TV spored TV SLO 1


18. september 2019 - 24. september 2019
07:00 Telebajski: Sprehod po mestu - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:25 Milan: Milan se zaljubi - risanka, premiera
 • Milanu ob sošolki Darki srček hitreje razbija, zato ji nariše risbico. Sošolci vse to opazijo in se norčujejo iz njega. Milanu je nerodno, dokler mu očka ne zaupa, da je bil v njegovih letih tudi on že zaljubljen.
07:30 Profesor Baltazar: Viktorjev jajcemat - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:40 Lojzek: Lojzek, nariši mi balon - risanka, premiera
 • Pika in Lojzek bi rada poletela z balonom. Ker je navaden balon premajhen, da bi Lojzka ponesel v višave, iznajdljivi zajček nariše balon na vroči zrak z veliko, udobno košaro. Ker je vožnja z velikim balonom všeč tudi Piki, Lojzek nariše balon tudi zanjo in skupaj se podata na potep.
07:45 Mišo in Robi: Ujemimo tatu - risanka, ponovitev
 • Mišo in Robi skleneta, da bosta na vrtu posejala zelenjavo. Medtem ko čakata, da zraste, se igrata, potem pa se zgodi nekaj nepričakovanega – nekdo jima ukrade pridelek. Le kdo bi to lahko bil?
07:50 Timi gre: Mojster - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:00 Bratca: Izlet - risanka, premiera
 • Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos. Kako sta se Ben in Tom odpravila na izlet in se učila plavati.
08:10 Malčki: Klobučnik se uči voziti kolo - risanka, premiera
 • Klobučnik iz skrivališča pripelje čisto novo kolo. A ni se ga še naučil voziti, zaradi česar ga je strašno sram. Gaber mu pove, da mora biti potrpežljiv, in predlaga, da za pomoč prosi Malčke. Klobučnik noče, da bi ga videli, dokler mu ne gre bolje. Diva ga opazi, ko pade, in se mu smeji. Potem pa mu le pomaga in mu pripne pomožna kolesca. Skupaj odkrijeta, kako se lahko naučiš voziti kolo.
08:15 Žanov svet: Naglica - risanka, ponovitev
 • Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu medvedom vedno kam mudi. Mami je hitela v trgovino, pa ni našla seznama. Babi je hitela s pletenjem šala, a je bil ta potem razrahljan in luknjast. Oči pa je hitel v službo in se ni niti poslovil od Žana. Celo Boris je hitel k Žanu, da bi mu pokazal veverico na vrtu. Žanu se je zdelo, da bi bile stvari opravljene veliko bolje, če ne bi vsi tako hiteli. Nato pa veverica odnese babičino volno, ker jo zamenja za lešnik. Le kako naj babi dobi volno nazaj? Žan stisne Mislija in se domisli, da bi se morali ustaviti in počakati. Veverica se res vrne in prinese babičino volno, vsi pa spoznajo, kako pomembno je, da ne hitijo.
08:25 Zmajči zmaj: Superhitri zmaj - risanka, ponovitev
 • Greta išče loparček in pri tem iz hiše zmeče marsikaj. Čuki misli, da se mora znebiti kupa šare, ki leži na dvorišču. Vse odnese k Zobku. Ko pride ta domov, je zelo presenečen. Njegov dom je namreč zasut s šaro. Toda potem Greta obtoži Zobka in Zmajčija, da sta ji vse to ukradla.
08:35 Zmajči zmaj: Čudokrilec - risanka, ponovitev
 • Zmajči bere pravljico o junaškem Drznem zmaju in njegovem zvestem pomočniku Hektorju. Ta ga tako navdihne, da sklene postati Čudokrilec, varuh Čarobnega gozda. Ker potrebuje pomočnika, pripravi avdicijo. Išče hrabre junake, ki bi zmogli obvarovati gozd pred nevarnostjo. Koga bo izbral?
08:50 Reaktivčki: Gora Rushmore, ZDA - risanka, ponovitev
 • Zafrk se na gori Rushmore pretvarja, da je navaden turist. Toda tja je prišel zato, da bi podobo svoje glave dodal glavam štirih ameriških predsednikov, izklesanim v skalo. To delo zaupa robotkom, ki pa svoje naloge ne opravijo najbolje.
09:00 Knjiga o džungli: Rečni list - risanka, premiera
 • Ko Mavgli najde zrcalo, ki ga je izgubil človek, se razplamti ljubosumje. Šakala Tabakija prizor v zrcalu na smrt prestraši, saj misli, da obstaja več Mavglijev, tiger Šir kan pa se sploh ne vznemiri.
