabi izredne državne finančne pomoči; - v Lendavi in okolici se ponovno širi neznosen smrad neznanega izvora; - spominski dan Sándorja Szúnyogha in podelitev nagrad; - Zbirka madžarskih legend iz Karpatskega bazena; - načrti ZKMN za leto 2022; - nova trenerja NK Nafta 1903.
15:50 Otroški program: Op!
15:50 Šola za pošasti: Žabica - risanka, ponovitev
 • Mipa na vrtu sreča prijazno žabico. Odloči se, da jo obdržala kot domačo živalco. Kmalu pa spozna, da za poskočno, regljajočo, sestradano žabo ni preprosto skrbeti.
15:55 Pujsa Pepa: Dojenček - risanka, ponovitev
 • Pepa in Jure gresta na obisk k sestrični Katki. Prvič bosta videla Katkinega novega bratca Aleksandra. Dojenček pa ne počne kaj dosti in je še premajhen za igranje.
16:00 Mili in Moli: Taborjenje - risanka, premiera
 • Mili in Moli zbirata pogum, da bi vso noč prespali v šotoru na vrtu. Ker ju nujna prijatelja naplahtata, da se po njunem vrtu potikajo medvedi, se dekleti ustrašita vsakega šuma. A se kar tako ne vdata. Potem pa v temi zažarijo strašne oči in nekaj skoči v njun šotor. Ničesar se jima ni treba bati, to sta le njuna mucka, Ladka in Mači, k si tudi želita taboriti.
16:15 Tib in Tamtam: Mama, dinozaver in jaz - risanka, ponovitev
 • Tib spremlja mamo, ki išče darilo za rojstni dan za Tibovega očka. Upa, da si bo na poti premislila glede njegovega najboljšega prijatelja. Hkrati odkrije, da je njegova mama neustrašna pustolovka.
16:25 Kapucar - belgijska mladinska nadaljevanka, ponovitev
 • Soufian Kapucarju namigne, da bodo rdeči zvečer spet napadli, in ta misli, da ima tokrat prednost. Toda rdeči so korak pred njim in eden od njih ga premoti, da lahko drugi medtem oropajo brivnico. Flo si prizna svoje občutke do Pietra in ga hoče na vsak način zavarovati, Kenza pa ga pošlje naravnost v levje žrelo.
16:40 Infodrom - tednik za otroke in mlade, premiera
 • Ta teden je marsikdo izmed vas preživel v karanteni. Razlog za to je rekordno število okuženih z novo različico koronavirusa. Svoje izkušnje s karanteno so nam v Infogromu zaupali učenci OŠ Milana Šuštaršiča, ponovili pa smo tudi znanje o pravilih in ukrepih, ki veljajo v takšnih primerih. Poleg kratice PCT, ki je bila izglasovana za besedo leta 2021, ste te dni lahko velikokrat slišati tudi kratico NATO. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo o Severnoatlantski zvezi ali krajše NATU in njegovem zapletenem odnosu z Rusijo. Obiskali smo učence III. Osnovne šole v Celju, ki skrbijo tudi za nekaj eksotičnih živali, otroška poročevalka Anamarija pa je pred mikrofon povabila oblikovalko Marjeto Hribar, ki izdeluje nakit iz premoga.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Slovenski magazin, premiera
 • Po dvajsetih letih raziskovanja vesoljske fiziologije in medicine na Inštitutu Jožef Stefan v Ljubljani so oktobra 2021 v Nordijskem centru v Planici zagnali človeško centrifugo. Slovenija je tako postala ena izmed treh članic Evropske vesoljske agencije z laboratorijem za izvajanje biomedicinskih raziskav, ki so pomembne tako za življenje v vesolju kot tudi na Zemlji. Bogata zgodovina grafita in ulične umetnosti navdušuje umetnico velikih formatov, slikarko Tino Drčar. Njene poslikave govorijo o življenju, njihov jezik pa je pogosto družbeno kritičen, realen, eksistencialen in kot takšen brez olepšav. Svet, s katerim se sooblikujeta, je Meteklova mesto, kulturni center v središču Ljubljane. Nedaleč od Metelkove pa je bil nekoč eden največjih ljubljanskih kinematografov, Kino Šiška. Objekt, zgrajen leta 1961, je veljal za lep primer modernistične arhitekture. Danes je Kino Šiška najbolj popularno prizorišče glasbene, vizualne in uprizoritvene urbane kulture. Pred prvo svetovno vojno je veljala Žaga Rog za največji in najmodernejši lesnoindustrijski obrat na Slovenskem. Čeprav je delovala le tri desetletja, njeni ostanki še danes pričajo o njeni mogočnosti. Roško žago so iz pozabe iztrgali skavti in kočevski gozdarji ter ji v Skavtskem okoljskem centru postavili muzejsko sobico. Snežna Jama na Raduhi velja za najvišje ležečo turistično jamo v Sloveniji in eno najvišjih v Evropi. Posebnost te skrivnostne in stare jame, ki šteje nekje med 10 in 12 milijonov let, je malgonit. To je jamsko mleko, odloženo po stenah v obliki oblog ali najrazličnejših kapniških tvorb. Vhodna, Ledena dvorana pa je zaznamovana z večnim ledom.
