TV spored TV SLO 1


23. september 2019 - 29. september 2019
07:00 Telebajski: Tonček balonček - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:20 Kravica Katka: Na dež se pripravlja - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:30 Lojzek: Lojzek, nariši mi raketo - risanka, ponovitev
 • Pika in Lojzek opazujeta bledo luno na nočnem nebu. Tako je lepa. Kaj, ko bi se šla igrat na Luno? Lojzek nariše raketo. Skupaj s Piko odletita na vesoljski izlet. O, kako čudovito je z Lune videti Zemlja!
07:35 Oblakov kruhek: Nove rokavice - risanka, ponovitev
 • Nekega zimskega dne mama Lenki in Luki podari nove rokavice. Lenkine rokavice se zmočijo, zato jih da sušiti skupaj z oblakovim kruhkom. Toda rokavice in oblakov kruhek odletijo in Lenka je zelo razočarana. Ko jih z Luko le najdeta, se Lenka odloči, da jih ne bo imela več.
07:45 Jurij in Pavel: Dirka - risanka, premiera
 • Jurij si naredi orjaški dirkalnik, Pavel pa čisto majhnega. Kdo izmed njiju bo zmagal na dirki?
07:50 Mišo in Robi: Nova prijateljica - risanka, ponovitev
 • Robi vabi novo prijateljico k igri, Mišo pa je ni preveč vesel. Celo malo je užaljen. Bi lahko rekli, da je Mišo malce ljubosumen?
07:55 Timi gre: Regata - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:05 Profesor Baltazar: Hanibalove Alpe - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
08:15 Rija in Krokodil: Najboljši prijatelji - risanka, ponovitev
 • Rija pričakuje obisk nove prijateljice Suzane. Rada bi bila najboljša gostiteljica, zato se uri v vsem, kar počno najboljši prijatelji. Najbolj nestrpno pričakuje čajanko s piškoti. Ko pride Suzana, je Krokodil odveč. A tudi Krokodil si najde najboljšo prijateljico in lažje kot Rija doseže škatlo s piškoti. Zdaj so vsi vabljeni, da se mu pridružijo na čajanki.
08:20 Trobka in Skok: Lovljenje - risanka, ponovitev
 • Trobka, Skok in Vratko se zabavajo z lovljenjem. Zaletijo se v Hrustka in ga poskušajo zvabiti k igri. Hrustek se jim z veseljem pridruži, a potrebuje veliko časa, da usvoji pravila igre. Ko končno dojame, kako igra poteka, je neustavljiv. Trobka, Skok in Vratko pa ugotovijo, da je urnemu nosorogu težko pobegniti.
08:30 Žanov svet: Mivka - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da v njegovem novem mestu sploh nikjer ni snega. Žan pogreša sneg in je žalosten. In tudi Doris je slabe volje, ker ne gre v živalski vrt. Boris skuša razveseliti Žana, zato ga odpelje v peskovnik in mu pokaže, kaj vse lahko počneš z mivko. Žan primerja mivko s snegom in kmalu ugotovi, da lahko iz mivke narediš marsikaj, če ji dodaš vodo. In nato za Doris naredi živalski vrt, v njem pa veliko različnih živali.
08:40 Zmajči zmaj: Zmajči zraste - risanka, ponovitev
 • Zobek čaka, da bo zraslo korenje. Misli, da se bo to zgodilo, kot bi mignil. Zmajčija pa zanima, koliko je zrasel sam. Vsako leto gre k merilnemu drevesu in se izmeri. Tokrat pa doživi neprijetno presenečenje. Ugotovi namreč, da ni od lani nič zrasel. Nuška se ponudi, da ga bo začarala, da bo celo višji kot Rdeči Rufus. Ji bo uspelo?
08:50 Reaktivčki: Akvadukt v Segovii, Španija - risanka, ponovitev
 • Reaktivčki se odpravljajo gledat starodavni akvadukt. Toda Velemojster Zafrk jih spet prehiti. Akvadukt v Segovii spremeni v tobogan. Da ga lahko nagne, iz njega odstrani nekaj kamnov. Zato tej znamenitosti grozi, da se bo zrušila. Reaktivčki seveda ukrepajo.
09:00 Knjiga o džungli: Si to ti, Kaja? - risanka, premiera
 • Kača Kaja je slekla kožo in Mavgli jo prosi, ali je lahko njegova. Kaja se strinja in Mavgli kožo napolni z listjem in mahom, da je spet videti kot prava kača. Z njo na smrt prestraši šakala Tabakija.
