TV spored TV SLO 1


19. junij 2019 - 25. junij 2019
06:05 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:40 TV-izložba
 • 0
07:00 Dobro jutro
 • Tudi tokrat bomo pobliže pogledali, kam jo mahniti in kako preživeti zanimiv, poučen konec tedna. Te dni se bodo namreč zvrstili številni dogodki za vse okuse in starosti. Iz studia bo dišalo po dobrotah, Mojca in kuhar Boštjan Palčič bosta med drugim pripravljala jedi z žara. V nasvetih za dom vam pokažemo, kako lahko vroče popoldneve izkoristite za ustvarjanje iz odsluženih kosov oblačil in ostankov blaga. Marija Merljak pa se bo z Moniko Tavčar potepala po Brkinih. Še eno kreativno, zabavno in nasmejano petkovo jutro se nam obeta. Bodite z nami.
10:15 Zelena energija gozda - dokumentarna oddaja
 • V zgodovini naše civilizacije se je že večkrat potrdilo, da predvsem izguba gozda iz kakršnega koli razloga, lahko pomeni smrt civilizacije. Gozd niso le pljuča našega planeta in najpomembnejši vir različne energije, gozd je življenjski prostor številnih živih bitij, ki v čarobnem procesu soodvisnosti v njem živijo. In v te soodvisnosti vstopa tudi človek – kot opazovalec, raziskovalec, znanstvenik, obiskovalec, rekreativec, nabiralec, lovec… Po obdobju zgolj »lesnega« črpanja gozda človek vse bolj spoznava kakšne druge dragocenosti še skriva gozd zanj v smislu zelene ekologije in energije, zelenih delovnih mest, zelene promocije gozda in njegovih številnih funkcij, zdravljenja z zdravilno energijo gozda, rekreacije, izobraževanja ….V dokumentarnem filmu različni ljudje – uporabniki gozda razmišljajo, kaj jim gozd daje, kako ga občutijo in kako ga z razvojem samooskrbnih tehnologij in pametne predelave njegovih outputov lahko razbremenimo, očuvamo in vanj vlagamo v smislu trajnosti, saj smo končno prepoznali njegov večplastni kapital. Kajti, gozdove so nam v čuvanje zapustili naši dedi, pradedi, od nas pa je zdaj odvisno, ali bomo gozd z vsemi njegovimi darovi v taki obliki uspeli predstaviti in zapustili tudi zanamcem.
11:05 TV-izložba
 • 0
11:25 Danes dol, jutri gor: Kdor mlati, ta ljubi (19/35, 2009) - slovenska nanizanka
 • Boro pozabi na Mojčin rojstni dan, potem pa zagato reši s cenenim darilom za služkinjo - sesalcem. Mojca hoče užaljena oditi, a ji Boro ne pusti. Irma pa zaradi hrupa pokliče policijo. Mirko izkoristi priložnost in povabi Mojco, naj se preseli k njemu, saj bo z njo ravnal lepše in ji bo boljši mož kot Boro. Mojca se muza, zato moro Boro dokazati, da je še vedno pravi moški in premagati Mirka v modernih moških spretnostih - hišnih opravilih...
12:00 Alpe-Donava-Jadran
 • Na tokratnem popotovanju po srednji Evropi se bomo ustavili v Tomaju na Krasu, kjer nam bo oskrbnica Dragica Sosič predstavila domačijo družine Kosovel. V Trstu se bomo prepustili domišljiji v interaktivnem muzeju znanosti, v katerem lahko celo prespimo. Spoznali bomo hrvaški glasbeni par Mr:Lee & Ivanesky, ki rad eksperimentira v povezovanju zvoka z znanostjo, ter kakšni motivi najbolj privlačijo Csabo Daróczija, madžarskega mojstra fotografije in snemanja z dronom.
12:30 Zlata dekleta (VI.): Melodrama (19/26) - ameriška humoristična nanizanka
 • The golden girls s.6, 6. sezona, 19. del, 23 min
 • Blanche se po odpovedanem zmenku obrne na zanesljivega Mela Bushmana. Zaskrbi jo, ko se ji Mel ne oglasi. Ugotovi, da ga morda ljubi. Rose zaposlijo kot televizijsko novinarko. Njena prva reportaža je z razstave psov, na kateri se zgodi rop.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Tarča, Globus, Točka preloma, ponovitev
 • V Tarči – kmetje so obupani zaradi napadov zveri, naravovarstveniki pa zahtevajo spoštovanje zakonodaje o zaščitenih vrstah. Podpisujejo se peticije, napoveduje ustanavljanje straž, državljanska nepokorščina. Kje so rešitve? V Globusu o Italiji, državi, ki še ene finančne krize ne bo preživela, a ki je prevelika, da propade. V Točki preloma: Država namerava kmetijskim podjetjem odvzeti del zemljišč, ki jih imajo v zakupu in jih razdeliti med družinske kmetije. Bi to res lahko ogrozilo prehransko varnost Slovenije ali bi - nasprotno - povečalo njeno samooskrbo ? Pa tudi o uspešnosti podjetij - katera imajo največ dobička in katera največ izgube?
15:25 Mostovi - Hidak - oddaja TV Lendava
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - ülésezett az MMÖNK Tanácsa; - Nevelőcsaládok találkozója a Bakonaki-tónál; - a Lendvai Méhészek Egyesületének nyílt napja; - a cseresznyemagok használata; - a Kiskondás című mese színpadi változata; - a lendvai Lirika Kamarakórus hangversenye; - Hagyományőrző: Mátyás király valóban járt az egykori Zala megyében? Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - zasedal je Svet PMSNS; - srečanje rejniških družin ob Bukovniškem jezeru; - dan odprtih vrat Čebelarskega društva Lendava; - uporaba češnjevih koščic; - odrska priredba pravljice Svinjski pastir; - koncert vokalne skupine Lirika; - rubrika Naša dediščina: je kralj Matjaž res obiskal zgodovinsko Zalsko županijo?