17:55 Duhovni utrip: Pravoslavni božič in knjižni dar celjske Mohorjeve, premiera
 • V četrtek, 6. januarja so pravoslavni kristjani praznovali »badnji dan«, dan priprav na božični dan, 7. januarja. Del pravoslavnih vernikov božič praznuje trinajst dni pozneje od katoliških in evangeličanskih, saj sledijo julijanskemu koledarju. Z našo kamero smo zabeležili praznično liturgijo v Makedonski pravoslavni skupnosti v Kranju. Slovesno liturgijo je vodil protoerej Mitko Gazinkovski. Celjska Mohorjeva družba je tudi za leto 2022 izdala tradicionalni Knjižni dar. Redna zbirka najstarejše slovenske založbe je posebnost ne le v slovenskem, ampak tudi v svetovnem merilu. Že od samih začetkov je zasnovana tako, da prinaša v domove kakovostno branje za vso družino. Zbirko je predstavila urednica Saška Ocvirk.
18:10 Bacek Jon: Obiranje jabolk - risanka, premiera
 • Jon se naveliča trave in hoče kmetu suniti enega njegovih nagrajenih jabolk. Vsak njegov poskus pa pokvari njegov kihajoči pomagač, bacek, ki se odloči, da je Jonov novi najboljši prijatelj.
18:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Zimski pozdrav
 • Zimski pozdrav je oddaja narodno-zabavne glasbe, ki bo gostila aktualne predstavnike te glasbene zvrsti, legende, zakonske pare, mlade in neuveljavljene skupine ter posameznike. Gostimo Guinessove rekorderje iz Slovenj Gradca, skupino Štirje kovači, ki neprekinjeno igra 67 let. Osrednja gosta sta Franc in Hermina Šegovc. Nastopili bodo še Gadi, Dejan Vunjak ter trije ansambli za SPV 2022: S.O.S. kvintet, Generacija in ansambel Gašperja Kavška.
21:25 OdBita pot: Mehika, 2. del - popotniška oddaja
 • Bit in Anže, "Nord brothers", kot ju kličejo domačini, si tokrat ogledata eno izmed sedmih čudes sveta, njuna mehiška dogodivščina pa se nadaljuje preko Meride in Tuluma. Mimogrede še obiščeta kraj, ki nosi enako ime kot priljubljena specialiteta, ki pa s krajem nima nič skupnega. V naravnem rezervatu se spoznata z dinozavri, na koncu poti pa si oddahneta na dolgih peščenih plažah Holbosha.
21:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura, premiera
 • Ogledali si bomo premiero filma Zastoj Vinka Möderndorferja in predstavili prevod dela Siegfrieda Kracauerja Ornament množice, ki prinaša eseje o moderni družbi med Weimarsko republiko. V izolski galeriji Salsaverde razstavlja Milan Erič, v ljubljanski P74 pa Lena Lekše.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:10 Kinoteka: Pariz, Teksas, film
 • Paris, Texas, 1984, drama, 140 min, IMDb ocena: 8.1
 • Kultni film ceste, ki je videti kot oživljena slika Edwarda Hopperja, pripoveduje o ljubezni, družini in propadanju v pozabljenem ameriškem mestu. Uničen moški brezciljno blodi po teksaški puščavi, ne vedoč, kdo je, od kod prihaja in kam gre. Izkaže se, da gre za Travisa Hendersona, ki ga k sebi domov odpelje njegov brat Walt. Izvemo, da se je Travis po ločitvi od žene umaknil v popolno samoto, izginil za nekaj let, tudi svojega sina Hunterja je pustil pri bratu. Travis in Hunter, na začetku popolna tujca, se počasi zbližata in se skupaj odpravita iskat mater oziroma bivšo ženo. Toda kaj se je zgodilo z njo, med njima? Kakšna nesreča je doletela nekdaj zaljubljen par? Zakaj je Travis izgubil spomin? Zgodba o propadlih upih nas ne more pustiti hladne. Pod nepozabno vizualno podobo filma se je podpisal nizozemski direktor fotografije Robby Müller, ki je pogosto sodeloval z Wimom Wendersom in Jimom Jarmuschem. Nostalgične neonske luči v nočnih prizorih, močna sončna svetloba v dnevnih, žive barve, kakršnih ni moč doseči z digitalno opremo, perfektna kompozicija, temne sence v interierjih, mešanica močne stilizacije in naravnosti – fotografija Wendersovega filma je nerazdružljiva od njegove pretresljive zgodbe in ogromno prispeva k čustvenemu nagovoru gledalca. Izvirni naslov: Koprodukcijski film, 1984 Režija: Wim Wenders Scenarij: L. M. Kit Carson, Sam Shepard Fotografija: Robby Müller Igrajo: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

več
Kinoteka: Pariz, Teksas, film