09:10 A veš, koliko te imam rad: Slivovo poletje - risanka, premiera
 • Nekega poletnega dne Zajček Rjavček odkrije nekaj čudovitega ... Drevo, polno krasnih slastnih sliv. Konec poletja pa sliv zmanjka in Zajčka Rjavčka zaskrbi za travniške živali.
09:20 Vse o Rozi: Posebna pošiljka - risanka, ponovitev
 • Nežka razglasi, da je Hrastar poštno drevo. Prijatelji začnejo pošiljati in prejemati pisma, Mare in Čarna pa tekmujeta, kdo jih bo hitreje dostavil. Pa bo tudi Hrastarju kdo pisal?
09:30 Muk: Pobegli robot - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta na Japonskem. Njuna prijateljica ima robota, ki zna prinašati stvari. Prijatelji ga peljejo v park, tam pa se začnejo težave. Robot jo ucvre na lov za okroglimi rdečimi predmeti.
09:45 Bacek Jon: Čebelji roj - risanka, ponovitev
 • Ovce na svojem polju odkrijejo skrivnosten brenčeč predmet. Jon ga razišče in ugotovi, da je poln čebel, ki čredi zagrenijo življenje.
10:00 Govoreči Tom in prijatelji: Človek na luni 2 - risanka, ponovitev
 • Razmerje Govorečega Bena z Luno se povzpne v nove višave, na Zemlji pa Tomova nova posodobitev programa ni nič kozmična. Ben doživi astronomsko presenečenje in zagleda temno stran meseca. Bosta Tom in Ben ponovno združila podjetje in prijateljstvo?
10:10 Vojna in jaz: Fritjof - nemška otroška igrano-dokumentarna serija, premiera
 • Deček Fritjof z družino živi v ribiški vasici na Norveškem. Po nemški zasedbi se za Norvežane začne obdobje pomanjkanja in lakote. Desetletni Fritjof se upre nemškim vojakom. Grozi mu, da ga bodo poslali v delovno taborišče, zato mu ne preostane drugega, kakor da z mamo in sestrico čez morje pobegne na Švedsko.
10:35 TV-izložba
 • 0
10:50 Med valovi
 • V oddaji Med valovi bomo tokrat prekrižarili zemeljsko oblo. Na Islandiji smo se odpravili na opazovanje kitov, ki so pravi zaščitni znak te otoške države in velik magnet za številne turiste. V Kambodži smo zapluli po največjem jezeru južne Azije Tonle sapu, kjer domačini živijo dobesedno med valovi, v plavajočih lesenih hišicah. Za konec pa še reportaža z edinstvene izkušnje, ki jo lahko doživijo obiskovalci filipinskega otoka Cebu, kjer je le nekaj metrov od obale mogoče srečati ogromne kitovce.
11:20 Ozare, ponovitev
 • Trma je energija neumnih. Razmišlja Robert Waltl.
11:25 Obzorja duha: Papež z Dobrimi prijatelji, premiera
 • Papež Frančišek je med 4. in 10. septembrom obiskal Mozambik, Madagaskar in Mavricij. Ali mu je uspelo prinesti mir in okrepiti kulturo srečanja ter opozoriti na skrb za stvarstvo, kar si je pred obiskom želel? Na Madagaskarju, otoku slovenskih misijonarjev, se je papež srečal z »revno Cerkvijo za najrevnejše«. Skupaj s Petrom Opeko, misijonarjem smetiščarjev, ga je pozdravilo 8000 mladih iz združenja Akamasoa ̶ Dobri prijatelji. Šolske sestre Kristusa Kralja so v Mariboru praznovale 150. obletnico ustanovitve reda. Zakonca Vurnik sta navdihnila sodelavce Centra za arhitekturo Slovenije, da so v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani in Društvom klekljaric idrijske čipke iz Idrije pripravili osnutke sodobnih mašnih plaščev.
12:00 Ljudje in zemlja
 • Oddajo bomo začeli v Primorskih vinogradih, kjer je trgatev v polnem teku. Šli bomo na Bistriško, kjer je v vasi Knežak zanimiva ekološka kmetija Slavec, ki ima vselej odprta vrata za obiskovalce. Blizu Pivke bomo v vasi Parje obirali še zadnje jagode, nedaleč stran pa opazovali žalosten prizor, ko je medved polomil več kot 40 češp. V Kamnolomu Lipica bomo videli, kako so se na zanimiv način združili kamnoseki in kuharji, in odkrili tamkajšnje podzemlje. Na koncu pa se bomo sprehodili še po starem delu Ilirske Bistrice, kjer je vselej igrala glavno besedo voda. To nedeljo opoldan na prvem.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Graška Gora poje in igra 2019: 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe, 1. ...