09:10 Ernest in Celestinca: Simon je izginil - risanka, premiera
 • Celestinčin pingvinček Simon je izginil. Vse mesto išče plišasto igračko, da bi potolažilo Celestinco. Pogosto pa je tisto, kar iščemo, prav pred našim nosom.
09:25 Vse o Rozi: Rozino dirkališče - risanka, ponovitev
 • V vrtu vlada strašansko vznemirjenje, kajti danes je na vrsti dirka. Capko bi rad vozil motor, ampak Rozi ni prepričana, da je pripravljen. Zato si Capko sposodi Vidovo staro desko.
09:35 Muk: Kavarna Pri kruhovcu - risanka, premiera
 • Muki in Čopek sta pri prijateljici Anosi na Madagaskarju. Anosijina teta in stric bi v svoji novi kavarni rada postregla domač sladoled, a kaj, ko jima načrte prekrižajo tatinske papige.
09:45 Bacek Jon: Obujanje spominov - risanka, premiera
 • Jon v hlevu gleda domače posnetke. Bitzer se mu pridruži in skupaj delita spomine na življenje na kmetiji. A vse, kar vidita, jima ni všeč! Bo to konec čudovitega prijateljstva?
09:55 Govoreči Tom in prijatelji: Molčeči Tom - risanka, ponovitev
 • Govoreči Tom ne more govoriti! Zaradi velikanske denarne nagrade in Tomovega neupoštevanja zdravnikovih ukazov, stave na tekmovanju »Misliš, da znaš narediti program« še nikoli niso bile višje. A Tom dokaže, da so pri prijateljstvu dejanja zgovornejša od besed.
10:10 Špasni učitelj: Umazanije nikar (20/24) - nizozemska otroška nanizanka, premiera
 • Mister twister i., 1. sezona, 20. del, 25 min
 • Učencem iz razreda učitelja Keesa se za kratek čas pridruži Lotte. Njena mama je obsedena s čistočo, urejenostjo in strahom pred alergijami, zato Lotte marsičesa ne sme početi, med drugim jesti sladkarij in vrtnariti. Učitelj Kees pa deklici, ki se zaradi tega boji vsega, pojasni, da se mora človek za zdravo življenje kdaj tudi umazati.
10:35 TV-izložba
 • 0
10:50 Prisluhnimo tišini: Najlepše zgodbe, ki jih piše življenje
 • Današnjo oddajo bogatijo zgodbe uspešnih posameznikov, ki počnejo reči, ki jih osrečujejo. Njihove zgodbe so nam bile v navdih, in želimo si, da bi tudi vas, dragi gledalci in gledalke, spodbudile k udejanjanju tistega, kar na vaš obraz nariše nasmeh. Še posebno ob koncu leta, ko analiziramo preteklo leto in delamo načrte za novo. Dobro je, da se kdaj vsaj za hip ustavimo in pomislimo, koliko se posvečamo stvarem, ki nas osrečujejo.
11:20 Ozare
 • Tisti, ki je strog do sebe, je popustljiv do drugih. Razmišlja Geza Erniša.
11:25 Obzorja duha: 25. pomladansko romanje
 • »V oddaji Obzorja duha bomo predstavili že 25. pomladansko romanje. Rdeča nit je bil srebrni jubilej. 6. januarja je minilo 25 let od škofovskega posvečenja msgr. Alojza Urana v Rimu. Takrat so se škof Uran in verniki odločili, da bodo vsako leto skupaj poromali. Pot je tokrat peljala na Hrvaško, v Srbijo in na Madžarsko. Poleg različnih kulturno - umetniških zakladov treh dežel so romarji obiskali v Osijeku konkatedralo sv. Petra in Pavla, v Subotici katedralo sv. Terezije Avilske in v Szegedu katedralo Marije Kraljice Madžarov.«
12:00 Ljudje in zemlja
 • Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Festival Vurberk 2019, 2. del
 • Na 28. Vurberškem festivalu bodo v drugem delu posnetka nastopili Primorski fantje ter ansambli Ponos, ans. Blaža Hutevca, Opoj, Špadni fantje, Tik-Tak in Mladi Pomurci. Ansambli bodo igrali izvirno pesem in skladbo iz zakladnice Lojzeta Slaka. V spremljevalnem programu bodo gledalce ogreli mladi fantje iz skupine Gadi. Podelili bodo zlate, srebrne in bronaste zmaje. Voditelja sta Maja Oderlap in Klemen Bunderla.