15:55 TV-izložba
 • 0
16:25 Vse o Rozi: Ukazovalna Čarna - risanka, ponovitev
 • Čarna bi rada zapela svojo jutranjo pesem, pa jo prijatelji motijo. Zato jim ukaže, naj bodo čisto tiho. Rozi se spomni rešitve, ki vse spet spravi v dobro voljo.
16:35 Mili in Moli: Pogrešana punčka - risanka, ponovitev
 • Moli vztrajno išče svojo izgubljeno punčko Lolo. Upa, da jo bo našla, potem pa odkrije, da je Lolo vzela Ela Nela. Ker se Ela Nela od Lole noče ločiti, se Moli boji, da je Lolo za vedno izgubila. A njena prijateljica Mili pozna pravo rešitev.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:20 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30 V svojem ritmu: The Mint: Lapsus - glasbeno-dokumentarna serija za mlade, ponovitev
 • Za skupino THE MINT velja, da glasno, drzno in ambiciozno osvajajo slovensko glasbeno sceno, tudi kot predskupina uveljavljenim bendom in z lastnimi videospoti. Instrumentalno in vokalno uigran bend LAPSUS pa odlikujeta smisel za humor in jasna vizija. Kateri od bendov, bo tokrat prepričal žirijo?
17:55 Infodrom, poletje 2019: Splet - informativna oddaja za otroke in mlade, premiera
 • Infodrom je z vami tudi poleti! Tokrat se posvečamo spletu in njegovim slabim platem. Razlagamo, kako deluje prikrito oglaševanje, zakaj so izzivi lahko nevarni, kako varno uporabljati aplikacijo Tiktok in kako pri vsem tem razkriti čim manj osebnih podatkov.
18:05 Lepši svet: Zakaj uporabljamo baterije? - animirana risanka, ponovitev
 • Rok se vozi z električnim avtomobilčkom, a ta se nepričakovano ustavi. Napolniti je potrebno baterije - ne z vodo ali z zrakom, temveč z elektriko. Nik otrokoma pokaže kako delujejo baterije. Kmalu tudi ugotovijo, da tudi električna vozila delujejo na baterije ter se spoznajo s pojmom souporabe vozil.
18:10 Frfra in Cufek: Packasta umetnina - risanka, premiera
 • Frfra in Cufek v kleti najdeta barve. Ugotovita, kako zabavno je delati pisane packe. Iz njih lahko nastane prava packasta umetnina.
18:15 Živalski čira čara - risanka, ponovitev
 • Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
18:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Koncert Ansambla Banovšek, 1. del
 • Posnetek tradicionalnega glasbenega dogodka z naslovom Večer z Banovški. Člani ansambla so ob peti obletnici delovanja pripravili pester in nepozaben večer s posebnimi glasbenimi gosti. Na koncertu so predstavili novo zgoščenko na malo drugačen način.
21:30 Na lepše
 • V tokratni oddaji Na lepše izpostavljamo produkt pohodništva na Kopah in v koroškem Geoparku. Obiskali smo novo odprti muzej alkimizma in lekarništva v Radovljici ter preverili, kako deluje Turistično društvo Zbilje kot eno naših najbolj dejavnih društev. V Sloveniji namreč deluje preko 300 turističnih društev, ki z armado prostovoljcev skrbi za urejanje mestnih in vaških jeder, ohranjanju starih etnoloških obrti in pogosto tudi za prenos strasti do turizma na mlajše generacije. Z ekipo Na lepše smo se ustavili tudi v Termah Zreče, kjer so nam zaupali načrte pred viškom poletne sezone. Obiskali pa smo tudi Turistično zvezo Slovenije, ki želi z novim vodstvom še bolj aktivno sodelovati pri izboljšavi turistične infrastrukture in pri soustvarjanju zgodb slovenskega turizma.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:10 Denar, film
 • L'Argent, 1983, kriminalni, 81 min, IMDb ocena: 7.5
 • Ciklus: Robert Bresson. Poslednji avtorjev film pove zgodbo ponarejenega bankovca, ki kroži od ene do druge sprijene osebe in pade v roke nedolžnemu moškemu, kar povzroči tragično usodo. Na samem začetku razvajeni najstnik očeta prosi za visoko žepnino, ki mu je oče noče dati. Prijatelj mu v zameno za zastavljeno uro izroči ponarejeni bankovec za 500 frankov, ki ga negotovo sprejme prodajalka v bližnji trgovini. Upravnik trgovine se odloči znebiti ponarejenega denarja, ki ga izroči nedolžnemu delavcu Yvonu. Po tem se nesrečnemu Yvonu življenje obrne v tragično smer. Sprva se izmuzne zaporni kazni zaradi poskusa plačevanja s ponarejenim denarjem, a v naslednjem hipu izgubi službo. Brez sredstev za preživetje se obrne na sprijenega prijatelja, ki ga zaposli kot voznika avtomobila za beg z bančnega ropa. Yvona aretirajo in ga obsodijo na triletno zaporno kazen. Medtem mu umre hči, kar sesuje ženo, ki ga zapusti. Yvon poskuša storiti samomor, a preživi. Brez vsega naposled pride na prostost, kjer izgubi še zadnjo stvar, ki jo je imel: svojo nedolžnost… Izvirni naslov: L'ARGENT / Francosko-švicarski film, 1983 / Režija, scenarij: Robert Bresson, Lev Tolstoj (novela) / Igrajo: Christian Patey, Sylvie Van den Elsen

več
Denar, film