 • 44. festival domače glasbe na Graški Gori smo posneli sredi avgusta. V prvem delu koncerta so nastopili: Grand kvintet, ansambel Upanje, ansambel Poziv, Strmina Express ter Ausswinkl Muzikanti iz Hrvaške. Voditelja koncerta sta Tjaša Hrobat in Andrej Hofer.
14:20 TV-izložba
 • 0
14:35 Na lepše
 • Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.
15:10 Kästner in mali Dienstag, film
 • Kästner und der kleine Dienstag, 2016, drama, 98 min, IMDb ocena: 7.5
 • Biografska drama. Mladi pisatelj Erich Kästner, ki leta 1931 biva v Nemčiji, je že zaslovel z mladinsko knjigo Emil in detektivi, po kateri snemajo filmsko priredbo. Nekega dne se spoprijatelji z devetletnim Hansom, igralcem, ki bo v filmu prevzel vlogo malega Dienstaga. Čeprav se Kästnerju obeta bleščeča mednarodna pisateljska kariera, sprejme osirotelega Hansa pod svoje pokroviteljstvo. Toda leta 1933 nacisti v Nemčiji prevzamejo oblast in začnejo uresničevati pogrome, med katerimi je tudi znameniti požig »nenemških« knjig 10. maja 1933. Med nezaželenimi pisatelji se je znašel tudi Erich Kästner. Tako se je na težki preizkušnji znašlo tudi njegovo prijateljstvo s Hansom, ki je moral postati Hitlerjev mladinec. Izvirni naslov: KÄSTNER UND DER KLEINE DIENSTAG / Nemško-avstrijski film, 2016 / Režija: Wolfgang Murnberger / Scenarij: Dorothee Schön / Igrajo: Florian David Fitz, Nico Ramon Kleeman, Saskia Rosendahl, Teresa Weißbach, Paul Matic, Martin Brambach, Katharina Lorenz

več
Kästner in mali Dienstag, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Čez planke: Križarjenje po Jadranu
 • Svojčas so ljudje poleti hodili v hribe, pozimi na morje. Tako se je začel tudi turizem na Hrvaškem. Obiskali bomo kraje, ki so svojčas bili rezervirani za aristokracijo, danes pa so primeri, kako ponuditi destinacijo za najzahtevnejše in prestižne goste. Opatija, Krk, Rab, Split in Dubrovnik so razvili zanimive turistične produkte, ki so lahko zanimivi primeri tudi za nadgradnjo domačega turizma.
18:20 Melodije morja in sonca 2019
 • Iz festivala Melodije morja in sonca 2019 smo za vas izbrali nekaj prijetnih pesmi.
18:40 Muk: Holi - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta pripotovala na indijski praznik barv holi. Zelo si ga želita videti, čeprav sploh ne vesta, kakšen naj bi bil. Utrujena se najprej spreta, nato pa sredi veselega direndaja pobotata.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Popevka 2019
 • V neposrednem prenosu bo festival možno spremljati na TV SLO 1, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor ter na RTV 4D. Festivalski večer bosta prvič skupaj vodila televizijski voditelj Mario Galunič in Jože Robežnik, gostitelj nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija. Na festivalskem odru studia 1 Televizije Slovenija se bo predstavilo 11 novih skladb. Vse popevke bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata, ki bo dirigentsko paličico prevzel pri dveh skladbah. Glede na izvedbene zahteve posameznih skladb je programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka določila naslednji vrstni red nastopajočih: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega duet), Amadea Begovič (Res čudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?). Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.
22:20 Intervju: Simon Kardum
 • Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij. Urednica: Lidija Hren
23:05 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
23:20 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:30 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:35 Skriti obraz Silicijeve doline - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Upravljajo Twitter, Google in Facebook. So hladnokrvni, ustvarjalni in silno bogati. V Evropi in ZDA so novodobni idoli, ki poosebljajo nov model uspešnosti. Toda ali so oligarhi spleta v resnici tako hladnokrvni, kot je videti? Še huje, se požvižgajo na zakone in družbo, v kateri živijo? Izogibajo se plačevanju davkov in imajo močan vpliv na politike, da ti odločajo v njihovo korist. Kdo so v resnici novi šefi Silicijeve doline? Kakšne cilje imajo in o čem v resnici razmišljajo?