14:40 TV-izložba
 • 0
14:50 Playtime, film
 • Playtime, 1967, komedija, 119 min, IMDb ocena: 8.0
 • Ciklus: Jacques Tati. V Tatijevi mojstrovini spremljamo dve vzporedni zgodbi gospoda Hulota in skupine ameriških turistov, ki tavajo po predmestju Pariza. Francoska prestolnica nastopa kot futuristično, globalizirano komercialno središče. Na začetku se turisti poskušajo znajti na brezosebnih poljanah letališča Orly, gospod Hulot pa se izgubi v stekleno-jeklenem labirintu modernih pisarniških prostorov, ki se neopazno zlijejo s prodajno galerijo enakega videza. Turisti in gospod Hulot se v galeriji seznanjajo z modernimi izumi in orodji, za katere ne vedo, kaj z njimi početi. V redkih prizorih ugledamo utrinke starega Pariza, ki so oddaljeni od modernega predmestja in služijo kot nostalgičen spomin na minule čase. Gospod Hulot večer preživi pri starem prijatelju v minimalistično opremljenem in ultramodernem stanovanju, nato pa se poda na dolg obisk kraljevih vrtov in restavracije, kjer ima več neuspešnih interakcij z ljudmi različnih prepričanj in kultur. Nazadnje je udeleženec v zapletenem plesu avtomobilov na prometnem vrtiljaku. Za svojo najbolj ambiciozno produkcijo, ki je trajala skoraj desetletje, je Tati žrtvoval svoje premoženje in se osebno globoko zadolžil. Za film je med drugim zgradil umetno mesto, t. i. Tativille. Med ogledom je treba film pozorno preučevati in mu tudi dobro prisluhniti, saj se srž komike kot vselej v Tatijevih filmih nahaja na več ravneh filma hkrati: v vseh razsežnostih vidnega polja in zvoka. Izvirni naslov: / Francosko-italijanski film, 1967 / Režija: Jacques Tati / Scenarij: Jacques Tati, Jacques Lagrange / Igrajo: Jacques Tati, Barbara Dennek, Rita Maiden

več
Playtime, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Joker, kviz, ponovitev
 • V šesti oddaji kviza Joker se bosta pomerila dva simpatična in res zanimiva tekmovalca. Danilo Ivančič, upokojenec iz Maribora, ki nam bo med kvizom zaupal tudi svoj recept za zadovoljno življenje, ter Goga Marašek Delay, po srcu Koprčanka, ki živi v Logatcu in si med svoje podvige šteje tudi kolesarjenje iz Logatca v Koper. Razlog - obisk pri frizerju.
18:40 Muk: Darilo za rojstni dan - risanka, ponovitev
 • Muki in Lucijan na Japonskem kupujeta rojstnodnevno darilo za Popija in Miko. Morala ga bosta poslati po pošti, v tuji deželi pa ni vedno lahko odposlati paketa. Sploh če ti ga odnesejo.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Kjer bom doma (VI.): Končno doma (10/10) - avstralska nadaljevanka
 • A place to call home (vi.), 6. sezona, 10. del, 53 min
 • Družina praznuje božič, Carolyn in Jack pa sta vse bolj nesrečna. Med prijatelje v Ash Parku se ob koncu leta vrneta Leah in Frank Gibbs. Med pogovorom z njim Jack spozna, da se mora vrniti na kraj svojih strahov in opraviti z njimi, Carolyn mu ponudi, da mu bo stala ob strani. Anna si utre pot na radijske valove, Harry in Henry si izpovesta ljubezen, Elizabeth pa Sarah zaupa, da se poslavlja od življenja.
20:55 Intervju: Lojze Peterle
 • Gost Intervjuja je predsednik Demosove vlade, ki je izpeljala slovensko osamosvojitev. V pogovoru, ki ga vodi Jože Možina, gost pojasni več zanimivih podrobnosti iz časa vodenja vlade, zlasti v obdobju vojne za Slovenijo. Posebej poudari, da se je glede vojaških zadev vrhovni poveljnik, predsednik predsedstva Milan Kučan, držal nekoliko ob strani, saj se na primer ni želel udeležiti prvega postroja nove slovenske vojske v Kočevski Reki decembra 1990 nekaj dni pred plebiscitom. Tudi vojno napoved Sloveniji je 27. junija 1991 prejel Peterle, in ne Kučan. Lojze Peterle v pogovoru zatrjuje, da se je celotna iniciativa glede osamosvajanja izvajala v vladi in nikjer drugje. Dotakne se tudi razorožitve Teritorialne obrambe, ki jo je slovenski bivši režim spremljal pasivno, jo morda celo podpiral, nova vlada pa se je morala z njo soočiti in zavarovati osamosvojitvena prizadevanja. Na pobudo Toneta Krkoviča so začeli prikrito graditi novo slovensko obrambno silo, celotno operacijo pa sta vodila ministra Bavčar in Janša. Prav pravočasna priprava na vojno in enotnost slovenskega naroda sta bila po Peterletovem prepričanju razlog za poraz jugoslovanske vojske. Politika sicer ni bila povsem enotna, kar se je pokazalo kasneje in se kaže še sedaj, ko se na javnih prireditvah časti rdeča zvezda, simbol premagane jugoslovanske armade in totalitarnega režima. Za Peterleta je to dogajanje nerazumno, čeprav dopušča, da rdeča zvezda lahko predstavlja tudi simbol svobode. Napad na ključne osebe vojne za Slovenijo je tudi poskus kriminalizacije enega najzaslužnejših slovenskih osamosvojiteljev Toneta Krkoviča zaradi sestrelitve sovražnega helikopterja nad Ljubljano v času vojne. Gost se dotakne tudi aktualnih razmer v Sloveniji in Evropi. Za slovensko oblast pravi, da zamuja priložnosti, zaradi česar prepoznavnost Slovenije v Evropi bledi. Evropa in Slovenija sta v stiski – pot iz novodobnih zagat pa je po Peterletovem mnenju v spoštovanju sočloveka: »Treba je prisluhniti drug drugemu.« Tako je nastala Evropska unija in tako bo v njej obstala tudi Slovenija. Kot skrajno neevropski in ideološki ocenjuje odnos aktualne slovenske oblasti do financiranja javnega programa v zasebnih šolah. Ideološke delitve, zaradi katerih se država spravi nad pravice svojih državljanov, so po njegovem skrajnost, ki se mora nehati.
21:50 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:00 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:05 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:10 Žvižgači digitalne dobe, film
 • Bojevniki digitalne dobe se borijo za preglednost in zasebnost v tehnološkem svetu. Zakaj postavljajo pri tem vse na kocko in zakaj temu lahko rečemo patriotska dolžnost? Kritiki obsojajo njihova dejanja in trdijo, da ogrožajo varnost, drugi jih slavijo kot junake. So žvižgači domoljubi ali izdajalci? Mar skrivnosti, ki jih odkrivajo, škodijo njihovim narodom ali jih osvobajajo? Dokumentarni film je podrobna analiza tega, kaj je v resnici žvižgač. Daniel Ellsberg, ki je postal prvi žvižgač, ko je razkril pravo naravo vietnamske vojne, pravi, da raje tvega demokracijo kot diktaturo. Thomas Drake, nekdanji visoki uslužbenec NSA, je izjavil, da je NSA Stasi na asteroidih. Za nekatere so teroristi borci za svobodo, za druge ne, in tudii mnenja o žvižgačih so različna. Kakšna je vrednost razkritih skrivnosti oziroma škoda, ki jo je državi in žvižgaču povzročilo to odkritje? Je za nas bolje, da poznamo skrivnosti? Kaj lahko ukrenemo, ko so ogrožene naše človekove pravice in zasebnost?
23:45 Iz noči klavirjev: Pianist Danijel Brecelj, Simfonični orkester RTVS in Simon Kre...
 • Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča predstavil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga »Noč klavirjev«, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov in pet klavirskih koncertov. Pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V zadnji oddaji boste lahko slišali Rahmaninovo Rapsodijo na Paganinijevo temo v a-molu, op. 43 v izvedbi pianista Danijela Breclja (1998). Danijel Brecelj se je klavir začel učiti na Glasbeni šoli v Novi Gorici, že pri dvanajstih letih pa ga je v razred nadarjenih otrok sprejel priznani ruski pedagog in pianist Sijavuš Gadžijev, pri katerem je uspešno zaključil srednje glasbeno šolanje. Odšel je na študij v tujino, najprej zaključil magisterij na Pariškem državnem konservatoriju, zdaj pa nadaljuje na Salzburškem Mozarteumu in na Pianistični akademiji v Imoli. Izkušnje in znanje pridobiva tudi z rednim koncertiranjem in sodelovanjem na mednarodnih klavirskih delavnicah pri priznanih pianistih. Že od mladosti se posveča tudi komponiranju. Pri štirinajstih letih mu je Glasbena šola v Novi Gorici omogočila predstavitev kompozicij na avtorskem večeru. Nekatera njegova dela so izšla tudi v notnih zbirkah, najbolj odmeven je bil Koncert za klavir in orkester, ki ga je prvič predstavil sam kot solist ob spremljavi simfoničnega orkestra Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.